Hirdetés
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Yettel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
trec12
addikt
Már tárgyaltuk korábban, hogy csak 100e számot kértek ami kijelölésre is került. (bár nyilván lehet kérni még ha úgy adódik)
Mindeközben:
Készlethiány, sorban állás - tarol a Vodafone Tuti -
p2pp
őstag
"Lassan" járj tovább érsz több adattal.
Nem zavar ha lassabb, ha sokkal több adatot kapok, mint most.
Romániai adatforgalomban nem tudok segíteni.
Nem ott ki a nyerő.
A slusszpoén az lenne, ha csak meglévő ügyfelek
vehetnék igénybe nálunk az új mobil szolgáltatást.
Remélem nem így lesz! -
Sayuar
senior tag
oké....ránéztem a linkre....a 4 közül az utolsó sebesség tekintetében; ami nem föltétlen szempont, ha jó a ping.
Úgy alakult, hogy 3 havonta szükségem lenne 2-3 napra ~500 MB mobilnetre Romániában. De ahol használnám (kisváros), ott:
- digi: 3G, 1 vonalka ablakban (nem néztem, hogy ez mit jelent dBm szempontjából...)
- telekom: 3G, nem próbáltam, olykor nem volt a listán*
- vodafone: 3G, eddig ezt használtam, de elég k@ki a ping
- orange: 3G, 4G, bárhol kerestem rá, mindig a listában* voltA legkedvezőbb árak a fenti igényre:
- digi: 2eur+áfa, 1GB (érvényes 3 hónap)
- telekom: 2eur+áfa, 500 MB (érvényes 7 nap)
- vodafone: 5eur+áfa, 2,5GB (érvényes 28 nap)
- orange: 5eur+áfa 1GB (érvényes 30 nap)*lista: manuális keresés esetén elérhető szolgáltatók
Szóval van az a helyzet, amikor az ár elveszíti a prioritást a szolgáltatás elérhetőségéhez képest.
Lehet, hogy aki ott él jobban rálát a dolgokra. Jó lenne ha valaki leírná konkrétan mi a tapasztalat a 4 hálózattal. Gondolom a megyeszékhelyek esetében nincs nagy különbség, de a kisvárosok/falvak/turisztikai létesítményes esetében biztos másképp van...
-
p2pp
őstag
Sztem a tetején a 3400-3800MHz antennák lesznek.
Lejjebb meg az 1800MHz antennák.
De ez csak tipp. Így kijönne a 45 fokos polarizáció. -
p2pp
őstag
A MIMO (Multiple Input Multiple Output) többantennás adatátvitelt jelent. Tipikusan 2x2-es konfigurációt használnak, azaz 2 adó és 2 vevő antenna, de elméletileg a 4 adóantennás kialakítás is elképzelhető. A többantennás kommunikáció 2 alapvető célt szolgál: egyrészt megnövelni az átvihető adatmennyiséget, másrészt javítani az átvitel minőségét.
-
p2pp
őstag
válasz
radio100jozs
üzenetére
-
Sayuar
senior tag
ha már szomszédokról van szó:
2euró+áfa: 150 perc belföldre, hálón belül korlátlan perc és SMS, 1GB adat
2016-11-04, megduplázzák a feltöltőkártyások csomagjában foglalt net mennyiségét: vagyis 2GB leszJa...csak most látom: promóciós időszak...de nehezen elképzelhető, hogy dec. 31 után visszaállna a kisebb adatmennyiség...olyan még nem volt a diginél...
-
p2pp
őstag
Szomszédban 7,6/2-t ír 95ms-al, a Signal Info.
Ennyivel itthon is kiegyeznék. -
trec12
addikt
Ez igaz lehet mert ahol én lakom ott kb. egy 500-800 m sugarú körben 4 bázis is lesz.
Amúgy meg ha a Digi hálózatán belül díjmentes lesz telefonálni - ide értve a Digi "vonalas" telefonokat is - már nekem akkor megéri majd. ☺
Számomra a nagy kérdés az országos szolgáltatásuk hogy fog kinézni? -
adam3
aktív tag
válasz
üzenetére
Azon kívül, hogy eddig jópárszor saját magad cáfoltad meg egy későbbi hozzászólásoddal, a stílusod is kezd elég bicskanyitogató lenni...
Ennyi frekvenciával 30Mbit érhető el max, de sok helyen látni, hogy kétszer annyi szektor lesz mint más szolgáltatók esetén. Azaz egy adott területre kétszer annyi kapacitásuk lesz mintha a többiek megoldását használnák. Ez sem sok, nem is fognak versenyezni 4G sebességben, de hozni fogják a többiek 3G sebességét jobb késleltetés mellett. Aztán majd ha elindul, jól megmérjük és kiderül

-
radio100jozs
őstag
Új antennatartó árbócok jelentek meg Budapesten a Hungáris-Thököly sarkán a bíróság épületének a tetején. Itt kezdetek óta a Telekom tanyázott csak, mással nem osztozkodtak. Viszont most megjelent 3 magas árbóc a sarkokon, ahová a már korábbi képeken látott segéd árbócok kerültek fel. Mivel Voda a szomszédban a Siemens tetején van, a Telenor meg szintén nem sokkal arrébb, így csak is a Digi lehet majd kizárásos alapon. Én amúgy nagyon ezt a tavaszi indulást saccolom, mert azért nem haladnak egy gyorsan ezzel a kiépítéssel.
-
törölt tag
Nagy kérdés, hogy a Voda Tuti és a Domino most után mennyire van értelme a Digimobilnak. Hangban ez alá az árak alá úgyse nagyon tudnak menni aki meg nagyon sokat beszél az már úgyis flottás, mobilnet terén meg nem tud versenyezni, mert ahhoz meg pláne nincs elég frekvenciája.
Meg az is kérdés, hogy ki váltana ide a bizonytalanba és a kezdeti gyér lefedettségre mikor a másik kettő full lefedettséget kínál. -
jgreg
csendes tag
Hát mindenesetre ez érdekes hogy minden szolgáltató elkezdett kitalálni kedvezőbb ajánlatokat pedig a digi még csak most kezdett el építkezni igazából. Végülis még ráérnének akciózni de ez nekünk csak jó. Háááát érdekes nagyon.
Ime egy cikk. Bár már lehet sokan láttátok de azért aki nem annak belinkelem.
http://index.hu/tech/cellanaplo/2016/06/07/vodafone_digi_nmhh_frekvencia_3400_3800_mhz/# -
radio100jozs
őstag
Ezt a 100 ezer hívószám mennyiséget, ami ugye mint szintén írtam kevesebb, mert lesznek a saját számok is (üzletkötők, ügyintézők, technikusok, szolgáltatói számok...stb), ami én továbbra is azt következtetem ki, hogy csak LTE lesz, amin így csak IP kommunikáció fog lenni. Mert a sim kártyáknak kell a telefonszám. Eleve nemzeti roaming nélkül kizártnak tartom, hogy 2016-ban lesz olyan előfizető, aki majd ilyen kis lefedettségű területen tudna mobilt használni. Csak gondoljunk bele a metró, aluljárók, mélygarázsok esetébe, ami Pesten napi szinten használatos azért az embereknek, és teljesen megszokott, sőt elvárt, hogy ilyen helyen is tudjunk, sőt tudunk mobilozni. Így meg lefedettség hiányában mit ér az olcsóbb perdíj? Nagy semmit. Ezért sem hinném, hogy lenne klasszikus hanghívású modell kialakítva a Diginél.
-
Diák66
őstag
Szolgáltató: DIGI Kft.
Kijelölés érvényességének dátuma: 2016.10.26.
Kijelölt azonosítók: [link] -
-
viktorhu
veterán
Nem mindegyikhez tartozott kötelezettségvállalás (azt hiszem a digiéhez sem). A 38-as TDD band az nem duplexes? Ezért gondolom a 2500-at, a 41-es sávot, az is 2600 körüli frekvencián mozog igaziból, mert szimplex sávot kaptak. Biztos, hogy tudnánk arról, ha a Voda bevezette volna a kínai szabvány szerinti mobilszolgáltatást akár kísérleti jelleggel

-
Diák66
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
2600 MHz lesz az, és használni fogják (vagy már használják is) ugyanis arra kötelezettséget kellett vállalni. (3 éven belül használatba kell venni, ha jól emlékszek).
Meg kell nézni pontosan mire használható az elnyert blokk. Nem hiszem, hogy az ügyfelek ezzel találkozni fognak. Inkább a hálózatba fog majd valahol részt venni, vagy egyedi igényeket kielégíteni.
-
viktorhu
veterán
A vodának van elvileg egy 2500 MHz-es TDD-LTE blokkja, nem túl nagy sávszéllel, a legutóbbi "sorsoláson" nyerték, amikor a 800 MHz-eket is osztották, de nem csináltak még vele semmit. Nem tudom, hogy segítene-e valamit a 2600 MHz-es FDD-LTE mellé, vagy csak azért vették, mert bele volt csomagolva a C blokkba, így nem volt mit tenni.
-
zizol
aktív tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Bocs, akkor félreértettem a volte dolgot.
Diginek és Vodának a tdd frekik nem mobilra kell, hanem "vezetékes" szolgáltatásokhoz -
viktorhu
veterán
Nem a B3-ról volt szó, hanem a 700 MHz-ről meg a TD frekvenciáról - szerintem helyesen tette a Digi, hogy nem ebben az irányban gondolkozott. És nem a Note 3 Pro az olcsó telefon, hanem pl. a Thor vagy az x5 max pro. Ezekben pedig se volte, se 700 MHz, marad második kártyának a digi net. A volte kérdés megoldódik magától, csak idő kell hozzá, de nem EU frekvenciák használata szerintem hiba lenne. Erre mondtam, hogy a voda sem tud mit kezdeni a td-jével.
-
Diák66
őstag
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Ahogy írtam, valamilyen hálózati eszköz valahol van az épületen belül. A kábel ebből jön be a Te lakásodba.
Ezeket csak a Digi ismerheti, mivel elzártan van kihelyezve , amihez nem fér hozzá az ügyfél. Nem csak simán bejön az UTP. (ezt meg se lehetne oldani, mivel van egy maximálisan megengedett hossza az UTP kábelnek - ha jól tudom a legelterjedtebb szabványnál 100m az ajánlott maximális hossz) Ha ezt meghaladná a szükséges távolság, valamilyen hálózati eszközt közbe kell iktatni. (pl egyszerű jelismétlő, hub, router, forgalomirányító stb....) -
-
Diák66
őstag
Én nem tartom kizártnak, hogy hasonlóan az UPC és Telekom szolgáltatásához adott wifi routerek egy elkülönített hotspotként fognak működni. Bár ezt egy digi előfizető jobban látja. (vagy nem)
Ha jól tudom a paneleket csak bekábelezték és valahová tettek a házon belül egy-két "dobozt". Nyilván a hálózati eszközök ebben vannak, azt meg nem tudjuk, hogy azok mire képesek. Mi van akkor, ha ők is átalakítják az eszközeiket, hogy szórjon vendég hálózatot is? (digi ügyfeleknek) -
viktorhu
veterán
válasz
H.Istvan25
üzenetére
De pont amelyik a b20-at tudja, vagyis az európai használatra készült kínai mobilok, általában nem tudják a nem Európában használatos frekvenciákat. Jellemző, főleg az olcsóbb chipseteknél, hogy kíméletlenül ki van mérve, hogy mit támogat, és mindenből kizárólag az EU verzió marad, csak GSM-ből adják hozzá az USA frekvenciákat, de 3G-ből már csak 900 és 2100 jut, 4G-ből meg a 800, 1800, 2100 és a 2600 MHz.
A mifi router osztogatása meg nem jó ötlet itt - olyan helyeken kell indulniuk, ahol amúgy is sűrűn laknak, vagyis van vezetékes szélessáv + nem is elég a sávszélességük az otthoni netezés kiszolgálására, csak alap mobilos netezést tudnának biztosítani.
-
viktorhu
veterán
Ha LTE, akkor csak volte lehet. Ha hangot akarnak, be kell vezetniük a wifi hívást, hogy otthonról / irodából ne a kicsi sávszélességet terheljék a felhasználók. Mivel már most is voipoznak, ez nem jelenthet gondot nekik, akár adhatják ilyenkor a vezetékes percdíjaikat, hogy ösztönözzék is a wifi hívás használatát.
Az a baj, hogy alacsony árakkal csak úgy éri meg, ha tömegeket érnek el vele, és akkor a volte hamar elviszi a sávszélességet.
-
trec12
addikt
válasz
gabor9991
üzenetére
Már írtam de szerintem a kábeles városi területeken lesz első körben saját hálózat. Az én lakókörnyezetemben három-négy bázis is van. Látható, hogy legsűrűbben lakott részek lesznek lefedve. Itt pedig én olcsó szolgáltatást várok. Szerintem lesz hangszolgáltatás is de lehet, hogy ez már VoLTE lesz?(csak tipp)
Ami nagy kérdés a nemzeti roaming ügye, lesz-e v. nem stb... -
trec12
addikt
válasz
H.Istvan25
üzenetére
10 milliárd akart az lenni...

-
H.Istvan25
senior tag
válasz
radio100jozs
üzenetére
A TD-LTE frekvencia filléres volt ahhoz képest, hogy 10 millióért vették az 1800-as sávot
-
gabor9991
addikt
válasz
radio100jozs
üzenetére
Amikor 2 éve kifizették azt a rengeteg pénzt a frekvenciáért még minden sokkal drágább volt.
Csak azóta lett 19 forintos feltöltökártyás percdíj, meg aki akar, 5000 alatt kap korlátlan sebességű mobilnetet is.
Így tényleg nehéz még megtippelni is, mi fog ebböl kialakulni. -
radio100jozs
őstag
Ezt amúgy én sem értettem, hogy miért nem vették meg a maradék TD-LTE 2600 MHz-es blokkot, ami ott maradt parlagon, na meg persze a 3400-3800 MHz-es sávból is miért ilyen keveset vettek, még a Voda is többet vett. Pedig akár egy pont-több pont fix mobilnet átvitelre ez tökéletes lett volna, ha megél ennyi WiFi-s szolgáltató vidéken 5 GHz-es sávban már, akkor simán a Digi is behúzhatta volna ezt, és szolgáltathatott volna jó áras internetet, ahol nincs vezetékese. Olyan Vodafone Homenet, vagy Telenor Hipernet konstrukcióban, csak persze jobb ár-érték arányban :-)
De őszinte legyek sehogy nem tudom kilogikázni a Digi lépésit. Inkább az a valószínű, hogy nincs pénz, vagy is mindig ép annyi van, amivel egy kicsit haladnak tovább. Itt pedig a mobilhálózatnál biztos, hogy nem volt több pénz sem frekvencia vásárlásra, sem hálózat kiépítésre,, vagy mi mással magyarázható ez a tökölés, ha nem, hogy most kaptak akkor banki hitelt, és tavaszra elindulnak akkor a hálózattal.
-
H.Istvan25
senior tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Ma már nagyon sok telefon tudja ezeket a frekvenciákat. Mondjuk a B20 is necces sok márkánál, ez pláne. De kis odafigyeléssel megoldható. A 700 megahertz pedig még nem nagyon elterjedt, ezért kevés teló tudja. De a B38 2600-as TD-LTE-t minden kínai dzsunkafon tudja (Kínában ez egy elterjedt sáv), így aki Digis az rendelhetné nyugodtan a kínai mobilokat.
A csak netes szolgáltatáshoz meg még dual sim se kell feltétlen, ha a Digi hűséggel ingyen hozzámvágja a hordozható WiFi routert

-
viktorhu
veterán
válasz
H.Istvan25
üzenetére
Ezekkel az egzotikus frekvenciákkal az a gond, hogy utána milyen készülékkel fogod használni a szolgáltatást - A Vodafone sem tud mit kezdeni a megvett TD-LTE frekvenciájával, de ugyanez lenne a 700-as sávval is.
Egy data-only előfizetés nagy háttérkapacitás nélkül úgy működhet, ha megveszed második simnek a meglévő mobilodba a nem-gyors-de-olcsó netes simet a digitől. Jól passzolna pl. egy másik szolgáltató 19 forintos prepaid percdíjai mellé
Ha külön készüléket kell hozzá venni, már valószínűleg nem olyan nyerő a dolog. -
H.Istvan25
senior tag
válasz
radio100jozs
üzenetére
Ha ezzel akarnak valamit elérni az tuti bukta. Ha viszont 10 megabitet adnának 5 ezerért, akkor váltanék. Szerintem elég lenne kezdésnek egy data only hálózat. Két simes teló, egy Digi kártya, meg egy Vodafone Tuti, és meg is van minden oldva. Plusz VoIP. Aztán majd jön úgyis a 2100-as és 700-as tender, ott majd lehet még frekvenciát venni. Mondjuk azt nem értem, hogy a 2600-as TD-LTE frekit miért nem vették meg, hiszen "fillérekért" árulták, és Romániában is ezen nyújtanak 4G-t. Akkor lehetne egy 1800-as alap hálózatuk 37,5 megabittel, és egy 2600-as nagyobb városokban 100-150 megabittel. Azért 2x5 MHz + 1x25 MHz nem csak 100 ezer embert tudna kiszolgálni
-
radio100jozs
őstag
Meg azt is vegyük figyelembe, hogy a Digi csak 100 ezer 50-es körzetű számtartományra kért kijelölést, azaz ez max 100 ezer előfizető, de ebből lejönnek a technikai számok, meg saját üzletkötő, marketing...stb számok is, ami elég karcsú lenne, ha mondjuk valami olcsó hanghívású percdíjakkal rukkolna elő. Szerintem a már lehet nagyobb durráns lenne, ha azt mondaná, hogy korlátlan LTE mobilnet, 2000 Ft/hó 1Mbit/s, 3000 Ft/hó 2 Mbit/s, és 4000 Ft 4 Mbit/s. (ez csak ötletelés). Az UPC is ezzel akar nagyot tarolni a mobil piacon.
-
-
Diák66
őstag
válasz
H.Istvan25
üzenetére
Csakhogy a Diginek 2X5 van, vagyis 5 Mhz fel és 5Mhz letöltéshez. (összesen 10 MHz)
Tehát a Vodafone fele lesz elérhető elméletben, vagyis kb 37,5 Mbit/s. Természetesen a 10 MHz az nem egészen 10 a védősávok miatt. (Én kb 9,8 MHz-re saccolnám jó esetben) -
törölt tag
válasz
H.Istvan25
üzenetére
Hogy jött ki a számítás? Védősávokat levontad a 2*5MHz-ből?
-
H.Istvan25
senior tag
válasz
radio100jozs
üzenetére
Mondjuk az a 40 megabit kerekítés, 2x5 MHz sáv 37,5 megabitet tud a jelenlegi 2x2 MIMO technológián
-
Diák66
őstag
válasz
radio100jozs
üzenetére
Ebben a jegyzőkönyveben Győr Pálffy utca 2. szerepel, amin már fent is vannak az antenna tartók. (talán már az antennák is)
Amúgy álláslehetőség:
https://www.profession.hu/allas/muszaki-segedellenor-digi-kft-950878/click_from_newsletter/MYoqMVHqNPYoiJsZVhYVSvlaCSDVCpUp/2016-10-24?utm_source=Allashirlevel&utm_medium=edm&utm_campaign=Allashirlevel_ceges&utm_content=title_linkBár ez inkább a konkurenciánál dolgozóknak szól....
-
radio100jozs
őstag
válasz
üzenetére
Ha visszatekersz, akkor 2014 óta elég sok forrást láthatsz erre, de akkor csak neked ismét:
Itt egy jegyzőkönyv, hogy LTE antenna lesz:
http://farm8.staticflickr.com/7628/16325798784_39b856ac9a_o.jpg
https://farm8.staticflickr.com/7649/16325798444_66ba53a192_o.jpg
Itt a Digi sajtóközleménye:
http://digi.hu/hirek/digi-uj-szereplo-mobilpiacon
Benne van a bűvös szám, hogy 40 Mbit/s mobilinternetre képes hálózatot épít ki.
Nem találtam meg a hivatalos táblázatot, ahol fel van sorolva, hogy adott frekvencia készlet mellett adott technológiánál, és antennáknál (MIMO, FDD, TDD...stb), milyen sebesség jön ki. De a 40 Mbit/s esetében kell a 10 MHz-es sávszélesség.
Egy ilyen rövidke PDF-en van erről angolul szó:
https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=49&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwju9t7d__LPAhVMD8AKHaaBBkk4KBAWCFswCA&url=https%3A%2F%2Fwww.bakom.admin.ch%2Fdam%2Fbakom%2Fen%2Fdokumente%2Ffaktenblatt_umts.pdf.download.pdf%2Ffactsheet.pdf&usg=AFQjCNGC8-Qq7DQLTgOZ5BfL37i1L9OwWg&bvm=bv.136593572,d.ZGg
-
viktorhu
veterán
válasz
üzenetére
Lehet, hogy jobban járnának, ha LTE helyett GSM-szolgáltatást csinálnának az 1800 MHz-en, hogy tudják hanghívásra használni? Itt volt egy erre utaló hír, de simán lehet, hogy csak pontatlanul fogalmaztak:
http://hirkozpont.eu/index.php/bulvar/948-digi-mobilszolgaltato-gsm-halozatot-epit-a-digi
Viszont így nagyon olcsón kell adniuk, hogy értelme legyen a dolognak.
-
gabor9991
addikt
válasz
üzenetére
Nem írtad oda, hogy csak találgatsz

Leírtad , hogy:
"Roppant beszédes amit a DIGI fejese nyilatkozott, hogy a cég a bázisállomások, valamint a terminálok (azaz az ügyfeleknél lévő végberendezések) közti kommunikációra egyaránt felhasználja majd az elnyert frekvenciákat.
Ebből kiderül, hogy mit is terveznek, pontosan, fixen telepített internetet vezeték nélküli hálózatról ellátva. Így gyakorlatilag az egész országban bárhol tudnak ők is triple play szolgáltatást kínálni saját infrastruktúrán gondolom nagyon kedvező áron.
Én ezek után egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy lesz itt a szó szoros értelemben vett mobilszolgáltatásuk! Az 1800as frekin még esetleg indíthatnak, bár most elbizonytalanodtam, hogy hogy egyáltalán fognak-e és nem-e a fentire szánják majd az egész spektrumot összekapcsolva a két frekvenciát."
Tehát a HWSW-en leírod, hogy jó áron lesz internet, itt meg leírod, hogy csalódni fog mindenki, aki jó áron akar internetet.
-
törölt tag
válasz
radio100jozs
üzenetére
Forrás? Ha csak tippelgetsz akkor írd oda, hogy "szerintem".
-
jgreg
csendes tag
válasz
menyuskahh
üzenetére
Passz.... nem tudom. Ritkán használtam lekorlátozva a netet. De ha elfogy odafigyelek és leírom a tapasztalatokat ha érdekel.... Bár ne várj nagy csodát. Szerintem böngészésre épp hogy csak elegendő olyan sebességgel ami még nem idegesítő nagyon. De próbáld ki szerintem. Nincs hűség rajta......
-
trec12
addikt
válasz
radio100jozs
üzenetére
Hát mi? VoIP ill. csak nem VoLTE?
-
-
trec12
addikt
válasz
üzenetére
A saját lefedett területen szerintem olcsó lesz és vagy 100e ügyfél (csak tipp) jól jár a kezdetektől fogva. Mobilnet talán pár megabites csomagok max. az is forgalmi korláttal.
Az még mindig rejtély hogyan szolgáltatnak majd országosan? Roaming nélkül elképzelni sem tudom......Amúgy azt hiszem anno a Voda három hónap alatt elindult. Szóval az általuk említett 200 állomást szerintem be lehet indítani pár hónap alatt.
-
gabor9991
addikt
válasz
üzenetére
Ne már, pont te írtad a HWSW-en, hogy a fönök elszólta magát, és pont-pont internet lesz a 3400-as frekvencián.
Most akkor mi lesz?
Nem lesz mégse?
Én már nem várom a csodát, ezt megbeszéltük, csak kíváncsiskodok.
A facebook oldalukra is kitette valaki ezt az infót állítólag, mármint a márciusi indulást, de levették, tehát annyira ez mégsincs még nagydobra verve. -
törölt tag
Ha ezt komolyan gondolják, akkor bele kéne húzni, mert a hálózatépítéssel nagyjából sehol nem tartanak azon a pár helyen árválkodó antennán kívül... hálózati berendezés tudtommal sehol nincs még telepítve. Azért ez nem úgy megy, hogy megnyomnak egy gombot és tádám...
Hangforgalomban kijöhetnek akár versenyképes ajánlattal, de akik mobilnet terén várnak csodát, azok nagyot fognak csalódni, mert ennyi frekvencián az nem fog menni, hacsak nem tudnak a fizika törvényei ellen dolgozni... Sajnos ez nem kábel végtelen kapacitással, ennyi frekin csodát nem tudnak tenni.
-
somnia
senior tag
-
p2pp
őstag
válasz
üzenetére
Senkit sem terelek át, de olvassuk el a fórum nevét. Ennyi.
Ez még a régi digi mobilnetről szól, ha majd elindul a saját, akkor lesz ide értelme írni ismét.
Most még csak a virtuális csomag van, ami számít ide.Amúgy 2017.jan.1-re tippeltem indulásnak.
Várjuk szeretettel az üres árbócok felöltöztetését!A másik meg konkrétan a negyedik mobilszolgáltatóról.
-
bubbah
csendes tag
DIGI Mobil tervezett indulási időpont: 2017.03.21
http://webext.nmhh.hu/hir_szolg/app/szolgs_reszletes.jsp?szolgs=7600006&ido=2016.10.21
-
jgreg
csendes tag
válasz
menyuskahh
üzenetére
Szia menyuskahh!
Kérdésedre a válasz digi mobilnet ügyben hogy a digi net (1 es van nekem) az milyen sebességgel megy. Hát ez változó. Nálam kb 4,5 Mbps a letöltés és a feltöltés 1,5 körül mozog.
A korlátozás meg néha nem is működik. Megy úgy tovább ahogy van. :-) És ezt már többen jelezték. Bár volt hogy korlátoztak de elég jól ment úgyis. Mármint böngészéshez elég volt de videóhoz már kevés...
Ha jól emlékszem a szerződésben 128 kbyte os lekorlátozás van ami talán a leggyorsabb ill legkisebb korlátozás a netes csomagok közül bele érte az összes szolgáltatót. -
Úgy láttam, többen vannak, akik egy fotó alapján megmondják 1 antennáról, hogy az kié és milyen? Nekem is lenne fotóm. Azt ide tegyem be vagy van hozzáillőbb topik?
-
menyuskahh
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy esetleg aki rendelkezik DIGI Net mobil 1,2 vagy 4 előfizetéssel, az esetleg tudna speedtestet mutatni lehetőleg lekorlátozott állapotról? Illetve milyen magasak szoktak lenni a pingek?
Használható lehet online játékra (alacsony elvárásokkal)?Köszi a választ
-
p2pp
őstag
Sztem írjunk tovább ezügyben ebbe a fórumba, mert kicsit eltértünk a tárgytól.
https://prohardver.hu/tema/re_itt_a_sokadik_negyedik_mobilszolgaltato_a_digi/friss.html
-
trec12
addikt
válasz
H.Istvan25
üzenetére
Tudtommal a Digi előtt ott is magasabbak voltak az árak csak mikor belendült a Digi akkor volt kénytelen átgondolni a többi is az árait....
-
p2pp
őstag
Idézet a hwsw fórumból.
"a DIGI mobilszolgáltatás magyarországi megjelenése ugyanis ezzel a frekvenciamennyiséggel és ezzel a pénzügyi, tulajdonosi háttérrel nem jelent komoly veszélyt a több milliós ügyfélbázissal rendelkezõ inkumbens mobilszolgáltatókra."
Romániában is elvitt több, mint 10%-ot, ami nem kevés!
Csak ott kaptak egy kis támogatást fentről. -
313313
addikt
válasz
radio100jozs
üzenetére
Vettek maguknak 5G-t is a Vodafone mellett, erről is volt nemrég hír.
-
radio100jozs
őstag
válasz
H.Istvan25
üzenetére
Mivel 2019-ben lejár mindhárom szolgáltatónak a 2100 MHz-es frekvencia licensze, így ezt majd újra fogják értékesíteni a maradékkal egyben.
-
313313
addikt
Valamelyik nap futott bele érdekes hirdetésbe, vagy hasonlóba...
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mercedes topic
- Filmvilág
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elektromos autók - motorok
- Linux kezdőknek
- Betáblázta magát az Oppo
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MK600M FHD IPS 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Lego replika Tokyo 20051 építőkészlet doboz nélkül
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest