- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Minden kísérletem kudarcba fulladt. Némelyik program lejátssza (plugin vagy kodek dekódolja a folyamot), de így csak sztereó pcm-et adnak tovább. A legtöbb próbálkozás 'egyszerű programmal' viszont csak azt eredményezte, hogy fehérzaj szólt a hangszórókból, tehát nem sikerült a dts stream-et érintetlenül hagynia a rendszernek. Továbbra is azt olvasom, hogy erre csak a VLC player (lenne elviekben) képes, de az bugos, mint a 'zállat. Audió driver frissítéssel is csak azt értem el, hogy már a VLC-ből is - ugyanabból a verzióból, amelyikben korábban volt - eltűnt az spdif-opció.. Inkább felírtam lemezre és meghallgattam
.
-
-
And
veterán
Letöltve, felírva, lejátszva
. (Kösz neked is, <Adamsky>.)
Ha jól értem, ez egy olyan szabványos wav-fejléccel ellátott dts-fájl, aminek a bitrátája a CD-Audió formátummal egyezik. A lejátszó kiteszi az spdif-portra az adatfolyamot, az erősítő meg észreveszi, hogy jé, ez dts, és dekódolja. Namost ez szépen meg is történik.
Kérdés, miért nem megy ugyanez a PC-ről? Nem szeretném felírkálni audióként azt a pár dts-wav fájlomat. Sztereóban játssza a Winamp és a Foobar2000 is, de alájuk kellett pakolni a megfelelő plugint v. dekódert, tehát ezek már ki is csomagolják (2 csatornára downmixelve) az anyagot. Egyedül a VLC-playerrel jutottam odáig, hogy stream-elje ki a portra a dts-folyamot, de hiába. Az erősítő néma, dts-jelzés mellett. Amint átváltok más hangeszközre (Mono, Stereo, 2Front 2Rear, 5.1) a hang ismét szól, de a 'dts' jelzés eltűnik, tehát pcm-jelet kap az erősítő. DTS-hangsávval ellátott DVD-t korábban már játszottam le pc-n, spdif-linkkel, minden gond nélkül.
#145: Pl. a DVD Decrypter meg tudja mutatni a műsorban lévő összes videó-, audió- és felirati adatfolyamot (Stream Processing). Audió stream-nél kiírja a fajtáját, ill. a csatornák számát, pl. ''AC3 / 2ch''. De erre szerintem egy csomó program képes, még az ősrégi IfoEdit is. -
Mosómedve
tag
Igen, hallottam már a RockBox-ról és már számtalan videot megnéztem róla a youtube-on, de még mindig nem tudom eldönteni, hogy felrakjam-e....nem láttam előnyét. Jó, van benne számológép, játékok, képernyőkímélő, de ezek nekem nem kellenek...bár gyanítom, hogy ha írtad, akkor a FLAC formátumot is támogatja. Ez mondjuk már jó dolog, de tudtommal egyenlőre elég bug-os rendszer, nem? Vagy ezzel húzzak át az MP3 topic-ba?
Van bármi különbség is a FLAC és WAV között? Tudom losless-ek, de vmelyik esetleg támogat ID Tag-eket v. vmelyik kevesebb helyet foglal?
Szóval, honnan töltötök FLAC-ben? Egy barátom anyukájának a fiának a szomszédjának a volt szobatársahasznál BitComet-et (Torrent kliens), RevConnect-et (DC++ kliens) és SoulSeek-et is, szóval nekem mondhattok Torrent-et, Hub-ot, bármit, ahonnan lehet FLAC-ben/APE-ben tölteni...
-
bwoay
nagyúr
''Ehhez kepest a Hydrogenaudio tesztjein olyan 192 kbps tajan kezd elojonni az, hogy a tesztelok nem tudjak megkulonboztetni az eredetit a tomoritettol.''
biztos vannak ilyen emberek is a hydrogenaudion,
de szerintem sem kell különösebb vájtfül ahhoz,
hogy az ember hallja a különbséget egy 192 kb/s-os mp3 és egy audio CD között
egy jó rendszeren.
Meg szerintem aki nem tudja megkülönböztetni a kettőt egymástól,
az nemigen tesztel, legalábbis nem a h.audion,
ahol jellemzően azon szőröznek, hogy melyik vorbis fejlesztés milyen előnyökkel
és hátrányokkal jár, vagy hogy a FLAC vagy az ape számít-e jobb lossless formátumnak. -
Mosómedve
tag
Ez teljesen hülyeség...
Én abszolút nem számítok vájtfülünek, teljesen átlagos úzer vagyok és kapásból megkülönböztetem ugyanazt a számot. Én egy rock albumot hasonlítottam össze: 44,1 kHz, 16 bit-es WAV versus 192 kBit/s-os, 44,1 kHz, 16 bites MP3...a különbség a számok első 10 másodpercében vígan kijött. Jó, hallás alapján én sem tudom megmondani, hogy jelenleg melyiket hallgatom, csak ha egymásután meghallgatom, akkor érzem a különbséget. Ja, és nekem viszonylag egyszerű a hangcuccom: IRiver H320-as Sennheiser MX70 Sport fülessel, ami nem számit ''többszázezresübermegabrutálstúdiós'' hangcuccnak...nekem spec. összesen 55 000-be volt...de azért szépen szól.... -
AmPeX
aktív tag
Nem kell vájtfülünek lenni...
A recept a következő:
-végy egy JÓ!!! minőségű audio cd-t, lehetőleg klasszikus zene, vagy jazz műfajból.
-Tegyed fel a gépedre wav ba. (16 bit, 44100Hz)
-Végy egy mp3 grabbelő progit, és tedd fel azzal is, 320 kibibe, vagy ahogy szeretnéd.
-Szerezz be egy normális hangkártyát, ha nincs.
-Fülhallgatóról ugyan ezt tudom elmondani.
-Próbálj meg minél halkabb számítógépkonfigot összehozni, mert annak a zaja zavaró lehet.
-Éjszaka végezd a tesztelés, mert ilyenkor sokkal kisebb a hangszennyezés.
Meg fogsz lepődni, a két hanganyag minőségbéli különbségén. Ha nem akkor neked nem szükséges audiofil minőségű eszközöket beszerezned, szerencsés vagy mert olcsóbban megúszod...
Teszemhozzá, pont ez az a kényes téma, amely esetben SEMMIT nem adok mások által elvégzett teszteredményekre... Ha neked pont olyan a füled, mit az általad említett tesztlabor mérnökeié, akkor jólesz minden tesztet onnan elfogadnod, erre azonban valószínűleg elég kicsi esély van. A lényeg, hogy neked tetszen a hangzás. Nekem nem tetszik az MP3. pont
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple MacBook
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Nintendo Switch 2
- Fotók, videók mobillal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest