Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
Nem hinném hogy azzal van gond hogy valaki totál kezdőként nekiáll egyből repkedni. Kb 6-7 éve mikor belekezdtem én is, akkor persze átolvastam töviről hegyire hogy melyik prop milyen, miért úgy kell felrakni ahogy fel kell, CW CCW motorokról, ledek jelentéséről, mindent megtudtam, majd repkedtem is. Illetve mellette fórumokba nagyon sok segítséget kaptam, mert a manual se ad mindenre választ.
Itt azért van az emberek között 2 nagy különbség.
1; Aki életébe elsőnek fog egy drónt, majd lakott területen elenged meg M2P-t mondjuk 4-5km-re és fogalma sincs semmiről, csak az hogy minél messzebbre menjen. Itt nagyon nincs miről beszélni, felelőtlen az emberke és zuhanás lesz előbb utóbb belőle.
2; Majd jön a 2. ember aki szintén életében először fog drónt, ő kimegy lakott területen kívülre, bekapcsolja a gépet, és felszáll mondjuk 5m-es magasságba, és elkezdi az irányokat próbálgatni, gaineket beállítani, gimbalt beállítja, stb.. Ezzel szerintem semmi gond nincs, mert amíg ez nincs meg, tapasztalata sem lesz.Sajnos sok a felelőtlen ember, de tartom azért azt hogy az manual átolvasása után érdemes egy finom kis gyakorlással kezdeni, mindenképp egy olyan magasságba ami aránylag messze van a földtől, illetve olyan helyen ahol nincsenek fák.
De ha valaki nem szeretne kockáztatni, az BG-ről nyugodtan vegyen 20-30-50$ drónt és azon szépen megtanulhatja az irányokat, mi van ha szembe van a drón vele, stb..Én is mikor elkezdtem vitorlázni a Beta gépemmel akkor Pécel határába mentem ki pár ismerőssel, és ott próbálgattam a gépet. Vitorlázónál meg bőven igaz hogyha nem gyakorolsz akkor soha a büdös életbe nem fogod tudni irányítani. Mert kb. 50x nehezebb irányítani mint egy DJI drónt.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Elektromos autók - motorok
- Trollok komolyan
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Arc Raiders
- Milyen videókártyát?
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- További aktív témák...
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest