- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
zelikocc
senior tag
válasz
DevKiller #32357 üzenetére
Én is tudok sok ilyen települést, de egészen biztosan le lesznek ezek is fedve, csak idő kérdése.
Tudok olyan várost ahol már több mint egy éve csak 1db adó van a város egyik felében és már régóta várjuk hogy legyen a város másik felén is térerő. Pedig egyszerű lenne, mert még tornyot sem kellene építeniük, lenne 2 olyan magaslati pont is amin a többi szolgáltató van.
Sajnos megjósolhatatlan hogy milyen taktikával fedik le részlegesen vagy egészen a településeket, de az biztos, hogy előbb utóbb minden település kapni fog lefedettséget. Csak az idő ami kérdés.
-
dchard
veterán
válasz
DevKiller #32176 üzenetére
Mit mondjak. Tudok neked mutatni működő NMT-450-es hálózatot is, amin lehet telefonálni. Sikerült a vonatkozó FOSS projektbe befejleszteni a magyar szabványt (mert persze abban is sikerült egy semmivel nem kompatibilis variánst kitalálnunk...). Ha nem találom meg egy régi Nokia teló szerviz útmutatójában a magyar változat speckóját, a büdös életbe nem jöttem volna rá, hogy van egy lyuk a közepén amit kiszedtek
Érdekes, hogy körülöttünk mindenhol a Svéd verziót hazsnálták (Ausztria, Szlovákia, Románia is), csak nekünk sikerlüt ebbe is belerondítani egy nagyot. Ezért nem ment a roaming/ország választás egy magyar készülékkel sem.
-
bociusz
aktív tag
válasz
DevKiller #32051 üzenetére
Megpróbálja megbecsülni a helyzetet, ami nem túl szofisztikált, általában oda teszi, ahol a legerősebb jelerőt (RSRP) mérték. Ha több szektor is van, akkor azoknak a jelerősség szerinti mértani közepét keresi. Később valaki behúzza a szerinte megfelelő helyre, ami aztán vagy helyes vagy nem.
-
rin33
senior tag
válasz
DevKiller #32033 üzenetére
Ja, Orosháza és Békéscsaba között vonaton végig erősebb a Digi mint a Voda B20. Csal egy ponton ment el a jel (A Voda B20 itt -120dBm volt) de pár méterrel arréb gyorsan visszacsatlakozott. 2G egyszer se volt. Sebességben meg 18-20 mbit volt bázisok közelében (Békéscsabán is).
-
dchard
veterán
válasz
DevKiller #32033 üzenetére
Ezek szerint nem sikerült megérteni. Elmagyarázom. forgat kolléga elírta a Digi nevét, és véletlenül Didi-t írt. Erre poci76 kolléga felhívta a "figyelmet", hogy a "Didi" lefedettsége nem elhanyagolható szempont. Erre írtam én, hogy "vagy a fedetlensége". Tehát női keblekről szólt a diskurzus.
-
zelikocc
senior tag
válasz
DevKiller #31948 üzenetére
Én az utóbbi időben Erdélyben voltam és mindenhol működött tökéletesen a VoWIFI. Volt tapasztalatom Vodafone (UPC) vezetékes nettel, Digi.Mobil RO 4G mobil hotspottal és hát elvileg DIGI-s vezetékes nettel is (csak az AKTA szolgáltató amit megvett a DIGI és olyasmi helyzetben van mint nálunk az Invitel, csak még azért nem történt meg a teljes átállás DIGI-re mert a városban mindenki analóg TV-t használ, mert csak azon jönnek a magyar csatornák
)
-
törölt tag
válasz
DevKiller #31687 üzenetére
Nem azért vettek 2*15MHz-et romániában mert ennyi volt tervben, hanem azért, mert ez volt a megvásárolható legkisebb egység. Ugyanis a 2000-es évek elején minden országban 15MHz-es blokkok voltak pályáztatva 2100MHz-en.
A másik dolog: ha jól látom a 2014-es tenderen, a 2600 FDD is csak pótliciten kelt el, a vodafone adott 2*20MHz-ért 3 milliárdot.
Felmerül a kérdés bennem: a diginél milyen stratégia van?
Miért nem kellett nekik "aprópénzért" sem a 2600 FDD (3mrd), sem a 2600-as TDD (0,85mrd)?
"B" tervben nem gondolkodnak? -
radio100jozs
őstag
válasz
DevKiller #31656 üzenetére
A 2100 MHz az ki van osztva, tavaly volt a maradék üres 2*15 pályáztatása, melyből 2*10-et a Telekom, és 2*5-öt a Vodafone vitt el. Ott 2027-ig nem lesz pályáztatás, sőt a +5 hosszabbítás miatt 2032-ig.
A 2600 MHz-es sáv a kérdéses, mert ott van parlagon, mert nem nagyon kell senkinek.
Meg jönne majd az 1500 és a 2300 MHz pályázat 2023 után. -
zelikocc
senior tag
válasz
DevKiller #31642 üzenetére
Ez a csoda már itt van jelenleg is, csak nem 900-on hanem 1800-on (ráadásul jelenleg nem 2, hanem csak 1,8 Mhz GSM-el).
Őszintén, szerinted ha indultak is volna, akkor 5Mhz-nél többet vettek volna? Nem.
Azért jó lenne az a kicsi is.Hihetetlenül bosszantó, hogy inkább elesnek a bevételtől (ezzel az állampolgárokat is megkárosítva) minthogy odaadják a DIGI-nek. Szemét, mocskos, korrupt banda.
Ugyanez volt az FM 89,5 Mhz Music FM frekvenciájával is - konkurencia volt, mert nem a kormányt puszilgatta, el kellett takarítani és addig nem indítottak új pályázatot rá, amíg végleg meg nem szűnt a mögötte álló cég. És persze kié lesz a nyerő pályázat, ha csak egy valaki adott be rá igényt? -
törölt tag
-
leo81
aktív tag
válasz
DevKiller #30657 üzenetére
Nevetséges, hogy ilyet megtehet egy önkormányzat. A DIGI kifizeti az államnak frekvencia egyszeri díját, majd a havi sávhasználati díjat, ami Magyarország teljes területére vonatkozik, majd jön egy önkormányzat, hogy márpedig ide nem telepíthetsz távközlési berendezéseket a fentiek ellenére sem. Ez egy kicsit érdekes.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
DevKiller #29994 üzenetére
Szerintem, ahogy írtuk korábban sajnos a kicsiknek nem sok jót jósolok. Ahol a nagyok megjelennek, ott csak idő kérdése meddig tudják fenntartani magukat.
Nem ide tartozik, de például a Pickup Kft amely Komárom és környékén üzemel. A Telekom elkezdett az általuk lefedett területén optikázni. PR Telecom eladott mindent a Dunántúlon, NetTV Mélykút és környéke a DIGI lassan minden településen elérhető lesz, ahol ők is.
Sajnálom őket, de a nagyokkal szemben, csak kicsi az esélyük a fenn maradására. -
ggabor02
aktív tag
válasz
DevKiller #29977 üzenetére
Azt még nem is tudjátok, tegnap hallottam: Van egy másik eljárás is a GVH-nál ellenük (most éppen) kábeltévé témában.
Ha jól rémlik, akkor az RTL csoport, valamint valaki más csatornáit túl olcsón veszi a Digi, mert a nagy előfizetői szám miatt így alkudtak meg. A kis szolgáltató pedig nem tud mellette labdába rúgni. Ezért valamikor a nyáron eljárás indult ellenük. Állítólag ez a válasz a Pesti srácok TV ügyre. -
Masato
tag
válasz
DevKiller #29977 üzenetére
Én inkább azzal kalkulálnék, hogy addig csűrik-csavarják a Digit, míg be nem adja a derekát és el nem adja a hálózatot valami potom összegért, egy jó nagyot bukván. Beleolvad majd a TeleNER-be és vége a történetnek. A szükségtelenné vált bázisokat meg leadják ócskavasnak.
-
Lajosnagy17
senior tag
-
dchard
veterán
válasz
DevKiller #29064 üzenetére
Megint kikerülted a kérdést: miért nem hagyod ott őket? Erre válaszolj. Ha konstans szar a szolgáltatás, hűségen belül is ott hagyhatod őket, ez nem magyarázat. Ha csak fele annyit bejelentetted a problémát, mint amennyit itt szidtad őket, akkor el is fognak engedni, mivel nyomva lesz annak, hogy folyamatosan rossz a szolgáltatás.
Nem az 5G vált meg minket, de a 700MHz duplázza a kapacitást alacsony frekin, ennyit jelent ez, nem többet, és a DSS miatt a 4G-s telefonok is tudnak proitálni ebből, tehát ha úgy veszem nincs is köze ennek az 5G-hez, csak a 700MHz-hez.
-
dchard
veterán
válasz
DevKiller #29044 üzenetére
Röhögjél nyugodtan. Ez az 1/1 meg annyira reprezentatív, mikor itt mutogatják egyesek a 20/8-es Digis sebességméréseket. Semennyire nem az. De azt nem értem, hogy ha ilyen szar a voda, miért nem hagyod ott őket? Ha lemegyek a pincébe, amin nincs ablak csak vasalt beton minden irányba, akkor is kijön 8-10mega a Voda 800-ból. Nincs korlátlan csomagom, és nem is céges. 4G előtt az U900 is jól működött az ország nagyobbik részén, ahol a többi kettőnek volt EDGE-e. Nekem ez a tapasztalatom. De nem akarok meggyőzni senkit. Egyedül ez a szelektív arcoskodás zavar, de mostmár egyre jobban...
-
-
domper2015
senior tag
válasz
DevKiller #28716 üzenetére
Szerintem 🏇 🐌 a fanyalgóknak, a céges Telekom előfizetéses számon nincs VoWifi, mert a flotta kezelője szükséges a bekapcsoláshoz és szerinte felesleges...
Amit eddig kaptam 0 Ft-ért a Digitől az sokkal többet ért annál, a külföldön tartózkodó családtagommal hónapok óta ingyen beszélünk.
Túrázni a hegyekben alkalmatlan, de arra ott a Domino kártyám.
Lengyelországban is működött a VoWifi mindenhol: benzinkút, étterem, panzió és a legfontosabb a kocsma -
Geri12345
tag
válasz
DevKiller #28540 üzenetére
A legközelebbi frekvencia pályázat dokumentációjában így szerepel:
"2.7.1 Személyi (részvételi) feltételek
(61) Az árverési eljárásban azok a személyek és gazdálkodó szervezetek vehetnek részt,
(...)
b) amelyek, illetve akik rendelkeznek speciális, nyilvános MFCN hálózat üzemeltetésében szerzett tapasztalattal, továbbá legalább 3 (három) éve nyújtanak mobil rádiótelefon szolgáltatást és MFCN felhasználóinak (aktív SIM kártyák) száma 2019. december 31-én meghaladta a 100.000-et (egyszázezret);"Másról nem tudok, ahol megkövetelenék a 100 000 előfizetőt, de javítsatok ki, ha valahol mégis megkövetelik.
-
-
adolfo01
tag
-
MadMancs
veterán
válasz
DevKiller #28195 üzenetére
Az maga lenne a kánaán.
martonl: Sok választási lehetőségem nincs.
Voda még rosszabb. Vagy 3G-n nyög, vagy felmászik net nélküli dadogós VoLTE vel rendelkező 4G re (GSM, Edge nincs). Így is úgy is BT zenehallgatással együtt 5-6 óra elteltével (kikapcsolt kijelző) enni kér teló. Míg itthon estére is 30-40% között vagyok aktív használattal (A50). -
törölt tag
válasz
DevKiller #28195 üzenetére
Nálam (Bp.) a telekom -120dBm értékkel nem akarja elengedni a B3-at, hogy B20-ra váltson.
Ha a diginek lenne 3MHz B8-on, nagyon kellene vigyázzanak, hogy ne duguljon be a forgalom. Szóval valószínüleg ugyanazt csinálnák, mint a románoknál a B1-gyel: azon tartanának amíg minimális jeszint létezik. -
4Grider
félisten
válasz
DevKiller #28031 üzenetére
Erre nincs más megoldás, mint a roaming tiltás. (Max. ha nevetséges árúra le tudják alkudni a roaming partnereknél a roamingot.) Az EU-s roaming szabályzás egész egyszerűen nem tesz mást lehetővé. Ha korlátlan lenne benne az adat, arra még volna lehetőségük, hogy határt húzzanak. De mivel mind az adat, mind a beszélgetés korlátos, így ezt kell adniuk EU roaming során is.
-
törölt tag
válasz
DevKiller #27972 üzenetére
Még mindig egy 6ezres várost hasonlítasz a fővárossal. Metrót nem akarsz?
Amúgy sajnálom a digit: ha lenne még 10MHz duplexe, jó lenne ez a szolgáltatás.
De mivel a frekvencia megszerzése nem csak a digin múlik és láttuk a másik fél eddigi "akcióit", a csodán kívül más esélye aligha van a diginek. -
martonl
senior tag
válasz
DevKiller #27958 üzenetére
Pedig nagyon úgy néz ki. A honlapjukon feketén-fehéren ez van kiírva. Ez tudtommal úgy szokott lenni, hogy bizonyos időtartamon belül figyeli, pl. ahogy 3po kolléga a Telekom ászf-ből idézett, 10 perc alatti időtartamot figyel. Tehát ha mondjuk a telefon 10 percenként e-mailt szinkronizál és mondjuk forgalmaz 5-5kB-ot, akkor az szélsőséges esetben a Diginél 2MB-ot jelent. De a Diginél ezt az időintervallumot nem tudjuk, én legalábbis nem találtam adatot erről. És ugye az okostelefon időnként mást is csinál, frissít, egyéb adatokat is szinkronizál stb. stb. De ne legyen igazam.
-
-
FistXL
senior tag
válasz
DevKiller #27887 üzenetére
Tudtam hogy egyébként korlátozva van, bár én 15/7-re emlékeztem. 🤔
Csak arra voltam kíváncsi hogy olyan korlátozás él-e itt, mint a Voda HomeNet esetében hogy ha sok ember van egy cellán akkor a mobilos előfizetéseket priorizálja-e a rendszer a HomeNet - jelen esetben Aktív 50 - előfizetőkkel szemben. Vagy itt ilyen nem létezik? Van most 5-10mbps-em a telefonos teszt simmel le, felfelé 2-3 körül, jó lenne ha ugyanennyi meglenne az aktív 50-nel is. -
Lajosnagy17
senior tag
válasz
DevKiller #27821 üzenetére
A DIGI ügyfeleinek nagyobb része városlakó és itt van a kapacitás probléma főleg. Itt kell kiépiteni a 3600Mhz-és hálózatot előbb vagy utóbb. Vidéken elég lesz szerintem az 1800Mhz is. Szóval nem akarom a 3600Mhz-cél lefedni az egész országot. Most meg elég drágák a telefonok és gondolom az antennák is, most nem is igen feszegetném az építését.
-
adolfo01
tag
válasz
DevKiller #27817 üzenetére
Vagy úgy....hát a hátterét nem ismerem a dolgoknak,csak a végeredményt!
Ez sok mindent megmagyaráz....itt van a kutya elásva!
Lehet a piaci versenyt segíteni,vagy konzerválni a viszonyokat,ráadásul úgy,hogy az előfizetők jobb kiszolgálására ,az ő érdekeikre hivatkoznak! -
sifarr
senior tag
válasz
DevKiller #27801 üzenetére
Tudomásom szerint a tesztcsomagok értékesítését a DIGI október elsejével lezárta.
... az új csomagok pedig Január 1-től képnek életbe.
A megoldás szerintem (!) a következő.
Október 1-től csak az új csomagokra lehet szerződni. De - és itt a lényeg - az új előfizetők promócióban a teszt csomag feltételeivel használhatják az előfizetésüket. December végén a kedvezmény megszűnik és januártól életbe lép a leszerződött csomag. -
-
dethroner
veterán
válasz
DevKiller #27328 üzenetére
Ne légy naiv, az nmhh pontosan azt teszi amit a 3 másik elvár tőle. Csapdát állítottak a Digi-nek. Hagyták hogy iszonyat drágán vegyen egy nagyon kis szeletet a tortából, és erre a picit frekire és a tervben lévő következő frekik reményében további iszonyú pénzeket verjen el az infrastruktúra teljes kiépítésére, majd amikor a célegyenesbe befordulna hogy megmutassa a kis oroszlánkörmeit, rácsapják a ketrec rácsait. Ördögi és mesterien kivitelezett terv, és szerintem pont úgy történt minden ahogy azt remélték a nagyok.
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest