- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
Slowman
aktív tag
válasz máyköl #26994 üzenetére
Hát, lehet kétféle módon is:
1.)Az egyik ahogy én az előbb; fix ISO általában 100-200, állvány + időzítés/kioldó vagy mindkettő, és expozíciósorozatra állítod a géped, ez minimum 3 kép, de az én gépemen és még sok másik vázon lehet 5-re is állítani (gondolom a belépő kategóriából ezt sok helyen kispórolják). Ha nincs akkor külön-külön beállítod az expozíciókorrekcióval és ellövöd a 3 vagy több képet. Készíteni kell egy-egy +1;0;-1 expozícióval. Ezt megteheted 1/3 lépésközzel is nem csak egésszel, lsd. -0,7;0;+0,7 stb. ugyanígy működik az 5 képre is. Persze lehet +2 eltolással is képet készíteni és így tovább (nekem folyamatos +0,3 expozíció eltolásba van a gépem így minden tolódik pl.: -1.3;0.3;+1.3.
2.)A másik amikor egy képet lősz és utólag PS-be csinálod az expozíciókat (akár kézből is mert ugye a képek egymásra heleyzésekor ugyanazt a képet pakold rá, minden ugyanott van ugye mert ugyanabból a képből lett készítve a többi). A folyamat utána ugyanaz csak softwaresen történik nem helybe a gépen.
Csináltam már mindkét megoldást és szerintem nincs különbség a kettő között.Ezután egy HDR programmal elkészíted a képeket (egymásra rakja a 3 vagy 5 stb. képet és pongyolán fogalmazva a képekből csak a hasznos információt használja fel úgy mint a +1 expóból a sötét területet pl. tájat, füvet, hegyeket stb. a -1ből világosat az eget és a csúcsfényeket a 0ból értelemszerűen a köztes területet) és így megnöveli a kép dinamika tartományát. Az említett HDR progikkal érdemes próbálkozni (Dinamyc HDR és a Photomatix Pro) de a Dinamyc az egy fokkal talán jobb, ennél csak rosszabbat találsz, ingyenes akármiket stb.
Remélem érthető és és valamennyire összeszedett, helytálló irományt sikerült összehoznom. Ha valami hibádzik akkor javítsatok ki!Hoppá, jól elszaladt az idő, de jöttek hozzám és mikor elkezdtem a választ még nem írtak rá semmit. Amúgy a pumpa ügybe szerintem a Soós-ná kapható egész jó, nekem most ez a fajta van. És jobb mint az a kis szürke amit láttam még egyszer a cuccodról készült képen.
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
Elnézést az OFF-ért.
Ha valakit érdekel, hogy milyen átlagban fotózik, nyomja le az expogombot, az írjon be ide. Holnap fogok számolni egy átlagot, így mindenki be tudja kalibrálni magát, a többiekhez képest.
Bocsi az OFF-ért, ha valakit nagyon zavar, töröltetheti a hsz.-t.
-
pdave
aktív tag
vélemények, kritika jöhet
(az elsőn volt ps bőven, a másodikon szinte semmi)
balinov: itt van egy cikk a klónozásról, de találsz ezen az oldalon sok jó cikket, ha még nem ismered a ps-t
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
nesa
veterán
Dobok 1 kepet, minden velemenyt meghalgatok mert szeretnem ujrafotozni de sokkal jobban.
[ Szerkesztve ]
-
pdave
aktív tag
köszönöm az eddigi véleményeket
nesa:jó az ötlet meg a téma is, csak a felhőkön túlságosan látszik az utómunka
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
Balage76
senior tag
Sziasztok!
Ausztrál nyaralásom egyik kedvenc képe:
Canon 450D + 70-300 obi, eredeti kép változtatás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Agent87
aktív tag
válasz Balage76 #27014 üzenetére
Sztem jó kép bár én a WB-hez biztos hozzányúltan volna, hogy ne legyen ilyen nyomott színe.
Nem értem azokat, akik mentegetőznek, vagy épp ellenkezőleg büszkék rá, hogy nincs módosítva a képen. Egy fotó célja, hogy visszaadja azt a hangulatot amit ott látunk, vagy érzünk vagy épp éreztetni akarunk és ezt a gép nem tudja csak kidob valamit a saját beállításaival, amit raw-ban mi is el tudunk végezni. Ugyanazt, amit a gép is csinál helyettünk. Nem az a kész fotó, amit a fényképezőgép csinál. És most nem is a retusálásról beszélek csupán arra, amit a raw feldolgozás megenged.
-
kiskornel
addikt
Ferde, és az épület tetején nagyon látszik az átmenetes szűrő. Inkább expo sorozat és cseréld ki az eget...
Azt már nem is írom, hogy az évszak jellegzetessége, hogy fakók a színek.
Próbáld meg, ha de volt, akkor du fotózd, ha du akkor meg de. Naplemente / hajnal szebb színeket eredményezhet.http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
nesa
veterán
válasz kiskornel #27016 üzenetére
A tetovonalhoz nezve nem ferde csak ugy latszik engem is becsapott nincs atmenetes szurom ez 2db expobol van csinalva ,ha visszatudok jutni 10-11 ora korul akkor kijon szerintem 1 expobol is ,az eget direkt vettem ilyenre nagyon komor hangulatot akartam kihozni, ez az egykori szenosztalyozo resze volt pecsen ,ami mellete volt azt tavaly felrobbantottak.
Majd keresek valakit aki eljon velem mert sok a baratsagos arc 2x is meggondoltam kiszaljak -e de lagalabb jo hogy a felsovezeteket mar leloptak igy nemzavar bele a kepbe
-
nesa
veterán
válasz Balage76 #27014 üzenetére
Prima foto lett de nekem igy jobb tetszik ,bocsi igy utolag hogy belepiszkaltam holnap torlom a kepet.
-
brumesz
aktív tag
sziasztok. egy kérdésem lenne. tudom, nagyon off, de fotózáshoz kellene
egy olyan cucc nevét keresem, ami csomó modern katonai filmben van. csak valamit meghúz rajta az ember, mire elkezd égni, és vörös fénnyel világít kb. 1 órán keresztül. valami fáklya a neve, de nem sikerült olyat találnom amilyen nekem kell, ezért kéne a szakszerű kifejezés
cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!
-
-
Balage76
senior tag
Köszönöm a véleményeket!
Nesa, a Te változatod nekem is jobban tetszik, én is készítettem egy-két a Tiédhez hasonló módosított változatot.
Azért töltöttem fel az eredeti változatot, mert érdekel hogy a kép készítésekor mit kellett volna változtatni, hogy jobb legyen.
Utólag a PS persze sokmindenre képes... -
Brumi
senior tag
Csak egy kérdés, mert kíváncsi vagyok hozzáértő fotósok véleményére: mennyire okos húzás egy rendezvényen végig halszem-objektívvel fényképezni a társaságot? Nem én csináltam, én csak az eredményét láttam...
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
-
Brumi
senior tag
válasz FixY67 #27033 üzenetére
Hivatásos fotósa volt a rendezvénynek... Azt hittem csak én meg a kollégáim nem tartjuk ezt jófejségnek, de megnyugodtam. A csoportképeken még a legcsinosabb csajok is bálnának néznek ki, az arcok meg olyanok, mintha szeneslapáttal sminkelték volna őket. Borzalmas, és az összes kép ilyen...
-
máyköl
veterán
Hát ha hivatásos fotósa volt a rendezvénynek, akkor nem értem. Ha mindegyiket halszem-objektívvel fényképezte, akkor mindegyik kép elfogadhatatlan, és akkor nincs normális kép a rendezvényről. És egy ilyen eltorzult, kukába való képet, nem raknék be újságba. De hát, ő tudja.
-
kricsi81
senior tag
Hát, ez így elég gáz
És szerintem az a baj, hogy nem ő az egyetlen ilyen "fura" (enyhén szólva) fotós... És gondolom nem ingyen csinálta, hanem elkért egy szép kis összeget...
Itt is érvényesül az, hogy a fotózást nem papírra mérik...amúgy inkább hivatalos fotósa: a hivatásos fotós az, aki ebből él, a hivatalos fotós meg az, aki meg van bízva az adott esemény fotózásával
[ Szerkesztve ]
kovacsrichard.hu
-
Brumi
senior tag
válasz *Ropi* #27037 üzenetére
Nem volt berúgva, állítólag azért használta ezt, mert így kis távolságról is le tudta fényképezni a csoportokat, bár sokra így nem megyünk vele. Mondjuk egy normális obi 18mm-en is torzításmentes képet csinál, és ha már vaku volt a gépen, akkor igazán hátrébbléphetett volna egy kicsit. Én tudom, hogy lett volna bőven hely, de hát így ugyebár egyszerűbb volt...
Komolyan, jövőre elkérem ezt a pénzt és bevállalom a fényképezést... ennél csak jobb lehet.kricsi: úgy tudom ebből él...szóval hivatásos.
[ Szerkesztve ]
-
Brumi
senior tag
válasz kricsi81 #27042 üzenetére
Na jó, nem vagyok teljesen tisztában a fogalmakkal, de a lényeg, hogy a szervezők hívták meg, és egyedüli fotósként készített képeket pénzért. Ez egy zártkörű, céges rendezvény volt nem kis költségvetéssel. A nevét sajnos nem tudom.
Egyébként próbáltam itthon kikalapálni 1-2 képet, de természetesen a sima torzítás korrekciójára való eszközök itt nem sokat értek, és ha még működnének is, iszonyat sokat kellene vágni belőle.
Gondolom egy 17-55-ös obi azért jobb képeket csinált volna...
[ Szerkesztve ]
-
-
nesa
veterán
válasz BV92NTZ #27045 üzenetére
Nekem 1 kep se jelenik meg, ill jopar napja irtam privatot.
-
BV92NTZ
csendes tag
Nem tudom mi lehet a baj,...megprobalom oldalni...
www.ntzphotography.com
Aktív témák
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest