-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
zoltan6
addikt
válasz
TeeJay #41762 üzenetére
Persze,lefotóztam.
Előszór odahúzták a kábelt,majd hagytak rajta egy hurkot,majd felrakták a műanyag dobozokat,belerakták a kábelt,az megy a további emeletekre,nem tudom hány kábelt húztak fel,majd a lenti doboznál, este megnézem,de a 4. emeletről ez a kábel megy tovább. 7 emeletes ház emeletenként 3 lakás.Dunaújváros, panel.
A kábel 10 eres úgy számoltam. -
-
Gézengúz
addikt
-
adika4444
addikt
válasz
TeeJay #41613 üzenetére
Hali!
Azt azért így pluszként mondanám, hogy ez mind szép és jó csak ha az lesz mint néhány hónapja hogy számolgatni fogják az eszközöket, akkor addig az FTTB terüelteket se fogják tudni kötni, mert ha már elfogy akkor nem lesz olyan!
Tehát így több fog kelleni olyan vacakból, és ha megint behal a szállítás vagy tudom is én mi volt, akkor szünetel az egész bekötéses móka egy jó fél évig-9-10 hónapig...
Szóval meglesz ennek a hátoldala is, persze így is még mindig jobb lesz mint most, nem kell mindig áramszünet után újraindítgatni meg hasonló szerencsétlenkedni. -
PeterPH
senior tag
válasz
TeeJay #41603 üzenetére
Az FTTB nél is minden lakáshoz odavitték a végpontot függetlenül attól, hogy előfizettek-e rá. Valószínűleg sokkal kifizetődőbb, mint minden egyes előfizetőnél egyenként kábeleket huzigálni, optikát kötögetni.
Nem mellékesen a T társasházi FTTH hálózata is minden lakáshoz ki van végződtetve (legalábbis ahol láttam). -
-
nyilasmisi
tag
válasz
TeeJay #41228 üzenetére
Szerintem inkább arról kellene vitatkozni hogy egy ideje megjelent egy CAT5E cca jelölésű kínai UTP kábel, amely arról ismerhető meg hogy alumínium maga a vezető szál, és csak a felületet körbe-körbe van rezezve. (Skin hatás)
Na ez az ultra gagyi, ára olcsóbb mint a "full" réz UTP, és aki nem ért hozzá arra simán rásózható a rendes rezes CAT5E árában.Ezt kellene inkább mindenkinek megnéznie, hogy nála milyen kábel van alkalmazva!
-
poli27
veterán
válasz
TeeJay #41335 üzenetére
16 szálas általában a kábel, de mivel a 16 szálból van tartalák így általában 8-10 szálat használnak benne átvitelre (ezt nem tudom pontosan, csak azért gondolom ezt, ha bővítés van akkor ne kelljen cserélni) 8 szál meg 64 dobozt tud ellátni tehát 8 kört 4 es leosztással. Attól mert több a szál nem tudnak több dobozt feltenni, ugyanis a fejállomás nincs kiépítve többre, ahhoz azt is bővíteni kell, meg a kiinduló szálak számát is!
-
bryant56
aktív tag
válasz
TeeJay #41326 üzenetére
és adika4444: Srácok!
Szerintem a digi nem fog olyat mondani egy leendő ügyfélnek, hogy sorry, de nincs több hely a dobozban. Én a 17.ker-ben lakom és itt minden kötődoboz alatt van olyan 10-15 méter optikai felgurigázva. Valószínűleg azért, hogy ha elfogy a hely az egyik dobozban, akkor húznak egy kicsit a gerincen és raknak egy másik kötődobozt a következő oszlopra. Így mindenkinek jut kábel. -
adika4444
addikt
válasz
TeeJay #41326 üzenetére
Szia!
Az elsőre:
Elvileg ezért van hogy egy címen egy bekötés, asszem ha elfogy a hely akkor vagy húznak máshonnan kábelt vagy azt mondják hogy sajnos felejtős...A másik kettőre sajna nem tudok
Egyébként XVII. családis része is hasonló, nyugi van, és még FTTH is van, és a legjobb hogy a sebesség is mindig megvan 200/100 -
LEON-T
aktív tag
válasz
TeeJay #41326 üzenetére
Konkrétan nekem(+szembe szomszédnak) is másik utcából húzták a kábelt mivel onnan volt a legegyszerűbb.Pontosítva 5 oszlopon keresztül.A másik dobozt gondolom azért nem választotta, mert arra sok a lombos fa.
Szerelő meg is jegyezte, hogy nem éppen megfelelően lett megcsinálva az utca.
-
válasz
TeeJay #41228 üzenetére
ja a lapított CAT7 kábelen besírtam, azok minden szempontból szarabbak
Már fel is írtam az IGAZSÁGODAT és ezután nagyon figyelek rá, hogy azok sváb informatikai cégek nehogy átverjenek. De nekem más, nem a véleményem, a tapasztalatom ezzel kapcsolatban.Szerintem meg nem igazán tudod, hogy milyen eszközt tettek be hozzánk.
-
válasz
TeeJay #41220 üzenetére
Mit nem hiszek el? A Digis szerelő mérte, csak a kábel csere ideje 40 mp telt el az alatt, amire mért azon a szerveren nem ugorhat ennyit a sebesség. Mindegy megint hülyének nézetek. Kár is kérdzeni itt.
Ha igaz lenne hogy CAT5e-vel lehet biztosítani 600 Mhz-es átvitelt akkor nem találták volna fel a CAT7-t és nem lehetne kapni CAT8-as kábelt sem. -
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #41203 üzenetére
mondom én hogy a DIGI mindenhol FTTH hálózatra építi át a többi hálózatot!
először a régi koaxos lesz,kiváncsi vagyok mutternál ez mikor következik be, bár ahogy intézték a dolgát üfsz-en mondta is na ez a szolgáltató sem marad sokáig mint a többiek.
a rekorder eddig az UPC volt a kemény 6 hónapjával azon a területen. -
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #40935 üzenetére
Félreértések elkerülése végett én nem nézem állandóan a speedtest oldalát, hogy addig keressek új ip-t amíg nem lesz magasabb az eredmény csak ha észreveszem valami nem oké mezei böngészés alkalmával akkor szoktam ezeket a köröket lefutni.
94-es ip címmel még sosem volt ilyen gondom ez a 188 már nem először, de legközelebb ha nem felejtem el nyomok egy tracert is azzal. -
Ronam
addikt
-
adika4444
addikt
válasz
TeeJay #40722 üzenetére
)
Ez tetszett a 8.keres részEgyébként VII. (7.) kerületben érdekelne mekkora a kereslet a DIGI-re, mert ahol barátom lakik a UPC ritka sz*r pedig már mindenfélét megpróbáltunk hogy jó legyen, de rossz folyamatosan szakad igaz jelenleg wi-fi-t használ de pár hete kábelen se volt jó.
-
-
laciiiiiii
csendes tag
válasz
TeeJay #40654 üzenetére
hello,
nálam a 13. kerületben...Népfürdő utcánál ugyan ez van...1000/200-as netem van...a letöltés minig fixen meg van, de a feltöltés kb. de. 11-éjfélig csak 30-50mega között...éjfél uán megy 100közelébe...éjjel 2-meg 160...hogy van ez? a hálózat terhelt vagy központilag korlátoznak? te merre laksz?
-
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #40199 üzenetére
Itt sok minden csak a vakításról szól, miközben Bp-n a belvárosban pl. 6.ker amelyik ráadásul benne volt anno az EMKTV létrejöttében a mai napig jelentős területen még mindig csak a hagyományos modemes netet tudja adni. Miért? mert nem járulnak a kerület/város vezetői hozzá, hogy feltúrják kábelfektetés miatt.
Holnaptól a 9. kerület másik jelentős része is Digis lesz a korábbi mellett. Kőkemény belváros egyetemista koleszokkal és albérletekkel tele Vámház krt - Űllői út- Ferenc krt - Közraktár úti terület. Itt sincs kiépítve az optika és csak a jó isten tudja mikor lesz. -
PeterPH
senior tag
-
válasz
TeeJay #40178 üzenetére
Egy apró dolgot nem értek, most UTP kábel jön be hozzám a lépcsőházi mondjuk ONT-ból, aminek az áramellátást egy külön mérőórás csatlakozási hellyel a DIGI fizeti.
Ha nálam lesz a lakásban az ONT és szerintük az az átadási pont:Abban az esetben, ha a Szolgáltató biztosít az Előfizető számára egy vagy több szolgáltatás átvételére alkalmas végberendezést (CPE customer-premises equipment) mely a Szolgáltató tulajdonában marad, úgy a szolgáltatás átadási pontja, a felelősség határa, maga a végponti eszköz.
Akkor nem tud szolgáltatni, ha az eszköz nem kap áramot.
Viszont ha bent van a lakásban akkor azt nekem kell a saját költségemre biztosítani? Én adok neki pénzbe nem kerülő áramot, hogy szolgáltatást tudjon biztosítani?
Feszültségvédelem, villámvédelem, meghibásodás elektromos hálózat hibája miatt stb. én fizetek?
Ha helyi járatos busszal utazok vigyem a gázolajat a bérlet mellé? -
zsolt501
nagyúr
válasz
TeeJay #40160 üzenetére
Ez már tavaly is felvetődött, és tényleg így kezdték el szerelni már sok helyen az új bekötéseket a társasházakban is, de hogy a már kiépítettet mikor fogják átkötni ilyenre, ezt megjósolni szinte reménytelen, fölég annak tükrében, hogy eleve lemaradásban vannak több területen is a volt készlet hiány miatt.
Én szerintem még ehhez kell pár év hogy ez megtörténjen.
Mondjuk nem árt először majd emelni az al és fejállomások kapacitását (sávszélességét), mert bizonyos területeken már most is vannak kapacitásbeli problémák, úgy hogy még vannak ezeken a területeken még mindig a konkurenciánál lévő előfizetők.
Itt a házunkban is van néhány lakó aki T-s és vodás netet használ... -
-
adika4444
addikt
válasz
TeeJay #39669 üzenetére
+1!
Illetve még annyi, hogy a véletlen hosszú kábel megrántása/csatlakozó letörése elkerülése végedt, egy UDP toldót javaslok rátenni a drót végére fali aljzat helyett, és akkor ha letörne a kis pöcök a kábel végéről akkor nem kell rögtön azt a hosszú kábelt krimpelni, hanem lehet cserélni is. -
lajos0001
tag
válasz
TeeJay #39603 üzenetére
"épületen belül nem lehet gond mert éjszaka megvan a 216megabit feltöltésre"
Így van, ugyanezt mérem itt is következetesen (tehát kontakthiba jellegű problémáról nem lehet szó).
"azzal van a baj hogy vagy a GPON komplett lépcsőházakra van itt osztva nem pedig mindegyik lépcsőház kap egyet, vagy a másik amire tippelek hogy a komplett 18. kerületi fejállomás kevés visszirányt kap hiszen a DIGI-s szerelő a kerületen belül több helyen is tesztelte az előfizetésemmel a netet és másol sem volt napközben 100megabit sem"
Mindkettő lehetségesnek tünik, akár együtt is. Én logikusnak látom az érvelésedet.
"nem vágom miért nem bővítik hiszen fejállomást a legkönnyebb, ha 5gigabit kevés duplázzák 10-re a visszirányt és kész"
Miért nem? Nagyon egyszerű: foglalkozni kellene vele, pénzbe kerülne, munka van vele...és még nem jelzik elegen a hibát ahhoz, hogy ez kellemetlen legyen. (Elég szomorú, hogy így van...)
-
adika4444
addikt
válasz
TeeJay #39574 üzenetére
XVII. melyik fejállomáson van?
Mert nekem a 200/100 stabilan 160/103, reggel volt eddig egy fullos mérésem a beta.speedtest.net oldalon aminél ki is jött a 214 Mbps... Mondjuk 30/5 Telekom után nekem már ez is a csillagos ég.
A tesztelős torrent file-hoz kérhetnék majd egy linket meg seedereket? Kipróbálnám, mit tud a netem -
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #38919 üzenetére
jön az év vége, tré az idő mindenki bent van és töltik a filmeket ezerrel aztán ilyenkor kezd kevés lenni a rendszer...
Hagyd már ezt a hülyeséged, tavaly is elsütötted ezt a poént és akkor sem volt igaz.
Nyáron nincs Karácsony mégis befigyel rossz sebesség egy központi hiba miatt. -
M@nH.
aktív tag
válasz
TeeJay #38459 üzenetére
Igen az biztos, hogy ránézhetnének mert már az utca végén lévő oszlopról is lóg egy leszakadt vezetékük, szépen rátekeredve a fára.. Nah de egy kérdés. Nektek is ilyen problémásak ezek a szerelt optikai csatik? Ugyanis ma kint volt a szerelő, csatlakozót cserélt, ment is szépen minden kb 1 órahosszáig.
-
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #38284 üzenetére
ezt kérdeztem én is mert a wikit olvastam először a témában, de okosabb nem lettem belőle.
úgy érzem még egy jó darabig nincs miért leváltanom a V2-est V3-ra.
de már akkor olyanra fogom inkább ami ipv6-os és 5GHz-es is.
TL-ből ilyen a 3600 ami már kifutott darab vagy árban a duplája az Archer C5
vagy Asusból választani..
ááá jó ez még -
Lin3Lord
tag
válasz
TeeJay #38288 üzenetére
Nem jelenti azt, hogy nem fix, ez ki fog derülni hamarosan
Több előnye is van, bővebben a Wikipédia szócikkben, melyből kiemelnék egy roppant jó mondatot: "Az IPv6 a végfelhasználó szempontjából egy ajtó, mely megteremti a lehetőséget a változásra. "
Az informatika folyamatosan fejlődik, valahol mindent el kell kezdeni
A szolgáltatók között amúgy is nagy verseny van, nem csak árban, hanem technológiai háttérben is (bár az előfizetők kis része értékeli csak az ilyesfajta feature elérhetőségét, de fontos szempont lehet, szolgáltatói háttérben pedig "a mi előfizetőink számára már ez is elérhető" plecsni)... Plusz egy jövőtálló opció, ennyi jelenleg.
-
-
gyula1988
csendes tag
válasz
TeeJay #38089 üzenetére
Be lehet lépni a digis cucba is elvileg az is valami router de nem akart el indulni a PPPOE rész benne....
Most egy Cat5e FTP kábellel próbáltam.... PC- simán a digis cucba úgy ,egy a net
De ha a TP link-en keresztül nézem akkor már csak 100MbpsDe most fel raktam a tp linkre a openwrt és így látom a portok kapcsolati sebességét... és a TPlink wan-os portja valamiért 100Base-en van.... de ha pc-t kötök a wan ra akkor is.... szóval lehet egyszerűen elszált a tp-link wan portja és nem tud gigabitre váltani... csak azt nem tudom hogy ez lehet-e garanciális.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
TeeJay #38042 üzenetére
Az ethernet kábelek mindegyikénél (utp/ftp/stp) limitet jelent a 100 méter, még a cat7-nél is, mert attól, hogy a kábel vastagabb, vagy jobb árnyékoltságú, attól még a hálózati eszközök ugyanannyi energiát visznek fel a kábelre.
Ráadásul mondtad is, hogy ugye a Cat6 kábel az vastagabb, legalább is a normális Cat6-os kábel, ami azért van, mert szokott benne lenni egy elválasztó, vagy valaki csak merevítőnek nevezi, ami kellően elválasztja egymástól az érpárokat, így kevesebb "zaj" keletkezik, mint a sima Cat5-Cat5e kábelnél.
Rövid távra kevés hajlás esetén tényleg elég a sima Cat5-Cat5e kábel is, de mint adika4444 is írta, egy igényesen bekábelezett házba jóval több kábel szükséges és ott a hajlások száma is nő, így ha a hálózatodból ki akarod hozni a legtöbbet, akkor nyilván jobb kábelt választasz. Persze nem muszáj Cat6(a) kábel, elég ha Cat5e FTP/STP kábelt veszel, ahol az érpárok külön árnyékolva vannak, így még a hajlások se okoznak problémát, bár az is már Cat6 kábelnél van, hogy érpáronkénti árnyékolás van, Cat5e-nél csak sima FTP (vagyis közös árnyékolás) van tudtommal, ráadásul árnyékolt kábeleknél a földelést is meg kell oldani, így marad a Cat6(a) utp kábel, persze kinek hogy, igény és pénz kérdése, a normális kábeleknek elég borsos áruk van méterenkéntJut eszembe, megoldódott már az internet problémád, legalább is ami a feltöltést illeti?
-
klepto
addikt
válasz
TeeJay #37966 üzenetére
Amit ajánlottál eléggé húzós, de nem kizárt, hogy csere lesz belőle.
A kérdésem második részére, a hibaüzenetre nincs valami tipped, hol lehetne azt kijavítani?
"Hiányoznak a hálózati kapcsolathoz szükséges Windows Sockets beállításjegyzék-bejegyzések"
Az oprendszerem Win 10, és az Explorert használom megszokásból, illetve a számomra fontos oldalak ott vannak nekem megfelelően lementve mind a kedvencek menübe, mind a kedvencek sávba. -
klepto
addikt
-
-
Bogyi007
veterán
válasz
TeeJay #37283 üzenetére
De tudlak sajnálni (NEM!) téged és a többi panaszkodót...
3500-at fizetek a netért (lejárt az okos csomag) és ezért 8/2 megás net jár (ez legalább mindig megvan)
A fele sebességednek örülnék ha megvolna felénk a Digitől, nemhogy azon panaszkodnék hogy hiányzik 5 mega feltöltés - itt a letöltés alig több...
Arról nem is beszélve hogy nálunk Kelebián (de Tompa és Kiskunhalas is ugyanez a hálózat) még az összes mobilszolgáltató is gyorsabb netet ad ennél (pl Vodafone 45/20-ast tol 4g-n)
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged