Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Arni9010
aktív tag
válasz
unknownuser
üzenetére
Na erre nem számítottam...

Reméljük nem fognak ezzel foglalkozni...
-
unknownuser
tag
Azért én nem hiszem, hogy majd gyakran alkalmazzák a korlátozást, hiszen eddig is engedtek minket jóval kisebb sebességen jóval többet forgalmazni. Furcsa ez az egész.
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
unknownuser
üzenetére
ez most vagy vicc aminek elég rossz vagy igaz és akkor marad a mostani netünk...
annó az ipc csinált ilyen korlátozós dolgot mikol a chello vagy mi bejott havi 20 giga volt az adat keretem és ha tul léptem keményen lekorlátozott
nem csodálkoznék ha kiderülne hogy az upc keze van ebben is

-
törölt tag
válasz
unknownuser
üzenetére
Ez most egy vicc? Pont az 500-asnál és 1000-esnél? Akkor mit ér az egész? 1 óra alatt megvan az 1000-essel ez az adatmennyiség. 350 GB a blu-ray korszakában semmi. És akkor a 4k?

(#19088) Mr. Janó:
Ráadásul még makacs is, mert kimentem le- majd felkapcsolni a digi villanyóráját (ez időnként segít a szolgáltatás szünetelésénél is), semmit nem segített.
-
ACE-
addikt
Ennyi, vissza is tértünk a UPC szintjére, már mondom is le az 500-as megrendelésemet, jó nekem a 200 is de a korlátozásokat nem szeretem...
-
stanley00
aktív tag
válasz
unknownuser
üzenetére
Már én is bejelentettem az 500 Mbit-re az igényt de akkor ezek szerint ha majd hívnak, hogy jönnének akkor valószínű közölni fogom, hogy már nem aktuális. Vicc az egész. Most komolyan, mi értelme így az egésznek?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
unknownuser
üzenetére
Ez durva korlátozás, mert most is lazán megvan a havi 2,5TB forgalom...
-
unknownuser
tag
Új ÁSZF:
"A Szolgáltató a DIGINet 500 és DIGINet 1000 szolgáltatás igénybe vétele kapcsán túlzott mértékű használatnak tekinti azt az esetet, amikor az Előfizető adatforgalma egymást követő három hónap átlagában a 350 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja. Amennyiben az Előfizető adatforgalma egymást követő három hónap átlagában a 350 Gigabyte forgalmi adatmennyiség 80%-át eléri, a Szolgáltató erről értesíti az Előfizetőt, a jogkövetkezményekre történő figyelmeztetéssel, és egyúttal felhívja a szerződésszegő magatartástól való tartózkodásra.
A Szolgáltató által alkalmazott értesítés formái: sms üzenet; email üzenet; felugró ablak. Ha az Előfizető forgalma meghaladja fentiekben meghatározott adatmennyiséget, akkor a Szolgáltató az Előfizető szolgáltatásnak sebességét jogosult korlátozni. Amennyiben az Előfizető a szerződésszegést a Szolgáltató jogkövetkezményekre történő felhívása esetén sem szünteti meg, azaz adatforgalma az értesítést követő hónapban ismételten meghaladja a 350 Gigabyte adatmennyiséget, a Szolgáltató a szerződést az ÁSZF Törzs 12.6 pontjában foglalt rendelkezéseinek megfelelően felmondhatja. A Szolgáltatás korlátozása az igénybe vett internet csomaghoz rendelt adatátviteli sebesség maximum 90%-os lassítását, azaz a rendelkezésre álló sávszélesség csökkentését jelenti. Ez az alacsonyabb sebesség továbbra is – időbeli korlát nélkül – lehetővé teszi az Előfizető számára, hogy a Szolgáltatást használhassa. A szolgáltatás korlátozásának időtartama alatt az Előfizető az egyedi előfizetői szerződésében meghatározott havidíjat köteles fizetni." -
törölt tag
válasz
üzenetére
Így nehéz bármit mondani.
Azt legalább tudni kellene milyen közegen megy a házig a kapcsolat, mert pl. a koax alapú - DOCSIS 3 szabványra épülő rendszerek (ilyet "erőltet" pl. a T-Home) - igen érzékenyek a terhelésre. Az optika (FTTB/FTTH), amit a DIGI használ (meg pl. a T-Home OptiNet, ami szintén FTTH) meg nem érzékeny a terhelésre.
-
DLDKox
aktív tag
Békéscsabán minden rendben.

-
NyuszyCaster
senior tag
valaki tudja az 500 as net követelményeit nem mintha ezzel a mostani sebességel bajom lenne de szivesen spórolnák 2 évig
-
dokee78
félisten
&
Köszönöm. -
törölt tag
A nap ezen időszakában ennyit tud nálunk a 100/50-es digi:

IP-cím váltás sem segít ezúttal, a sima internetezés is gyötrelmesen lassú, mint a modemes időszakban.

(#19077) zsolt501:
Még a digi saját honlapján lévő méréssel sem kaptam letöltésre 2-nél jobbat. Siralmas.(#19078) Mr. Janó:
21. ker. társasház
-
dokee78
félisten
válasz
dokee78
üzenetére
Csütörtökön jönnek kötni,viszont kérdeztem a kábelezéssel kapcsolatban őket.
Azt mondták,ha volt előtte netszolgáltatás kiépítve,akkor nem biztos,hogy kábeleznek.
De ki tudja milyen lehet a UPC kábelezése,bírná-e a 50MB fel sebességet?
Mert ugye 120-as volt,de csak 10 fel sebességgel. -
TeeJay
félisten
válasz
zsolt501
üzenetére
otthonra gigabitig édesmindegy ám
nálam a 20méteres házilag krimpelt CAT5 kábelre is gigabitet írt a laptop meg a router között
az igazi előnyt max az jelentené ha a routertől kimérnéd a DIGI switch-ig mennyi kábel kell
megveszed CAT6 kábelből és mikor cserélik a switch-et kéred hogy húzzák be a régi helyett
mondjuk sebességügyileg semmi extrát nem adna csak masszívabb frekvenciát elbír a jövőre való tekintettelrouter meg otthoni eszközök közé meg már fillérekért lehet kapni 2méteres CAT6 patch kábelt
valami 300 forint körül vannak -
zsolt501
nagyúr
válasz
kabelmania27
üzenetére
Majd ha stabil lesz, akkor örülni fogok, de még nem felhőtlen az öröm, mert olyan a sebesség mint egy EKG görbe...

Amúgy lehet hogy ezért is raktak előre mert eléggé prüszköltem bent, mert totál instabil és szakadozó volt az internet, amikor kijött a szerelő mondta is hogy figyeljek erre.
Amúgy ma már 2 szakadás volt mióta átkötöttek, szóval ezeket még javítaniuk kell. -
n.norbi
csendes tag
Sziasztok.
Lehet volt már róla szó. A diginél eddig a top csomagban voltam. Ezt ugye megemelték. Én ebből még semmit nem tapasztaltam. Panelházban lakom és a kinti dobozból rögtön a gépbe megy a kábel. Lehet, hogy ez a baj?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
kabelmania27
üzenetére
miért is?

-
SirKero
őstag
válasz
Tournament
üzenetére
cat5 kábeleim vannak és simán megy a 218/54 Mbps routeren keresztül is.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Ha speedtest látja stabilan azt a sebességet akkor teljesen kész a dolog...

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Na majd ha nekem is bekötik letesztelem, érdekes amúgy mert a sebességet SpeedTest szerint látja, így elvileg normális oldalakról ilyen 23-25-nek illene lenni.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Érdekes, én a jelenlegi 80-as TopNet-tel ami 87-et lát, 10.4 mb/s tudok tölteni.
-
törölt tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Persze ez így van, de kb. 20m-es szegmens hosszakig nemigen van gond az nagyon rövid távolság. Nálam a leghosszabb gigabites ethernet kábel 7 méter. (Bár igaz, hogy Cat.6-ot használok.)
... de, nálunk a 4.-emeletre már közel 30m-nyi Cat.5e UTP kábel megy fel és a DIGI nem húzott STP-t. Nyilván, mert feleslegesen drága lett volna.
... de mint írtam, akinek van pénze költse. Bár én inkább egy lakáson belüli optikai hálózatba gyilkolnám a pénzemet. Az jelelenleg 100 GBit/sec-ig tuti lenne, csak azt nem tudom, mit forgalmaznék rajta.

-
Dot
őstag
válasz
üzenetére
Igen, ha majd normális házam lesz normálisan ki lesz építve a hálózat!
Holnap ha jönnek csináltatok velük egy 2 méteres darabot, akkora kell. (ha meg nem csinálnak, hosszabbra hagyom a bejövő utp-t és levágom a végét!
/ha már drága pénzér megvettem a krimpelő fogóm/) -
B-L-A-C-K
titán
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Pl: link
-
Sonja
nagyúr
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/ - Innen egy nagyobb file.

Szerk.: Lassú voltam.

-
törölt tag
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
... és még egy telefonálgatást is megspóroltál!

-
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
próbáld innen; link
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Megnéznéd nekem mennyivel tudsz letölteni max?
Előre is köszi (olyan 23-25mb/s közé saccolom)

-
törölt tag
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Mondtam én, hogy valami lekorlátoz!
Megy ez mint az ágybavizelés.

... és köszönjük meg csernak75-nek is a segítséget.
-
törölt tag
Árnyékolt (STP) kábelt szerintem csak akkor használj, ha árnyékolt csatlakozóba dugod és a pl. a switch is földelve van különben a galvanikusan nem csatlakoztatott árnyékolás antennaként viselkedik és csak gyűjti az elektromágneses hullámokat.
Egy lakáson belül sem olyan távolságok (max. 20-30m szegmenshosszak), sem olyan zavarás (pl. erős mágneses terű elektromos motorok) nincs, ami indokolná a plusz árnyékolást.
... de, ha sok a pénzed kiépíthetsz egy full STP otthoni hálózatot csak ügyelj mindenhol a galvanikus árnyékolás kontaktra és valahol földeld is le.

-
zuzu000
őstag
helló
200/50-es net kéne elméletileg, hogy legyen. a switch egy fekete zte, hátulján 2013 jun dátummal ellátva. pontos típus nincs ráírva, csak kínai jelek a ZTE felirat után. ez képes 100mbit fölé menni, vagy ki fogják cserélni előbb utóbb? mert most csak 100/50 van. routerem 1043nd v2, azzal nem lesz baj.
-
sethyx
csendes tag
-
Dot
őstag
Ha már kábelek és sebességek akkor ide is felteszem ezt a kérdést: [link]
-
törölt tag
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Hát ez az!!! Dugd át a 4. GE portba, mert ez csak egy 100-as ethernet.
-
csernak75
senior tag
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Igen, dugd át a 4-be és jó lessz!
-
Tournament
aktív tag
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
nálam is ez a helyzett neten most találtam infot egy oldalon
zte modemem van nincs mit hova dugdosni nálam mivel csak 1 port megy a 4ből az is a 3. port
cat5e kábelem van de mind csak 100mhz-es
Cat5 = If you plan on running at most 100 Mbps
Cat5e = If you plan on running at 1000 Mbps (1 Gbps)
Cat6 = If you plan on running at 1000 Mbps (1 Gbps) or more. Cat6 is better if you are in areas that have lots of interference like near power lines, lights, manufacturing equipment, or a long distance 1000 Mbps (Gigabit) run.
We advise that you run at least Cat5e or Cat6 cable in the walls
Cat5e are great for patch cables from the patch panel to the switch or from the computer to the wall jack
We very rarely use Cat5 cable anymore.
For most applications the CAT5E 350MHz network cables are best. They will run up to 1 Gig and are not as expensive as CAT 6 cables.
CAT 6 cables are great for "future proofing" your installation. They are rated to carry network speeds above 1000 Mbps (Gigabit).
CAT5E 100MHz are rated to only run up to 100Mbps networks but are inexpensive. -
Tournament
aktív tag
űdv!
Az hiba ha 100mhz a cat5e kábelem ? akkor mehet csak 100mbps csak ?
-
törölt tag
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
A GE nem Gigabit Ethernet-et jelent?

(Az FE meg a Fast Ethernet gondolom, azaz a 100 Mbit/sec.)
-
Efbialy
tag
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Az utolsó előtti bekezdésbe:
"Diginet200 és a fölötti csomagok esetén ellenőrizni kell, hogy a fehér színű ONT (HG865) esetén a 4-es számú portba van-e csatlakoztatva az eszköz"Szerintem ez nézd meg.
-
törölt tag
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Csak egy kérdés még. A sz.gépben a hálózatnál azt írja ki az op. rendszer, hogy GigabitLAN?

-
zsolt501
nagyúr
válasz
janos1988
üzenetére
Még nem, most még nem rakhatom rá a szerverre a netet, mert a laptopomon kell tesztelni
pedig már a szerver sír a sebességért 
Meg el kell rendeznem a kábeleket, mert hagytak bőven itt kábelt

Sajnos még nem túl stabil igen csak ingadozik pedig közvetlen az ONT-ről jön a net.
-
janos1988
addikt
Na de ne offoljuk szét a topikot. Jöhetnek a képek, videók, tapasztalatok zsolt501-tól. Ha még nem füstölt el a vinyója.
-
törölt tag
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Valamit biztos "reszeltek", az az 50 Mbit/sec feletti feltöltési sebességedből látszik.
... de, még nem az igazi.
-
törölt tag
válasz
Tournament
üzenetére
Pl. Cat.5e UTP. Közismert nevén, Ethernet patch kábel.
-
janos1988
addikt
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
"Itt igazából arról van szó ha másnak jár, neked miért ne járhatna." - Ezért nem kell a hűséggel szórakozni a Digi esetében. Nem egy UPC vagy a nagy T ahol a hűséggel 3x ennyit is megspórolhat havonta.
"(persze van aki ezt is észreveszi)" - Az váltson kisebb csomagra és már is többet spórolt és szinte csak néhány olyan csatornáról mond le amiknek a létezéséről sem tudott.
De azt a havi 2k-t szerintem nagyon sokan meg tudnák máshonnan is spórolni.
koxx: Havi 2k akkor sem egy érvágás egy átlagos családnak, ahol meg sokat számít, az nem azzal van elfoglalva, hogy mennyi csatornája legyen és milyen gyors legyen netje.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
HZoli87
üzenetére
A net miatt kell, mert ha nincs meg az összes ér akkor csak 100-as hálózatot fog látni, miután meg van az összes ér onnantól látta gigabites hálózatnak.
Ráadásul nálam toldozott foldozott volt az UTP ezért is volt érdemes új kábelt nekik húzni a régi UTP ami toldozott volt az meg maradt a telefonhoz. -
-
törölt tag
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Igen! Így - a leírtak szerint - a letöltésnek valóban 100 Mbit/sec fölé kellene mennie, ha már valóban megemelték a sebességet. (Ahogy írtad.)
Sajna szerintem is marad a telefonálgatás.

(Bár a garantált megvan, de egy telefont megér.) -
B-L-A-C-K
titán
válasz
janos1988
üzenetére
Itt igazából arról van szó ha másnak jár, neked miért ne járhatna. Ha új vagy, vagy régi, akkor is ugyan úgy aláírnál/aláírsz 2 évre. Havi szinten meg tényleg nem sok az az 2 ezer forint (persze van aki ezt is észreveszi), viszont 2 évre összeadva már csak ~50 ezer, ami szerintem tudna menni más helyre is...
Ezt persze teljesen kívülállóként mondom mert nekem a 200/50-es net még sok is, és ~1.5 évig még el a szerződésem.
-
trec12
addikt
válasz
betyarr
üzenetére
Nálunk a Digi hűség nélküli ára most már az új 50-es nettel szerintem laposra veri a helyi kábeles konkurencia maradékát a területi kedvezményük (20-as net) ellenére is amit két évre adnak. Nem beszélve a Diginél nem létező kábelmodemről, az alapvetően kódólatlan digitális csatornákról ill. az alacsony percdíjakról.....
Persze, hogy kinek milyen csati a lényeg ez a konkurenciánál azért még tart pár efit.....meg ugye a váltási hajlandóság.....Náluk viszont nem téma az újra 2 év automatikusan adják (gondolom csak hogy maradj)....
-
Bennyboy
őstag
Akinek lejárt a hűsége az írjon nekik email-t,h vagy felajánlanak vmi kedvezményt vagy jön a szolgáltató váltás. Ezeket a köröket én is lefutottam. Személyesen se tudtak segíteni, de a 2. emailemre mondták, h játszik a 2 éves hűség és az ezzel járó havi díj (maxos csomagban vagyok) Remélem tudtam segíteni.
-
törölt tag
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Akkor Te FTTH-s területen vagy és optika megy az ONT-ig (fehér kütyü, ahogy írod). Onnan meg UTP a gépbe. Igy van?

-
xxSanchez
őstag
Ez valóban vicc, hogy nem lehet újra hűséget köttetni...már ma mentem volna, hogy váltsak az új csomagra, de így kihagyom valószínűleg.

Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Arc Raiders
- Gaming notebook topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Exkluzív órák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen videókártyát?
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- VGA kibeszélő offtopik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ezzel csak a jogot tartják fenn maguknak..

Ha holnap megismétlik ezt a műsort, ellátogatok személyesen hozzájuk, mert ez a szolgáltatás tényleg nem szint.

csak 10 éves és ilyet adtak akkor a boltba még

/ha már drága pénzér megvettem a krimpelő fogóm/)

pedig már a szerver sír a sebességért