Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
Statikus
üzenetére
Persze, mert Kék Villámosat akarnak játszani.

-
*Ropi*
félisten
válasz
lionshamlet
üzenetére
Ha valós színeket szeretnél látni, akkor legelőször is kalibrálni kellene a monitorodat: ez megtörtént már?
-
*Ropi*
félisten
válasz
BEndre34
üzenetére
"Hát, ez nekem csak azt erősítí meg (lehet, tévesen), hogy ND szűrőt fotóhoz víz (patak, tenger, vízesés) esetében vagy olyankor "kell" használni, ha nagy záridő kell.
"Azért "egyeztessük az óráinkat", hogy egyre gondolunk-e: záridő esetében, mivel ugye az egész tört része az érték, ezért minél nagyobb a szám (1/2000), annál rövidebb a záridő és minél kisebb a szám (1/20 vagy már 20"), annál hosszabb. Te mit értesz "nagy" alatt? Ha a hosszút, akkor igen.
"Szerencsére a P4 elég nagydarab és szépen egy helyben marad és nem csak szélcsendben. Persze a mai időjárás (40-50 km/h széllökések) megdolgoztatná és nem sikerülne egy hosszú záridős kép se."
Igen, a P4 stabilnak mondható, és ma valóban nem voltak optimálisak a széllökések ilyen képekhez.
-
*Ropi*
félisten
válasz
BEndre34
üzenetére
"A minap egy tutorialban azt taglalták, hogy az ND filtereket csak filmezésre jó használni, fotózásra nem."
Nem tudom ezt ki írta, de nettó baromság. Úgy látszik, még sosem készített hosszú záridős képeket.
-
*Ropi*
félisten
válasz
tirszin
üzenetére
Tényleg, ezt a nagyobb feszültség - kisebb áram részt kihagytam a számításból.

Nem a nagy feszültségek miatt érdekes az akkuk szigetelésének a vastagsága (mert egyébként is a végletekig vékonyítják őket, hogy minél nagyobb kapacitást zsúfoljanak bele az adott térfogatba), hanem a zárlatveszély miatt: vékonyabb szigetelésnél még csak ütés sem kell, mert egy erősebben kifejtett nyomás is drasztikus hatású lehet adott esetben.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Geller72
üzenetére
Nekem valahogy nem adja a matek, bár lehet valami kimaradt fizikaórán:
"3S-1300mAh = 3x1300mAh
6S-1300mAh=6x1300mAh"A 6S-1300mAh = 6 x 3.7v nálam, a 6 x 1300mAh pedig 6P.
A 3S az ugye 3 cella sorosan kötve, a 6S pedig 6 cella, szintén sorosan kapcsolva. A feszültségük és a cellaellenállásuk külön-külön összeadódik, a kapacitásuk viszont csak egy cellányi marad.
A 6 db cellát miért nem 3S2P-be szervezik, ahol ugye 3 db sorosan kötött cella van párhuzamosan kapcsolva másik 3 db sorosan kötött cellával, így a feszültségük ugyanannyi mint 3S-nél, a kapacitásuk viszont a duplája, a belső ellenállásuk pedig a fele, így nagyobb áramok vehetőek ki belőlük?
-
*Ropi*
félisten
válasz
jozsi252
üzenetére
A jelátvitelt simán meg lehetne oldani olyan, opcionálisan kínált extraként, ahogy pl. a Parrot Disco Mod, hogy a mobilinternet-hálózatot használja és ahol lefedettség van ott tud repülni (az Amazonas dzsungelében meg használhatja a saját átvitelét, mert ott nincs nagy Wi-Fi - meg más sem - interferencia).
Mondjuk tény, hogy jelen pillanatban az akku a szűk keresztmetszet. -
*Ropi*
félisten
válasz
Geller72
üzenetére
A Ugreen és a Tronsmart is gyárt csak töltő kábelt: amit vettem 3A-t tud, vastagabb is, mint az átlag adatkábelek, és csak 2 ér van benne - viszont 3x olyan vastagok, mint egy mezei adatkábelben.

Mondjuk nem távtyű, de a DAC kábelébe én is 100R-t tettem, hogy érzékelje ha csatlakoztatom, de közben ne szívja horpadtra a telefon akkuját.

-
*Ropi*
félisten
válasz
tirszin
üzenetére
"Egyébként honnan jön mostanában oly sok embernél az az ötlet, hogy kiránduláshoz, nyaraláshoz veszek egy drónt? Ahhoz miért nem elég egy jó fényképezőgép, mindössze 1db zoom obival?"
Mert pl. magát szeretné megörökíteni az adott környezetben (pl. tengerparton, ahol közel s távol egy lélek sincs rajtuk kívül akit megkérhetne, hogy lőjön róluk képet, állványt cipelni a géphez pedig több kiló (kivéve karbon, de annak az árát meg inkább beleteszem a nyaralásba
), no meg drónnal sokkal látványosabb látószögeket lehet elérni, stb.)? -
*Ropi*
félisten
A MavicPilots fórum egyik posztjából:
"...Also my mavic pro might become illegal soon if the new FAA law goes into effect that says my pro needs an identification emitting software. I got an email from FAA a few weeks ago (going to see if there is forum talk on this subject next)."
Kérdés, hogy mikorra ér el hozzánk?
-
*Ropi*
félisten
Beírtam a Google-ba, hogy "mavic air battery mod".
-
*Ropi*
félisten
Ha valaki több repülési időt szeretne a minivel, akkor esetleg moddolhatja az akkuját.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Geller72
üzenetére
"What worked for me:
- Connect AC + RC (if I skip this step and startup with fake gps enabled, the map in the app will stay at the fake gps position)
- Turn off AC
- Enable Fake GPS
- Reconnect AC. Now it restarts due to wifi changes. The channels switched from 1-13 (CE) to 1-11 (FCC)
- Now start the motors and turn off fake gps. Again it wants to restart due to wifi changes, but because of the running motors it will not restart.
After these steps my mini stayed in FCC mode. (sry for my bad english )"Egyébként van a mininek egy Japán verziója is, ami 199 grammos (a Japánban érvényben lévő szabályozások miatt). A különbség az akkuban van, ami csak 1100 mAh-s (18 percet tud papíron, cserébe 50 grammal könnyebb a nemzetközi verzió akkujánál, ami 2400 mAh-s). A vicc az, hogy egyforma az árazásuk, viszont ahogy a Yen áll, a kisebb tudása ellenére is drágább.
-
*Ropi*
félisten
válasz
tirszin
üzenetére
Miért, mekkora méretű ellenállást vártál, mint a régi viccben volt az orosz lehallgatókészülékkel, hogy egy szekrénnyel több van a szobában?
Ilyen szempontból jó, hogy a vezérlő logika is az akkuban van, mert így ha áramtalanítod a cuccot, akkor tényleg feszültségmentes lesz, nem úgy mint mondjuk a fényképezőgépeknél, hogy a ki/be kapcsolójuk nem fizikai kapcsoló csak logikai és kikapcsolás után még a fél gép ha korlátozottan is, de áram alatt van, mert a táp segédköre akív, hogy adott esetben éleszteni tudja a többi részt. -
*Ropi*
félisten
válasz
tirszin
üzenetére
Elég komplex, célhardver mikroprocesszor által vezérelt elektronikája van ezeknek az akkuknak (ez éppen egy Mavic 1-é): túltöltés, túlmerítés, túláram és zárlat ellen is véd, meg persze balanszolva tölti és ha kell, ki is süti a cellákat tárolási feszültségre. Ebben pl. ott figyel 2 darab 100 Ohmos ellenálló...
-
*Ropi*
félisten
Dízelt kérj bele a kúton!
Egyébként... 
-
*Ropi*
félisten
válasz
sityupityu
üzenetére
Ha pedig kerül rá egy akku mod, amitől 350+ grammos lesz, akkor simán rá lehet fogni, hogy a repülési tulajdonságainak a stabilizálására készült, így még biztonságosabb.

-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
sityupityu
üzenetére
"A lítium akkukat (legyen az ion vagy polimer) a szakirodalom szerint 60% feletti töltöttségi állapotban kell tárolni ha hosszabb ideig nincsenek használva."
Nem tudom, milyen szakirodalmat olvastál, de minél nagyobb a töltöttség a cellákban (meg minél magasabb a hőmérséklet), annál jobban degradálódnak 24 órán túl. Pl. a Candlelight fórumon, vagy a Battery University-n is igazolják, hogy 20% környéke optimális tároláshoz. Az összes profi töltő / kisütő állomás 3.80 vagy 3.88 voltra merít le.
-
*Ropi*
félisten
válasz
sityupityu
üzenetére
Használhatsz 5GHz-et is, csak hamarabb kapod az arcodba a "connection lost"-ot.

-
*Ropi*
félisten
válasz
sityupityu
üzenetére
Alacsonyabb frekvencián nagyobb a hatótáv, viszont a 2.4 GHz-es tartomány nagyságrendekkel zavartabb az 5 GHz-esnél (kivéve a természetben), mert több az 2.4-es eszköz (vezeték nélküli telefonok, kapunyitók, vakuvezérlők,stb...).
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
LordAxwell
üzenetére
Akkor igazam volt, hogy a kábel a hunyó.
Sok múlik egy kábelen, pl. egyedül a Samsung S8 USB3.0 kábelével tudja befejezni a kártyaolvasóm egyszerre benne lévő két kártya formázását, ha bármilyen más kábelt használok, akkor amint az első kártya végez, a másik elszáll azzal, hogy "nem sikerült befejezni a formázást". -
*Ropi*
félisten
válasz
LordAxwell
üzenetére
Ja, akkor a kábel lesz a hunyó.
-
*Ropi*
félisten
válasz
LordAxwell
üzenetére
A DJI app telepítve van a TAPiPadra? Milyen verziós a táv?
-
*Ropi*
félisten
Van valaki a topiklakók között aki Szarvas környékén él? Privátban írjon rám, legyen olyan kedves!

-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Azt tudtátok, hogy egyes országokban madarakat tanítanak be a reptérre berepülő drónok elfogására / leszedésére? Meg úgy általában drónokkal tanítják őket vadászni. Fordul a kocka.

-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
Geller72
üzenetére
Igazad van, viszont amikor ilyen ütemben szűkül a piac (már mindenki -is- drónozik, kb. a M2Pro középkategória az esküvős drónosok között, ha nem számoljuk a nagyon durva vasakat) és az ügyfelek részéről kvázi elvárás, hogy drónod -is- legyen a szelfiautomata, stb. többi kütyü mellé, akkor nagyon megnézem, hogy mennyit feccölök bele úgy, hogy bizonytalan a megtérülése, mert amikor azt mondja az ember, hogy +50.000 Ft a drón, akkor hirtelen már nem is kell annyira...Egyébként M1Pro-val is lehetett szép felvételeket készíteni (ezt Vágó Gyula cinemázta, én fotóztam): ez is csak arról szól, hogy ki tud nagyobbat mondani az ügyfélnek, hogy milyen újabb, nagyobb felbontású, stb. kütyüje van, ami a konkurenciának nincs.
Súlyoznom kell, hogy elsődlegesen a fotóstáskámat kell szinten tartanom, így a drónozás nem prioritásos project. Tudom: bort iszok és vizet prédikálok. 
-
*Ropi*
félisten
Nekem nincs személyes tapasztalatom mindkettővel (méret és szállíthatóság miatt csak a M2Pro játszik), akik már fej fej mellett tesztelték őket, azok azt mondják, hogy a P4Pro zajmentesebb, élesebb és részletgazdagabb videóra, plusz van mechanikus zárja is és tud 4K 60Hz-et (a M2Pro csak 4K 40 Hz és nincs mechanikus zárja viszont fotóban jobb).
-
*Ropi*
félisten
Pont nemrég volt egy vita erről az egyik fotós csoportban, hogy egy kezdő inkább olcsó cuccot vegyen vagy profit: én is azt szoktam javasolni ha valaki ezt kérdezi, hogy érdemesebb megvenni a profit (még ha drágább is), mert az nem korlátoz a tanulásban és nem veszi el az ember kedvét a próbálkozástól - hamarabb ér el vele (látványos) eredményeket, ami a továbbtanulásra inspirálja. Ha jól tévedek, Te is esküvőzöl: ott meg aztán végképp igaz, hogy gyenge felszereléssel nem rúg labdába az ember.
-
*Ropi*
félisten
válasz
total90
üzenetére
Mivel egyelőre csak az 1/10-ét értettem, így nem tudom, mit írnak az oldalon, de biztos hasznos.
Jó ötlet: biztos sokan örülnének ha lefordítanátok, az elejét akár többen - akkor gyorsabban meglenne, aztán a többit már egy-két ember is szinten tudná tartani (gondolom nem cikkek tömkelege kerül fel havonta). -
*Ropi*
félisten
válasz
total90
üzenetére
"Egyébként ami én nem értek az pont az, hogy a repülők az nem baj, ha hobbi ha nagy gépről van szó, vagy akár makett repülők, de a drón az az ördög
"Szerintem az lehet a dolog mögött, hogy amíg egy akármilyen repülő viszonylag kiszámítható, egyenes vonal mentén halad, addig egy drón kiszámíthatatlan mozgású: a tér bármilyen irányába akármikor irányt válthat, és ez nagy veszélyfaktort jelent. Ráadásul erre van, amikor a drónt irányítónak sincs hatása, pl. NFZ, failsafe RTH...
Nincs ennek a német oldalnak angol verziója? Ich speak deutsch very gut.

-
*Ropi*
félisten
válasz
Geller72
üzenetére
Csillagfotózásnál és más hideg helyzetekben autós hajszárítót meg thermopakolást használunk fotózásnál a páralecsapódást megelőzendő: megfelelő körültekintéssel alkalmazható - szerintem - az akkukra is (még nem próbáltam ki). Csak jól tankoljátok meg előtte az autót: kell a járó motor, különben horpadtra cumizza annak az akkuját.

-
*Ropi*
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- YouTube
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- További aktív témák...
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

"