Hirdetés
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Október 14-től kapható a Telekom T Phone 3 Pro
- One mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Jövő héten mutatkozik be a OnePlus új szériája
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
trec12
addikt
A Digi mindig is féltve őrizte az üzleti titkokat meg amúgy sem túl közlékeny. Itt különösen érthető mert annál nagyobb piaci hatása lesz mikor belépnek, minél kevesebbet tudnak róla a versenytársak. Jelen körülmények között szerintem nem biztos, hogy megéri elindulni nekik. Olvass utána a neten nagyjából ki lehet hámozni a fórumokból, cikkekből mi is itt a helyzet....
-
jgreg
csendes tag
válasz
gabor9991
üzenetére
De mondjuk én ezt egy cikkben találtam hogy a diginek csak be kell jelenteni egy tervezett indulási dátumot az nmhh nak amit bármikor módosíthat (szeptember). Csak annyi a kötelessége hogy mégis jelölje meg mikor áll szándékában.... Mások szerint..... pont ezt írtam az előbb is hogy kopasz árbocok vannak szerte szét. Ezt szeptemberig mégis hogy??? Eddig csak kb egy bázisállomást fotózott le valaki feltéve ha az az..... Na mindenesetre az a baj hogy nem tudni hogy állnak csak hogy kapják az engedélyeket.... persze az ott dolgozó semmit sem mondhat....
Pedig szerintem nagyon is jól tudja egy ottani szerelő aki ezt csinálja hogy hogy állnak. Persze ezt egy ügyfélszolgálatos és egy üzletkötő orrára nem kötik. (sajnos) Próbáltam de esélytelen. -
jgreg
csendes tag
Sziasztok! Mostanság elkezdtem figyelni a háztetőket Bp en hogy hátha lehet valamit látni hogy szerelnek a Digisek de semmi. Viszont az több helyen észrevettem hogy új üres antenna tartó oszlopok vannak elég sok helyen.... Hát kíváncsi leszek ebből mi lesz... Bár idén már szerintem semmi. Jó tudom már tesztelnek egy két utcában ill téren de az édes kevés lesz.... Csak nem értem hova nyitnak új ügyfélszolgálatot még? Minek? Ráadásul többet. Ezt ráért volna még amikor már élesben tesztelik az országos hálózatukat.. A Westendbe a Digis ügyfélszolgálat kong az ürességtől.... Milyen kiadások lehetnek ezek is.... pffff..... Azért remélem nem mennek csődbe. Én szurkolok nekik!!!
-
AMD ehog
aktív tag
Na, a Boráros tér környékén, és a Haller utcában is van 216 03
-
jgreg
csendes tag
-
-Bandi-
tag
válasz
H.Istvan25
üzenetére
Hoppácskaa, köszönöm!

-
-Bandi-
tag
Sziasztok!
Nem vagyok toppon a témában, ezért előre is bocs, ha hülyeséget kérdezek, szóval gondolkozom digi mobilnet vásárlásán, mivel kb 3 hónapra(nyári lakba, tehát hűség nélkül) kellene csak egy viszonylag tűrhető adatmennyiség, viszont többen szeretnénk csatlakozni rá, van is egy ilyen huawei e5577 kütyünk, át lehet ebbe rakni a digitől kapott stickben lévő kártyát gond nélkül, és megosztani a netet?
-
törölt tag
válasz
rfszabi
üzenetére
Ha lenne egy 1990-ben gyártott telefonod (mondjuk egy motorola), akkor az is a hálózat kijelelő kódot írná ki, és nem a nevét: pl. 216-30-at a telekomra, mivel a telefon gyártása megelőzte a hálózat bekapcsolását (1993).
Eddig egy gyártóról sem hallottam, amelyik pusztán egy tender megnyerése miatt megelőlegezte volna egy telefontársaságnak, hogy a hálózatkijelölő kód helyett annak a nevét jelenítse meg a készülékén.Persze egy videóval demonstrálhatsz

---------
Jut eszembe: tegnap visszatért megint a 216-03 a készülékemre -
rfszabi
tag
Korább csatoltam egy képet, amin DIGI HU 3G felirat látszik a telefonon.
nos, itt mindeki leszólt, hogy kamu,meg photoshop, de egyik sem.
Itt van rá az NMHH válasza :
"Amennyiben az elnyert 1800MHz-es sávban tapasztalta Ön a Digi 3G-s szolgáltatását, ezzel a Szolgáltató nem sért jogszabályt, mivel az 1800MHz-es sávra vonatkozó sávhasználati feltétek technológia semlegesek. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a Szolgáltató bizonyos, jogszabályban meghatározott műszaki paramétereket betart, az esetben bármely, a sávban működni képes 2G/3G/4G mobil technológiát (GSM, UMTS, LTE, WiMAX) alkalmazhatja.Amennyiben az elnyert sávtól eltérő más sávban vehető igénybe a szolgáltatás, az sem feltétlenül jogszabályellenes, ugyanis a DIGI a Telenor viszontértékesítő partnere, saját márkanéven értékesítenek, amelynek hátterét a Telenor biztosítja"
-
jgreg
csendes tag
-
gabor9991
addikt
Nem jól tudod, nem ők lassítanak legkevésbé.
A telenoros flottákban 300kbit/s körül van a lassított sebesség, azon a YT is elmegy 144p-ben.(#2977) totron
Tavvaly mikor még használtam, annyira belassították, hogy a 32kbites netrádió is akadozott, előtte hónapokig 128 kilobitre lassítottak.De ez tavaly volt, most már nem is ismerek olyat aki digis mobilnetet használna.
-
jgreg
csendes tag
Szia! A Digi stikkes netre gondolsz? Nekem 1 Gb os van. Más szolgáltatásuk mellé 1395 Ft. Listaára: 1945 Ft. Igaz lehet találni jobb csomagot is de akinek van Digis más szolgáltatása is annak azért úgy kb nem rossz! Főleg hogy tudtommal ők lassítanak a legkevésbé. Nekem ritkán fordult elő hogy be lassították pedig túl használtam azt ment kb 6-8 Mbit/s en a letöltés. Pedig 2/1 et írnak!
Érdekes, érdekes ez a dolog.... :-) De ha lassítanak is böngészésre is alkalmas még csak kicsit várni kell de nem vészes. Jó mondjuk a YouTube nem fog menni..... -
totron
addikt
Mennyire lassít mostanában a Digi? Pontos értékekre lenne szükségem, gyakorlati tapasztalatokon alapulóakra. Mennyi most a legkisebb csomag listaára? (weboldal nem mutatja meg) Köszi.
-
gabor9991
addikt
válasz
radio100jozs
üzenetére
Nem tudom a voda hány simet küld ingyen, de ha bemegyek a teszkóba, ott akár egy kosárnyit is vehetek 500/db áron, senkit nem izgat.
-
törölt tag
Elsőre amikor olvastam a roaming díj eltörlését, én is megörültem: már tervben volt egy román SIM beszerzése.
Aztán az apóbetűs rész elolvasása eltántorított: az ancom (román nmhh) határozatára várnak a roaming felárakat illetően.Ami érdekes ebben a sztoriban:
- mivel a roamingban honos hálózatot üzemeltető cég úgyis bevasalja a digin a roaming nagyker felárat, nekik nem érdekük korlátozni a SIM-eketMilyen másik megoldás maradt: az eu-s irányelv adta kiskapu, ami valahogy úgy szól, hogy amennyiben a roaming díj veszélyezteti a belföldi tarifákat és ezáltal a cég pénzügyi eredményeit (3%-ra emlékszem, ennyi lehet maximálisan a roaming veszteség a cég teljes bevételéhez mérten), úgy adott telekommunikációs cég indítványozhatja a helyi hírközlési hatóságnál a roaming felárak alkalmazását.
Nem nehéz kiszámolni, hogy hol a bukta : 3 millió digis ügyfél van, és ha ebből csak 90.000 SIM életvitelszerűen roamingban van, akkor a cég kérheti a felár alkalmazását. 2 millió Spanyol- illetve 1 millió Olaszországában élő román van...és akkor nem beszéltünk a többi országról (Németo., Nagy Britannia...stb). ebből könnyen kijön 90.000 digimobilos.
-
tsteve
senior tag
válasz
Attila 1
üzenetére
mióta 100% az amit egy céges honlapon olvasol? a voda tényleges gyakorlata az, hogy nem kér feltöltést.. ahogy tavaly sem kért..nekünk működött, többünknek is.. talán nem küldted el az sms-t a 1270-re... én most is az ingyenes 4 gigás keretből írok külföldről.. egy vasat sem töltöttem a voda kártyára, itt figyel a 2. kártyahelyen a telefonomban, arról netezek most is...
-
tsteve
senior tag
válasz
H.Istvan25
üzenetére
alapból valóban nem jár... kell az sms is a 1270-re aktiválás után... de feltölteni nem kell, többen tanusíthatjuk, pl. én is
-
gabor9991
addikt
válasz
H.Istvan25
üzenetére
Biztos?[link]
-
wwhy
veterán
Csak az érdekesség kedvéért: amíg nincs meg az Aud.Tan. határozata, a romániai Digi az alábbi roamingpolitikát alkalmazza: a legnépszerűbb csomagja esetében (havi előfizetési díj: 4,8 EUR, bruttó, 50GB 4G net + korlátlan beszélgetés) roamningban 1GB net használható, valamint roamingban korlátlan a "normális szokásoknak megfelelő" "jóhiszemű" stb. beszélgetés, amely irányelvek megszegése esetén a Digi felbonthatja a szerződést.
-
SzAnnie
csendes tag
Sziasztok!
Jövő héten megyek Horvátországba nyaralni, ahol nem lesz WiFi, ezért arra gondoltam hogy a 2 GB-s netemet két hónapra megemeltetem a 15 GB-osra. De az ügyfélszolgálaton azt a tájékoztatást kaptam hogy a 2 GB-os netem sem fog odakint romainggal működni.
Ez valóban így van? Nem találtam erre utaló leírást sehol.
Üdv
Anikó -
és egy átlag telefon se ismeri.
-
radio100jozs
őstag
Nem lehet kérni sem, a 700 MHz itthon nem használható még tesztelési célból sem mobilkommunikációra. Arról nem is beszélve, hogy a Diginek nincs is ilyen frekvencia készlete, így ugyan mi indokolná ezen való tesztelést, abszolút nem életszerű, ha van 1800 MHz-es frekvenciám, amin "azt csinálok amit akarok", már ha mobilról van szó.
-
Diák66
őstag
Csak azért érdekelt, mert nem tartom kizártnak, hogy a 700 MHz-re lehet kérni engedélyt tesztelés céljából, vagy hasonló. Bár ugye a Széchenyi-hegyen a DVB-T B,C MUX lehet útban lenne. (746 és 770 MHz)
Pár ember ugye talált 216 03 hálót, de mivan, ha mégse 1800? De ez csak találgatás. -
Diák66
őstag
Na kérem, kerestem, de nem találtam
Csak üres, vagy bekábelezetlen antennákat találtam.
A János-hegyi kilátó elég magasan van. Ott lett volna jel, ha ment volna egy normális 1800-as állomás.
Amúgy off, de van valakinek 700 MHz-re alkalmas mobilja? -
törölt tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Kapaszkodj meg, ilyen kocsival járnak a szerelők a "tányéros" tévé hibákhoz.
Nem kell többet bele látni, mint ami benne van... -
radio100jozs
őstag
Amibe a DIGI nem mert belenyúlni jobban, azaz amikor volt a 3400-3800 MHz-es árverés, akkor ő csak a felsőbb TDD szimplex sávból vásárolt, ami lényegében a bázisállomások összeköttetésére szolgál, miközben a Vodafone meg pont az az alsóbb duplex FDD sávból vásárolt, ami mobilkommunikációra alkalmas, és ez azért érdekes, mert a Szlovák O2 mobilszolgáltató pont ilyen sávon is szolgáltat 4G-t. Mert ez a sáv akár egy Home mobilnetre is tökéletes volna akár.
Itt a lefedettségi térkép:
[link] -
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs
üzenetére
Sőt ez a díjmentes hálózat függetlenítési rendelkezés visszamenőleges hatályú, azaz a törvénymódosítás hatályosulásakor érvényben lévő szerződésekre is vonatkozik, persze azok lejáratakor.
Amúgy maga a törvénymódosítás a kihirdetést követő 120. napon lép hatályba, azaz október végefelé. -
enginev3.0
félisten
válasz
radio100jozs
üzenetére
Na végre valami jó dolog
-
radio100jozs
őstag
A parlamentben elfogadott elektronikus hírközlésről szóló törvény több pontja is kedvez a majdani Digis ügyfélre váltóknak.
Az egyik a max 12 hónapos hűség (kivéve a készülék vásárlásnál, ahol 24 hónap)
De ami fontosabb, hogy ezentúl a hűség lejárta után a szolgáltató díjmentesen köteles az ügyfél kérésére hálózat-függetlenné tenni a készüléket.
[link] -
enginev3.0
félisten
Ma volt Nagykátán digis autó, azt hittem mobil, de nem, nincs hálózat, pedig nálunk nincs semmi vezetékes szolgáltatásuk, max tányéros tv
-
Pityu89
senior tag
Beállitottam otthon a VPN kapcsolatot. Kijöttem a spanyolba és meglepődve tapasztaltam, hogy megy anélkül is. Wifin is, mobilnettel is.
-
viktorhu
veterán
válasz
Pandimakaay
üzenetére
Legegyszerűbb az lenne, ha az otthoni routered vpn képes, akkor megkérsz valakit, hogy állítsa be neked, és ahhoz csatlakozol majd külföldről, és az otthoni netedet használva netezel, mintha otthon lennél.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Pandimakaay
üzenetére
Csak magyar VPN jöhet szóba ilyen esetben...
-
Pandimakaay
tag
sziasztok,
megyünk nyaralni és szeretném nézni egy két meccs miatt a digi online alkalmazást, viszont megkérdeztem és csak Magyarországon használható.... amit nem is értek... tudtok e esetleg vmi megoldást? Úgy érzékelje itthon vagyok. Vagy más módszer?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
jgreg
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy nekem fura hogy elég sok helyen járok mostanság főleg Bp en és nyomtam hálózatkeresést és semmi nyomát nem találja a Diginek. Mármint annak a számnak amit találtok. Pedig voltam magas helyeken is meg főleg csomópontokon is. Aztán rájöttem hogy az lehet a gond hogy a telóm csak 3G t kezel és mivel valszeg a Digi csak 4G s lesz így nem érzékeli?
-
jgreg
csendes tag
Hi! Jó lefedettség a 3 szolgáltatónak? Háááát én szerintem aki azért utazgat elég sokat ezt a Vodáról annyira nem mondanám el. Mindigis Telenoros voltam de váltottam a céges kedvezmény miatt Vodára és pfff.... Most nem részletezem ezt ide de nagyot csalódtam..... T mobilról meg nincs véleményem mert soha nem voltam az bár tudok egy két helyet ahol az se áll a toppon!
-
trec12
addikt
válasz
üzenetére
Ti ketten már panaszkodtok, hogy nincsen lefedettség. Képzeljétek el Magyarországon elismerten jó lefedettsége van a három szolgáltatónak de ha a Digi egy sok-sok fehér foltból álló szolgáltatást ad hát csak azoknak lesz jó akik jószerivel ki sem mozdulnak a lefedett területről. Hát nem tudom na....
-
wwhy
veterán
Romániában olyan csendben szűnt meg a hangroamingjuk, hogy pislogni sem volt idő... Nyomják a sok 4G dumát, és miközben végigmegyek Erdélyen, megöl a méreg, mert sok-sok helyen se kép, se hang
De az a fontos (marketing) nekik, hogy van már 4G a 2100-as frekin is, nem az, hogy Brassótól Nagyváradig legyen rendes hanglefedés 
-
max-pain
senior tag
válasz
Attila 1
üzenetére
Siman elkepzelheto, hogy a 700-as (2020 szeptember) es 2100-as (2019 december) savok kivetelevel a tobbi harom (1500 FDD downlink, 2300 TDD, 2600 TDD (ez utobbi tutira szabad mar most is)) akar mar a palyazat eredmenyenek a kihirdetese utan egybol hasznalatba veheto lenne (szoval legjobb esetben mar 2018 vegen).
-
trec12
addikt
válasz
viktorhu
üzenetére
Nekem is olybá tűnik, hogy igazán nagyot majd 2020-ban fog szólni a Digi. Szerintem a hálózatot eleve úgy építik és tervezik, hogy benne van az is, hogy lesz még freki. Remélem addig lesz valami átmeneti szolgáltatás amire te is célzol. Egy korlátozott (pl. csak hang) belföldi roamingot is el tudnék képzelni 2020-ig.
Szóval nem írok alá 2 évet továbbra sem pedig vannak új flottás csomagok....
-
viktorhu
veterán
válasz
Attila 1
üzenetére
Ezek szerint 2020 végétől lehet majd használni, addig megy rajta a tévé. És a táblázat szerint kb. akkorra osztják újra a 2100-at is meg adnak még 2600-at is. Szóval ha a digi ügyesen licitál, akkor 2020 körül tudna nyitni, addig meg pl. a meglevő ügyfeleknek tudna kísérleti szolgáltatással elindulni.
-
radio100jozs
őstag
Digi ma is belehúzott, 4 antenna tartó torony építésére kapott engedélyt az NMHH-tól, mint Keleti országrész.
-
Diák66
őstag
Emberek! Koncentráljunk a tényekre! A szlovákoknál a Swan is elég kevés frekvenciával indult, mégis működik. A diginek nem a piacvezető pozíció lehet a cél, hanem egy olcsó szolgáltatás nyújtása, a kevésbé jól kereső embereknek. Na de a tények:
Új torony építési engedélyek: Nyírkarász, Baktalórántháza, Biharnagybajom, Újszentmargita
A 700 MHz-es frekvenciasáv hasznosításának folyamata és dokumentumai
Gyanítom nem a meglévő háromnak kell. Egyébként csak 2019-ben tervezték a pályáztatását. De így egy év alatt már a szolgáltatóknál lehet és legkésőbb 2020-tól az ország teljes területén használatba vehető. (de van esély a korábbi használatba vételre is)
-
ofgm
tag
válasz
üzenetére
Én soha nem értettem, miért kell ennyit rugózni egy olyan kérdésen, amihez talán egy kicsit jobban ért az, aki pénzt fektet egy üzletbe.
Magam is többször tapasztaltam a munkahelyemen, bármilyen jellegű elmozdulás - megújulás hihetetlen pesszimizmussal és ellenállással tud párosulni. Bennünk magyarokban, genetikailag kódolva van az, hogy: "na ne már, úgyse fog működni" meg "ekkora hülyeséget, direkt szívatnak csak minket a főnökeink"
Másrészről, amikor már lassan mindenki lehiggad és valahára ismét elkezdenek dolgozni az emberek, még akkor is van egy-két negatív elem a társaságban aki akkor sem akarja belátni, működnek a dolgok. Egyszerűbb is meg hatékonyabb is - na ami meg meg nem utolsó szempont még költséghatékony is.
Amikor a DIGI saját sport és természetfilm üzletágat valósított meg, mindenki azt jósolta előre, hogy bukás lesz a vége - na persze a vége az lett, hogy ma már szívesen vásárolják ezeket a csatorna sugárzási jogokat más szolgáltatók is.
Szerintem várd ki a végét, hogyan fog alakulni ez a DIGI Mobil kérdés is, a kis dolgokból lesznek a nagyszerű dolgok, a megoldások technikai magas szintű megtervezése illetve kivitelezése nem a kábelkötegelő szakmunkások feladata - ja, és a technikai korlátokon pedig nem érdemes ám annyit törnöd a fejed, a DIGI nem egy csiri-biri káftécske - a cég súlya éppen elegendő ahhoz, hogy egyedi megoldásokat is terveztessen, amellyel külön erre fókuszálható a frekvencia kihasználtság. A Huawei például ezt meg tudja csinálni a DIGI-nek.

-
törölt tag
"egyik szolgáltató sem indult a jelenlegi frekvencia tartománnyal, hanem idővel vásárolta meg, ahogy változott a technológia és ahogy nőtt az előfizetők száma."
A következő 5 évben már nem fog változni a technológia, vagyis nem azt kell nézni, hogy 25 évvel ezelőtt a westel900/pannonGSM mivel indult: akkor széles sávú mobilinternet...stb nem volt. Vagyis a jelenlegi igények szerint kell nézni a dolgokat.
"műszakilag megoldható ennyivel is, legalábbis egy bizonyos kapacitásig. Erre írtam, hogy nem mindegy hogy 5M vagy 50e előfizetőt akarsz kiszolgálni."
Szerinted rentábilis 50.000 előfizetőnek hálózatot építeni? Mert ha a következő frekvenciapályázatig elindulnak a szolgáltatással és csak ennyi ügyfelet tudnak kiszolgálni, akkor:
1. veszteséges lesz a hálózat üzemeltetése
2. ha nagyon olcsó, akkor mindenki oda akar menni, ergo ha nem tud, akkor a gvh megbüntetné a digit, hogy mi alapján válogatja hogy ki lehet ügyfele és ki nem
3. ha drága, akkor meg eleve bukta.
4. szerintem pedig legalább 1 milliós ügyfélszám kell ahhoz, hogy ne legyen veszteséges a projekt, amihez nem elég a 2*5MHz"Nem érted, vagy nem akarod érteni a amit írtam?" Most akkor fordítsam meg a kérdésed, mert valószínűleg ezeket nem gondoltad át, és ezért írtad azt, amit.
-
zizol
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem érted, vagy nem akarod érteni a amit írtam? Na mindegy ezek szerint nem ment át.
Nyilván annál jobb minél több freki van, de műszakilag megoldható ennyivel is, legalábbis egy bizonyos kapacitásig. Erre írtam, hogy nem mindegy hogy 5M vagy 50e előfizetőt akarsz kiszolgálni.
Egyébként egyik szolgáltató sem indult a jelenlegi frekvencia tartománnyal, hanem idővel vásárolta meg, ahogy változott a technológia és ahogy nőtt az előfizetők száma.
-
törölt tag
"Gondolom a DIGI szakemberei sem hülyék...."
Fordítsuk meg: akkor a voda/telekom/tnor szakemberei pedig hülyék, mert szerinted van megoldás kevés frekvenciával országos lefedettséget kiépíteni, de ők inkább megveszik és fizetik évente a több tíz milliárd forintot frekvenciadíjakra...
aham... 
-
Tressy
senior tag
-
ofgm
tag
Szerintem is azt elvet követik a DIGI-nél, hogy lassú víz partot mos. Nem feltétlen arra kell gondolni, hogy nem érdekelné őket a profit, de gyanítom, másként van megalkotva az üzleti filozófiájuk, mint a konkurens cégóriásoknál. Nekem bőven meggyőző az a piaci hozzáállásuk, ahogyan például a kábeltévé és internet- szolgáltatásai árak képzésében is sokkal kedvezőbbet tudnak nyújtani mint a konkurencia. Emlékszem, itt Kecskeméten, már-már kin-keserves volt kivárni mire elindult végre a szolgáltatásuk, aztán például a PR Telekon pár hónapon belül elmenekült visítva. A többi meg a mai napig küzd mint disznó a jégen, szolgáltatásban is és árképzésben is. A minőség tökéletes, és gyakorlatilag a hetedik éve egy-két esettől eltekintve alig volt probléma a szolgáltatásukkal. Sajnos, apósomék utcájában még nincs DIGI de folyamatos harcot vív az Invitel szolgáltatásával, és jóval drágábban. Persze, most még kevésnek tűnik ez az 5MHz-es párosított alapblokk (2x5MHZ)
Viszont, gondolom, nem csupán 6 elemivel rendelkező mérnökcsapat tervezte meg ennek a kivitelezését, és valószínű az is, nem teljesen hülye emberek hozták meg ezt a piaci döntést, hogyan dobjanak ki az ablakon néhány milliárdot szórakozásból.
Én azt gondolom (bár nagyon igyekeznek ezt cáfolni) nem oktalanul ideges a kettő nagy szolgáltató... -
zizol
aktív tag
Ez a kapacitás dolog majd kiderül élesben, de azért azt is látni kell, hogy ugyan valóban kevesebb a freki tartomány, de:
1) A Telekom 5M előfizetőjével szemben - legalábbis eleinte- néhány tízezer, legfeljebb 100e előfizető fogja használni. Tehát 50x annyian használják a hű de sok frekit.
2) Ha jól értem, a DIGI 6 szektoros állomásokat fog használni, tehát az eddig itthon használt három szektoros állomáshoz képes dupla a kapacitása. (pontosabban egy szektorra fele annyi előfizető jut)
Továbbá azzal is lehet kompenzálni, hogy mondjuk több állomást épít mint a konkurencia.
Gondolom a DIGI szakemberei sem hülyék....
-
Diák66
őstag
válasz
polonic
üzenetére
Szerintem földrajzilag gondolta. Bár Én sem értem, miből gondolja, hogy jó helyre tették őket. Amit itt Győrben látok az az, hogy ahol lesz DIGI bázisállomás, ott a környékén általában mindhárom szolgáltatónak van antennája. Vagyis városon ugyan az lesz, mint a meglévőknek, csak a kapacitás kevesebb.
A kis eldugott falvakra meg mit mondjak? Lehet olcsó lesz, de pont emiatt nem lesz olyan jövedelmező. Ráadásul a kapacitás növelése is fontos lenne, ami mobil esetében nem olyan egyszerű, mint a vezetéknél.
-
p2pp
őstag
Hát Én nem hinném ezt.
A Telekom fővezér is naívan ezt hiszi.
Most többet fizetek a ny....t 1GB-ért, mint a Hello Data lenne!
Úgyhogy Hello Data!
Messengeren és Viberen már a Fater is a Muter is elérhető.
Pedig sosem gondolták volna és nem is tudták mi fán terem.
Megtanulták, becsületükre váljék. Nincs lehetetlen! Csak Tehetetlen!
Nyomatják a Youtube-t is ezerrel.

Magyarul kell a Hello Data!
Az 50 perc meg nekem simán elég arra a pár elintézendő dologra.
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Blu-ray lejátszók
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Október 14-től kapható a Telekom T Phone 3 Pro
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Stratégiai árkorrekcióként hivatkozik az áremelésére az ASUS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- Gamer PC - Intel i7-10700K, RTX 3070, 32GB DDR4 RAM
- BONTATLAN! Samsung Q800F 5.1.2 ( HW-Q800F/EN 5.1.2) hangprojektor/soundbar/hangszóró
- Gigabyte RTX 4070 Super Windforce OC 12 GB (2 év garanciával)
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Sok garis asztali gép! ( 7950X3D, Nito+ 9070XT, 32 GB , 1 TB, 850 80+Platinum ) + LG OLED monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Pedig szerintem nagyon is jól tudja egy ottani szerelő aki ezt csinálja hogy hogy állnak. Persze ezt egy ügyfélszolgálatos és egy üzletkötő orrára nem kötik. (sajnos) Próbáltam de esélytelen.

aham...