- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
qnadam #10772 üzenetére
"ha csak fotóra kell és csak világosban, talán még a gimbalt is meg lehet spórolni" Nem tudom, mennyire remeg be egy szélcsendben függeszkedő drón? Vadfotózáshoz (muflon, szarvas, stb) nem feltétlen kell az állatot üldözőbe venni, elég ha nem-túl zavaró távolságban szépen "leparkol" a levegőben a gépezet - innentől kezdve kvázi állvány a cuccos. Vajon hozzáad a stabilitáshoz/rázkódásmentességhez a 6 helyett 8 motor? (=jobban csillapítják az egymás által keltett vibrációt/korrigálják az apróbb légmozgásokat?)
-
válasz
qnadam #10766 üzenetére
Az már tényleg nagy - főleg a lencsék rá. micro43 és APS-c között dől el a játszma. Most van a háznál m43 gép+pár lencse ( E-PL5, 9-18, 1.8/45) - erre be lehet lőni a rendszert - ráadásul ha a telézés játszik, akkor a FF szenzornak nem sok haszna van, mert valódi 300mm-es obikat kétlem, h civil felszereléssel+ktgvetéssel reptetni lehet - míg egy 45-200-as mft kistele kevesebb, mint 400g.
Mivel videó is játszik, kvázi marad a sony-panasonic páros, dslr-ek kilőve.
-
-
-
Teréz Atya
senior tag
Hmm, rakerestem wiki-n, ezt talaltam.
Akkor ha jol ertem a megoldas CCD-t hasznalni CMOS helyett vagy nagyobb sebesseggel filmezni.
Most nezem, h piacra dobjak a Parrot Bebop 2-t full szoftveres stabilzatorral. Kivancsi vagyok milyen eredmennyel.Az olcso Canon EOS 5D Mark III - 2700 euro?
Akkor milyen a draga?
-
wyattthoearp
tag
Sajnos egyszer én is bekapcsolva hagytam a kamerán a wifit. Néhány méteren manuálban nem is volt gond. Stabilba váltásnál, ellépett vagy 150métert, utána egyből, failsafe mód. Tempóból nekiment egy tűzfalnak...
Aki teheti kerülje el az ilyen bulikat. Ráadásul komoly károkat is okozhat, az ember saját cuccain kívül. Nekem csak néhány tízesem bánta, meg egy gimbal alaplap. -
TromF
tag
A WiFi 13 csatornabol hasznal egyet, ha tobb eszkoz is ugyanazt a csatornat hasznalja, megosztjak idoben egymas kozott a hasznalatot, ezert lassul be a halozat surun lakott helyeken.
Az rc transmitter meg ugrofrekvencias, maganak valtogatja az intervallumon belul, ebben nem vagyok teljesen biztos, de anno direkt az interferencia elkerulese vegett fejlesztettek ki.
Nem hinnem hogy WiFi szempontjabol gyeren hasznalt teruleten problema lehetne a vezerles-kamerakep a frekvenciahasznalat miatt, azt hogy a jelado general e valami zajt, ami zavarna a mellette levo vevot, jo kerdes. -
jony77
tag
Jó neked
Akkor te vagy azaz ember akit lehet irigyelni ?"Akinek a hobbija a munkája"
Viccet félre téve én is ezzel szeretnék foglalkozni ezért is építek gépet,csak Szabolcs megyébe!
Nem tudom erre fele foglalkozik -e valaki ilyesmivel komolyabban,Majd kiderül,Ha nem jön össze akkor marad hobbi!És filmezem fentről a családot. -
Jackal2
senior tag
Nagyjából a fórumban is ilyesmiket írtak, persze elég nagy a vita azzal kapcsolatban, melyik a jobb az Y6 vagy normál hexacopteres elrendezés. Nagyjából ezek az érvek és ellenérvek voltak:
- Y6:
+ stabilabb, kevésbé szélérzékeny, mert kisebb a felület, motorhiba esetén is le tud szállni (amit sokan vitatnak)
- kisebb teljesítmény, mert bezavarják egymást a rotorok (de ezt elvileg kompenzálja a kisebb súly), ahogy egymás alatt forognak, macerásabb cserélni a motorkat???(ezt nem értem miért), valamiért nem elterjedtSokan azt mondják, nincs értelme, míg mások meg kiállnak mellette
-
-
Én mode 1-el, utána mode 2, de nem megy. Nem vagyunk egyformák.
Hidd el, próbálgattam sokat.
Régen konzolon sokat játszottam, de mára az istennek se tudom megszokni a kontrollert.
Öregszem.Pikachu24: Én egybe kértem, utána jutott eszembe, hogy ha a vámon megfogják mi lesz?
-
dudicukrasz
tag
Szemüveg nincs,kértek írjam össze mit szeretnék még hozzá,ez az oktató srácé volt,a morzét a távon lévő led felvillanásora gondoltam,ha üzenni akar ,hiba stb,azt képtelen vagyok fejből megjegyezni majd kiragasztom a rohamkocsiba hogy szem előtt legyen.
Figyelnem kell nagyon mert utána nekem kell tovább adnom a tudást a váltó társaimnak. -
jony77
tag
Nem vitatkozok,mert én nagyon kezdő vagyok ebben a témában.Csak a tanácsaitokra,és a saját tesztjeimre hagyatkozhatok.Tapasztalat hiány miatt.De a teamviewert próbáltam kb 1éve.A párom netezett otthon számítógépen én meg mozgattam a curzort telorol.szegény azt hitte rossz az egér.
Én meg röhögtem a háttérben(késés nélkül). De mobilnettel nem tudom milyen próba ként néztem filmet otthoni gépről.Kép hang is jó volt,de nem voltam otthon így nem tudom mennyit késik ,v nem! A wifis akció kamaráknál is tanácsolják a minimum 4magos telefont késések miatt.
-
Hipolyt
csendes tag
Igen,azt akartam írni először,hogy az érzékelőt szállítja a sony,csak nem úgy sikerült....
Egyébként akkor a 3km-es táv megcáfolja azt az állítást,amit mondott nekem az egyik eladó az egyik boltban,miszerint hülyeség ez a gyárilag megadott 2 km-es hatótávolság,mert az csak ilyen-olyan erősítőkkel stb. lehet elérni és a valóságban ezek csak 6-700m-t tudnak. Ezt hülyeségnek tartom,mert a youtubon több videót is láttam,ami cáfolja ezt.....Szerintetek karácsonykor lejjebb megy a drónok ára,mert pl. a Phantom 3 Advance most itthon 350e forint,ami elég sok,kintről viszont $990-ért megtudnám rendelni,viszont ha ráteszik nekem az áfát+vámot,akkor már nem érné meg....!?
-
jony77
tag
Tehát a drónra rá teszek 1 fényképezőt + egy telefont mondjuk egymás mögé ,párosítva.
ezt a telefont meg párositom egy kezembe lévővel teamwiewer segítségével. ehez igaz net kapcsolat kell ami nincs ingyen, de cserébe NINCS késés plusz hatótáv sincs,és a képet is látom.A lenti telefonnal ,táblagéppel látom a fenti telefon teljes kijelzőjét,amin viszont látom a fényképező menüjét
A fenti combót meglehet oldani egyben is egy samsung zoom mal ami 20mp 10vmennyi optikai zoom.
De ez ugye már nem profi minőség. -
dudicukrasz
tag
Szerintem a p3 és társait nem arra találták ki hogy kilóméterekre elengedjék,lehet rekordokat dönteni vele max nem jön vissza lásd a vidiben.
Ha már nem látod és elment,isten kezében van a dolog,lehet benne akármilyen ground station tuning.
Viszont ha elvileg tudja a gép akkor jöhet az adrenalin,ez is benne van a pakliban,hisz ez főképp csak játék. -
cerb
tag
Ezt a videót szeretném, ha megnéznéd. Ugyan nem Phantom, de NAZA vezérlős gép. A tanulság csak annyi, hogy kipróbált failsafe is tönkre tud menni, és ami felment az le is fog jönni, szért nem érdemes ilyen nagy forgalmú utak fölött rephedni:
-
vegyszer
addikt
Az igazság az, hogy én is, mint itt sokan mások a fehérben repkedek. És ott is ott (vagyis onnan egy kilométerre se), ahol gépmadár is jár bár ott az északi kifutó pálya eléggé belövi a szöget, és a magasságot is, hogy honnét jöhet gép, akár kétszáz fővel. Így igen csak nagy tisztelettel, alázattal, és fokozott figyelemmel nézem őket, és lombkorona szint fölé ma már ritkán emelkedek még itt is.
Sajnos a Liszt Ferihegyi L31 leszállópálya túl közel hozza a gépeket.
-
vegyszer
addikt
Be kell valljam, tetszik a videó. A dolog kapcsán viszont tényleg egy kérdés motoszkál egyre inkább a fejemben:
Ahogy az elején elkezdesz emelkedni. Látszik, hogy a Duna túlsó partján lévő hegyekre, illetve a Megyeri híd pilonjai egyszer csak a horizont nívó szintje alá kerülnek. Ergo: nyomtad neki fölfelé mint meszes. Értem én, hogy el akarsz kerülni minden légben lévő buktatót. De azt nem szabad elfelejteni, hogy Dunakeszin sport reptér üzemel. Te magad írtad, hogy 300m fölé ment. Ott egy Ceszna, vagy egy Góbé pilóta nem biztos, hogy örömmel találkozna "veled". Sőt, én még komoly utasszállító gépet is láttam pár éve itt meglepően alacsonyan a városra fordulni. Bocsi, de igazából a reptértől a második házban laktam 7 évet...Ne érts félre, nem beszólni szerettem volna, de a 300m az túl van azon a határon, ahol elvileg egy ilyen gép engedély nélkül lehetne.
(egyáltalán hol is tart a nyárra beígért drón törvény?)Persze, ha volt érvényes légtérhasználati engedélyed, akkor nem szóltam. Sőt, direkt kérdezem, hogy milyen nehéz ilyen dokumentumra szert tenni?
-
jony77
tag
Ez egy kicsit elbizonytalanitott a gép épitéstől! Drón törések
nd16 az jobban kiszüri az erősebb fényeket,vagy miben más?
Sport kamerára tudnál ajánlani valamilyen szürőt?!
Ezt a vidit milyen géppel,felfüggesztéssel ,fényképezővel csináltad? -
jony77
tag
A p3-al az ár a problémám,a másikat darabokba, folyamatosan venném meg.Az alkatrész is olcsóbb szerintem,de lehet tévedek?!pl: nyíregyházán most volt EDDA koncert egy phantommal rögzítettek(tömeg fellett) nem volt semmi gond.De a végén a srác mellettem nyomott egy gohome-ot,és a gps elinditotta ellenkezőleg a drónt bele egy fűzfába és onnan a betonra
Vége is lett sajna,és biztos nem lesz neki olcsó!
A halszem meg nem zavarna,mert photoshop-ba is van ,meg az after effect-be is(videóhoz) van lencsekorrekció.Pikachu24
Ez a kit nekem is tetszik,ár ban is !
[link]
És egy ilyen kellene hozzá meg egy távírányító és repűl is? -
dudicukrasz
tag
Mindenki csak hobbysta 100ból 1 ember használja munkára,az is alkalmanként,úgyhogy ez csak egy játék.
inspire,1misiért,vagy egy phantom3 600ért,vagy ez a hubsan 1300dollárért,tök mindegy,ezek akkor is csak a második gyerekkor megélésére valók.
Persze rá lehet rakni arany gimbalt mert az jó drága,meg 4k kamerát és akkor nézem itthon a csöves tv-n de az már másodlagos.
Ennyit erről a kategóriáról.
Ebben is csak a távja ami marha jól néz ki,bár akkora mint a moziban a perecárusnak,meg az ejtőernyő ami első hallásra hülyén hangzik,de szerintem baromi hasznos lehet az a rongydarab. -
-
Teréz Atya
senior tag
Hat, arra emlekeztem, hogy automatikusan fel, ill. le tud szallni okostelefon segitsegevel.
Felteteleztem, hogy ugy iranyithato, mint egy Parrot. Az ember mindig tanul valami ujat. Peace! -
Duck sidious
csendes tag
Lehet hogy neked van igazad...bar engem siman fel lelkesit barmi..a pocket dronnal valo ropkodes is akkora elvezetet nyujt..hogy csak na...de lehet ha a phantom 3at ev vegen megveszem... kb mindig be leszek sza.....va ha repulok vele hogy nehogy elvesszen....
De ez azert van mert kb az ossz manim ramegy....
Az meg leget hogy hulyeseg...mert akkor az elvezet helyett csak a para lesz. -
Duck sidious
csendes tag
Gratula tok jo kepek!!
A video is szuper... csak 1 kerdes.... hol csinaltad az utolso kepet?? MIAMIBA??
Csak mert minden haznal van uszomedence
Nekem felmerult egy kisseb problema a quadcopterezessel.... itt (Ír) szinte mindig esik....es hat 3x mentem ki repulni az elmult idokben es kb mindig szemerkel par perc mulva az eso...ez ellen mit lehet tenni?
Mar nezegettem a marina quadcoptert is.... az ugyanis tokig vizalo... -
-
OutsideR
aktív tag
Feldobtam az 1.3.20-at a gépre is meg a távirányítóra is így már nem rinyál a Pilot app hogy új fw elérhető.
Még nem próbáltam ki, ma este nem repülök.
Ami pozitívum hogy 1.3-tól engedi a downgrade-et a rendszer, szóval ha valami nem tuti akkor visszarakhatok egy régebbit pl 1.1.9-et -
SShadow
aktív tag
A gimbal és a tàvirányitóval való kommunikàció az tényleg nagyon jó dolog!!
Ezt meg is akartam kérdezni egyenlőre csak y Flying 3d x6-nál làttam ilyesmit ani nem olyan horror áru termék.
A kérdés az épített gépekhez is lehet ilyet venni ha igen akkor az megint 150-200$ vagy van abból is megfizethető àrba?? -
Teréz Atya
senior tag
A tanulopenzt mindenkinek meg kell fizetni.
Ki tobbet, ki kevesebbet.
En mire a frankendrone-omat repulhato allapotba hoztam az eredeti ara felet meg rakoltottem.
Megerte?
- anyagilag nem
- tapasztalatszerzes szempontjabol igen
- hogy egy katyvaszbol magam csinaltam elheto cuccot az pedig kegyetlenul jo erzesEzert is allok meg a 70 euros cuccoknal. A dragabbaknal mar nem mernek ennyit kiserletezni. Meg a tudat h mennyit vertem bele nem okozna jo szajizt.
-
OutsideR
aktív tag
Igen, percekig hibátlan, majd egyszer csak nincs videó. Elég idegesítő ha éppen videót vesz az ember vele, vissza kell jönni, leszállni, kikapcsolni a gépet, majd vissza, újra felszállni, visszamenni, és újrakezdeni a videózást. Persze közben telik az idő, merül az akksi, vagy lemaradsz a arról amit rögzíteni kellett volna.
Remélem ezt kijavították az 1.3.20-as fw-ben
Még az a szerencse hogy ilyenkor csak a videó szűnik meg és a vezérlés megmarad, RTH-val visszajön a gép ha esetleg nem látnám hogy merre néz. -
Duck sidious
csendes tag
Hat asszem a maradek hajam is elhagynam ha megszakadna minden kommunikacios kapcsolat....asszem nem csak a djit kellene ujra inditani hanem engem is......
Hat akkor ipad mini 2 4g...... 300 eur... inkabb mint egy 1000 euros kar...Amugy par hete nekem is durvan belassult a note 4... es nem ertem miert...
A vodafonos virus irtom van rajta... fizetos... plusz letoltottem masikat is... nem sok minden tortent.... lassu es parszor lefagy....igazabol nem fagy le de a fo gomb teriti csak eszhez..... hat remelem a 700 eur nem rossz hejre koltodott.... elotte note 3 volt... sohasem volt semmi baja...
Bocs a kicsi offert...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Parfüm topik
- Linux kezdőknek
- Overwatch 2
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Medence topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest