- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Aha.
Na, nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen hanganyagot ki kell írni CD-re. Onnan lejátszva nekem szépen viszi a PowerDVD. Igaz se optikai kábelem, se erősítőm, amin kipróbáljam, de a PowerDVD szépen dekódolja, ill. innen szvsz. már csak egy lépés, hogy SPDIF-re küldjem a jelet. A WAV-ként nekem nem ''eszi'' meg a PowerDVD az ilyen zenét. -
dabadab
titán
Toltsd le ezt: [link]
Ez egy sima wav file, benne DTS kodolasu hanggal (egyszeru 5.1-es csatornateszt, sved nyelven eloadva). Jatszd le a legbutabb lejatszoddal, v alternativakent kiirhatod CD-re is es lejatszhatod sima CD/DVD lejatszoval, ott is annyi a kovetelmeny, hogy SPDIF-fel legyen az erositore kotve.
Ha tovabbra is vilagit a DTS jel es nem szol semmi, akkor kenytelen leszel elovenni az erosito kezikonyvet -
Mosómedve
tag
Hát, nekem ahhoz kellett volna a cucc, hogy kimentsem gépre (gondoltam DVD-re már veszik a fáradtságot és veszteségmenteset raknak rá...) mondjuk WAV-ban, és abból OGG-ot konvertálok, de azt már megtanultam, hogy a lossy->lossy kódolás nem járja....
Hogy tudom eldönteni, hogy milyen formátumban van rajta a zene, mennyi az esélye, h mégis veszteségmentes? A remény hal meg utoljára...
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Akkor teszek egy próbát a Sound Forge-al...
És ezt a ''nem érzékelhető veszteség'' állapotot mikor érik el (2 csatorna, 16 bit, 44100Hz):
MP3 - 256 kBit/s (wikipedia-n olvastam...)
OGG - 192 kBit/s (az MP3-OGG viszonyból kiindulva...)
a többi?
Sajnos hagkártyára nincs pénzem, úgyhogy dolgozunk azzal, ami van...amúgyis csak 1-2 kísérletet szeretnék tenni a számokkal, meg a rögzítette felvételeket darabolni...
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
''kimenő szint (max): 2 +/-0.5V (ide a írhatnánk azt is, hogy 2V +/-2dB ),
jel/zaj (max): 105dB (95dB dinamika mellett), vagyis: 10^(105/20)= kb. 178'000-szeres viszony. Ebből az effektív zaj értéke a lejátszó kimenetén: 2V / 178000= 11,2µV.''
Ezt matematikailag értem, de a hányados nevezőjében a 20 mit jelent, az honnan származik?
Mondtál vmit, hogy audio CD-t is fel lehet másolni a gépre...hogyan?
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Szóval mégiscsak a decibel...
Megmondom őszintén a tiédet nem értettem, de utánaolvastam a wikipedia-n. Végülis általában ez is konkrét érték, mert az esetek nagy részében a nevező a hallásküszöb, tehát a 0. Jó, persze, 0-val osztani csak Chuck Norris tud......de remélem érthető, hogy mit akarok mondani, persze lehet az adatokat finomítani is, azáltal hogy mást adunk meg a nevezőben. Azonban én még 2 érdekes dolgot fedeztem fel: míg a decibel logaritmikusan nő, mi ezt csak egyenletes ''hangosodásnak'' érzékeljük, ugye? Másik. A legtöbb lejátszó 90 dB-t tud kihajtani papírforma szerint és a 85dB-n hallgatott zene tartósan halláskárosodát okozhat...yeah...
. Jó, tudom én, senki sem hallgatja max. hangerőn, de ezek után érthető, hogy az EU-ban miért folytják vissza sok lejátszó teljesítményét...
-
Mosómedve
tag
Ja, anno az IRiver topciban véres harcok mentek azért, hogy mi is a dB...sokan azt álltották, hogy ez a hangerőt jelöli...tény, hogy a decibel-t is DB-ben rövidítik, de ez a jel/zaj viszony vmi mást jelent...hogy mit is, azt a mai napig nem tudom...
Miért nem tudom az eredeti audio CD-t a gépemre másolni egy-az-egyben?
Nektek a studiózás a hobbitok, vagy csak simán villamosmérnökire jártok...Nem kritizálni akarok, respect és tisztelet a lexikális tudásotoknak...
Azért hoztam be az analog-ot, mert minden rip-pelő progi ''analog digital encoder'', nem?
És mivel az OGG/MP3/stb. a digitális, ezért a józan parszti ésszel arra gondoltam, hogy az audio CD-n van analog jel (és pont ezért nem tom a gépemre felrakni az audio számokat)...de ezek szerint nem
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest