Hirdetés

Keresés

Aktív témák

törölt tag

válasz wwhy #2959 üzenetére

Elsőre amikor olvastam a roaming díj eltörlését, én is megörültem: már tervben volt egy román SIM beszerzése.
    Aztán az apóbetűs rész elolvasása eltántorított: az ancom (román nmhh) határozatára várnak a roaming felárakat illetően.

Ami érdekes ebben a sztoriban:
    - mivel a roamingban honos hálózatot üzemeltető cég úgyis bevasalja a digin a roaming nagyker felárat, nekik nem érdekük korlátozni a SIM-eket

Milyen másik megoldás maradt: az eu-s irányelv adta kiskapu, ami valahogy úgy szól, hogy amennyiben a roaming díj veszélyezteti a belföldi tarifákat és ezáltal a cég pénzügyi eredményeit (3%-ra emlékszem, ennyi lehet maximálisan a roaming veszteség a cég teljes bevételéhez mérten), úgy adott telekommunikációs cég indítványozhatja a helyi hírközlési hatóságnál a roaming felárak alkalmazását.

Nem nehéz kiszámolni, hogy hol a bukta : 3 millió digis ügyfél van, és ha ebből csak 90.000 SIM életvitelszerűen roamingban van, akkor a cég kérheti a felár alkalmazását. 2 millió Spanyol- illetve 1 millió Olaszországában élő román van...és akkor nem beszéltünk a többi országról (Németo., Nagy Britannia...stb). ebből könnyen kijön 90.000 digimobilos.

• H.Istvan25

senior tag

válasz wwhy #2959 üzenetére

Ezért a pénzért ezt kell adniuk az EU-s szabályok szerint

Aktív témák