- Yettel topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Apple Watch
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Aktív témák
-
Chapel
addikt
válasz
Sucuka #38971 üzenetére
Hát igen,valóban egy 20-30 képes expóval már elég durva lenne a szúnyog, sajnos nem sokáig maradt egy helyben, szerintem jó ha 2-3 kép készült róla.
Valamilyen oknál fogva megint nem jók a linkek (mind2 ua) pedig most direkt külön adtam hozzá...vagy benézem vagy a vágólap szivat
-
Karima
őstag
válasz
Sucuka #38764 üzenetére
Persze, a gépen is egyéni wb van, plusz utána még ps-ban is korrigálok. Amikor ezt a képet "dolgoztam meg", akkor jónak tűnt, de való igaz, hogy amikor utólag a color balance-al vettem ki még egy kis zöldet belőle, akkor még jobb lett
Bár annyira azért a zöldes beütés nem zavaró, mint az előző, hasonló technikával készült képemnél. Szerintem
Egyébként ez a hátránya a hegesztőüvegnek az ND filterrel szemben, hogy elég sokat kell vele utána bíbelődni. Viszont kijön egy ezresből
Gyergyószentmiklóson lesz a szállásunk, és onnan megyünk minden nap ide-oda
-
Karima
őstag
válasz
Sucuka #38533 üzenetére
Persze, küldök majd egy külső linket is. Csak az ifjú pár már nagyon szerette volna "hirdetni" a képeket, ezért kellett egyből facebookra nyomnom. De asszem van ennek olyan linkje is, hogy a nem regisztrált emberkék is meg tudják nézni. Na utánajárok
Megvan. Talán így.
Ha így sem látod, akkor este küldök majd képeket.
-
Peethy
őstag
válasz
Sucuka #38509 üzenetére
A rawnál átállítod az eredeti Exposure csúszkát -1; 0; +1 értékekre és lemented JPEG-be mind a 3 alkalommal. Ezután valamilyen erre alkalmas programmal (én DP HDR-t használok) megnyitod a képeket és beállítod, hogy melyik milyen expozícióval készült, utána pedig finomhangolod a végeredményt. Nincs olyan jó, mintha állvánnyal, expozíciós sorozattal készült volna, de megteszi.
Coxer: pedig én is gondolkoztam rajta, hogy lemenjek-e. Akkor úgy tűnik, fotós szempontból nem maradtam le sokmindenről. Ahhoz azért arc kell, hogy ezt valaki megcsinálja... nekem nem lenne hozzá.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Sucuka #38484 üzenetére
Erre a kérdésre nincsen egyértelmű válasz, függ a modell és a fotós közti "kémiától", hogy mennyire tudtok egymásra hangolódni. Mindenesetre nem árt, ha a fotós jó pszichológus is egyben és érzi a modell kedélyállapot-rezdüléseit. Meg azért nem mindegy, hogy csak egy igazolványképről van szó, vagy pedig egy akt sorozatról.
Mindenesetre általános szabály, hogy "két ember közt a legrövidebb út egy mosoly".
-
Brumi
senior tag
válasz
Sucuka #38376 üzenetére
Köszi! Akkor megnyugodtam, bár akkor sem volt jó érzés. Nekem az a gyanúm, hogy valaki megmozgathatta a drótot, mert én kellő távolságot tartottam, de mivel laza volt, simán rámhúzhatta valaki véletlenül. Pont este néztem egy videót, melyben egy VW Golfot használtak Faraday-kalitkának, elég vicces volt.
#38375) kiskornel: igen, marha voltam
Megpróbálom mégegyszer a sötétítést, tegnap este molyoltam vele, de akkor nem jött össze, márpedig a kiemelés miatt mindenképpen jó lenne.
(#38377) Myth: egyértelműen a fekete hátteres a jobb, de itt egy hangyányit hidegebbre vettem volna a színhőmérsékletet. Baromi jól néz ki ez a retro-üveg, nekem is be kell szereznem majd az összeset
(#38380) Peethy: az utolsó nagyon tetszik, és a második is jó lenne, de zavaró, hogy le lett vágva a kalapból. Lehet, hogy átlóba kellett volna a lányt helyezni a képen, és a kalap is benne maradhatott volna.
-
Brumi
senior tag
válasz
Sucuka #38371 üzenetére
Egy rész elektromos kerítéssel volt leválasztva, leguggoltam egy kicsit távolabb a drótoktól, hogy azok között befényképezzek, de hirtelen, - szerintem a gépen - keresztül megvágott az áram. Mások simán fogdosták a drótot, semmi bajuk nem lett tőle. A drót a szürkemarhák miatt volt kihelyezve. Baromira nem értettem a dolgot, mert nem voltam közel a dróthoz...
-
pisti
őstag
válasz
Sucuka #38113 üzenetére
Az egyik (werk)képen látszik a típus: ilyen, 150/750-es Newton távcső, vagyis 150mm-es a tükör átmérője és 750mm-es a fókusztávolsága, a werk kép alapján úgy látom direkt fókuszban volt a gép rajta, úgyhogy ezt a 750mm-t lehet szorozni a 7D crop factorával. Tehát 750*1,6 = 1200mm - es telének felel meg (plusz a digitális zoom, a kép közepének kivágása), a fényerő meg a fókusz táv/tükörátmérővel egyenlő, vagyis 750mm/150mm = f5.0.
Sztyui: Szép fotók, tetszenek.
Karima: A tied is jó lett, és ötletes. Bal szélen kicsit igazítsd meg szerintem ahol az ütem "megtörik".
Örülünk, hogy túlélted.
Legközelebb majd Kismaros felől kell próbálkozni. -
Fejo
őstag
válasz
Sucuka #38069 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Ami az illesztést illeti, a legfontosabb a pontos fotózás (értem ez alatt, hogy fotózás előtt próbálom megtalálni a pontot, ahol anno a fotós állhatott). Ezzel akár 10 percet is eltöltök, mert nagyban megkönnyíti az utólagos összeillesztést. Az esetek többségében szinte csak méretezni kell a képet. Mindent PS-ben csinálok.
-
Dolphine
addikt
válasz
Sucuka #38039 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Nézegettem a mobil adattárakat, de alig van forgalmazó!
A használt dolgoktól meg egy kissé tartok! Nagyon úgy tűnik, hogy ez a fajta tárolás nálunk nem nagyon "divat"! Pedig biztos, hogy hasznos lenne. Nem kell nekem sem csili-vili. Összesen annyira lenne szükségem, hogy memóriakártya mentés és kész! Nem akarom visszanézni, csak látni lehessen, hogy mikor kezdi a másolást és mikor végez vele (van olyan, aminél még ez sincs!). Ennyi! -
Peethy
őstag
válasz
Sucuka #37995 üzenetére
Erről nekem sincs sok fogalmam, nem sokat fotóztam még éjjel. Én egyelőre a helyszínen gondolkozom, meg próbálok ötleteket meríteni. Ha valakinek vannak tippei, hogy mire kell figyelni, én is szívesen várom.
pisti: akkor legalább tudom, hogy volt értelme szólnom
filózoli: Pár hónapja volt itt egy hivatásos fotós kolléga, aki ugyanezt eljátszotta. Szerintem teljesen korrekt véleményeket kaptál, ezek pedig rossz képek voltak, bármit is mondanak fotorace-en. Jómagam is az elején vagyok, de inkább elfogadom, hogy egy képem rossz, főleg ha látom, hogy a többiek milyen képeket csinálnak..
-
-
ClintEastwoo
tag
Aktív témák
- LEGO klub
- Battlefield 6
- Azonnali informatikai kérdések órája
- EAFC 25
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM A (Nikon F) + dokkoló
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium Új eredeti Apple akkuval, USA model
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest