- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
törölt tag
-
Lackki
őstag
Sziasztok, kérdésem lenne az optikai bekötéssel kapcsolatban.
Ma jönnek bekötni, váltunk az UTP+koax kombóról. 1000-es csomagom van, semmi panasz.
Van egy routerem amire 4 eszközt kötöttem, illetve 2 tv.
Továbbra is szeretném használni majd a routert (főleg hogy most vettem), mire kell figyeljek a bekötésnél? -
-
Goose-T
veterán
Másnak is vacakol az utóbbi pár napban a Digi net? Nekem 1 gigabites netem van, és általában hozza is a sebességet, de tök egyszerű netezésnél rányomok valamire, és leakad elég gyakran, aztán timeoutra fut, vagy nagysokára sikerül betölteni. Főleg külföldi oldalaknál csinálja, Facebooknál és Google keresésnél előjön elég gyakran. Itt a Prohardveren eddig nem tapasztaltam, az Index is jól megy. A DNS-t már átírtam a routerben a Google DNS szerverére, de semmi változás.
-
4Grider
félisten
válasz
Márton #81192 üzenetére
Marha egyszerű: Fogsz egy jó ftp szervert (pl. ftp.bme.hu), és elkezdesz róla letölteni. Ha a szolgáltató korlátoz felfelé, akkor lefelé is fog.
Azt kellene látni, hogy bármilyen forgalom korlátozása erőforrás-igényes. Egy országos szolgáltatónál főleg. Tehát véletlenül sem indulnék ki abból, hogy érdemes lenne bármilyen szempontból adott port/protokoll korlátozására erőforrást pazarolni. A teljes tiltás persze más tészta, de itt nem erről van szó ugye... -
Márton
nagyúr
-
4Grider
félisten
-
Márton
nagyúr
válasz
Borisz76 #81184 üzenetére
Mit ellenőrizzek a kábelen? 100/100-as Digim van, írtam.
Belső hálón természetesen megvan a gigabit, de nem ez a kérdés.
Az itthoni, saját kis pc-s ftp szerveremről miért csak 2-3MB/s sebességgel tudok másolni a távoli gépről, amikor ugyanarról a távoli gépről egy nem digis ftp szerverről 8-9 MB/s-cel is jön az adat?4Grider: a távoli gép csak a teszt miatt tölt le máshonnan, természetesen nincs két ftp kapcsolat egy időben. Nem tudom mi értelme lenne az isp-nek korlátozni, én ezt tapasztalom. Esetleg van egy digis ftp kapcsolatod, amiről tudnék tesztelni sebességet?
Ha nincs, merre kutakodjak tovább? Az itthoni hálóval minden ok. A távoli gép is, más szerverről hozza a kapcsolatának maximumát. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Márton #81183 üzenetére
Ellenőrizd a kábeleket! Ha Cat5 az nem jó.
Cat5e vagy Cat6 legyen. De akár kontakt hiba is lehet.A sebesség adatokból az jön le, hogy 100-s a kapcsolat.
Ha a net előfizetésed 100-s, akkor jó DE belső hálón illene meglenne az 1000-s, gigabites kapcsolatnak mert az nem feltétlenül függ össze a netsebességgel. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
herdsman12 #81176 üzenetére
-
Márton
nagyúr
köszönöm!
-
adika4444
addikt
válasz
Márton #81175 üzenetére
Hali!
Nekem ez a trace:
traceroute to 5401B000.dsl.pool.telekom.hu (84.1.176.0), 30 hops max, 60 byte packets
1 router.local (192.168.43.1) 0.295 ms 0.257 ms 0.311 ms
2 10.0.0.1 (10.0.0.1) 2.920 ms 3.969 ms 4.970 ms
3 * * *
4 et-4.dr01.xv.digicable.hu (78.131.4.36) 6.086 ms 6.099 ms 6.643 ms
5 * * *
6 be-1.xr01.budapest.digicable.hu (78.131.3.31) 7.034 ms 5.462 ms 5.449 ms
7 ae1.ic1-vhugo.net.telekom.hu (81.183.2.160) 6.057 ms 2.756 ms 2.748 ms
8 81.183.3.144 (81.183.3.144) 2.598 ms 2.660 ms 2.675 ms
9 * * *
10 tge0-0-1-0.er0-angyalfold.net.telekom.hu (84.1.64.178) 4.224 ms 3.917 ms 3.005 ms
11 5401B000.dsl.pool.telekom.hu (84.1.176.0) 3.921 ms 4.660 ms 4.678 msKözvetlen a peering a két szolgáltató közt, viszont az aktuális sebesség egy szálon nagyon ingadozó. Célszerű több szálat tudó klienst használni.
-
herdsman12
őstag
válasz
Márton #81175 üzenetére
Nem vágom a választ, de olvasd át "dchard" és a kapcsolódó hsz-kat ebben a kérdésben.
-
Márton
nagyúr
válasz
radi8tor #81174 üzenetére
Köszi, csak 30 sor * * * -ot látok.
-I paraméterrel az első 8 sor értelmes, többi csillag..ro nevűt nem látok, csak 3 névtelent:
81.183.3.57 (81.183.3.57) 10.730 ms 10.682 ms 11.879 ms
81.183.3.56 (81.183.3.56) 11.376 ms 11.535 ms 11.749 ms
81.183.2.161 (81.183.2.161) 11.868 ms 9.998 ms 9.427 msKérdés: mindenkinek Románián keresztül megy? Senki nem tud 2-3MB/s-nél többet?
-
Márton
nagyúr
üdv,
saját adataimat szeretném átküldeni FTp-n egy távoli (Telekom optikai netes) gépre.
Itthon Digi 100/100, ami meg is van a mérések szerint.
De ha indítok egy xlight ftp szervert (természetesen limit nélkül), vagy használom a routerem ftp szerverét, az átviteli sebesség max. 2-3MB/sec, holott 8-10-nek illene lennie.
Kérdésem, hogy korlátozza esetleg a Digi a kifelé menő Ftp-t, vagy valahol máshol keressem a hibát? Mert a távoli gép, más ftp-ről tölt 8-10-zel... (nálam más nem használja a netet..) -
Veron
addikt
válasz
Lasersailing #81163 üzenetére
köszi srácok!
akkor szerintem kihuzatok egy védőcsövet a talajban a póznáig. legrosszabb esetben nem lesz rá szükség és légkábellel kell megoldani, amit nem szeretnék egyébként.
hétfőn felhívom a Digit, hogy mit tudnak mondani a szitura. első körben meg kell tudni, hogy a szóban forgó póznán tényleg ők vannak.
kihagytam valamit? -
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing #81164 üzenetére
Érteni nem értem, de úgy néz ki működik az alábbiakkal:
kiszolgáló: smtp.digikabel.hu
felhasználónév: <usernév>
jelszó: <jelszó>Azaz nem kell a @digikabel.hu!
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
T-online-os e-mailcímet szeretnék digis előfizetéshez outlookban beállítani:
Az itt olvasottak alapján próbálom, de nem járok sikerrel:
kiszolgáló: smtp.digikabel.hu
felhasználónév: <usernév>@digikabel.hu
jelszó: <jelszó>A usernév és jelszó az internet előfizetéshez kapott jelszó kell legyen?
Lehet, hogy a 2 nappal a bekötés után még nem aktiváltak valamit? vagy kellene digi-s email címet is kérnem, hogy tudjak t-online-os leveleket küldeni? -
Lasersailing
senior tag
védőcsövet: Hétvégén gyorsan dolgozva igen.
Viccet félretéve: A digi szerelő csak légkábellel dolgozik vagy behúzott optikával.
Én telefonon hívtam a szerelőt (ügyfélszolgálattól kértem valamit, akkor szereztem meg a számát, nagyon normális srác volt), megbeszélt időpontban kijöttek átbeszéltük, hogy hogyan szeretném az optikát az utcán lévő oszloptól az ONT leendő helyéig elvezetni + kiszámolta mennyi optika kell, annyit otthagyott. Amikor az optika oszloptól az ONT-ig be volt húzva megrendeltem a szolgáltatást, két héttel később jött egy (másik) szerelő, bekötötte (+ utcán oszlopokon elvezették, mert nem az előttünk lévő oszlopon tudnak csatlakozni) és van net. A földkábel utcai szakaszát hétvégén csináltam (karantén alatt), így nem volt túl nagy forgalom, különben is csak járdát javítottam. Az ELMŰ oszlopára elvileg kellene engedélyt kérni, de ennek a folyamatára már nem emlékszem...
Az oszlop fontos, hogy olyan legyen, amin ott vannak, ők nem tudnak pl. telekom oszlopra feltenni semmit, csak akivel szerződtek (talán ELMŰ?), de ezt a szerelő megmondja egy pillanat alatt, amikor felméri. Érdemes azt is megnézetni, hogy az oszlopon lévő dobozukban van-e még hely, mert ha nincs, akkor nem lesz digid...
-
patya31
újonc
Sziasztok, mikor töltök le torrent-et szinte semmilyen weboldal nem jön be mellette, amint vége a torrentnek nincs ilyen gondom, esetleg tudja valaki miért van ez, illetve van az orvoslására valami megoldás!?
-
válasz
Kavadir #81153 üzenetére
ONT hiba. Ha a frissítés óta ilyen, akkor elcseszték a frissítést. A szoftver nem hozzávaló... Talán. Jelentsd be! LAN-on internethez nem kell semmit állítani, vagy van, vagy nincs.
Esetleg egy laptopot köss még rá kábellel, ha megoldható. Ha ott sincs net (laptopon sem kell állítani semmit), jelentsd be. -
Kavadir
friss újonc
Sziasztok!
Adott egy HG8143A5 Huawei ONT, amire eddig LAN-on rá volt kötve egy okos TV és egy router a lefedettség javítása céljával. A vezetékes telefonon vonalproblémák voltak ezért a DIGI elmondása szerint frissítették az ONT szoftverét, ami meg is oldotta a telefon gondjait, azonban azóta LAN-on keresztül nem tudok internetet csiholni az ONT-ból.
A PPPoE csatlakozást maga az ONT végzi, a routert felkonfigurálom AP-ként, semmi eredménnyel. TV-n közvetlenül az ONT-ból vezetékkel szintén nincs hálózat.
Valakinek esetleg van ötlete, hogy mi lehet a gond, mit nem (jól) állítok be?
Köszi előre is, üdv!
-
Veron
addikt
Remélem jó helyre írok!
Új ügyfélként szeretnék internet szolgáltatást rendelni. A pózna kb. a ház előtt van, de nagyon csúnyán lehetne légvezetéken elhozni a házig a szolgáltatást.
Vajon a Digi hajlandó-e talajban védőcsőben hozni a kábelt. A kert és a jarda még rendezés alatt, így könnyen le tudok fektetni még védőcsövet.
Kösz!
-
CirrMee
addikt
válasz
mester778 #81143 üzenetére
Az lenne a kérdésem (nem tudom jó helyen járok-e ezzel), hogy hol tudnám megnézni, hogy mikor lehet felfejlesztve a hálózat az épületünkben/környékünkön (ha lesz ilyen egyáltalán a közeljövőben)?
1.: megnézed a postaládát, vagy ha tömbházban laksz, akkor bejárati ajtó, faliújság, stb. Ha lesz fejlesztés, lesz szórólapozás
2.: ha éppen optikai kábelt szerel egy szerelő a lépcsőházban, rákérdezel, hogy jól láttad e, amit látni véltél.Kb ennyi a lehetőséged.
-
-
mester778
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem (nem tudom jó helyen járok-e ezzel), hogy hol tudnám megnézni, hogy mikor lehet felfejlesztve a hálózat az épületünkben/környékünkön (ha lesz ilyen egyáltalán a közeljövőben)? Jelenleg a Diginél 100mbites a netünk, ami a max. elérhető jelenleg itt (X. ker., Kökitől nem messze)
Köszi a segítséget!
-
törölt tag
Nos úgy alakult a történet, hogy kétszer jön ki elvileg a DIGI-s szerelő.
Pár napon belül bekötni a DIGI1000-et.
Tegnap dőlt el, hogy a Vodafone-tól semmit sem veszünk igénybe, azaz a TV és a Telefon is a DIGItől lesz.
Felhívtam tegnap a DIGI-t, hogy akkor még lenne TV és Telefon is. MOndták, hogy már véglegesítve van a megrendelési módosítani, majd úgy tudom, hogy bemegyek személyesen Debrecenbe a Batthány u 1 vagy a Füredi 27 alá.
Na most akkor a kérdés: Ilyenkor beviszem a papírt, és ideadják ott a szükséges eszközt, vagy megint kijön a szerelő? Illetve megint kell e fizetni a kijövetelért? -
Chris.G
tag
Sziasztok!
100-as net van bekötve a lakásomba. Nincs tv, sem vezetékes telefon előfizetésem, csak net. Tervezem, hogy 500Mbitesre áttérnék. Ilyenkor csak fel kell hívni az ügyfélszolgálatot és átraknak automatikusan másik csomagba?
Ilyen routerem van [link] -
CirrMee
addikt
válasz
adika4444 #81133 üzenetére
Amúgy én is szeretném tudni, hogy az én környezetemben miért vannak a többségében sz*rul mérő appok. Háztartásbeli gépek, családtagok, ismerősök, stb. Asztali gép, laptop vegyesen (min.: i3). Anno csináltam olyan próbát is, hogy egy betérdelt win10 újratelepített változatát teszteltem, szó szerint abban az állapotban, amikor sem szoftver, sem driver nem került még fel a telepítést követően - az eredmény ugyanaz volt.
-
CirrMee
addikt
válasz
adika4444 #81120 üzenetére
Szóval én továbbra is azt vallom, hogy ilyen sebességeknél a böngésző, pláne alabeállításokkal, alkalmatlan a mérésre, mert időnként óriásiak a kilengések.
No ez az, ami szerepel a képeken nálam, amiket itt megosztottam a múltban: a FF kb következetesen hozta ugyanazokat az eredményeket, az app meg random. Mégsem fogod azt hallani tőlem, hogy az a legf*szább, meg hogy annál jobb nincs. Amúgy nagy ritkán az app is dob nálam hihető eredményt, de mit érek vele, ha százból teszem azt csak 3-4 mérés mondható jónak.
Egyrészt. Másrészt amíg a böngésző más és más a felhasználóknál, a CLI mindenkinél ugyanaz, vagy is kiesik egy hibalehetőség.
Kb az app is mindenkinél ugyanaz, aztán képes ilyen hülyeségekre. Pedig a logikus az lenne, ha ilyen elő sem fordulna. A CLI amúgy az én környezetemben idáig használhatónak tűnt.
-
adrian94
őstag
Sziasztok. Diginet 500-as csomagra szeretnénk váltani, ma kijöttek bekötni az új kábelt (eddig Diginet 100-as csomagunk volt) és azt mondták, hogy [ez] a router nem jó a Diginet 500-hoz.
Szerintetek miért nem jó?
-
r3dsnake
nagyúr
Az mitől lehet, hogy kb. 10 percenként új IP-t kaptam az elmúlt 1-2 órában? Baromi zavaró.
-
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #81103 üzenetére
Nagyon zavart az az egy komment ?
-
adika4444
addikt
válasz
CirrMee #81106 üzenetére
Egy mondaton belül szerepelt az asztali alkalmazás és a CLI verzió, ezért hiányoltam a reflekciót, ha már egyszer a teljes mondatot idézted. Viszont te megragadtad az elejét, és az itt már kismilliószor kifejtett álláspontodat hangoztattad. Egyébként ott volt, hogy méginkább a CLI, én ugyanis azt találom a legmegbízhatóbbnak.
Most mértem amúgy egy I5-8250U-val szerelt laptopon, a 800/300 jön Firefox-xal a speedtest.net-en PiHole-lal blokkolt reklámokkal és társaival, de a CLI meg ugyanazon szerveren rendre 900+ Mbps-t mér. Szóval én továbbra is azt vallom, hogy ilyen sebességeknél a böngésző, pláne alabeállításokkal, alkalmatlan a mérésre, mert időnként óriásiak a kilengések. Egyrészt. Másrészt amíg a böngésző más és más a felhasználóknál, a CLI mindenkinél ugyanaz, vagy is kiesik egy hibalehetőség.
-
törölt tag
Az ONT-ot nem lehet átrakni FW-ből simán "modem módba?"
-
4Grider
félisten
válasz
tomaszka88 #81111 üzenetére
Ha a saját routerrel is nat-olsz, akkor lehet. De routert lehet lan portjánál fogva is összekötni másik routerrel, és így elhagyható a kettős nat. De miért nem teteted át az ontot bridge módba?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
tomaszka88 #81111 üzenetére
Ha a Tp-Link is router módban megy, akkor dupla NAT lehet az eredmény ami nem szerencsés.
Tedd AP módba a menüjében vagy ha nincs benne dedikált AP/Acces Point /Hozzáférési Pont mód akkor manuálisan : [link]
Mindezt akkor ha megfelel az ont mint router. -
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Huawei ONT eszköz, ami nem lett még átkérve bridge módba, és van mellette egy TP-Link router, így ennek ilyen módon van hátránya-előnye ?
Köszönöm!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #81103 üzenetére
Ott kezdődik, hogy már az elérhető városok listáján sem vagyunk rajta. :-) Itt csak Invitel meg UPC van. Így viszont, hogy a Digi megvette az Invitelt talán van esély rá, hogy egyszer elér ide is. Igazából amilyen sikeresen szoktam váltani, valszeg az utáni évben, hogy elköltöztem.
-
adika4444
addikt
-
válasz
inf3rno #81102 üzenetére
Megrendelésnél beírod a címet, és meglátod elérhető-e az FTTH szolgáltatás adott helyen. Azt viszont nem szokták előre publikálni, hogy a jövőben merre fejlesztenek, ahogy a többi szolgáltató sem.
-
inf3rno
nagyúr
Van arról bármi info, hogy hol van Digi optikai és merre terveznek bővíteni?
-
CirrMee
addikt
válasz
adika4444 #81097 üzenetére
Amiben lehet bízni, az a hivatalos asztali app, de méginkább a CLI, mert annak terhelése olyan minimális, hogy csak a mérésre koncentrál. Nincs GUI, reklámok és társai.
Most dobáljam be újra a pár havonta ide mellékelt képernyő mentéseket, amin ezt megcáfolom? Ha azt írod, az app a tökéletes, akkor képtelenség olyan gépet találni, ahol ez másként lenne. Én utoljára is több gépről küldtem olyan mentéseket, amelyek kivétel nélkül többet mértek FF alatt, mint az applikációval. Nem kicsit, hanem elég csúnyán mért alul ez a csodaprogramod...
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Thermaltake V3 FSP 400W
- Fanatec v3 pedál damper KIT-tel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Rampage Shiva Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9500 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 Super 8GB AeroCool 800 DeepCool 500W
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest