- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
vzozo
senior tag
válasz
TeeJay #18729 üzenetére
bizony most sok Dell laptop tulaj anyázni fogja a gyártóját mert halom elég komoly laptopba is mai napi 100-as LAN-t tesznek csak...
Én ezt júzer hibának gondolom. Először is a "komoly laptop" fogalmát kellene definiálni. Számomra az az üzleti kategória, és ott a Dellnél már 7-8 éve biztosan megvolt a gigabit, mivel ilyen laptopjaim voltak és van is egy a mai napig. Sosem volt téma a gigabit hiánya.
Szerk.: tényleg definiálnod kellene a "combos laptopot", a két éves dellemben a gigabites wired mellett ilyen wifi van: 802.11agn, 2x2, dual band. Azért, mert valami drága, még se nem lesz komoly, se nem lesz combos. Kategóriák vannak, és az otthoni / gamer cuccok tipikusan se nem a megbízhatóságról, se nem az ilyen jellegű teljesítményükről híresek.
Okosan kell dönteni és vásárolni, ennyi az egész.
Egyébként egyetértek, biztosan lesz itt nagy sírás-rívás még a 100-as korlát miatt. Azonban valamilyen szinten itt is emberi korlátoltságnak gondolom azt a bizonyos korlátot. Villanykapcsolót sem 1-2 évre vesz az ember, hanem egy fél életre. Switchet meg hálózati eszközöket is hasonló módon illene, persze reálisan figyelembe véve a technikai fejlődést. Mikor öt éve lakást vettem, egyértelmű volt, gondolkodnom sem kellett rajta, és minden szobába 2-4 Cat6 végpontot húzattam, illetve gigás switchet vásároltam.
-
trec12
addikt
válasz
TeeJay #18729 üzenetére
"kíváncsi vagyok ha végre tömegesen bejönnek a 200-500-1000megás csomagok naponta hány tucat olyan reklamálást látunk majd itt hogy sz@r a digi mert csak 93megabitet mér holott 500-as csomagja van és a router is gigabites
aztán majd hopp kiderül a laptopban 100-as LAN van amit ugye mivel az alaplapon van fixen cserélni sem lehet... lesz itt annyi hiba a sok tudatlan miatt hogy győzzük megválaszolni"
A honlapra talán majd kiteszik a minimális paramétereket.....
-
kabelmania27
félisten
-
zsolt501
nagyúr
válasz
TeeJay #18644 üzenetére
Amit a szerelő mondott, tényleg nem az azonnali cserét tükrözi, és nem mindenhol, ami hosszabb távon, és terheléstől függően akár problémás is lehet majd, mert bizony a szerelő erre célzott.
Szóval csere akkor lesz, ha valakinek a háztömbben lesz 200/50, vagy az fölötti internetje, mert ha nem akkor marad a régi swich, és ha marad a régi swich akkor bizony ott lehetnek terhelési problémák, mert ezek egyszerre minden portra nem tudnak 100/50-es netet adni, mert az mondjuk egy 8 portos esetén már 800 Megabit amit bizony a 100-as swich-ek nem nagyon tolerálnak, és itt még csak a letöltési sebességet néztük, amihez jön még ugye az 50-es fel irány amit már összeadva bizony megfektetnék a swich-et, mert ezt a sebességet bizony a felső és közép kategóriás swich-ek kezelik ami nem egy olcsó volt annak idején, mikor ezeket beszerelték.
Szóval még egyszer jelzem, hogy lesznek problémás területek, mert a digi nem lesz hülye egyből mindenhol kicserélni az eszközöket, arról nem is beszélve, hogy erre kényszerítve sincs.
-
Gabesz27
csendes tag
válasz
TeeJay #18610 üzenetére
Köszönöm, ezek voltak a beállítások, kivéve a channel width volt AUTO-n.
Valószínűleg én voltam hülye, az lehetett a gond, hogy ugyanazt a nevet adtam a wirelessnek mint ami a régi routeré volt és gondolom a laptop/mobil a régi router beállítása szerint próbált csatlakozni (hiába stimmelt a jelszó) ezért nem ment.
Mindenestere újra konfigoltam új névvel és így már megy minen.
köszönöm a segítségedet. -
ACE-
addikt
válasz
TeeJay #18608 üzenetére
ja és azt ugye nem gondoltad komolyan hogy a 80/25-ös usereknél bereklámozták hogy 200/50-re növelik a sebességüket aztán majd mindet le fogják koptatni azzal hogy hát marad 100-as switch de a garantált úgyis megvan
lenne itt fogyasztóvédelem ezerrel.
Eddig azt nyomattad, hogy örüljünk hogy ingyen ad nagyobb netet a DIGI, most meg fogyasztóvédelem? Te aztán következetes vagy.
A Te fogalmaid szerint, és az ÁSZF szerint is és még sokan mások szerint is simán megteheti azt a DIGI, hogy azt mondja, bocsi de nálad nem lehet 200-ra felvinni a sebességet, úgyhogy maradsz TopNet-ben. Akiknek hűségük van rácsesztek...
Csak szólok, hogy TopNET esetében a garantált továbbra is 8/4. -
woodworm
veterán
válasz
TeeJay #18494 üzenetére
Most mindenki a router miatt aggódik és azon megy a vita, hogy a 800 vagy 900 Mbitet natolni tudó router a jobb, miközben a upc csomagok gyorsítása után tele voltak a topikok az utorrentes "lemez túlterhelt" kérdésekkel.
(#18503) -Zeratul-
A 95-98%-os sirq értékeknél load mit mutatott? -
Multibit
nagyúr
válasz
TeeJay #18439 üzenetére
100/50 is atom király
Ez így van. Viszont, azt látom, hogy a többségnek kizárólag a T O R R E N T szó lebeg párás tekintetében, mikor remegve várják a 200/500/1000 Mbites letöltés lehetőségét. Pedig egyéb előnye is lesz a sávszélemelésnek. Én pl. eddig hétköznapokon 9-17-ig leszabályoztam a torrent sebességet a Transmission-ben, azért, hogy a munkámat akadásmentesen tudjam végezni. Úgy néz ki, hogy hamarosan jóval nagyobb sávszélességet engedhetek a torrentnek. Nem ami a csövön kifér, mert ezután is kell dolgoznom és ezután is csak egy sz@ros D2700-as Atom CPU ketyeg a NAS-ban, ugyanazokra a lassú merevlemezekre töltök le, mint eddig. A nagyobb sávszélességet viszont lazábban tudom szétosztani az alkalmazások és a családtagok között. -
törölt tag
-
zsolt501
nagyúr
válasz
TeeJay #18328 üzenetére
Nos én most teszteltem a sebességet, és 9,5MB-os sebesség mellett rendes FTP programmal Core I3-as procival 4Gb rem 500-os laptop HDD és a proci 10%-os terhelést produkál, pedig ez nem egy mai gép, 2010-ben vettem, szóval nem túl bika laptop.
Szóval a hiba a te gépedben keresendő, vagy a programodban. -
zsolt501
nagyúr
válasz
TeeJay #18299 üzenetére
Sok függ a Laptopban lévő LAN eszköztől is, mivel vannak olyanok is már amik hardveresek, és nem szoftveresek, ugyan ez igaz az asztali gépekre is, viszont ezek az eszközök érezhetően drágábbak.
Van egy HP micro szerverem amiben ilyen alaplapi LAN csatlakozó van amitől már az 1.5GHz-s dual gép is RAID tömb esetén képes 100MB körüli forgalmat is stabilan vinni, igaz ez már a HDD-től is függ, és kábelezéstől is. -
NyuszyCaster
senior tag
válasz
TeeJay #18160 üzenetére
nekem nincs ruter.. anélkül annyi a lan gigbites bár.. annak idején a fehér digis cuccban amibe minden bele megy tv teló net minden át dugaták velem az utp kábelt egy másik ajzatba és itt már nem kéket világit a lan kari csak zöldet annó kék volt ...
ezt amit irtál sehol nem találom ftp.fsn.hu tesztfájl <---eztazt mondták akkor hogy az első csatin ip tv fog menni és azért nem tudtunk akkor azon csatizni és akkor hivtuk telón a digit és az ügyfeles hölgy mondta hogy dugjuk a másikba
-
ACE-
addikt
válasz
TeeJay #18130 üzenetére
Persze mert a 20-ról 50-re a 30 Mbit plusz upload az nem okozott nagyobb terhelést, főleg mert valószínű abból a csomagból sokkal több is van, mint topnetből... okos ötlet de fail. Meg kell nézni a bix statisztikát, szinte semmi nem látszik az emelés után, hogy jelentősen emelkedett volna a terhelés...
-
-
maxima
tag
válasz
TeeJay #18013 üzenetére
Szia!
> vagy ha van okostelefonod felraksz rá valami wifi
> analyzer appot és megnézed a környéken mely
> csatornákon van a legtöbb SSID és megpróbálod
> azokat elkerülni ahol sok a zajOk amit írsz de ez nem oldja meg a két chip
képességei közötti különbséget és nem is azért
tettem közzé, hogy javítsuk meg azt amit a gyártók
eltoltak, hanem "ismeretterjesztési" céllal.
Egyébként a különbség olyan helyen is fennál
ahol közel s távol nincs másik wifi hálózat.
Ott egy Edimax AP volt a tesztalany: 150 az 1-hez
volt az arány
Azért köszi.Üdv.
-
LSL1337
őstag
válasz
TeeJay #17984 üzenetére
amúgy amíg a digi nem emelt, szerint a 120/50 értelmesebb csomag volt mint a 240/20, vagy 80/25, ott is tripla kedvezménnyel már nem akkora ráfizetés ha kellett a feltöltés, de az új csomagokkal szemben nevetséges, nyílván, hogy harmadáron gyorsabbat adnak. Pláne hogy a Diginél csak a T-s Optinetnek van kisseb lefedettsége
itt a topicból tervez valaki amúgy akkor gigabitet? kíváncsi leszek képes lesz bárki 100MB/s letöltés elérni speedtest.net-en kívül
-
LSL1337
őstag
válasz
TeeJay #17984 üzenetére
HDBitsről minden jön lazán 14MB/sec-el, és ha beteszek 4 torrentet, akkor fog jönni az 60-al is
mondtam ne a legfosabbul seedelt ncore-ból indulj ki, mert annál csak gyorsabb oldalak vannak3 éve van 120Mbit, azt semeddig se tartott kiakasztani 3 éve, 200-at origin/Uplay/Steam is kiakasztja, szóval 500ig lazán skálázódik valamennyire, meg a 100mbit-es feltöltést mindenképp akarom (ha "ingyen" adják")
-
LSL1337
őstag
válasz
TeeJay #17952 üzenetére
tudod nem az ncore a torrent teteje, mert kb az az egész legalja.
van millió jobb tracker, ahol már 2008ban is gigabittel seedeltek. belföldön és külföldön is.
ha 3an rácuppannak akármire 1 lépcsőházban, 1x-re., az csak pár 100Mbit, senki nem fog semmit se kiakasztani, pláne nem 2 gigabites GPON-t.
most 120Mbit-em van, hajnali 4kor felugrik ha van valami sorozat, vagy este beteszek 1-2 HD filmet, de fél óra, lemegy 0-ra a terhelés, ergo 23,5 órában csak megabitek csorognak. ha 30 embernél így van, akkor az a fél óra eloszlik, mindenkinél máshol van, nem fog egy gigabites gpon izzadni.meg lejjebb valami okos kummantott még 1 okosat, hogy az 1000mbit 2x jobb mint az 500mbit.
háát, a 700 forint eltérés (okos csomag) az valóban nem sok, de pluszban kb 0-t kapsz érte.
lent a teszt, gigabites digi csomagon SSD-vel teszteltek, és utorrenttel nem tudtak 50MB fölé menni, sehogy sem. googleben gigabit utorrent szavakra volt több olyan találatom is, hogy 60mbitnél megáll a tudományorigin uplay bírja a 30MB/sec-et, de fogja a 120-at is?
kétlem, 1 szálon? ki van zárva, pláne évente azt a pár játékot ki tudom várni
ergo esélytelen hogy BÁRMIVEL kiakasszam a cuccot.
max ha 2 izom gépen SSD-vel töltök le párhuzamosan, de 100MB/sec-cel bármi lejön fél óra alatt, és akkor a következő dolog nem tud várni?szóval ott tartunk hogy cool lenne a gigabit, de egyszer sem fogok átlépni 500Mbit-en, pláne hogy 100Mbit már a routeren elvész. ha 1000/200 lenne mondjuk, akkor lazán megérné a 700-at nekem. abból a 700Ft-ból vehetsz nagyobb TV csomagot, vagy 2 sört, és abból többet fogsz látni
minél többet gondolkodom rajta, annál feleslegesebb. ha a gigabit szimmetrikus lesz, akkor feljebb lépek -
betyarr
veterán
válasz
TeeJay #17962 üzenetére
hát,igen,ez mondjuk biztos,hogy nem úgy lesz,hogy akkor ezentúl aki megrendelte a gigás csomagot,akkor ő mindig mindent 125megával fog húzni lefelé.azért ez sokmindentől függ,még ha a digi oldalán lévő hiányosságokat nem is vesszük (pl: maga a hdd is többek között).
azonban van most ennek olyan átütő hatása,hogy az emberek nagyrésze rohan,hogy megszerezze.és most erre apellál a digi!gondolom majd karácsony előtt meg olyan akciók lesznek,hogy akik most bele ugranak,azok majd megbánják a mostani hirtelenségüketna,de senkit sem akarok bántani.
egyébként tényleg kell egy i7 ehhez a nethez?mert,ha igen,akkor tényleg nem sok ember fogja tudni igénybe venni... -
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #17903 üzenetére
2014 februári email:
Tisztelt Ügyfelünk !Ezennel tájékoztatjuk, hogy 2014.02.25 napjától a TP-Link call centere részben megszűnik, részben átalakul ( megszűnik a 06-1-4452210 telefonszámon az ügyfélszolgálat elérhetősége ) !
2014.03.01 napjától az alábbi számok lesznek bevezetve:
06-90-181-180 telefonszám, mely 8:00-16:00 óráig érhető el. ( 181 Ft+Áfa / perc )
06-90-188-490 telefonszám, mely 6:00-8:00 és 16:00-22:00 ig érhető el. ( 362 Ft+Áfa / perc )
Mindkét hívás másodperc alapú, és közvetlenül operátornál cseng ki. Megszűnik a telefonközpont, ügyfélkód, várakozás !!!
Elmúlt 3 év tapasztalatából, az átlagos probléma megoldási idő telefonban kevesebb mint 5 perc, emiatt minden 5.-ik percben a telefonban egy rövid sípszó figyelmezteti mind a telefonálót, mind az operátort a hívás gyors lebonyolítására.
majd biztos 0690-t fogok hívni
-
Drenadar
veterán
válasz
TeeJay #17804 üzenetére
úgy voltam vele hogy nem olyan nagy a különbség és ki tudja mit hoz a jövő?
A fő gépem pc és lanon csatlakozik a routerbe ott bajok nem lesznek!ha beruházok, főleg IT cuccba, sose azt szoktam nézni, hogy mi az ami jelen pillanatban jó... ki tudja mi lesz egy év múlva? vegyek újra? csak hogy megspóroljak kb 5 ezret?
Nah a Laptop beállításait nagyon nem találom. Only N-re tettem, a telefonom bezzeg csatlakozik 5Ghz-re, és sokkal gyorsabb... vicces... automatikusan ezt a kódolást adta be
router mellett 80mbps tőle 2 méterre egy betonfallal odébb: 29mbps.
a router gond topicba még nem mentem be... (valszeg a laptop a gyenge -aláírásom)
-
gduck
addikt
válasz
TeeJay #17799 üzenetére
Jó kis fejlesztés ez, respect DIGI!
Akkor:
StartNET (20/10) ---> DIGINet50 (50/30)
BaseNET (40/20) ---> DIGINet100 (100/50)
TopNET (80/25) ---> most: TopNET (100/25) később: DIGINet200 (200/50)Mondjuk a TopNET logikáját nem látom benne, mert a legmagasabb csomagra előfizetőknek akkor már átmenetileg is legalább a 100/50 járt volt volna.
-
Multibit
nagyúr
válasz
TeeJay #17723 üzenetére
Lépten nyomon azt látom, hogy itt a PH-n valamiért le akarják beszélni a leendő tulajokat az 5 GHz használatáról. "Ááá felesleges mert..." Olyanok is megteszik ezt, akik korábban csak 2.4 GHz-es eszközöket használtak. Én már évek óta használok 5 GHz-es wifit (korábban A, manapság N) és ennek megfelelő kliens eszközöket. Ha valahol nem kell sok falat átlőni, és a falak anyaga engedi, igenis jól használható az 5 GHz!
-
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #17661 üzenetére
WR1043ND V2!!! az meg 9xx megabitig mindent bírni fog és 450-es WIFI van benne.
igazából engem a wifi része nem is érdekel mert csak telefon lóg rajta ott meg 30megabitet visz át maxengem meg érdekel, mert a gyerekem mindig panaszkodik, hogy szar a laptopon a net wifin (tegnap mértem onnan valami 27/1 jött ki a router mellől meg 75/3x mértem) és mobillal is gyengus a wifi a konyhából pl.
ha jobb a wifi része a V2-nek a V1-től akkor lecserélem emiatt is már. -
PeterPH
senior tag
válasz
TeeJay #17661 üzenetére
"majd ha megkapod te is a gigabites switch-et akkor felugrik az 104-106megabitre is"
Nem kellene állandóan ezt szajkóznod. Ennek van néhány feltétele, nem fog automatikusan megtörténni a legtöbb esetben.
Kell hozza, hogy a lépcsőházi switch gigás legyen, kell hogy az user routerje gigás legyen, és kell, hogy mind a 4 érpár be legyen kötve mindkét oldalon.
Amíg ezek mindegyike nem teljesül, addig a 100Mbit/s közeli/feletti mérés legfeljebb mérési hiba lesz. -
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #17625 üzenetére
az átlag előfizető hány hét vagy hónap után fogja észrevenni hogy gyorsabb a csomag?
Több ismerős tegnap este tőlem tudta meg, hogy emelt a digi és majd kiugrottak a "routerükből" mert ők nem nézik sem a digi fb oldalát sem ezt a fórumot, sem a digi honlapját tehát átlagos digi userek nem tudtak az emelésről.
Marad a számla mikor megkapják max. onnan értesülnek, ha megnézik mi a csuda az a DIGINet 100 -
cSuwwi
senior tag
válasz
TeeJay #17625 üzenetére
szinte biztos hogy a következő (offline) számla mellett ott lesz a szórólap, vagy már a nagyobb értékkel lesz listázva a számlán, esetleg magyarázva. tudni fogja, aki fizeti.
aki meg online fizeti, csak észreveszi a popup bannert, vagy a felületen is biztos lesz felhívásezek amúgy hálózaton belüli sebességek, vagy más irányba is ennyi? 100mbittel külföldre kellemes lenne
-
ACE-
addikt
válasz
TeeJay #17625 üzenetére
Honnan veszed hogy nem égtek? Mellesleg szerintem a legtöbb előfizetés hűséges, tehát ha akarna sem tudna lejjebb váltani, és mire válthatna, már megszokta hogy gyorsabb, és mégsem vált. Eleve akinek nem 20/10 volt, hanem nagyobb, annak már valami oka van, hogy nagyobb csomagja volt, mert az átlagos felhasználónak a 20/10 is sok volt, pláne most az 50/30. Abban igazad van lehet sokan nem veszik észre, de akiknek nagyobb csomagjuk van, azok észreveszik, és annyira azért figyelik a híreket, hogy tudni fognak róla. Volt annak idején a UPC-nek is egy hasonló baklövése de azt valahogy orvosolták gyorsan, mert sok volt a felháborodás. Tulajdonképpen ezzel elértéktelenítették a legnagyobb net csomagot. Nem csak azt kell nézni, hogy mire szerződtél, és mi a csomagba foglalt minimum. A minimum nem azt jelenti, hogy ha az megvan akkor semmi gond. El kell érnie valamikor a maximumot is a sebességnek, egyébként szintén nincs szerződésszerű teljesítés. Szeretem amikor ezzel jönnek, hogy megvan a minimum és kuss...
-
kenwood
veterán
válasz
TeeJay #17578 üzenetére
igazabol nem elore fizetsz.
bar a ho elejen ki kell fizetni a szolgaltatas dijat,de ha felmondod,a hatralevo idore visszakapod a penzedet.
amit irtal,valami felreertes lesz.
ha dragabb szolgaltatasra valtasz,csak arra az idoszakra kell tobbet fizetned,amikortol valoban igenybe vetted.
ha valahogy megis hozzajutottal egy olyan csekkhez,amin mar a magasabb osszeg szerepel az atmeneti idoszakra,akkor tulfizetesed lesz a rendszerben,aminek kerheted a jovairasat.az egyetlen hatranya ennek a modszernek,hogy egy tizedikeig befizetett targyhavi csek eseten nagyjabol 20 napig hasznaljak a penzed egy reszet,amit 2-3%os kamatra be is fektethetnel
persze ez forditva is igaz,ha juli 10.-en fizeted be a juliusi szamlat,akkor 10 napig hasznaltad az o penzuket,hitelben neteztelegyebkent a 25-os netemet feltoltak 60-ra a napokban.
-
ACE-
addikt
válasz
TeeJay #17506 üzenetére
Pont ez a baj, hűségidőm van, nem válthatok vissza, pedig ha végiggondolod még úgy is megérné hogy fizetem ugyanazt mint eddig, csak tegyenek a "kisebb" csomagba. De miért kell ezt tennem? Miért nem tettek automatikusan, és amikor a feltételek is megvannak, akkor a 200-asba? Nem véletlenül az idézőjeles kisebb, mert ugye a kisebb most nagyobb, ki tudja meddig...
-
ACE-
addikt
válasz
TeeJay #17506 üzenetére
Teljesen igazad van, én sem használnám ki a 100/50-et, sem a 200/50-et, a Gigabit/100-at pláne nem. Nálam nincs bekapcsolva a gép csak ha itthon vagyok. Ez nálam inkább elvi kérdés... hogy hogyan lehet így megkülönböztetni pont azokat a júzereket, akik a legtöbb lóvét hagyják náluk...
-
VGYke
addikt
válasz
TeeJay #17466 üzenetére
Routerem: Asus RT-N66U (n-es). Alaplapom: Asus X79-DELUXE, illetve rajta lévő WiFi "vevő": Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac Supports dual band frequency 2.4/5 GHz.
Ennek ellenére mondod, hogy nem kellene látnom sebesség tesztekkel a maximomot? -
maxima
tag
válasz
TeeJay #17434 üzenetére
Szia!
> DIGI-nek sem lenne ilyen hálózata ha nem megy be a panelekbe
> abból van országosan 500ezer lakás nagyon sűrűn elhelyezve ugye tehát olcsó
> volt kiépíteni és még olcsóbb üzemeltetni mert kvázi nincs modem nincs semmi
> csak egy nyüves LAN kábel meg egy switch a
> lépcsőházban amit tápolni kell és rányomni az optikai kanócra.> érzed a különbséget azért egy vidéki szanaszét ágazó ADSL hálózat meg
> egy full paneles DIGI FTTB+LAN > hálózat között. már sokan írták ha nem
> tetszik fizess bérelt vonalat 6-7számjegyű összegért havonta
> vagy költözz bárhova panelba és lesz olcsón DIGILAN-od most már a
> hőnáhított 1gigabites sebességgel isNem tudom Te merre jársz de egy rakás pestmegyei település meg néhány
Bp-i kerület családiházas területeit is optikával hálóz(t)za be a DIGI, ráadásul
FTTH, tehát a gigabites háló ott pláne nem gond.
Ráadásul semmiféle 6 meg 7 számjegyű összegekről nics szó a bekötésnél
az ONT-t is díjmentesen adja a DIGI!Szerintem tájékozódnod kéne mielőtt súlyos dolgokat állítasz.
Üdv.
-
thxer
aktív tag
válasz
TeeJay #17446 üzenetére
Szerintem sok embernél van telefon, ez már kizárja a gigabites linket, és ha olyan a switch, akkor sem biztos hogy minden érpár be van kötve, vagy hogy az user-nél gigabites eszköz van, tehát ezekből a mérésekből sok következtetést nem lehet levonni. Az is lehet hogy a gigabites switch-eken a gigabit le van tiltva, mert ha valamilyen oknál fogva nem tudja a kábel, és a switch félredetektálja a linksebességet, akkor nem lesz link, és panaszkodik az ügyfél. Esetleg amiatt is letilthatják, hogy a szomszédok ne azon keresztül másolgassanak fájlokat.
Az eszközöket meg ilyen cégek rendszeresen cserélik, és nem csak a sebesség növekedése miatt. Egy 7 éves switch nem olyan megbízható már, esetleg érkezik egy eszköz, melybe minden bele van integrálva, vagy mert az új illeszkedik a menedzsment rendszerükhöz. -
so_ha
senior tag
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz
TeeJay #17434 üzenetére
Azért az hozzátartozik a képhez, hogy a Telekom a paneles területen sem ad optikai internetet szegeden csak koax kábelest ami mint ismert eléggé problémás, és ez mellé erőltetik a hálózatukon az IPTV-t ami megint csak sávszélességet visz el az amúgy sem 100%-os koax és ADSL net esetén mert az IPTV-t ADSL-re is ráteszik...
Szóval a Telekom esetén ott lenne a lehetőség és a pénz is csak rosszul használják, és olyan dolgokat erőltet ami csak a pénzt viszi, de a felhasználókat nem hozza.
Szeged nagy részén még mindig a kábeltévés netet erőlteti a Telekom, 1-2 helyen van optikai hálózat, de az is lakópark, alacsony felhasználószámmal, panelházakba be sem települtek.
Az invitel esetén már más itt Szegeden a helyzet, ők magánházas és paneles lakásokba is adnak optikai internetet, igaz ők is az IPTV-t favorizálják, de ők legalább belevágtak az optikai hálózat kiépítésébe úgy mint a Digi.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest