- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
G@ben
addikt
válasz
MadMancs #98685 üzenetére
Bementem az ügyfélszolgálatra, ott továbbadták a technikusnak, aki azt mondta, hogy át lehet vezetni a szomszéd telkén, ha ad rá engedélyt, de a szomszédot nem érem el. Ha engedélyezné, akkor a Digi behúzná a kábelt.
Viszont így marad a B opció, miszerint én megveszem a kábelt és a KPL csövet, amiben el lesz vezetve, kihúzom az oszlopig, majd ott ők rákötik. -
Raiden_
tag
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
MadMancs #98251 üzenetére
Sok embernek max ac-s eszközeik vannak, így sokra nem mennek vele.
Mondjuk én soha nem bérelnék szolgáltatói routert, mindent akkor basztatnak rajta, amikor akarnak, nem tudom mennyire maradnak meg a beállítások egy frissítés alkalmával, na meg az sem tetszik, hogy vannak korlátozások. -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
MadMancs #98067 üzenetére
Igen, ezért kell az ONT-tot bridge módba kérni, és egy megfelelő routerrel osztani a nettet.
Ami akár a DIGI-nél is bérelhető Archer AX10 is lehet, (én igy teszek) de jobb megoldás ha nem bérelne, hanem venne megfelelő routert több okból is!
De a telefonnál még ekkor sem árt az említett beállítás!
-
xact
tag
válasz
MadMancs #97794 üzenetére
Most arra várnak hogy jelezzek vissza és akkor kijön valaki mérni.
Amilyen szerencsém lesz, pont akkor jobb lesz és majd 5000-t hozzászámolnak a következő hónaphoz.
Feltettem a kérdést hogy mi van akkor ha sokadik 5000-t leveszik és egyszer mondjuk igazam lesz, akkor visszakapom a pénzemet?
Persze válasz nem jött rá.
A központ szerint nincs gond.
A garantált meg ugye 300/75 , ami sajnos megvan.
Az zavar, hogy évekig jó volt minden és most ezek miatt az úgymond elemi károk miatt rosszabb a net és ez csak annak az embernek a munkáján múlt, aki kötötte vissza.
Mérődoboz az pontosan milyen is lenne ? -
FerNandor
őstag
válasz
MadMancs #97759 üzenetére
Köszi. Akkor felhívom őket. Gondolom ez csak az internetre van hatással, a telefon és a TV ugyanúgy megy a digi eszközén keresztül, nem? Nem tudom, hogy ez a bridge mód, hogyan működik, de ha bekapcsoltatom, akkor a Digi eszközéből már nem tudok működő LAN-t húzni, nem? Majd csak már az én routeremből?
-
adika4444
addikt
válasz
MadMancs #97687 üzenetére
Én is írtam, kicsi az esélye, hogy egyszerre romlik el minden, de zárjuk ki alapon érdemes eszközölni azt a beállítást, ami itt már sokak szakadozását megoldotta.
#97695 Adam035:
Hívd fel őket, vagy menyj be személyesen egy Digi Pontra, a netes rendelés néha nyomtalanul eltűnik. -
Beren
aktív tag
válasz
MadMancs #97683 üzenetére
Üdv!
Azt sajnos nem tudom, hogy hiba esetén mit mutat az ONT ledsora - a réginél már nem is emlékszem, milyen ledek voltak rajta, az újnál meg amikor előjött a probléma, már olyan ideges voltam, hogy egy milliméter választott el az ügyfélszolgálatnak szánt Molotov-koktél gyártás elkezdésétől... Az biztos, hogy az egyik led pirosan virított, valamelyik középtájon (gyanús, hogy a telefoné), de tényleg nem tudom, melyik.
Ha esetleg megint előkerül a hiba, megnézem.
Beren
-
Wasquez
senior tag
válasz
MadMancs #97388 üzenetére
Én pont most csináltam meg ezt, és sokat visszaesett a lefedettség, hogy nincs ONT.
Érdekelne a vélemény, hogy mit veszítek azon, ha az ont is router üzemmódban marad?
AP módban ha jól gondolom, a router funkcióit nem fogom elérni, csak egy jelismétlő lesz belőle!?
Mi a hátránya a dupla útválasztásnak? -
Dragon3000
nagyúr
válasz
MadMancs #97181 üzenetére
és #97182 Laccoss
Azt írta, hogy pár hónapja van gigabites nete, na most az fttb gigabites net be/átkötést már 1-1,5 éve lelőtte a digi az ftth átépítés miatt. Így vagy nem pár hónapja van gigabites nete vagy nem gigabites van, hanem 500-as és az lesz hamarosan átépítve ftth-ra, vagy ftth lett pár hónapja és ott kérdés, hogy az ont után mi lett gányolva. -
Trabecan
tag
válasz
MadMancs #97138 üzenetére
Nem ellentmondásos : volt 100-as netem és áttértem 1000-re. Mostmeg már mivel fejlesztés van, mindenkit feltolnak 1000-re , mégpedig úgy, hogy az utcai kábeleket üvegszálasra cserélik, ezért volt itt a srác : szerződésmódosítás. A házban már régóta üvegszálas van. Annyit kellett aláírni, hogy beleeggyezem az utcai "buliba".
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
MadMancs #97041 üzenetére
Nem tudom, eleinte fel volt tüntetve, múltkor is kérdés volt, akkor nem találtam már ezt a részt az oldalukon. Amúgy hasonló áron jelenleg pár helyen elérhető a tp-link ax20 is.
Jelenleg ennyi szerepel ez ügyben:
6. A szolgáltató által megjelölt kábeles FTTH területek, ahol a Wi-Fi 6 technológiát tartalmazó ajánlat elérhető: Békéscsaba, Budapest, Debrecen, Dunaújváros, Győr, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Tatabánya, Veszprém.
Ez így sokat nem mond, mert az adott városok nagy részében nem érhető el az ajánlat. -
-
-
válasz
MadMancs #96589 üzenetére
Még nem döntöttem, mert eddig problémamentesen használom NAT mögül, de a torrentezést még vizsgálom, jelenleg nincs probléma továbbra is. Ha nincs probléma, akkor a Nemzetbiztonság nem tud lenyomozni a NAT-olt IP címét, hogy mit csinálok? Igaz? Ha-ha-ha!
Ui.: Szélessáv sebesség szerint is jó sebességen van, egészen kellemes 900 Mbit / 320 Mbit nat mögül!
-
Ejelhar
senior tag
válasz
MadMancs #96671 üzenetére
Fene se tudja mi volt ez.
Szvsz az, amit te magad írtál pár hozzászólással alább:
A PPPoE azonosítás szünetelhetett egy ideig, sokaknak azért esett ki a net hosszabb időre.Nekem tegnap néhány igen rövid szakadásom volt (pl. ssh kapcsolataim dőltek össze, de net végig volt).
-
pinnacle
nagyúr
válasz
MadMancs #96374 üzenetére
Köszi mindenkinek! Pénzért való megosztást úgy emlékszem régebben is büntették, most is lecsuktak valakit. Igaz aki kapta a felszólítást, biztos nem ilyen volt. Remélem nem fognak rámenni a torrentre, mert ha a DIGI-nél tiltani fogják, most, hogy NER tulajdon lett, máshol is tiltani fogják. Torrenten olyan régi filmek vannak fent, amit már sehol sem játszanak, megvenni sem lehet.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
MadMancs #96302 üzenetére
Erre van megoldás vagy a DIGI mindig látja mit csinálunk a VPN-t leszámítva? Látom a névtelen mód sem elég. Egyébként a torrenet kliensek miért mutatják az ügyfelek IP címét, ezt nem lehet kikapcsolni?
Mondjuk kíváncsi lennék, hogy a Gigabites letöltést mi másra tudja használni az ügyfelek 95%-a, torrent helyett? Illetve egyáltalán mi másra jó ekkora sebesség? -
MNBT
tag
válasz
MadMancs #96259 üzenetére
Tegnap viszonylag gyorsan be is állították, hogy bridge módba menjen a telepített ZTE router. Mostmár ismét a TP Linkemről megy a net.
Még annyi kérdésem lenne, hogy ezt az optikai szál behúzás akciót úgy ajánlották fel hogy a netem 100-as helyett 1000-res lesz majd. Mérések szerint egyelőre még 100-as netem van, de kíváncsi vagyok, hogy kb mennyi az átfutási idő, hogy az 1000-rest bekapcsolják? -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
MadMancs #96259 üzenetére
Ez így nem igaz, hozzákéne tenni azt hogy jelenleg Magyarországon!
[link] Huawei HG8147X6
Az viszont igaz, hogy kevesen kapnak ilyet még Romániában is! (én sem kaptam)
De már nem is bánom. (mivel megoldottam a DIGI helyett, az internet szakadás problémákat a szintén DIGI-s, TP-Link AX10 (AX1500) routernél)
-
MNBT
tag
válasz
MadMancs #96256 üzenetére
Igaz, bocsánat fogalomzavarban voltam.
Szóval igen, nem lenne rossz megoldás a bridge mód, de viszont így nem hogy egyszerűsödött volna a kábelezés lakáson belül, meg hogy továbbra is 1 eszközről menne a net, hanem pont hogy bonyolódott ami nem a legszerencsésebb
Olyan megoldás nincs hogy esetleg maga a szolgáltató biztosítson 5Ghz-et tudó WIFI-s routert? -
adika4444
addikt
válasz
MadMancs #95515 üzenetére
Ezen felül pedig a külföldi irány minősége is erősen IP-függő. Van IP, amivel a DigitalOcean frankfurti DC-jében lévő VPS-em 19--20 ms, de olyan is van, amivel 35--36... Más irányoknál is simán van olyan, hogy néhány ms eltérés van, ami nem mindig vészes, de feltűnőnek feltűnő.
-
-
capafog23
őstag
válasz
MadMancs #95130 üzenetére
Érdekes mert pár hetes a kábel, routerből ki se húztam most. LAN1-be volt végig.
Csak most bedugtam egy másik kábelt LAN3-ba meg a pc-be és akkor úgyis 100-as volt (mivel ezekszerint a LAN3 csak annyit tud) Visszadugtam a pc-be azt a kábelt aminek a másik vége LAN1-be volt végig és most meg 1000-es. -
-
-
Ejelhar
senior tag
válasz
MadMancs #94980 üzenetére
A 169.254.x.x az a local only privat address, magyarán akkor húzza fel ezt egy host ebből az IP tartományból, ha DHCP-re van állítva, de nem kapott IP címet.
Mert nem is kel ott most neki, a router WAN interface-n nem fog DHCP szerver felelni bridge módba. Szvsz ha van rá lehetőség a routerben, akkor kapcsolt ki a DHCP clientet a WAN interface-n.A másik IP-d az publikus IP tartományból, az az "igazi" címed, amit PPPoE interface-n kap.
A netmaskja is rendben, mert a PPP over Ethernet az nem broadcastos mint az ethernet. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
MadMancs #94975 üzenetére
Sokan alapjáraton feleslegesen sok szálat engednek a kevés torrent esetében is. Steam, epic,.... meg társai szálak terén nem fog akkora terhelést generálni, mint a torrent, ilyen esetekben nem hiszem, hogy túl lenne terhelve az ont router módban, hogy ne bírja tartani a sebességet.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
MadMancs #94973 üzenetére
Az a gond, hogy most csak a torrentet nézed, mint terhelés, ezzel csak az a gond, hogy tudok olyan beállítást is engedélyezni, amivel egy komolyabb router is elhasalna, mellette van sok más lehetőség a netkihasználásra. Aki meg eleve jobban benne van a torrentezésben, nem igazán játszik ezekkel a játék eszközökkel router módban.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest