Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
válasz
Túzok22
üzenetére
Szia!
Ismerve őket, simán el tudom képzelni azt, amit írsz. Ugyan nem idén, de volt már olyan eset, hogy gondok voltak a szolgáltatással. Betelefonáltam, gyakorlatilag éppen csak nem hülyéztek le, mindenáron megpróbáltak meggyőzni róla, hogy nálam van a hiba. Rájuk hagytam, végigcsináltam a sok felesleges műveletet, amit rámtukmáltak, persze nem lett jó. Újra szóltam nekik, mire kénytelen-kelletlen elismerték, hogy központi hibájuk van.
Ám!
Engem hót módon nem érdekel, hogyan oldják meg, de oldják meg! Félre ne érts, nem Téged teremtelek le!

-
Laz_
csendes tag
Sziasztok!
Én is váltottam Digire. Be is kötötték az üveget, szuper gyors, szuper low latency. Habár én egy GPON dobozt kértem, de helyette hozzámvágták a szokásos Huawei EG8143A5 lebutított csodadobozt, amit szinte minden Kispesti installnál is látok. Bridge mód az felejtős, úgy néz ki, habár eddig csak kétszer volt időm végigrohanni a router web gui-ján. Na most a problémám a következő: nekem már van itthon kiépítve egy egész tűrhető kis hálózat, egy pfSense router az agya. Dupla NAT-ot nagyon nem szeretnék. Próbáltam PPPoE-en csatlakozni a pfSense-el és a Digi által megadott belépési adatokkal, úgy hogy a sense router a Huawei csoda mögé volt kötve egy fix címmel. Nem találta a PPPoE tunnelt. Az lehetséges, hogy a Huaweiben elrontom a PPPoE jelszót, direkt, és úgy már fog tudni csatlakozni a sense?Előre is köszönöm segítségeteket!
-
Túzok22
senior tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Szia. Nem te vagy az egyedüli aki ugyanezzel a problémával küszködik. Nem is egy ismerősöm mondta, meg olvasgattam egy csomó helyen hogy másoknak is ugyanezt produkálja január eleje óta FTTH-n a netsebesség, megugrik a ping, meg a tv-vel is sűrűn gondok vannak (szétesik, elmegy a kép, akadozik a hang) egy csomó településen. Több mint egy hónapja állandóan központi hiba van a DIGI-nél, valami meghibásodás van a központban amit még mindig nem javítottak meg véglegesen, mert sűrűn visszaköszön a probléma, csak kussba vannak.
-
-
MadMancs
veterán
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Én pedig jalavslom hogy nézd meg mégegyszer mit linkeltél 59. oldalon a DOCSIS rendszerű kábelnet szerepel. Hegyirabló fórumtárs pedig FTTH ról beszel. Ott "kicsit" magasabb a garantált minimum. Ami alá ha esik nyugodtan reklamálhat.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Ja, értelek. Viszont eddig jó volt. Lassan négy éve ugyanez az előfizetésem van. Gépben volt ugyan hardvercsere, de hát most az hogy régi alaplap helyett új alaplap van, nem hiszem, hogy okozhatja a hibát, főleg, hogy Digi ember mérésében is ott a hiba.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MadMancs
üzenetére
Akkor javaslom elolvasni az ÁSZF 59. oldalát mégegyszer illetve értelmezni a garantált (átlagosan elvárható) megnevezést.
-
MasterMark
titán
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Arról nem is szólva, hogy ez a második ONT, amivel jelentkezik a hiba.
Pontosan emiatt gondolok, valamilyen környezeti hatásra.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Szia!
Semmi ilyesmi, nem éri nap, nem melegebb, mint ami elfogadható. Arról nem is szólva, hogy ez a második ONT, amivel jelentkezik a hiba.
(#78687) wwenigma
Ha nagyon sokat újraindítgatom, előfordul, hogy helyreáll. De olyan is, hogy nem. Viszont azt gondolom, hogy az nem megoldás, hogy állandóan újra kelljen indítgatni a modemet, hogy megkapjam legalább a garantált szolgáltatást.
"Közvetlen gépre kötve kihagyva eszközöd jelentkezik hiba?"
Ezt a mondatot sajnos nem értem, nagyon magyartalan. Milyen eszközt hagyjak ki? Routerre gondolsz? Írtam én valahol, hogy van routerem?
(#78688) MadMancs
Pontosan, köszönöm!
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Kicsit vicces, lehet erolkodni de ez nem bérelt vonal, javaslom elolvasni ÁSZF vonatkozó vállalási értékeit... Mennyire esik le mennyi időre? Újra csatlakozás után működik rendesen? Közvetlen gépre kötve kihagyva eszközöd jelentkezik hiba?
-
MasterMark
titán
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Túlmelegedik a modem esetleg? Tud szellőzni? Nem süti a nap vagy ilyesmi?
-
Sziasztok!
Január eleje óta rendszeressé vált, hogy előbb-utóbb leesik a gigabites netem le és feltöltési értéke garantált sebesség alá. Eddig háromszor lett bejelentve a hiba (illetve most az előbb negyedszer is). Kétszer kint volt a szerelő, első alkalommal rámért és neki sem volt jó. Újrakalibráltatta a modemet központon keresztül, akkor helyreállt. Második alkalommal már nem méregetett, kicserélte a modemet. Ez volt február 5-én. Mai napon újra leesett a sebességem garantált alá.
Kérdésem az, hogy mitől lehetséges ez? Modem kicserélve, hálózat viszonylag új, 2016-ban húzta be a Digi (FTTH). Másik gépen sem jó a sebesség, tehát hálókártya hiba is kizárható. Még is mi lehet akkor ez?
Másik kérdésem, hogy mit tegyek? Felszólítottam a Digit, hogy tartósan hárítsa el a hibát, illetve bejelentettem kötbér igényemet. Ha nem tudják (vagy nem akarják) elhárítani a hibát, akkor milyen lehetőségeim vannak?
Köszönöm a válaszokat, bármit meghallgatok!
-
MadMancs
veterán
-
Ticon05
csendes tag
válasz
Cr00py
üzenetére
Oh, akkor hiába próbálok többet sajtolni belőle. :/
Egy TP-Link C1200 AC1200 routert néztem ki magamnak, azt ajánlották több oldalon is.Win 10-en hol találom a link sebesség beállítást? (1 hónapja tértem át Win7-ről, még új egy kicsit)
A Digi egy Huawei HG8143H5 típusú egységet adott, arról megy minden. 4 port van rajta összesen, a LAN1 a gigabites neté, legalábbis az ügyfélszolgálatuk szerint.
A kábel jó, nem rég vettem, azt hiszem Cat6-os.
-
Cr00py
senior tag
válasz
Ticon05
üzenetére
A szolgáltatói eszköz csak 2.4Ghz N-es wifit tud. Ezen nem is fogsz soha többet mérni kb. Ez ennyi. Ha van erősebb routered, ami tudja a gigabitet ) akkor kérd át a szolgáltatói eszközt bridge-be, és kösd rá a sajátod. Ha nincs, akkor az összefoglalóban lévő ajánlottak közül lehet válogatni, ha fontos a saját hálózatod menedzselése, illetve a combosabb wifi.
Az, hogy gigabites a lan a gépben az oké, de a link sebesség is aktuálisan 1Gbps?
Milyen szolgáltatói eszközt kaptál?
Van amelyiken csak 2 db port van, az egyik csak FE, a másik gigabit.
Ha a linksebesség is 1gbps, akkor próbálj meg a winstore-ban letölthető speedtest appal ( anntenna hungária, telekom, voda ) szervereken mérni, avagy töltsd le a speedtest cli-t.
A kábel ugye min Cat5e?
-
MasterMark
titán
válasz
Lacccca87
üzenetére
DMZ az gyakorlatilag egyenlő azzal, hogy az összes portot oda forwardoltad.
Ha nincs service a port mögött, akkor az online port checkerek nem mutatják nyitottnak, még ha jól is van forwardolva.
Úgy tudod kipróbálni, hogy nyitva van-e a port, hogy mondjuk mobilnetről, vagy másik internetről telnet-elsz egyet arra a portra, és ha fekete marad a konzol, akkor nyitva van. Ha meg azt írja nem lehet elérni, akkor nincs nyitva.
-
Lacccca87
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez mar router topik lenne, nem offolnam tovabb. Most hogy fix ipt beallitottam plusz dmz t az ip re igy ha megy a szolgaltatas ami igenybe veszi a portot ugy latom hogy aktiv.
-
Ticon05
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek DIGI 1000 Mbit-es nettel kapcsolatban.
Kedden húzták be a Gbit-es "csodát", azóta fele akkora a sebességem, mint a 100 Mbit-es csomaggal volt.
Tudom, hogy wifin nem jön át 1000 Mbit, de jelenleg 20-45 Mbit között mocorog napok óta. Ha direktbe csatlakozok rá kábellel, akkor is max 90 Mbit jön.
A szolgáltató szerint náluk minden rendben van, szerintem viszont nagyon is nincs.
Mi lehet a hiba, hol induljak neki?A gép konfig, amin próbáltam: Aorus B450 Elite alap, AMD Ryzen 5 3600, 16 Gb RAM, 250 Gb SSD. (Gbit-es hálózati az alaplapon)
Köszönöm előre is!
-
Lacccca87
addikt
Sziasztok!
Ha 212 vel kezdődik a külső IP-m akkor natolva vagyok?Köszönöm.
Üdv.
-
ballazol
senior tag
Köszi!

Akkor még egy frisset:
-
d.véderjoe
tag
Digi net elhasalt Dunaújvárosban? Csak nálam nincs?
-
Lajosnagy17
senior tag
Siófok és Pétfürdő is felkerült a DIGI listájára. Valaki megtudná erősíteni, hogy aktívan dolgoznak a hálózat építésén.
-
st1lo
csendes tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
A kapott infók alapján valószínűleg újítok egy routert az 1000-es internethez.
Viszont lenne egy kérdésem, mert jelenleg az ONT-re (ZTE ZXHN F618) az Xbox kábellel van rákötve (egymás mellett vannak és így ésszerűbb).
Szóval ha meglesz a router, akkor a routerre tudom rákötni (kábelesen) az Xbox-ot? Tudom egyszerű a kérdés, csak nem vagyok ebben a témában még jártas. Köszönöm a válaszokat! -
TeeJay
félisten
válasz
Novver
üzenetére
Ugye mondtam hogy így kell csinálni
Dettó ugyanez volt nálam, annyi különbséggel hogy én tudtam már bent is 1000-es netre szerződni telefonnal TV-vel és bekötéskor a srác mondta hogy nincs gigás switch de jelzi bent és jönnek cserélni akkor ONT-re kötnek át és lesz gigabit. Közben egész hónapban újítottam a lakást és mikor beköltöztünk akkor hívtam őket hogy most már lehet switchet cserélni, rá 1 órára már kábelezte a srác. -
Novver
senior tag
válasz
Novver
üzenetére
Megtörtént a bekötés 15 napon belül.
Személyesen megkötöttem a szerződést ahol alapból a 100-as csomagot tudtam szerződni, viszont egyből szóba jött az 500-as hogy megbeszélés és felmérés kérdése.
5 napra rá hívott telefonon az ügyintéző hogy egyeztessünk bekötési időpontot ami ma volt.
A szerelő aki kiérkezett zseniálisan intézett mindent, tisztában volt a dolgokkal, a papíron szerepelt alapból hogy "az ügyfél kérésére 500-as netet nézd meg lehet-e" < bjútiful.
Mondtam is hogy telefon nem kell, csak a nagyobb net. Kiment az emeleti dobozhoz ahol átdugott pár kábelt, mert az előző tulajnak volt telefonja, de ezt leszámítva kb 10 perc volt.
Húzott új kábelt a TV-hez, nethez a sajátomat használom így az sem kellett.
Telefonált egyet hogy heló, kéne az ügyfélnek az 500-as csomag, rakjátok már át.
Ez volt óra 5 perckor. Mondta hogy átírták a hozzáférést, kerek óránként frissül, így várjak egész utánig és utána mérjek rá, mert addig valóban csak 108/108 volt, viszont azt 1ms betonstabilan 0 jitterrel.
Rámértem egész után 5 perccel, és láss csodát, 500/400 környéki sebességeket mértem 5 külön szerveren a speedtesttel.
Wifi is stabil és hozza amit lehet az itt ajánlott ASUS RT-AC65P-vel.
Elkértem pofátlanul a telefonszámát hogy ha valami gáz van, akkor hívhatom-e. Egyszerűbb mint a központon keresztül szórakozni.
Összességében nekem 10/10 eddig az élményem velük.
Várom az FTTH-t
Köszönet mindenkinek a segítségért és a tippekért. Imádlak titeket!
-
pw12345
aktív tag
A Digi sok balf@szkodást rendez az utóbbi időben, de most szívnak a szél, meg a légvezetékek miatt is. Ez persze nem magyarázat a december óta tartó anomáliákra.
Viszont az oldalak jó része nem tudom mit csinál január óta üzemeltetés címén, helyett, de, ennyi karbantartást, server error feliratot,
504-es hibát még nem láttam, mint mostanában. Közben a sebesség és a ping megvan, nem raktak Nemzeti Alap Tanterv mögé sem. Van, ahová nem tudok reggelni, ahol meg rég fent vagyok nem ereszt be, vagy rapszodikusan, ilyen-olyan kifogásokkal. Szerintem, ez nem a szolgáltató sara. De lehet én vagyok a naiv.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
kavicska93
üzenetére
Digi eszközt bridge módban a saját eszközöd utána kötöd és az végzi a bejelentkezést, routolást és azon ha akarod ki/be kapcsolod a wifi-t.
A Digis eszköz bridge módban nem ad wifi jelet.
-
kavicska93
csendes tag
Akkor mindenekelőtt kell vennem egy új routert ami képet 1000 -es nethez. Illetve megkérni a Digit hogy bridge -be állítsák az eszközt utána összekötni és lehetséges hogy jó lesz.
Illetve az lenne a kérdés hogy most is sugároz az eszköz mint wifi és bridge-be állítják akkor olyan mintha csak modem lenne és akkor 0 wifi sugározás és vagy akkor és kell kapjak ? Ez csak azért mert hogy nem tudom hogy a főbérlő hogy használhatta idáig. -
tudi13
aktív tag
válasz
kavicska93
üzenetére
Ez kevéske lesz sajnos az 1000-es nethez. Csak 100-as LAN és WAN van rajta.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
kavicska93
üzenetére
Nem lesz jó a gigás nethez...
TP-Link TL-WR841N a portjai csak 10/100-t tudnak ( Fast Ethernet ) a Gigabithez pedig 10/100/1000 kell.
Ezt maximum AP módban érdemes rendszerbe illeszteni , hogy Wi-Fi-t sugározzon.
-
kavicska93
csendes tag
TP-Link TL-WR841N
-
4Grider
félisten
válasz
kavicska93
üzenetére
Ha van a Digi ügyfélszolgálathoz hozzáférésed, akkor kérd át bridge módba az eszközt és tedd utána saját routered, hogy az építse fel a kapcsolatot. Ehhez az is kell, hogy tudd a felhasználói nevet és jelszót.
Ha ezekkel nem rendelkezel, akkor a marad a második megoldás:
A saját routereden olyan adminisztratív ip címet állítasz be, ami megfelel a huawei eszköz LAN-jának. Pl. ha a Huawei 192.168.1.1-en érhető el, akkor mondjuk a saját eszközödnek beállítod a 192.168.1.2-t. Ha ez megvan, akkor letiltod róla a dhcp kiszolgálót, majd ezek után (és csak ezek után) a huawei eszközzel összekötöd, de nem szokásos módon, hanem az egyik LAN lábát használva. Így az eszközöd a Huwaei által biztosított LAN-t fogja továbbadni. Ha van rajta wlna beállítva, akkor pedig megmarad a saját WLAN-ja, de az is ugye a Huawei által biztosított netet fogja szórni.
Nem írtad egyébként, hogy konkrétan milyen típusú routered van... -
sfdrakex
nagyúr
válasz
kavicska93
üzenetére
Kérd át a Digis Huawei ontot bridge módba, kösd utána a TP linkedet, azon állítsd be a pppoe csatlakozást.
Ha ez nem válik be, vegyél egyet az összefoglalóban lévő ajánlott routerek közül, és az intézze a pppoet, állíts be rajta 5 Ghz wifit is.
-
kavicska93
csendes tag
Sziasztok,
Sajnos informatika terén nem vagyok jártas, de nemrégiben költöztem párommal Kecskemétre egy albérletbe és diginet 1000 es internet van a lakásban. Van egy alap Huawei eszközbe kötve az optikai net. ( wifi-t sugároz, de egy szobával arébb néha kriminálisan lassú tud lenni, illetve ps4-en nem tudok online játszani mert folyton szakadozik utána visszagyorsul) Van egy régebbi 2 antennás tp-linkem ami előző lakhelyemen 500-as neten teljesen jól működött, összekötöttem a Huawei-jel de ezen vagy iszonyat gyenge netet vagy szinte semmit se sugároz. meg van egy Repaterem is de azt szóra se méltassuk.)
Mi lehet a hiba, mit csináljak hogy egy stabil jó netem legyen.Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
TeeJay
félisten
válasz
sfdrakex
üzenetére
egy albérlő lakik ott kb. szerintem csak telefonon netezik és belső udvar így vélhetően nincs olyan vészesen sok 2,4GHz wifi
újépítésűben úgyis vasbeton a födém az 2emelet múlva már bőségesen eleget árnyékol
1 nappali 1 hálószoba oda elégDe majd vasárnap kiderül mit hova kell majd fúrnom
Csak gondoltam szólok hogy 15-ben FTTH-t aktiválnak a lakóknak hátha van remény máshol is pesten idén FTTH-t kapni -
TeeJay
félisten
válasz
herdsman12
üzenetére
mert ha annak a környékén jön be akkor lakáson belül nem alakítjuk át csak bejön az optika oda megy az ONT és a koax meg LAN marad ahogy eddig. vagy lehet LAN nem is kell mert az ONT-ben van wifi
-
TeeJay
félisten
vasárnap megyek unokatesómmal párja lakásához mert jönnek DIGI szerelők FTTH-ra átépíteni az FTTB-t és kérdéses fúrni kell-e majd vagy jó lesz a régi hely ahol bejön a kábel
illetve lehet kell majd konnektort csinálnom az ajtó fölé meg ONT-t felfúrni falra15. kerület Hubay Jenő tér újépítésű társasház
Megkérdezem már majd a szerelőket hogy mikor jönnek mondjuk 18-ba panelbe végre
-
sfdrakex
nagyúr
-
st1lo
csendes tag
Sziasztok,
A mai naptól nálam is be lett üzemelve a DIGINet 1000! Juhéééé
Az ONT készülék típusa ZTE ZXHN F618.
Panel lakásban lett beszerelve, ezért a kérdésem egyenlőre csak annyi lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata, hogy egy router hozzáadása mennyivel tudná megnövelni a jelet?Egyedül a legtávolabbi szobában van csak 1-es jelerősség, s ott kellene valamivel erősebb jel. Eddig egy régi 2 antennás TP-Link routerem volt (ami nem jó, mert csak 100 Mbps-t tud) és azzal is hasonló volt a jelerősség.
Egy több antennás router mennyivel tudna javítani a helyzeten? Gondolkodom a vásárláson (max. 20 ezer forintig), de nem vagyok teljesen meggyőződve róla, hogy jobb lesz a helyzet. Előre is köszi a válaszokat! -
atua
aktív tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Nem azzal van baj, hogy dolgoznak, hanem, hogy nulla a kommunikáció.
Az eredeti tervek szerint tavaly év végéig kellett volna befejeződnie az optikai átállásnak, de felénk még semmi sem történt, és senki sem tudja, mikor fog. Ha tippelnem kellene, ez még évekig el fog húzódni.
Ettől függetlenül semmi bajom nem lenne a 100/100-as netemmel, ha olyan lenne, mint régen. Régen stabil volt és hozta mindig a maxot. Mostanában ingadozik a sebesség, illetve, ami sokkal bosszantóbb, napi szinten szakad a net, hol 10-20 másodpercre, hol percekre.
Az meg egy másik (költői) kérdés, hogy az "átállás" alatt miért kell nekem ugyanannyit fizetnem a 100/100-as netért, mint másnak a gigásért?
Ja, és ha jól láttam, akkor hűség esetén már csak egy hónapra kaphatsz kedvezményt.
Csak szerintem kezd a digi is elkurvulni?! -
Borisz76
nagyúr
Tavaly nyáron! volt szerencsém kihallgatni egy beszélgetésben 3 mérnököt. Arról volt szó, hogy Hajdúszoboszlónál a vasúti sínek és a Keleti Fócsatirnán átívelő vasúti híd felújítása közben a sínek mellett hány szál optikai kábelt kell húzniuk.
Ha jól emlékszem akkor 48 szálról volt szó. Persze redundáns a rendszer ezért ezt egyből duplázzák is ha jól értettem.
Tehát a gerincvezetékeket már tavaly nyáron telepítették folyamatosan.A lényeg, hogy hozzánk végfelhasználókhoz mostanában ér el az optika de bizony rengeteg munka van mögötte és nem egyik napról a másikra terem....
Ebből is adódhat ez a rengeteg leállás, lassulás. Sok új kábelt fektettek és ezeket mind integrálni kell a meglévő rendszerbe úgy, hogy közben azért használni is lehessen.
Nem olyan egyszerű mint elsőre gondolnánk! -
Túzok22
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Mondjuk ebben igazad van. Akármelyik szolgáltatónál lehetnek településként eltérések, de az már azért ne legyen megengedett hogy egyik településen pl jó, a másikon szétesik az összes adó a tv-n, a netsebesség drasztikusan visszaesik, a ping meg az egekben van. Oké hogy lehetnek kis eltérések, de hogy ekkorák az azért már durva és minősíthetetlen.
-
Túzok22
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Érdekes. Nekem még szerencsére nem volt bajom a T optikával soha se.
-
Túzok22
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Jó de ez így nem állapot, nem is szabadna megengedni nekik hogy idáig fajuljon a dolog. Én pl csak a tv-vel vagyok a DIGI-nél, a nettel meg a telefonnal a T-nél. Érdekes a T-nél szinte soha sincs probléma, 1000/1000 és abból tökéletesen jön a 800/800, a ping meg mindig 5 - 6ms.
-
Túzok22
senior tag
válasz
melbourne
üzenetére
Központi hiba van a DIGI-nél, egy csomószor kockásodik/elmegy a tv, rengetegen panaszkodnak az országban, hogy megnövekedett a ping és visszaesett a sebesség. Valami nagy gáz van a központban, csak hallgatnak.
Egy csomó településen ez van a tv-vel meg a nettel már több hónapja és nem csinálnak semmit se annak érdekében hogy jó legyen és ne köszönjön vissza a hiba állandóan.
Valami tönkrement nekik a központban és kihat a fél országra. 
-
melbourne
csendes tag
Sziasztok!
Drasztikusan lecsökkent a net sebességem. Érdeklődnék hogy van-e ilyen jellegű probléma másnal is?
Le: 11,8 Mbps Fel: 94,6 MbpsHely: Szeged-Rókus
300/75 Mbit/s garantált a DIGINet 1000-nél
Routerem: RT-AC66U_B1
Kivagyok véve a Natolásból
ONT eszközt bridge módban van. -
snakess
csendes tag
Sziasztok! Most fognak hozzám optikai kábelt behúzni a lakásba és ezzel kapcsolatban lenne kérdésem hogy a kábelt amit behoznak mennyire lehet hajlítani? Mert nálam adott egy kábelcsatorna ahol hozhatnák a kábelt,de viszont hogy ahová szeretném oda hajlítani kell majd a kábelen és ahogy tudom ez üvegszálas kábel és esetleg ez megtörhet vagy lehet ezt egyáltalán hajlítani? Bocsi ha hülyeséget kerdezek,de aggodom hogy össze vissza kell ,ajd fúrni a lakást a kábel miatt. Előre is köszi a válaszokat!
-
Masato
tag
Sziasztok,
Ezen a grafikonon jól látszik, hogy minden este van kisebb-nagyobb gond. Lehet, hogy valami routerük fingott ki, csak persze kussolnak.

Valamikor 2019 februárjában vettem észre, hogy megszűnt a bix felé az 1 ms-os pingem, meg sokszor leesett a sebesség. Írtam nekik, de persze magasról lesz*rták. Azóta a sebesség többnyire stabilizálódott, de az 1 ms pingemnek asszem örökre búcsút inthetek.
Pécelen vagyok és úgy tűnik, ez a körzet került némileg szopóágra. Ha információim helyesek, akkor pl. Fót ugyanebbe a körzetbe tartozik, de pl. a szomszédos Maglód nem. Sajnos ott nem tudok egyelőre méréseket csinálni.
-
r3dsnake
nagyúr
-
4Grider
félisten
válasz
r3dsnake
üzenetére
Bridge-be akkor tetetsz szolgáltatói eszközt, ha a saját routereddel szeretnéd felépíteni a pppoe kapcsolatot és a saját LAN-odat menedzselni.
A fos (néhány dolláros) szolgáltatói eszközök egy normális (mondjuk az összefoglalóban szereplő ajánlott) saját routerrel szemben nem igazán tudnak versenyezni. -
adika4444
veterán
válasz
Túzok22
üzenetére
Bix.hu-ra a szokásos 1--5 ms környékéről 20 és 50 közé felment.
Jelenteni nincs igazán mit, a pingre gari nincs, a sebesség meg megvan. Ráadásul ha más is tapasztalja, akkor jellemzően nagyobb területi hiba, és amúgy is észlelik.
Igen, mostanság valóban megszaporodtak a hibák a szolgáltató háza táján, bár felém ha néha zuhan a sebesség vagy nő a ping, akkor sem száll el, ami végül is elég jó...
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Nintendo Gameboy Classic Pakk
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pont ezt akartam kérdezni, hogy bridge módban ki lehet-e kapcsolni a wifi-t, de akkor ez alap lesz, hogy kikapcsolódik.
Egy csomó településen ez van a tv-vel meg a nettel már több hónapja és nem csinálnak semmit se annak érdekében hogy jó legyen és ne köszönjön vissza a hiba állandóan.