- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Joe123
senior tag
válasz
TeeJay #98931 üzenetére
Hát 20-ért már én is inkább a 10-est venném.
Jelenlegi árak mellett a 2,5G van becélozva, de inkább nem Realtek chipes. Aztán majd meglátjuk addig mi hogy alakul, elérhető lesz-e nálunk egyáltalán az első körben. Nem mintha a gigás nettel nem lennék nagyon vidám nyár óta.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
TeeJay #98922 üzenetére
meg hogy gigabites a legtöbb alaplap
Ebben igazuk van, ha azt nézzük, hogy a többség itthon 5-10 évig használja a pc-jét, ha másképp nézzük, akkor amd oldalon már középkategóriás alaplapok esetében ott a 2,5-es hálózat, intel esetében valamivel drágább verzióknál, de bőven van választék vagy az ember vesz külön kártyát, de 2,5 esetében inkább komolyabb alaplap, mert a felár nincs annyi, mint a külön kártya ára.
-
viktorhu
veterán
válasz
TeeJay #98910 üzenetére
Ez az, amit írtam, hogy mindig kötözködés megy, ha valaki fejleszt, hogy minekaz. Az elsők között lesznek, akik majd a 10 gigás otthoni kapcsolattal fognak dicsekedni. Emlékszel, hogy pár hónapja még a mobilos topicokban is a minekazötgé ment, nincs is hozzá telefon, inkább a négyét fejlesztenék stb. Szerintem nem kell ezzel foglalkozni.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
TeeJay #98868 üzenetére
Még mindig arra reagáltam, hogy a gigabitet se lehet kihasználni csak torrenttel, na most ezek mellett ment a torrent is, így a net maximálisan ki volt használva. Sehol nem írtam, hogy a 10G-t lehet kihasználni vele, hanem azt, hogy egyszerre mehet minden net terhelő vacak és bőven van annyi tartalék a netben, hogy egyik se fogja vissza a másikat.
Ha 2,5-ben gondolkodsz, akkor minek kábelt cserélni? Oda elég a cat5e is. -
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz
TeeJay #98803 üzenetére
Azt ki kellene próbálnod valahogyan, bár tényleg a 2,5 giga már csak azért is megéri, hogy a feltöltés is gigabites legyen. Ha azt megrendeled, akkor meg már tudsz tesztelni. A mi lakásunk "gyárilag" lett kábelezve, szóval fogalmam sincs, hogy mit kaptunk
PPPoE Passthrough: jó lenne, ha úgy csinálnák, mint a telekom, hogy két bejelentkezést engednek, így mehet a saját router és a szolgáltatói eszköz is router módban, és akkor nem is kellene routert cserélnie sok embernek.
-
-
LSL1337
őstag
válasz
TeeJay #98828 üzenetére
2 éve olcsóbb a telekomos 2gbit mint amiért jovore a digi fog adni majd 2.5öt, amihez nem lesz eszközöd, mert csak 10gbe portod lesz a zyxel-en.
Nagyon sok minden kihajtja már a gigabitet, és még ncore-n is van hogy 150-200al jön egy torrent.
HDBről szerintem 500 felett is jönne, de hogy egy film 3 perc v 1 perc autoDL-ol, az tényleg mindegy. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
TeeJay #98828 üzenetére
Annyira rá vannak izgulva a hardverre, először is úgy sem lesz olyan, amivel ki lehet majd tekerni a 10/10-t, hiába tesznek majd alá nvme ssd-t meg cat7 kábelt, ha nem lesz olyan oldal, ahonnan ennyivel lehet majd tölteni, torrent esetében is nehezen lehet majd ezt kitekerni. Én inkább a több emberes net használat melletti korlátlanságban látom az értelmét, amiért igazából alig kell majd többet fizetni.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
TeeJay #98824 üzenetére
Ez ugyanolyan, mint amikor jönnek az új hardverek és vannak akik azzal jönnek, hogy mi a francnak neki teljesen megfelel az amijük van. Az ilyenek szerint megállhatna minden fejlődés, mert nekik nem kell jobb
Amúgy az ilyenek miatt nem is nézem a digi facebook csoportját
-
válasz
TeeJay #98812 üzenetére
Fentebb írtak még egy megoldást, megrendeled a 2,5Gbit-es netet, a jelenlegihez képest kb. 1000-1200Ft-al lesz drágább, és mindenféle fejlesztés nélkül, a jelenlegi rendszereddel lesz 1/1Gbit szinkron neted, ami így is háromszoros feltöltési sebesség a jelenlegihez képest, ráadásul - feltehetően - jóval magasabb garantált minimummal.
-
so_ha
senior tag
válasz
TeeJay #98812 üzenetére
Asus XG-C100C: 36.940Ft- (az árdiagram szerint volt már 28e is)
Az azért pozitívum, hogy a CAT5e 30m-ig jó az Asus szerint. -
so_ha
senior tag
válasz
TeeJay #98803 üzenetére
"Egyelőre nincs kedvem kábelezni"
Asus XG-C100C (10G => CAT5e => 30m, táblázat az oldal alján) -
válasz
TeeJay #98789 üzenetére
ha úgyis megy egy gép állandóan, és kellően erős is, akkor lehet az a router. vagy openwrt-vel lehet használni usb hálókártyát, de oda már erős router kell, akkor lehet hogy egyszerűbb olyat venni, ami eleve tudja ezt.
vaagy (tudom, durva lesz) lehet használni a digi eszközét -
dchard
veterán
válasz
TeeJay #98786 üzenetére
Plusz egy ezresért én is benevezek majd rá, és nem fogok agyérgörcsöt kapni, hogy "csak" gigabittel fog menni. Ha az XG-PON miatt kicsit javul a csúcsidei stabilitás, akkor már megérte. A fejlesztére ettől függetlenül is szükség volt, nem hiszem hogy kizárólag az XG-PON miatt csinálták.
-
N_A_S
veterán
válasz
TeeJay #98716 üzenetére
Nem drága, de albérlő vagyok egyrészt, másrészt nem tudom hol az ONT, a lakásban 1 db kábelvég van, amin majd jövőhéten csatlakozót cserélek, amint szereztem egy krimpelő-fogót.
Intruder2k5
őszintén szólva lövésem nincs hogy hol végződik a másik fele, és amilyen szerelődobozokat láttam itt amióta itt lakom, inkább ezt hagynám utoljára (nem tartom kizártnak azt sem hogy valahol át van hurkolva egyik kábel a másikon) -
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #98388 üzenetére
Amit hoztak hozzánk Huaweit, azon ment a net tehát router módba. Rákötötték a saját routeremet és mondták állitsam dinamikus ip-re. És ment a net rögtön csak én nem tartom szerencsés dolognak eleve 2db wifis eszköz működését egymás mellett.
Persze bridge mód után visszaraktam pppoe kapcsolatra és stabilan ment a net. -
válasz
TeeJay #98397 üzenetére
akkor meg az lenne a bajod, hogy bridge módban nem éred el a kapcsolót, vagy ha mégis, sokkal macerásabban, mintha a wan oldalról egy bejelentkezéssel és egy gombnyomással meglenne. átlagnál jobb user se fog ip-ket állítani kézzel a gépén ha nem muszáj, sokkal gyorsabb a másik oldalról. főleg úgy, hogy az a része már készen van.
szerk: létezik webfelületen is. ennek ellenére szerintem továbbra is az ügyfélszolgálat terheltségét csökkentik a dologgal, mert nem kell az átlag hülyével foglalkozni, aki elnyomkodta, aztán csodálkozik, hogy se internet, se visszaállítani nem tudja, mert már nem éri el az ont-t. ügyfélkapu felől meg ugyanazzal a mozdulattal vissza tudja kapcsolni, ha ész nélkül nyomkodta.
-
cof
veterán
válasz
TeeJay #98388 üzenetére
Régebbi UPC-s modemekben valóban így volt, hogy a menüben állíthatod magadnak, persze ha nem voltál IPv6-on... de már a Vodafone modemében amit az 1000 nethez adnak abban sincs ilyen opció, szóval marad az ügyfélszolgálat. Németeknél ugyanez a Voda modem már ügyfélkapun állítható.
Szerintem ez egy jó megoldás a Digitől is.
-
válasz
TeeJay #98388 üzenetére
akkor az ügyfél felhívja az ügyfélszolgálatot.
van egy probléma nélkül működő megoldás, amit csak ki kell ragasztani az ügyfélkapura, ezzel szemben te azt várod a digitől, hogy csináltasson új fw-t az eszközeire, tesztelje le az összes eszközükön, majd küldje ki mind a hétszázezer ügyfeléhez (oké, nem az összes ftth). ha ezeknek csak az egy százalékában adódik bármi probléma, már az is többezer megoldandó probléma, amihez technikus kell.
mindezt azért, hogy neked megspóroljon egy telefonhívást. reális -
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
TeeJay #98333 üzenetére
Lehet hogy Telekom mellett ők is behozzák a 2/1gigás csomagot idővel másképp minek kellene bővíteni ha a régi hálózat is bírta a forgalmat
Nem tudjuk milyen feltételek szerepeltek a felvásárlásban, illetve úgyis mostanában volt sok gebasz a diginél, akkor most megcsinálják, minthogy 1-2 év múlva legyen megint sok gond..... -
PBA
aktív tag
válasz
TeeJay #98318 üzenetére
Azért a 4K-nak kell bitráta, on-the-fly nem olyan hatékonyak az enkóderek. H265-tel persze valamivel jobb a helyzet, de inkább 30Mbit körül lesz az, és ügyesen kialakított rendszer esetében VBR lesz (blokkon belül). Az sem mindegy, hogy már enkódolt jelet kapnak és azt osztják tovább, vagy optikán kapnak tömörítetlent, stb. A 4K tartalom nem mostanában fog (sajnos) elterjedni.
-
dchard
veterán
válasz
TeeJay #98297 üzenetére
Alapvetően az a kérdés, hogy egy csatornát mekkora bitrátával akarnak tolni. DVB-C-n egy 8MHz-es csatorna maximális kapacitása 50Megabit körül van. Ha te erre H.264-ben akarsz 4K-t rakni, az azt jelenti, hogy egyetle csatorna lényegében megkajálja a kapacitást. Összességében (több csatorna esetén) ez a megoldás baromira nem hatékony. Ha H.265 mellett bele tudnak nyomni legalább 3-4 adót ebbe az 50megabitbe (amire azért van esély), akkor már jó lehet a dolog DVB-C-n is. Elvi akadálya nincsen egyébként, a kodeknek nincs semmi köze ahhoz, hogy DVB-C-n, vagy C2-n tolja a szolgáltató. És tekintve, hogy a Diginél RF Overlay miatt gyakorlatilag használhatják a teljes catv spektrumot, így hely van bőven (már ha más szolgáltatókkal hasonlítod össze).
-
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #98299 üzenetére
Akik szidták szerintem 80%-ban kamu vagy Digi ellenesek voltak. Nálam semmi hiba nem volt. Azért szokás már ott írni íróniából, hogy a Digi jó mindenkinél?
Nem kaptunk és nem is hiányzik. A mi házunk egy kb. 1500 db lakásból álló szövetkezethez tartozik nem lenne olyan egyszerű oda ilyet felszerelni. Most volt 1 hete közgyűlés tartva, de nem eset ilyenről szó. -
dchard
veterán
válasz
TeeJay #98241 üzenetére
Senki nem tol 4K-t mpeg4-ben. H.265 lesz, ha lesz belátható időn belül, és nincs semmi akadálya, hogy ezt DVB-C-n tegyék, bár valószínűbb hogy DVB-C2 lesz az L1. A nagy előnye az RF overlay-nek, hogy nem kell cserélni semmit optikán, csak új STB vagy alkalmas TV kell, meg egy központi OFDM modulátor blokk.
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
TeeJay #97937 üzenetére
Semmilyen hűséget nem fogadtam el, a hívás tartalma, elfogadom e az átkötést vagy sem, ha igen, akkor mivel csak egy csomag van gigabites netem lesz, de eleve az volt fttb-n is, ha nem, akkor nem lesz szolgáltatásom, amikor lelövik az fttb-t a lépcsőházban és megszűnik a szerződésem. Mivel telefonon beleegyeztem azt mondták, hogy vagy kiküldik vagy a szerelők hozzák el a szerződés módosítást, egyik se teljesült, így személyesen mentem be érte, ettől függetlenül az ügyfélkapun átkötés másnapjától szerepelt az 1000-res ftth.
-
starius
tag
válasz
TeeJay #97918 üzenetére
Most költöztem ebbe az albérletbe , elvileg 1000 digi van már régóta, sajnos én nem tudok ügyfélkapun belépni, illetve betelefonálni se, de akkor megpróbálom elintézni, remélem így már részemről minden ok. Elvileg a címemen csak digi 1000 elérhető , és semmi más, ezért is nem értem . [kép]
-
czanga
őstag
válasz
TeeJay #97767 üzenetére
Épp módosítani akartam a HSZ-t mikor már menetrendszerűen megint elszállt a Voda net. Már huzamban ma egy hete, hogy minden este 10-után valahogy, és hajnal 1-2 körül rendeződik..Szóval azért volt érdekes, hány eszköz van, mert az elhelyezés szempont, és szeretném ha a bekötés már elsőre normálisan sikerülne. Nem akarok elnagyaolt, elbarmolt bekötést.. abban volt már részem.
Ezek szerint akkor 1, amiről tovább osztódik UTP és Koax is. Rendben, köszönöm!
Egy Apple Time Capsule lesz a router, mivel Voda AC-s cuccát használtam eddig, de késöbb majd lesz valami combosabb is. Bridge módban gondolkodtam, és mivel a tetőtérben lévő műhelyemben pont van egy gigabit switch, abba bele is állhatnak ONT-ből majd UTP-vel már behúzva fixen megy a Time Capsule felé. Koax kiállás kezdőpontjai is pont itt vannak, így remélem értelmesen megcsinálják ha szépen kérem.
-
Mate
nagyúr
-
zolnagy
őstag
válasz
TeeJay #97542 üzenetére
Speedtestnél valóban érdemes kipróbálni több szervert, mert nálam azt alap Digi Bp csak 720 Mbit/s körüli letöltést hozott, meg sok másik is, míg a "Mycrosystem Kecskemét" pl. hozta a 935 Mbit/s-t. De ha nem akar valaki szervereket próbálgatni, a szélessávnet nálam mindig hozza a 940 Mbit/s-t: [link]
-
-FreaK-
veterán
válasz
TeeJay #97062 üzenetére
Oksa.
Amikor a szerelők itt voltak csak a tableten kellett aláírni, de még azt sem mutatta meg hogy mit, papírt nem adott. Utána bementem a közeli irodájukba kikérni a CI kártyákat a HBO csomaghoz (csak 3-at tudtak adni egy előfizuhoz..), akkor kaptam egy papírt hogy az ügyfélkapun hogy kell regisztrálni, azon van egy szerződés szám meg egy általam választott pin kód, de gondolom nem ez lesz az, mi?Meg a TV-vel van még problémám, mert csak 65 vagy 66 adót talált a tv gyorskereséssel, és pl. a Cinemax2 hd elsőre benne volt, de azt írta nem elérhető, aztán egy új keresés után már benne sem volt.
TV paprika HD hasonló, ott nem volt jel.
Ezzel még próbálkozom azért majd holnap.Itt még volt egy jó kis szarakodás mert a HBO-kat gyerekzár védte valamiért, ki kellett kapcsoljam a CI modul védelmét, meg a TV védelmét is.
-
front3r
őstag
válasz
TeeJay #96903 üzenetére
Még bőven jó ez a csomag évekig. A streaming, cloud sem használja ki a sávszélességet megközelítőleg sem. Ha 6 év múlva lesz új csomag, akkor sem maradnak le egyáltalán.
A vezetékes szolgáltatásra veszélyt inkább a mobil technológia fejlődése jelenti idővel, legalábbis a meglátásom szerint. -
adika4444
addikt
válasz
TeeJay #96546 üzenetére
Gondolom sokaknak volt PPPoE bontás, meg persze meg is szakadhatott, de nekem például abszolút rendben volt amíg nem rebootoltam a ZTE-t. Ezért gondolom, hogy ha most bont valaki PPPoE-t, az nem fog újraéledni.
Ki kéne próbálni valakinek, de azért ennyit nem ér a bizonyosság, hogy aztán neki se legyen nete.
-
viktorhu
veterán
válasz
TeeJay #96181 üzenetére
Nálunk nem is vállaltak 100-asnál nagyobb csomagot. Mármint átraktak automatikusan a gigabitesbe a régi nyolcvanasból, de eleve 100-as volt a link, ott valószínűleg a switchek is 100-asak voltak.
"Lépcsőházi DIGI CAT5-ön biztos nem vállaltak volna 100megástól nagyobb csomagot ha nem ment volna "
Nem is értem, miért vállaltak volna, ha nem ment volna. De ez nem garancia, nem kéne azt mondani embereknek, hogy jó a cat5 kábel, és máshol keressék a hibát, mert legtöbb esetben még mindig a kábelcsere a megoldás.
-
viktorhu
veterán
válasz
TeeJay #96178 üzenetére
Nem kételkedem a tapasztalatodban, csak hozzátettem az enyémet. Pl. a flipes szerelő amit a tévéhez vitt utp kábelt, az 100 megabites, amit a media marktban vettem könnyű egyméteres kábelt hurcolászni, hogy legyen a táskámban egy, az is 100 megabites. Én még egy cat5-ös kábellel sem tudtam gigabites kapcsolatot létrehozni, ami nem jelenti azt, hogy ne lehetnének jobb cat5-ös kábelek, amikkel felépül a gigabit is.
-
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #95942 üzenetére
Tudom, de nálunk akkor dobozt sem szerelték szóval még az is vár rájuk. Irtam, hogy megnéztem digi oldalán cím alapján hol van még FTTB és gyakorlatilag csak a mi utcánkba van még.
anyugodt vagyok, mert mióta a vga beszart a pc-be ugy sem tudom még az 500-at sem kihajtani mobillal. -
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #95905 üzenetére
Felejtesz.
2016 nyarán már felhúzták minden emeletre az optikàt. Te kérted akkor jelezzem, ha már FTTH van. De azóta se csináltak semmit ezért nem jeleztem. Viszont nálad már rég megtörtént a váltás.
Hja és kitudja mennyi az igaz abból és nem a lejàratás a cél mint a nem hivatalos Digi fb csoportban.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Crucial 240GB SSD eladó
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest