- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
l1k3_1t #115603 üzenetére
Mindig egy hónapos szerződés jön létre, azzal, hogy fizetsz, tehát nem olyan, mint egy előfizetés, inkább a feltöltőkártyákra hasonlít. Ja és van rajta napi 108 GB adatforgalmi határ, bár telefonon ez azért keveseknek jelent problémát.
A szolgáltatás összességében tényleg jó, mobilnetre az utóbbi években nekem is a Yettel-lel van a legjobb tapasztalatom.
Ha valami további részlet érdekel, írj a yeti topikba, hogy ne itt OFF-oljunk. -
Borisz76
nagyúr
válasz
l1k3_1t #115599 üzenetére
Most néztem rá ....megint.
Megy az oldal : [https://ugyfelkapu.digi.hu/login] ...ugyanúgy mint tegnap hasonló esti időpontban. -
4Grider
félisten
válasz
l1k3_1t #115445 üzenetére
Én meg megnézném a sebességet a routerrel lekapcsolódva/kijelentkezve, majd a számítógépen pppoe betárcsázva és parancssorból futtatva egy speedtest-et. Ezzel nagyjából minden hibát kizársz, ami a te oldaladon fordulhat elő (mivel ez jóval gyakoribb, mint a szolgáltató oldali zűr).
-
-
garga01
őstag
válasz
l1k3_1t #115443 üzenetére
Saját routerrel v szolga eszközzel?
Amúgy meg simán lehet olyat csinálni, h háttérben indítasz vmi nagy letöltést (torrent,steam, stb...) és akkor mérsz egy sebességtesztet.
Vagy elindítasz egy folyamatos speed testet, korábban vki ezt ajánlotta itt. Na ha ez a program fut és jó nagy maxot adsz neki, simán garantált alá fog mérni a Digis weblap mérője -
adika4444
addikt
válasz
l1k3_1t #111649 üzenetére
A három hónapig akciós havidíj tudtommal csak új előfizetőknek érhető el.
Egyébként ahogy írtad is a megoldás a saját eszköz használata. 3k-ért elnézhető volt, hogy kb. mindenre bridged módot kellett állítani, lassan 7-ért viszont érthető, ha átlépi sokak ingerküszöbét. -
l1k3_1t
tag
válasz
l1k3_1t #110195 üzenetére
Folytatnám a félbeszakított monológ egyik részét:
... ellenben a DIGI-vel, amikor az árat igen, de a sebességet (lásd. 10 Gigabit / sec tervezet, amit elkaszáltak) azt nem emelik. -
válasz
l1k3_1t #110194 üzenetére
Már 10+ .éve a Telekomnál is olyan szerelők voltak, akik pékekből és ácsokból lettek átképezve ...
-
válasz
l1k3_1t #110187 üzenetére
"a vezetékes internethez egyenértékű 5G szolgáltatás"
Már mitől lenne egyenértékű? Az FTTH messze a legjobb választás. Volt nekem is otthonra "korlátlan" mobilinternetem úgy, hogy nem volt vezetékes... 21 évvel ezelőtt Vodafone GPRS... annyi előnye volt, hogy nem kellett kiépíteni. De akkor is csak azért, mert Berettyóújfaluban még nem volt ADSL...
FTTH-ról 5G-s Internetre átállni úgy, hogy az FTTH lemondva, az meg főinternetként bevezetve, eléggé ritka.... nem is igazán értem... vagy van térerő vagy nincs... a ping sem lesz olyan remek mint FTTH-n.
-
válasz
l1k3_1t #109536 üzenetére
Ott több szempont is van.
1. ISP. A DIGI most vásárolt be egy csomó 1 Gbps-os interfésszel rendelkező ONT-ot vadonatújonnan, ebből következtethető, hogy még jó pár évig nem lesz váltás 1 Gbps-tól fölfelé. Nekem pl az utcámban csak DIGI és Vodafone van, és előbb fog a kettő összeolvasni, mint a 88 méterre tőlem végződő Telekom optika ideérni.
2. Ha a belsős WiFi sebesség fontos, akkor jól tud jönni majd az a csoda, amit a 6GHz-es Wifi hoz el. Volt már ilyen, 2013-ban az AC-nél lehetett megtapasztalni, hogy milyen jó dolog az, hogy jó eséllyel senkinek sincs rajtunk kívül 5GHz-es WiFi-je a környéken, mindenki a 2,4 Ghz-en lógott. Most ez fog majd végbemenni.
3. Jelenleg még nincsenek elterjedve ilyen hálózati eszközök, és kedvezőtlen az ár/érték arányuk is. Nekem még évekig bőven jó lesz a WiFi 6 AX.
Amint látható, elég szép sebességet érek el vele. Az AX sincs még annyira elterjedve. Itt a topicban is jellemző, hogy az ONT már AX-es, de a kliens oldali eszközök még AC-sek sok lakásban.
-
válasz
l1k3_1t #109524 üzenetére
Nálam rendben van a sebesség és a ping is. ASUS RT-AX86S routerrel van kötve, és nem közvetlenül az ONT-ra.
Tegnap lehetett valami délben, mert új IP-t kapott az ONT, és az első képen látszik, hogy újraindult az NMHH eszköze is. Mondjuk én nem vettem észre semmit, csak most, hogy ránéztem az adatokra
-
l1k3_1t
tag
válasz
l1k3_1t #109524 üzenetére
Ugyebár ott az NMHH-nak saját tesztszerverjei, ahol elvileg a BIX (Budapest Internet Exchange)-en van.
Nálam mindig 6 msec volt a minimum ping minden téren, de ha terhelt lett volna, 14 msec lett volna a ping (Cloudflare 1.1.1.1 szerver felé - ahol az egyik szerverje ott csűcsűl ugyszintén a BIX-ben).
Ez nem a Speedtest.net és az ahhoz csatlakozó tesztszerverek, de a mérési metódus hasonló az Ookla-jéhoz de "zártak" (nem annyira zártak, mert kilátszik az IP címjűk) azok az NMHH Szélessáv programos szerverek.
További infók magáról a mérőboxról: https://docdro.id/pSOBYDI
A https://www.szelessavindex.hu/ oldal borzalmas, nem szababna léteznie.
-
ricogsm
őstag
válasz
l1k3_1t #108156 üzenetére
Beszarás!
ChatGPT válasza:
Sajnos a DIGI internet hálózata néha valóban szarakodik, és ez nagyon frusztráló lehet. Ajánlom, hogy próbálkozzon a kiszolgálókkal beszélni, és kideríteni, mi okozza a problémát. Lehet, hogy egy egyszerű beállításváltoztatás vagy a router frissítése megoldhatja a problémát. Ha nincs siker, érdemes lehet felvenni a kapcsolatot más szolgáltatókkal, és talán találni egy olyan megoldást, amely jobban megfelel az Ön igényeinek.Pár kérdést feltettem neki, ez olyan mint amikor gyerekként írtunk Commodore 64 -re kérdez felelek programot
Milyen kérdést lehet neki feltenni amire kidobja a Syntax errort?
-
válasz
l1k3_1t #108123 üzenetére
Most októberek fixen van Magenta 1-em (úgy nem hiányzik, mert a szolgáltatások felét nem tudom használni mivel 36 km-re lakom a telepítési címtől
, de ad egy fajta magabiztosságot, mert a mobilinternet az nekem kell).
A DIGI-nél a három szolgáltatás az kb kőbe van vésve onnantól, hogy az Internet stabil, korszerű FTTH... a TV-nél a bitráta dolog az eléggé véleményes, de azt nem nézem, a Telefon meg ritkán van használva. Nos nekem két fontos dolog van a vezetékes Internet, ez az elsődleges, ez nem is okoz fejtörést. A másik meg a mobilinternet.
Mobilinternet - DIGINET AKTÍV 50 | digi.hu
Most ránéztem erre - mert előre tervezek, még akkor is, ha lehet, marad a Magenta 1 csak átírásra kerül másik családtag nevére - és ha nem marad a Magenta akkor vagy Netfone féle mobilinternet vagy DIGI, de mobilinternet az kell és kész...
A DIGI ésszerű lehetne - ennek majd rákérdezek a Mobilnál is -, mert:
1. Akkor van egy minden a DIGItől szolgáltatásom, ugyanúgy mint a Telekomnál
2. Relatíve olcsón.
3. Jelenleg 25 GB-om van, azt sem tudom elhasználni, és a DIGI 50-et havonta ígér, ami nekem bőven elég.Amit nem tudok, hogy mekkora a lefedettség, meg mennyire stabil, de a sebesség az finoman szólva sem nyűgöz le, mert az a szobámban a jelenlegi is veri, a garantált 0/0 meg nem sok jóval kecsegtet..
Szerk. olvasom már az összefoglalót, a Lefedettség rendben, a
A Hajdúszoboszló - Debrecen - Berettyóújfalu háromszögben oké. A Vodafone hálózatára nagyban támaszkodnak. Szóval vélhetően még gyorsulni is fog. 10-15 Mbps relatíve magas bitrátájú Amazon, HBO Max, Youtube Streamekhez is elegendő.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
l1k3_1t #106838 üzenetére
Pontosabban 1000-res kapcsolat mellett 940-nél többet nem fogsz soha mérni. De ilyen 40-50Mbps eltérés simán lehet területtől függően. Amúgy nem a minimálist kell figyelembe venni, azt mindig kell tudnia a netnek, viszont a kínált sebesség már más, ezt is 90%-ban tudnia kell. Ez szerepel is a digi oldalán, így nem rázhatnak le egy bejelentés esetében, ha 300Mbps felett megy a letöltés, hogy megvan a garantált.
Árak, ha telekom optika is elérhető az adott címen, akkor net+telefon 3-400Ft-tal kerül többe, mint a diginél csak a net, viszont 1000/1000 csomagról beszélhetünk.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Mass Effect
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- PlayStation 1 / 2
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Örülhetnek a tankok szerelmesei, jön a Spearhead 2
- NBA és kosárlabda topic
- BestBuy topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged