- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
forten
aktív tag
Én azt írtam le,ahogy ez történni szokott.Ha,Te láttál, esetleg csináltál ilyet kérlek erősíts meg.Ez nem üzleti döntés,ha többen kérik a 100-tól nagyobb netet,ez a megoldás.Egyébként meg, azért is kár erről beszélni,mert ha a fórumtársunknál,az adott szekrényben, az ont-n van szabad port ,feleslegesen beszéltünk erről.Illetve nem,mert informálodtál.
-
Brandynew
őstag
Az IPv6 biztonságosabb, mint az IPv4:
- natív végpont-végpont titkosítás (IPSec)
- a címfeloldást már nem titkosítás nélküli ARM-mel valósítja meg, hanem SEND protokollal, ami SHA-1 titkosítást használ
- a nagyobb címtartomány miatt nehezebbé váltak a bruteforce-támadásokAz IPv6 gyorsabb, mint az IPv4:
- egyszerűbb és hatékonyabb routing
- jobb multicast routing
- egyszerűbb headerekA neten sok mérést találni, hogy mennyivel lehet gyorsabban elérni a weboldalakat IPv6-on keresztül, a különbség persze csak milliszekundokban mérhető, de ha már van a Diginél natív IPv6, akkor miért ne használnánk?
-
togvau
senior tag
diginél jobbal a telekom? Kizárt. Digi 4800-ért adna 130 akárhány felé osztható tv adót doboz nélkül, 1000/200-as netet, és telefont.
A telekom ezzel szemben 9700-ért ad 70 tv adót iptv dobozzal, doboz nélkül csak 40, 30/5-ös netet (ipv6 is nuku), és telefont... ha a digi miatt "speciális" csomag lesz (félár a konkurencia miatt), még úgy se éri meg. -
-
törölt tag
Igen, ez egy komoly probléma, hogy gyakorlatilag szabadon igérhetnek bármit a szolgáltatók, mert elbújhatnak a garantált sávszélesség és egyéb kiskapuk mögé.
Mennyivel szebb lenne, ha 100/100Mbps-ért fizetnél, mint garantált, de ez opcionálisan elérheti a gigabitet is, ha épp olyan a csillagok állása.
Csak ugye marketing szempontból ez nem olyan szép. Ja, hogy így azok, akiknek kellene valamiért az igért sávszélesség, de csak a töredékét kapják, azok csalódottak és becsapva érzik magukat? Kit érdekel... -
törölt tag
Talán lehetne erőltetni a dolgot, de jómagam is az optikai kábeles projektre gyanakszom, ezért nem akarnak már ide semmi pluszt áldozni.
A legbosszantóbb problémát egyébként is megoldottam (nagyon akadozott wifivel az internetes filmnézés), sikerült a tévénkhez elvezetni egy utp vezetéket és egy switch-csel a tévén kívül az erősítő is lekerült a wifiről.
-
quailstorm
félisten
A sugáron is múlik. A kábel gyártójától lehet megtudni csak a pontos adatokat. A hajlítási sugár ne legyen kisebb, mint a kábelátmérő 15-szöröse, ez az ökölszabály, de még ez is kicsi. Egy 20cm-es sugárban már fel lehet tekerni gond nélkül, falban se gond egy kanyar, csak ne legyen hegyesen éles.
-
-
Flashget
félisten
Eddig nem volt időm foglalkozni a Digivel, de ma felmentem ÁSZF kapcsán erre látom az internetes oldal gyökeresen megváltozott.
Most még FTTB van nálunk, de már több mint 1 éve felhúzták az optikát minden lakáshoz csak azóta nem történik semmi.
Most az 500-as netért 4100Ft-ot számláz a Digi miközben az oldalon 2900Ft-ot írnak (lista ár)
Megint csak az új szerződésekre vonatkozik ez az ár mint régebben is vagy mehetek be asztalt borogatni? -
TeeJay
félisten
nem kell sebességet mérnem
elég ha tolok fel valamit drive-ra és látom hogy nem megy csak 40megabittel mondjuklegszebb hogy FTTB hálózaton ahol netán van gigás switch ezentúl csak 100 vagy 500-as userek lesznek rajta eddig meg 100 és 200 is jól elvoltak
lesz majd sírás rívás mikor eg 1gigás porton lógó switch-re felraknak 5-6darab 500-as usert és nesze neked töltsetek.
tojnék rá ha már mindenhol FTTH lenne de így tök értelmetlen megint olcsóbbak lesznek a csomagok és mindenkit szándékosan 1000-es netre csalogatnak vele
ők sem hitték komolyan hogy majd mindenki megelégszik a garantált minimummal
-
törölt tag
Már most "új" csomagok vannak - DIGINet x (FTTB) - és új árakon. (Lásd hűség nélkül rádiógomb!)
-
leviske
veterán
Amennyiben feltételezzük, hogy működő szolgáltatást kapsz, a DIGI jelenlegi, Flipnél drágább ajánlatai is versenyképesek szerintem. Én nem várom el a cégtől, hogy a fenntarthatóság alá szaladjon csak azért, hogy ne váltsak szolgáltatót. A Telekom megteheti, hogy ilyen formán agresszíven árazzon, mert rengeteg területen monopol helyzetben van, ahol vissza tudja termelni az így elvesztett összegeket.
Ráadásul a Flip esetében a kötelező STB, megállítható adás és mini packok nélkül szerintem egy gyengébb ajánlatot jelent a DIGI box-mentes szolgáltatásával szemben. Bár mindez csak magánvélemény.
-
-
lajos0001
tag
gondolom, megpróbálja eladni (kicsibe, nagyba, ki tudja, akár lehet is rá vevő, nem feltétlenül belföldi), aztán vagy sikerül, vagy nem. nem 2 darabról van szó, ezért nem hinném, hogy egyből megy a kukába..... amúgy biztosra veszem, hogy amikor a fejlesztés felmerült, már akkor utánanéztek, hogyan hasznosítható a kikerülő cucc (ha egyáltalán hasznosítható használtan)....legalábbis nekem így lenne logikus....
-
woodworm
veterán
Gyári fw-vel többen panaszkodtak a pppoe és az ipv6 kapcsolatra. Openwrt/lede alatt nincs hwnat, de úgy néz ki az erős soc tudja tartani a lépést erőből, egyedül a wifi-re van panasz egyeseknél. Padavannal van hwnat, jó a wifi mindkét sávon, egyelőre viszont a felrakása izzasztós lehet kezdőknek az ssh miatt.
-
CirrMee
addikt
Szvsz elég nagy görénység az, hogy csak ott akar olcsóbban adni, ahol enélkül a kutya sem fizetne elő náluk. Gondolom egy fogyasztóvédelmi eljárástól tartva tolták más név alá, nem a szolgáltatások "színvonala" miatt.
Remélem nekimegy a hatóság azért / lesz, aki felnyomja őket ezért.
-
Varszegig
veterán
-
-
adika4444
addikt
Router mögött nyilván megy. De PPPoE kapcsolat + Speedtest vagy letöltés is menne vajon azon a gépen mondjuk i3-mal amin routeren át megy a közel gigabit?
TeeJay írta ezt le egyszer hogy az 1. generációs I3-as laptopja routeren át visz 800-at router nélkül meg talán 300-nál kiakad...
Szval a DIGI PPPoE kapcsolattal érti a sebességet, tehát ha elszáll a router akkor olyan gép kell hogy ki tudd tesztelni hol a hiba... -
Szajkop
csendes tag
Köszönöm, ezt nem ismertem.
Pár hónapja én is átkerültem natolt rétegbe, de felhívtam a digit és vissza is raktak. Nálunk router szerint Decemberben 4 TB össz adat lett forgalmazva, abból kb 2 TB seedelésre megy el, mégsem raktak vissza. Szerintem nincs összefüggés az adatforgalommal, valami más alapján válogatják ki a "nyerteseket"
-
TeeJay
félisten
100megabit felett nem sokat érzel már letöltésen
a feltöltés viszont látványosabb ha tudod hova tolni
főleg torrentde kezdőknek tényleg elég a 100/100-as csomag
100/50 meg is szűnhet szerintem hamarosan mert tök felesleges két egyforma 100-as100-300-500-1000 ilyen van RDS-nél és gondolom 2017-2018körül hozzánk is el fog jönni
-
dchard
veterán
-
szili.tamas1
senior tag
-
zsolt501
nagyúr
Jó a sejtésed nem fix IPv6-ot osztanak, ami több szempont miatt is problémás így a használata, de ezt szerintem sok helyen leírták már hogy mi is vele így a gond.
Nem tudom a Digi tervezi e majd hogy fix IPv6-ot oszt majd, mert jelen formájában nem sok értelmét látom jelenleg ennek az IPv6 osztásnak pláne ha okos eszközt is használnál.
-
TeeJay
félisten
sem a külföld sem a hálózaton belüli sem a Telekom UPC Invitel meg nagyobb szolgáltatók felé menő
de lehet még a nagyobb szerver szolgáltatók felé is van közvetlen kapcsolatuk így lehet amit BIX-en lát barátunk az a DIGI forgalmának tizede
ez ugyanúgy igaz a UPC meg Telekom portjaira is, ott is csak annyi forgalom mehet ami a BIX-re csatlakozó kisebb szolgáltatók felé kell, a többi nagyokkal számunkra nem publikus közvetlen kapcsolatuk van kitudja hányszor 10-20-40gigabittel...persze sokan szeretnek itt BIX 40gigás linkkel jönni mindig
természetesen ha megnézné a 3éves grafikont látná hogy 3éve több forgalom volt a 20-40-80megás csomagokkal mint idén a jóval nagyobb sebességgel...
biztos csak 40gigás porton lóg az egész DIGI forgalomAttila1 ne nevettesd már ki a magad a BIX statisztikával többet oké?
BIX csak belföldi forgalom, külföldre minden szolgáltató maga bérel sávszélességet az a BIX-en sehol nem jelenik meg, a nevében is benne van Budapest Internet Exchange... -
Disque
aktív tag
Manapság már úgy állítják be a legtöbb routert, hogy be van kapcsolva, van rajtuk WPS gomb és a wifi jelszó is rá van írva a router hátuljára, ugyanis a felhasználók többsége azt sem tudja, hogy a routernek van menüje.
Mit, ahogy a mellékelt példa is mutatja, azt sem tudják, hogy a wifi nem azonos az internettel. -
TeeJay
félisten
DIGI-re 100-as routert venni már vicc mivel a legkisebb csomag 100megabites sebességét sem lehet vele kihajtani, 93-94megabitnél off holott amúgy tud a csomag 110-115megabitet is
ráadásul kitudja pár év múlva az alap csomag 100/100-lesz a többi meg emelkedhet is a ROMÁN csomagokat figyelembe véve
ott
100/100, 300/100, 500/200 és 1000/200 csomagok vannak úgyhogy nem lennék meglepve ha hamarosan nálunk is 4csomagra csökkenne a kínálat és megszűnne a legkisebb 100/50
sima 100-as routerben amúgy sincs HW NAT, biza egy 100/100-as csomag ha netán torrentezni fog az előfizető jól meg tudja tekerni az olcsó gyenge routertTP-Link WR1043ND V2-V3-V4 alá adni szerintem már elég nagy butaság a jövőt tekintve
-
DonMaster
addikt
hát , viszont sokkal jobban jár ö is egy gigással , és ugye bár láttunk már gigás routert aminek a wan portja csak 100-as mégis a dogozon gigabit van irva, ezért fontos a wan és a hw nat is . 14-15eft bol meg van 1043 v2-v3 is.
és az rendben van, hogy ö nem akar fennébb váltani, de mivan ha a Digi fog fennébb váltani?
tehát ha a 100/50 és 100/100-as csomagokat meg szünteti és helyete tolja 200/100-ban és lesz 3 csomag a mostani 5 helyet.
tehát ha most vesz egy mezei 100-as routert , és mondjuk január1.én betolja a Digi 200-asra a 100-as csoamgokat akkor már mehet ujra venni routert hgoy amiért fizet azt kitudja használni, és igy akár ár csökentés helyet a Digi kitudja küszöbölni az áfa csökenést kompenzálja igy, 200-as lecsöken áfá-ban és igy meg közeliti a mostani áfás 100-as csomagok árait, igy lehet hogy még kicsit enged rajta max és 1 csomagosit, és ez szerintem nagyon benne van a pakliban. emiatt is nem ajánlot 100-as routert ajánlani bárkinek is aki Diginetet használ, emiatt kell mindenkinek gigás routert ajánlani még ha ö csak 100-as netet is használ még akkor is elöyne van gigásal, mivel hogy 100-asal 94-el fut a netje gigásal meg 114-el
ugye bár az letöltésnél 2MB/s-et jelent ami azért nem rosz és nem is kevés. -
DonMaster
addikt
elöször is nem, másodszor ironiának szántam, hogy sokan rinyálnak havi 1500-ért amit 2évre levetitenek, hát most én is levetitetem 1 ont használatát 10évre.
A több fogyasztó nagyobb ökológiai lábnyomot jelent, egy újabb eszköz ami hőt termel, és hamarosan elektronikai hulladék lesz.
1. okologiai lábnyom, ha itt ara célzol hogy igy több energia fogy stb. hát ez spec nem nagy cucc , azlért mert ha nem én akkro a másik fogja elhasználni, és nem azon a 0,6w-ot fog elmenni. az ökölogia.
0,6w-az nem sok hö, annál te magad is több höt termelsz oránként. az hogy 10év mulva várhatoan hulladék lesz belöle. persze, de akkro minek veszünk mobilt laptopot pc-t tv-t azokbol is hulladék lesz 10-20év mulva.
auto-bol is. smemiben sme különböznek -
Flashget
félisten
kötelező ratyiklub és telaviv2, díja)
nem kötelező ezt felejtsétek már el! nem közszolgálatiak.
Digi ha nem fogadja el a júl 1-től kiadott ÁSZF-t akkor 90 napja van, hogy kivegye a csatornalistából.
Kiszórhat más fizetőseket és úgy rakja be.
Amire törvényi előírás van nem lehet a legkisebb csomagba rakni sem tematikusba rakni őket.
Okt. 1-től okosabbak leszünk legkésőbb. -
E300TD
tag
-
MtHq
tag
Ez stimmelne is, de az optikán két külön hullámhosszon megy a net és a tv. Az eszköz nem "válogat" vagy "vág", a tv hullámhossza belemegy egy dvb-c modulátorba, amin annyit állítanak központi konfiggal hogy modulátor "on" vagy "off". A csatornák "csomagba" pakolására most is ott a lehetőség, nagrás kódkártyával.. Lásd Digi Film vagy HBO csatornák. Ugyanígy berakhatnák kódoltba a fele többi csatornát és csak kártyával nézheted ha megveszed a "csomagra" az előfizetést.
-
Flashget
félisten
Már 1000x le lett írva.
Akinek lejár most a hűsége annak az lesz a listaár amikor kezdődött a 1vagy 2 év hűség. mert ahhoz, hogy a jelenlegi listaárat kapd új szerződést kell kötni. Nem módosítani!
Ergo vagy váltasz a csomagban fel/le vagy lemondasz mindent és újrakötöd.elviekben aki hűség alatt váltott csomagot jún. 1. után (pl. 500-ról 1000-re) annak már a mostani listaár lesz, mert új szerződést kötött.
-
vargalex
félisten
Szia!
Azért az ne felejtsük el, hogy ezek a SoHo routerek HW NAT-al tudják áttolni a gigabit körüli sebességet (ilyenkor ugye maga a switch, azaz célhardver végzi a feladatot). A nyers CPU ereje ehhez elég kevés lenne. Ráadásul ugye a routeren nincs közben semmi megterhelő feladat (GUI, stb.).
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged