Hirdetés
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MPowerPH
üzenetére
Igen, az mondjuk nem lenne rossz ha többet bírna, de én egyben soha nem repültem még 15 percnél többet. Mondjuk az akksi a drón méretét is növelné, szóval szerintem ez így egész okés.
Idővel ha fejlődik az akksi technológia, akkor biztos jobb lesz. mondjuk addigra jön a 8k és majd az szopja az akkut
-
MPowerPH
félisten
válasz
total90
üzenetére
Ezeknel egyebkent is az aksi szabja meg a hatotavot... En a Mavic Platinummal csinaltam egy range tesztet, elmentem 8km -re, mindenfele booster nelkul. Bar annyit csaltam, hogy magaslatrol inditottam a dront. Persze visszajonni mar nem tudtam vele, leszalltam egy elore kinezett helyen, es felvettem ott.
-
válasz
martinkeet
üzenetére
Én a minap próbáltam Mavic 2 Proval. Elvileg jobb a hatótáv, de a régi kontrollerrel sem repültem távolabb 1 km-nél, szóval nem volt gond. Pár szoftveres feature, amit majd a sima szoftver is megkap. Szóval ezen a téren semmi, deeee a kijelző és az akku az nagyon ott van.
Akku sokkal jobban bírja, a kijelző meg annyira brutálisan erős, világos, hogy napsütés ezerrel in your face és simán jól látni mindent. Nem tudom hány nites, de ilyen erős fényerejű kijelzőt én még nem láttam. Ha borús idő van, akkor zavaróan világos és lejebb kell venni a fényerőt.
Haver szettben vette Maviccel, de egymagában szerintem elég drága. -
martinkeet
aktív tag
Van Valakinek tapasztalata az új DJI smart controller-rel?
-
MPowerPH
félisten
válasz
martinkeet
üzenetére
-
martinkeet
aktív tag
-
válasz
MPowerPH
üzenetére
Én múltkor full havas ködben repültem, nekem sem igazán állt meg egy helyben. Airrel nem volt különösebb gond. Egy kicsit kimentem látótávolságból, de a térképen nagyon figyeltem, hogy hol van, sima ügy volt visszajönni. A home fontos, meg, hogy ha feléd fordul a gép, akkor a nyíl is arra mutasson.
-
MPowerPH
félisten
Nem pont jo valasztas egy Mavic 2 dronozni tanulni, mert az ilyen utan draga tud lenni. De nem ertem, hogy tud igy bemozdulni oldalra. Szelben meg megertem, hogy driftel, de gps -el meg ott is tartja magat. Valami vagy nem stimmel a gepeddel, vagy tenyleg csak a tapasztalatlansag.
mod: Hoesesben szoktatok repulni? Neztem egy csomo videot, Mavic, Phantom -al, hogy az alpokban, hoesesben follow me kameraztak magukat.
Igy birja? En meg nem probaltam. Meg P3 -al egyszer elkapott egy eso, de idoben tudtam landolni.Es meg valami. Kodben tenyleg gond van a leszallassal? Neztem vidit, hogy ereszkedeskor az also szenzorok a kodot talajnak erzik, es onnantol iszonyat lassan ereszkedik lefele. Also szenzorokat nem kapcsolja ki a sport mod, de azt hiszem ki lehet loni oket kulon?! Meg ra sem neztem, de tervben van egy kodos reggelen fotozni, akkor nem akarok meglepetest.
-
*Ropi*
félisten
-
válasz
martinkeet
üzenetére
Az sem érdeke senkinek, hogy egy ütközéskor a drón maradjon egyben.
-
Geller72
veterán
válasz
martinkeet
üzenetére
Ez a szar ezekkel a gépekkel, hogy műanyag még a váz is. Picit lenne nehezebb, ha karbonból lennének legalább a fő szerkezeti részek, mint a racereknél és egy csomó apró sérüléstől védenék meg a gépet. Én racerrel 70-ről estem rá a saját tetőnkre, a tetőn 2 cserép rommá tört, a gépen egy propot cseréltem.
. Azt is lehetett volna hajtogatni, de én nem szoktam, hanem csere. Az X6-on 5mm vastag karbon karok vannak.
. És mégis könnyű a gép. -
Geller72
veterán
(Én sem vagyok tőled messze, Lyon alatt vagyok, nem messze a svájci határtól, a házunk elől odalátni a Mont Blanc-ra
)Ennyire nem szabadna elmennie oldalra. Mondjuk úgy, hogy semennyire sem. Billeghet egy kicsit, de fél méternél jobban oldalra nem mehetne el. Ott valami más gond van. Biztos hogy nem Alti módban van a táv? Ha megrendeled és nem tudod megcsinálni, otthon egy műszerész, vagy tv szerelő is meg tudná csinálni neked. Aki mondjuk egy gyárban melózik, mint műszerész/javító, akármi. Az biztos, hogy szakszervizben elég vastagon fog a ceruza, de az is biztos, hogy ott vállal garanciát a munkájára a szerviz.
. Ezért kellene ajánlatot kérnek első lépésben. Egy karcsere azért nem egy lutri dolog nekik sem, elég pontosan be tudja lőni, hogy mennyi idő alatt van meg vele és mi kell hozzá. Ha egy szervizben 20k huf-ot mondanának rá anyaggal együtt, az még ok lenne. Garanciaidőn túli szervizeléshez már azért vannak maszek, jó kezű emberkék akik töredék áron dolgoznak, mint a hivatalos szervizek. Csak ezeket meg kell találni. (Nem lehetetlen.
) -
S.J.
tag
válasz
Geller72
üzenetére
nagyon köszönöm a linket, megrendeltem. 5-8 munkanap, addig kérek ajánlatokat.. sajnos nem vagyok egy nagy szerelő, viszont svájcba szerintem 100 frank csak hogy ránéznek

megint az okozta a problémát hogy felszáll, és egy idő után elkezd egyik irányba huzni és onnan már nehéz visszahoznom tapasztalatlanságom okán, tulkorrigálom, aztán alul és csatt.. bevizsgáltatom és kérdezősködöm majd hogy ez mitől lehet..
most teliholdkor, hoesés után pedig olyan turákat terveztem hajnalban.. :/ jo kis vidik készültek volna...
-
Geller72
veterán
A jobb/bal első kar pl. BG-n 35 euró körül van, és ez eredeti. Csak át kell fűzni a mocit és a kábelköteget.
-
S.J.
tag
Dji mavic pro 2
Torott karnak mennyi a javittatasa kb.?

-
Geller72
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
A weblapon írja is, hogy nem is tudhatnak minden országban érvénybe lévő aktuális jogszabályokról, de mindenképpen ajánlják - és azt legtöbb helyen fel is tüntetik - hogy melyik helyi szervvel kell felvenni a kapcsolatot és megérdeklődni a miujságot. de már ez is nagy segítség, hogy megad egy telszámot, twitter fiókot, ahol érdeklődhetsz, mielőtt teljesen feleslegesen kiviszed a géped.

-
t72killer
titán
válasz
Geller72
üzenetére
Belegondolva ja, inkább csak a drónt meg a pénztárcát vigyék a helyi vagány csávók, mintsem az ilyenolyan hivatalos közeg kirója rám egy dél-bajor ház árát büntetésképp, merthogy átrepültem vmi nemzeti bokor felett.
Tippre ezek szimplán le akarják szoktatni az embereket a repülésről, ennyi macera mellett nem létezik, hogy a helyi lakos sokszáz eur-t fektessen egy gépecskébe, amivel kb csak a nappaliban repülhet. Turistaként 1x elviszem oszt csókolom...
Amit linkeltél egyáltalán nem tűnik rossznak, viszont egy nem feltétlen olajozottan működő államszervezetben előfordul, hogy a közeg, aki igazoltat, nemhogy az odavágó jogszabályokkal nincs tisztában (mentségére szóljon, h ezek gyakrabban változnak, mint az időjárás), de alkalmasint a vonatkozó parancsnoki lánccal sem.
-
Geller72
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
...én az ilyen macera helyektől eleve irtózom... Mennyivel jobb hely Albánia a Kanári-szigeteknél.
.Ja igen, én ugye itt vagyok, franciában.
Aki ide jönne, az kezdésnek ezt olvassa át.Globálban is itt szoktam nézelődni. Országokra lebontva..
-
t72killer
titán
válasz
total90
üzenetére
jaja, jó nagy zoomban nyomtatom majd a térképet. Leginkább a mindenféle természetvédelmi ökörséggel lesz bajom: az nem baj nekik, hogy átrongyol egy tucat quad a területen, de ha egy maviccal elkapnak, többtízezer eur-d is bánhatja. Kicsi lurkó már nagyon beleélte magát, hogy apuval drónozhat, úgyhogy elvisszük, de nem lesz 1xerű menet, az már bizonyos - és valszleg ezekután többet járunk majd UK-be, ott a legkeményebb szigor se lesz ilyen...
a 2nap mindenesetre jó hír, szeretem először bejárni a terepet, így a nyaralásba is belefér.

A reptereknek amúgy extrém nagy védett zónát foglaltak, a világon nincs még egy olyan, mint Gran Canarián: 27km sugarú a tiltott zóna, kb viszi a fél szigetet - a másik felét meg csupán a kedvünkért "környezetvédelmi" okora hivatkozva tiltották le.
-
válasz
t72killer
üzenetére
Igen, ez.
Nekem 2 napon belül írtak vissza. Mondjuk egy éve még nem volt ennyire szar a helyzet mint most, de akkor sem volt sokkal jobb.
Sajnos a kanári szigetek nem nagyok és a repterek+a hadi cuccok miatt nem lehet. Sima terepen meg fogalmam nincs. Ha jobban megnézed a térképet, a semmi közepén vannak tiltott részek
-
t72killer
titán
válasz
total90
üzenetére
Ez lenne az AESA?
A pár megmaradt zsebkendőnyi fehér folton repülnék
Nálunk is kanári lesz, nyomtatok térképet, de erősen elgondolkoztam rajta, hogy megéri-e repülőn lecuccolni a komplett p4p csomagot, v hagyjam a francba.Tilosban tuti nem akarok repkedni, elképesztő bírságaik vannak és minden 3. bokorban rendőr. Mennyi idő alatt válaszolnak amúgy a repülési engedélykérésre?
Kéne már nekünk vmi érdekvédelmi szervezet...
-
toto46
újonc
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre. DJI Spark pár hetes gépem táv+mobil ( samsung s7) wifi kapcsolaton keresztül, már a szobában egy jelzéssel kevesebbet mutat. Ha udvaron felemelkedek kb. 15m magasba már szinte alig van wifi jel. wifi beállítás: 5.8 ghz auto. Ha a micro usb kábellel kötöm össze, viszonylag erősebb a jel. Ha bárkinek van ötlete, hogy mi lehet a probléma azt megköszönöm!
-
válasz
t72killer
üzenetére
Én voltam tavaly és Spanyolország nagyon szar lett, ami a drónozást illeti.
Nem kerül semmiben és elvileg nem is kell, de ajánlott a légvédelni hatóságnál benyújtani kérelmet a repüléshez. A rendőrök nagyon cuppannak a drónosokra.
Nekem volt engedély és ennek ellenére nagyon erőltették, hogy nem lehet ott repülnöm meg kb. nem érdekli őket az engedélyem. Végül nem lett gond, de én nagyon nem javaslom a repülést, ahol nem megengedett.
Egyébként én nem rüpültem olyan helyen, ahol nem lehet.A kanári szigeteken voltam én, ha ez segít... ott meg mostanra kb. sehol sem szabad repülni

-
VANESSZA1
őstag
válasz
JamesHolden
üzenetére
Szerintem is jobban jársz, ha nem veszel. Ha megnézed a töltési időket amit ezek tudnak, akkor hamar kiderülhet, hogy talán csak akkor vannak ezeknek létjogosultságuk, ha nyaralás közben az egyik helyről a másikra utazol, és az minimum 200 km távolságra van, mert kb. az idő alatt tölt fel 1 akkumulátort. Természetesen ez függ a töltőtől, és az akku kapacitástól. Hálózati töltő sokkal inkább használható.
Például a gyári helyett ez : [töltő] -
t72killer
titán
Más kérdés: Spanyolországban repkedett már valaki? Elég szigorúnak tűnik a dróntérkép, kb minden bokor védett területnek számít - miközben állítólag csak a nemzeti parkokban tiltott a drónozás, de valami miatt mégiscsak beszíneztek egy rakás alacsonyabbrendű természetvédelmi területet.
-
t72killer
titán
válasz
Geller72
üzenetére
Az inverterrel két baki van: érdemes jó szinuszosat venni, nekem van egy olcsóparaszt "téglahullámos" inverterem: kb 50%-nyi rátöltés után rettegve húztam le róla a P4P töltőjét, forró volt és ciripelt szegénykém - egyiket se csinálja rendes konnektorból. A másik baj, hogy a legjobb inverterrel is bebuksz kb 15%-ot, ami necces lehet, ha nem jár a motor.
-
Geller72
veterán
válasz
JamesHolden
üzenetére
Én szerintem még az inverteres megoldás a legjobb. De nem szivarról. Szakival beköttetve. Külön ágon. Olyanon, amit gyújtás levétele/kulcs kivétele után nem kapcsol le a rendszer. De ha megnézzük, hogy a gyári töltő mondjuk 100W-os, és 3/4 óránként tol fel egy akkut, akkor azért van fogyi.
. Vagy combosabb akku, vagy combosabb akku + kocsi. Kétakkus terepjáró rlz.
. Ha a 3-at egy időben tölti, sem lesz előbb készen. Az 1x3 vagy a 3x1 az uaz.
Ez a gyári M2 autós töltő.
Ez 80W-os."Töltési hőmérséklet: 5 - 40 ℃
Bemeneti feszültség: 12,7-16 V (normál autó: nagy autókra nem alkalmazható).
Kimenet: 4.5A, 17.0V / 17.6V
Töltési idő: kb. 1,5 óra minden egyes akkumulátorhoz (a hőmérséklet függvényében)." -
Geller72
veterán
válasz
JamesHolden
üzenetére
"de lehetőleg olyat amivel nem csak 1db akksit lehet tölteni egyszerre."
-
Ilyen nem fog menni. Vagy ha mégis, akkor a vicc kategória lesz az egész. Számolgattál azért wattokat meg amperokat amúgy? 
-
JamesHolden
aktív tag
Sziasztok!
Dji Mavic 2-höz keresek autós töltőt, de lehetőleg olyat amivel nem csak 1db akksit lehet tölteni egyszerre. Ahogy láttam ilyenből csak utángyártott van (Alin láttam lár típust jó áron), a gyári Dji csak 1 foglalatos. Van tapasztalatotok az utángyártottakkal? Vagy maradjak a gyárinál?
Köszi
-
Geller72
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
"Értem, tehát csak akkor videózhatom 24mmekv objektívvel 100m magasságból a szexelő mormotákat, ha leszurkoltam a 300EUR-t..."
-Ne haragudj, de van írásos engedélyed a mormotáktól?
. A terület tulajdonosától, ahol a mormoták szexeltek? Ezzel a kommentel biztos, hogy csak hisztizni próbálsz, ezért most mindenképpen kérünk egy linket a nyers, megosztott RAW fájlra mutatva, a felhődben, amin szexelnek a mormoták. És stimmeljen ám a 24 mm ekv meg a 100m, meg a GPS metaadatok!
. -
S.J.
tag
pár napja ónos esőben reptettem a pro 2 drónomat 5 percig, semmi baja nem lett
szerintem félig meddig vízálló a cucc -
S.J.
tag
válasz
t72killer
üzenetére
teljesen egyetértek azzal amit írsz, viszont én csupán arra a "sejtésedre" reagáltam, hogy nem volt tiszta a népszavazás a szabadságokról, hogy ez jó vagy rossz az embereknek, gazdaságnak arról nem írtam. csak hogy itteni emberek véleményét hallva, ez a szavazás tiszta lehetett.
-
t72killer
titán
Ok, az alapjövedelem, de még a 4napos munkahét is nagyságrendekkel jobban terhelte volna a gazdaságukat - totál irreális. A többet szabadságon lévő ember viszont többet költ. Egy kicsivel több extra szabadság viszont senkinek se árt - japersze náluk a rengeteg bevándorló dolgozik, szavazni meg a nyugger állampolgár megy, hogy dógozzon a mocskos bevándorlója. Őszintén én a forgalomirányítón, kasszáson, szalagmunkáson kívül nem sok foglalkozást láttam - pláne a "fejlett" világban - amit nem lehetett volna az előírt idő 90%-ában megcsinálni egy kis optimalizálással (kávé-cigiszünetek megnyirbálása pl...). 10% meg nemhogy 2, de egyenesen 5 extra hét!
Egyébként ha szétosztod a havi 700ezret, az rögtön azt jelenti, hogy az élet nagyjából ennyivel megdrágul, kiváló példa erre a magyar CSOK és lakásárak viszonylata.
Node ezzel már nagyon OFFba mentünk

-
S.J.
tag
válasz
t72killer
üzenetére
nehéz elképzelni de:
- leszavazták hogy kapjanak alanyi jogon havi 700e alapjövedelmet (70% felett volt a nemek aránya)
- leszavazták a 4 napos munkahetet
- leszavazták a 6 heti szabadságotha egy magyar ember megnézni, lehet hogy csak arra gondol hogy itt valami nagy csalás van a hattérben, és "gyanús" de aki beszélget az itteni emberekkel, az látja hogy nagyjából ez a népakarat itt
-
t72killer
titán
-
Teasüti
nagyúr
válasz
total90
üzenetére
... és a NATS kihez tartozik? Hadügy
Szerintem nem. Lassan 25 éve már nem. 49% tulajdonrész az angol kormány kezében, 51% meg a privát szektorban.(#1813) t72killer
Kicsit kapcsolódik, hogy nagyon várom már a minőségi 4k60p videózási lehetőséget (azaz HEVC kódolás mellett is rögzítsen legalább 150Mbit/sec-el), a hagyományos 24-30p-vel lőve lényegesen lassabban kell menni/pláne svenkelni, hogy ne legyen darabos a kép.
Van egyáltalán értelme ilyen körömnyi szenzorokkal és apró objektívekkel - amik ki se tudják rajzolni rendesen a 4K-t? Ezekért az igényekért egyelőre még a MILC-eknél is mélyen zsebbe kell nyúlni, és hol vagyunk még attól, hogy a kínai tudjon csinálni egy valamire való GoPro 7 másolatot!
A svenkelés meg amiatt darabos, mert gondolom nem állítottad be a 180° shutter angle-t.
-
t72killer
titán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
noigen, a svájciak "szuper demokráciája" akkor vált gyanússá, amikor "leszavazták" az évi 6hét szabadságot...
A dánoknál viszont már dolgoztam, korrekt népség
. -
VANESSZA1
őstag
-
válasz
t72killer
üzenetére
Ez olyan, mint az autózás. Akinek van pénze rá, az tud majd fizetni

De ha úgy nézed, mondjuk a természetben is zavarja az ott élő állatokat.
Nekem volt is erre egy esetem, Krétán a fecskék, voltak vagy 30--40en, nekiálltak csipákolva körözni az Air felett. Valami ragadozónak hihették
-
t72killer
titán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Ha a tökölődés idejét levonják, akkor ténylegesen nyújthatsz be panaszt valamelyik EU-bíróságon, ugyanis a törvény szerinti 12 hónap helyett 10-11-et adtak. Az indokolatlanul magas díjazást is megtámadhatná egy képzettebb ügyvédi csoport, a szabadidős tevékenységek (=emberi jog) aránytalan adóztatása miatt, mert akármit is mondanak, ez egy adófajta.
-
VANESSZA1
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
Még arra leszek kiváncsi, hogy az 1 évböl lejön az az 1-2 hónap amit a bedott papírokkal játszanak vagy sem. Mert akkor csapok egy balhét az tuti.
Az EU mint olyan (hamár az autós téma), mit szabályoz t.képpen? Az EU-ban nem is közlekedhetsz szabadom az EU-s bármilyen rendszámú autoddal, mert minden tagálam még egyedi törvény alapján korlátoz, hogy ha nálam vagy x hónapnál tovább akkor irasd ár német, osztrák rendszámúra az autód. Ez is egy nagy görénység. Egységes aztán mégse

-
t72killer
titán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Erre EU-szinten mondjuk úgy reagálnék, hogy az osztrák rendszámú autók akkor léphetik át az EU/Osztrák határokat, ha kifizettek 300EUR-t, természetesen 1-2hónappal a tervezett utazás előtt
Szlovákoknál ugyanez 10eEUR-val. Nettó boszorkányüldüzés, kár, hogy semmiféle érdekvédelmi szervezetünk nincs.Najó, mára kidühöngtem magam

-
VANESSZA1
őstag
válasz
total90
üzenetére
Der Antrag auf eine Betriebsbewilligung für eine Drohne kostet ca. 250 Euro ggf. zzgl. weiterer Gebühren und hat eine Bearbeitungszeit von ca. 1-2 Monaten. Diese allgemeine / generelle Betriebsbewilligung für eine Drohne hat eine Gültigkeit von 1 Jahr und muss erst danach wieder verlängert werden.
-
VANESSZA1
őstag
-
S.J.
tag
Sziasztok! Melyik kartya eri meg most legjobban 4k videokhoz? 12e korul van a sandisk 64 gigas a gearbeast en, jo vetel? Gyorsan rendelek egyet ma vegre

-
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Én úgy mondanám, hogy 220 eurótól 330 euróig terjed a 12 hónapos engedély, attól függően, hogy milyen területen tervezel repülni és igen, egyszeri alkalom is. Ilyen drága bérlet meg ilyen komoly szabályozás sehol a világon nincs mit Ausztriába, de ez van.
Ami a büntetést illeti, ezek az összegek riasztás gyanánt vannak és kb. ilyen legrosszabb esetben kell annyit fizetni.
Haver repült Ausztriába és nem volt engedély+olyan területen repült, ahol nem is szabadott volna. A bünti végül 1800 euró volt, ami egy valag pénz, de nem 20 000 euró.Itt Németországban is tudok ismerőst, aki autópálya felett repült és 200 euró környéke volt a büntetés.
Volt egy eset, hogy egy srác a lemerült drón miatt ráesett egy vonatvezetékre és "x" órás késés volt emiatt. Na neki drága volt, 30 000 euró felett, de ez még érthető is.(#1798) Teasüti
Oda tartozik a légtérvédelem is...
(#1804) Teasüti
... és a NATS kihez tartozik? Hadügy

-
t72killer
titán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Persze, ha az ember tudja, hogy szürkében/svarcban egerészik, akkor egy nem túl extrém helyen (reptér, kancellári rezidencia, óvodaudvar légtere) gond nélkül fel lehet zavarni a madarat pár percnyi videóra. Meg ugye erre találták ki a Spark-ot és a hasonló minidrónokat, amiket 30m magasságból már tuti nem vesznek észre - míg az én P4P-met még 100m-ről is kiszúrják.
Kicsit kapcsolódik, hogy nagyon várom már a minőségi 4k60p videózási lehetőséget (azaz HEVC kódolás mellett is rögzítsen legalább 150Mbit/sec-el), a hagyományos 24-30p-vel lőve lényegesen lassabban kell menni/pláne svenkelni, hogy ne legyen darabos a kép.
-
VANESSZA1
őstag
Azt azért halkan mondom, hogy a jelenlegi hülye össze-vissza nem egységesített helyzetben ha valaki idegen országban vagy a királyi magyar földön kirándulás, nyaralás alkalmával akar pár fotót videót csinálni akkor arra a legjobb módszer a litchi. Beprogramozod előre, felküldöd 10 perc alatt lefut, és mire bárki is észre venné már a táskában a drón és mész a következő helyszínre.
-
Teasüti
nagyúr
-
twine
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
viccnek szántam, nem támadásnak azért van ott a vigyorgós smiley

Pont jól jött ki...ezért írtam és fogalmaztam úgy ahogy...Én nem ismerem a világ összes országának légtérhasználati engedélyeit...
Nem tudom a válaszokat,,, itthon próbálok szabályosan repülni amikor csak tudok...
Az osztrákoknál van évente egyszer melóm...akkor kockáztatok....
De most már tudom, miért csodálkozik ennyire rá az osztrák átlag ember a drónra, és a pilótára(rám)..
AZ első alkalommal mikor kint voltam Salzburgban "simán" megrepültem a Mirabellplatz-ot,meg a város egy részét...,

F@sz voltam, de eleinte én is f@sz voltam mint mindeki,akinek ujdonsága drón...fiss drónnal repültem a 7.ker fölött....ma már relative sok tapasztalattal a hátam mögött nem csinálnék ilyet,legalábbis "hobbiból biztos nem....ha meló van az más, akkor még csak a youtube-ból indultam ki és azt gondoltam az enyém a NASA legujabb fejlesztése,,azóta már tudom, hogy ez is csak egy játék...relative drága, de mégsem NASA technika van a kezünk alatt)
Kicsit féltem ugyan a büntetéstől, de talán akkor még jobban féltem attól, hogy megbüntetnek e a hotel előtt ahová parkoltam
Aztán a következő évben kevésbé féltem mert nem városi repülés volt, de az emberek úgy néztek a phantomra mintha ufót látnának...fizetni akartak a videóért ha átküldöm nekik, stb...
Nem is értettem , hogy egy Magyarországnál jobban élő társadalomnál miért olyan nagy mutatvány egy ilyen madár... 
Aztán kértem az egyik ismerőst nézzen már utána mi újság Ausztriában ezzel a repülés dologgal...
Azóta hálát adok a jóistennek, hogy nem kellet otthagyni a fizetésemet "sógoréknál"...Én itthon sem vagyok "papír náci",,,ismétlem nem azért mondtam amit
MIndenki azt csinál amit akar...
ÉN inkább a gyakorlati biztonság, és mondhatni iratlan törvények betartása mellet vagyok....
Amit ha meló van, én sem mindig tudok betartani....de ha tehetem betartom....
MOndhatni az épeszű repülés mellet kardoskodok.... -
t72killer
titán
Értem, tehát csak akkor videózhatom 24mmekv objektívvel 100m magasságból a szexelő mormotákat, ha leszurkoltam a 300EUR-t...
A németek ugyanúgy érzékenyek mindenre, de itt a helyben illetékes gazdának/természetvédelmi egységnek/rendőrségnek írsz és mindenféle extra lenyúlás nélkül repkedhetsz az adott légtérben. A franciáknál meg szimplán a lakott területek tiltva vannak - és náluk sincs sarc. Egyszerű: az osztrák állam a mindenféle jogcímen bezsarolt pénzekből él.
-
|AP|
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
az osztrákoknál a privát szféra védelme nagyon erős, gyanítom ennek van köze a szigorú szabályozáshoz. Még a google street view sem elérhető nagyon sok városban, és emlékeim szerint Magyarósi Csaba is említette már valamelyik videójában, hogy meg akarták büntetni vloggerkedésért... hát ilyenek
-
Teasüti
nagyúr
UK-ben repülök és hiába említette vki a UK hadügyi minisztériumot, az itteni források még csak meg se említik semmilyen vonatkozásban a hadsereget (leszámítva a védett és tiltott légterek résznél, mert abból sok van).
Van viszont egy NATS, ami az angol légi forgalomirányításért felelős és őket lehet faggatni, meg az ő telefonos alkalmazásukban lehet repüléseket tervezni ami elméletileg szinkronban van az adatbázisukkal. De az én értelmezésemben ez még csak nem is hatósági szervezet.Ezért is érdekel, hogy ha "külföldre" utazok, akkor ott miért kéne felvennem a hadügyminisztériummal a kapcsolatot egy pehelysúlyú civil drón miatt rekreációs felhasználásban? Oké, értem amit írsz. De ez érvényes más országokra is Abszurdisztánon kívül?
-
t72killer
titán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Alapelv a nyúljuk le a pénzt attól, akinek van, b.sszunk ki a turistákkal. Nem panaszkodom az anyagi helyzetemre, de így egyértelmű, hogy évi 2db hosszú hétvégéért nem fogok 300(!)EUR-t fizetni. Ja, és mutassanak már egy másik civilizált országot, ahol ennyire húzzák le az embert. (szlovákia nem számít annak...)
Az autópályák mellé pakolt IG-L-es 80as(!) tábláik és a hozzájuk tartozó rekordgyanús traffipaxsűrűség is megérne egy EU-s eljárást.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Igy birja? En meg nem probaltam. Meg P3 -al egyszer elkapott egy eso, de idoben tudtam landolni.
. Azt is lehetett volna hajtogatni, de én nem szoktam, hanem csere. Az X6-on 5mm vastag karbon karok vannak.
. Ezért kellene ajánlatot kérnek első lépésben. Egy karcsere azért nem egy lutri dolog nekik sem, elég pontosan be tudja lőni, hogy mennyi idő alatt van meg vele és mi kell hozzá. Ha egy szervizben 20k huf-ot mondanának rá anyaggal együtt, az még ok lenne. Garanciaidőn túli szervizeléshez már azért vannak maszek, jó kezű emberkék akik töredék áron dolgoznak, mint a hivatalos szervizek. Csak ezeket meg kell találni. (Nem lehetetlen.

Nálunk is kanári lesz, nyomtatok térképet, de erősen elgondolkoztam rajta, hogy megéri-e repülőn lecuccolni a komplett p4p csomagot, v hagyjam a francba.
. Vagy combosabb akku, vagy combosabb akku + kocsi. Kétakkus terepjáró rlz.

Nem is értettem , hogy egy Magyarországnál jobban élő társadalomnál miért olyan nagy mutatvány egy ilyen madár...