- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Nem lett arányos a fogyókúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ákinard
aktív tag
válasz
premete #26020 üzenetére
Ha megmondod hol és milyen címszó alatt találom meg, megnézem
Garijegy szerint a CHS 06. hó elején értékesítette, én aug elején vettem.
A dell garancia oldala szerint is június elején jár majd le a garanciája... (2 hónappal korábban...)Ellenben a doboza bontatlan volt, előttem bontotta meg a "plombáját" a doboznak.
-
-
norrberth
addikt
válasz
premete #25903 üzenetére
Én ezt olvastam róla.. Tény, hogy lehet optimalizálni a Windows 7 rendszert és kiadni Windows 8 néven némi változtatással..de mivel a Windows 8 rendszerbe eleve több folyamat fut, több ramot eszik ezért egyszerűen kizárt hogy tényleg gyorsabb legyen mint a 7. A hetesbe sőt az XP-be is van hibernálás, ergo mindent futó folyamatot ment és minimális energiahasználással takaréklángra tehető a gép..ez kb ugyanaz az effektus de mint mondottam ennek sok más hátránya van és mindenképp a játékok és a teljesítmény rovására megy a dolog. Rettentően erős gép kell majd, hogy ezek a nonstop animációk ne igényeljenek akkora terhelést mint azt sokan hiszik. Az autóba is lehet tenni turbó motort csak aztán ne csodálkozzon az ember ha 20 méterrel később füstölni kezd.
-
FehérHolló
veterán
válasz
premete #25930 üzenetére
15"-os laptopjaim vannak 7 éve. Heti 4-5 alkalommal hordozom oda-vissza az épp aktuális masinát, ebből egyik egy 2x3 órás vonatút. Egyetlen bajom, hogy nehéz, a használattal nincs gond. Étteremben is elfér az asztalon, vonaton is az ölemben. Repülő valóban necces, buszon meg amúgy is hányingert kapok, ha nem nézem a tájat.
Mondjuk annyi biztos, hogy ezt a strapát egy consumer, illetve multimédiás noti nem bírná.Ja, természetesen munkához kell a 15" (és nagyon nagy felbontás), nem a vicc kedvéért van ilyenem.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
premete #25930 üzenetére
Azért ez így nem teljesen fedi a valóságot. Én szoktam használni a laptopot távolsági buszokon, ha nem ül melletted senki akkor a 17-es is simán kinyitható és viszonylag kényelmesen használható is. Amikor ülnek melletted akkor meg úgysem fogod kinyitni a laptopot és nekiállni tanulni vagy filmet nézni, mert a melletted ülő szinte végig bámulni fogja és az nagyon zavaró szerintem.
Aki meg csak azért vesz laptopot mert valaki azt ajánlja neki, annak bizony úgy kell. -
oncsi
őstag
válasz
premete #25501 üzenetére
Szia!
13-as is jó talán, de ez az asszony hurcibálós gépe. icsi, könnyű és minimum 1280x800 as felbontású kell legyen. Szinte csak Netre, Filmekre (SD sorozatok) és levelezésre használja. Proci picit lehetne erősebb, meg SSD kéne bele. De a fő, hogy 4 óra felett legyen az aku idő. És a súlya inkább csak a D430 körüli legyen.
A másik sarkalatos kérdés a minőség! A D sorozat anyaghasználata, stabilitása tetszik.
Az ár az kényes kérdés. Inkább egy használt de minőségibb cuc, mint egy új, de picit is gagyibb. A D430-at "újonnan" vettük, (1 éves volt de aki vette itthonra, az abban az évben nem is jött haza) Így az akkori lista ár feléért (140eFt-ért) jó vétel volt. Most viszont inkább 100 körül néznénk valamit.Van másik 2 noti is még itthon Nekem egy D630 napi használatban, és egy ASUS, amit szinte nem is használunk.
-
buvartacsko
addikt
válasz
premete #25173 üzenetére
Szerintem 2x leírtam hogy nem az én gépem, és nincs is előttem a gép.
Továbbítottam annak akié a gép, majd ő telefonál, és ha kérdezik a service taget, akkor ő feltudja olvasni nekik.
Persze te biztosan nem kötekedsz.
Normális ember tudná értelmezni amit leírok.
Volt is aki tudta értelmezni, és segítséget is kaptam. Te eddig csak kötekedtél.
-
buvartacsko
addikt
válasz
premete #25166 üzenetére
Köszönöm hogy kötekedsz.
Nem tudom a laptop pontos típusát, barátnőm jelenleg nincsen velem, és nem ez a fő témánk.
Vagy ha együtt vagyunk se azt nézzük minden percben hogy a másiknak milyen gépe van.
Nem azt írtam hogy napokkal később szerintem, hanem hogy vihar után bedugta a modemet stb... Nem írtam olyat se hogy Acerem van, thinkad x200 tablettal nyomulok ha tudni szeretnéd.
erre van helyszíni garanciám, sajnos a dellnél nem tudom hogy van ez. illetve barátnőm nem gyengébb képességű , de azért köszi.
-
buvartacsko
addikt
válasz
premete #25164 üzenetére
van garancia a gépen, szerintem biztos kicserélnék, de azért köszönöm a semmit.
egyébként rég nem villámlott már , vihar után bedugta a modemet a 220-ba, annak meg a lan kábele benne volt a gépbe, pukkanás, és ennyi. a modemnek semmi baja, a gép azóta nem látja a lant. tudom, az előbb furán írtam le. a gép egyébként működik. tehát nem tudom a biztosító mit fog szerinted kezdeni a géppel? gondolom majd jól felhívja a dell szervizt ahol kicserélik.
rohadt idegesítő, hogyha nem tudod a választ akkor minek kommentelsz, vagy ha tudod a választ, akkor annyi erővel amennyivel ezt leírtad akár segíthettél volna.
látszik hogy budapesti vagy.
-
voyi
aktív tag
válasz
premete #25101 üzenetére
igenám,de ami chipset van ebben a típusban (intel gm45), az elvileg még az 1066 mhz-es ddr2es ramot is támogatja...
Szóval ebből kifolyólag gondolom 667mhz-re van állítva a ram órajele,amit én a biosban nemtudok módosítani, mert nincs ott olyan opció -
ATM_automata
őstag
válasz
premete #25027 üzenetére
A nagy gond az, hogy a mikor az adott termék oldalán vagy, akkor a support oldal nem jelzi, hogy egy szűrt állapotot kapsz. Fontos megjegyzni, hogy ha service tag alapján keresed a terméket, akkor a kapott oldalon oprendszer választás után sem bővül a lista.
A másik nagy gond, hogy az oprendszer szűrő nem egyértelmű. A Bios nem oprendszer, ráadásul windows alól lehet frissíteni az ott található fileal a biost. Tudom, mert mind a saját, mind a másik gépet lefrissítettem.
Ha a kollégák tanácsa alapján "simán kikeresem" a laptopot a listából, akkor már működik a szűrés, de akkor is alapból a 19 drivert mutatja mint összes elérhető, viszont oprendszer választás után 44 lesz belőle. Ezt én nem működési sajátosságnak nevezném, vagy érdekes gondolkodásnak, hanem szűrési hibának. Tekintettel arra, hogy nem csak engem fogott meg a dolog, hanem már elég sok embert, elgondolkodtató, hogy a hiba nem az ÉN készülékemben van, hanem a DELL gondolkodásában...
Ha lenne itt valaki a delltől, akkor érdemes lenne vele elbeszélgetni arról, hogy van-e ráhatásuk arra, hogy ez másként legyen, illetve arra, hogy a tetves hiányzó drivereket kereső pluginjuk, amit IE alatt lehetne használni, ha rendesen menne, mire való? Mert feltettem pl a PC Checkup progit a notira, kiírta, hogy 1 driver hiányzik, aztán átdobott arra a service tag szerint szűrt oldalra, ahol a drivert nem lehet látni. De se azt nem írta ki, hogy milyen drivert keressek, se magától nem tudta beazonosítani és leszedni a netről. Pedig van olyan ID-ja az egyes hardver elemeknek, amik alapján ez simán megoldható lenne.
-
vilmaboy
őstag
válasz
premete #25029 üzenetére
értem én hogy gőzgép, de akkor mi hajtja? a vasut legalább 1értelmű. de a dell support szerintem nem az, hamár olyan emberek is belefutnak a hülyeségbe uram bocsánat mint én/mi, akiknek már párszáz laptop megfordult a kezükben... részemről jegelve a téma
az hogy én hibáztam természetesen teljes mértékben kizárt
-
vilmaboy
őstag
válasz
premete #25027 üzenetére
mint az mexokott... általában a support oldalakon vagy nem ad ki semmit az oldal amég nem választasz op-ot, vagy kiadja az összeset egyben. xptől win7 x64-ig... és utánna szűrheted. Szerintem az nem egyértelmű, hogy pl nekem is kiad kb 30 drivert ami jó a win7 x64hez, majd ha oprendszert is választok, akkor kiad még 20 dolgot...
Szerintem ez igenis félreérthető... és nem csak én futottam bele mint látom... az is lehet, hogy csak én voltam bafék, de hogy nem az biztos
...
-
tragiQss
tag
válasz
premete #24832 üzenetére
Mennyi idő után "nem meleg"?
Mert úgy fél-egy órán át az enyém sem, legalábbis nem vészes, hacsak nem hajtom meg alaposan a gépet, mert akkor kb. húsz perc is elég neki.Egyébként alapjáraton 55 fokos a proci, most, hogy megnyitottam a hozzászólás ablakot, felment 62-re... (a néhány mozgó gif miatt... elég furcsa)
-
válasz
premete #24705 üzenetére
Tetszetős darab, viszont a 12,1" már tényleg nagyon kicsi nekem.
Így is 15,6-ról indultam, aztán rájöttem, hogy a 14" még rendben van a hordozhatóság miatt, és még egy 13,3-ast esetleg bevállalnék, de már azon is elgondolkodok.Szóval az már tényleg kicsi lenne nekem sajnos. Esetleg még valami ötlet?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
premete #24641 üzenetére
A gond az, hogy a notebookokhoz hiába értesz, az emberekhez úgy látszik kevésbé (nem kioktatásnak szánom) a Fórumot sokkal többen olvassák, mint ahányan tagok és általában nemcsak annak tanácsolsz, aki kérte a segítséget, hanem sokkal többen kapnak ihletet ilyen fórumokból...
Például:[link]
Egyébként váltóáramnál nem V*A=W bár persze egy laptopnál nyilván nem folynak nagy áramok, de azért egy töltő áramfelvétele, a vezeték és főleg a csatlakozások milyensége miatt nagyon változó. Kókány megoldásoknál pláne.... A csatlakozók belső és külső érintkezőátmérői közötti különbségek például "érdekes" jelenségeket produkálhatnak... Legközelebb az ilyet inkább privátban írd és akkor biztosan csak olyannak üzensz, aki érti is....tragiQss: Simán szétszedtem a netbookomat és a tabletemet is egy jutub videó alapján, ellenben javítani már nehezebb, és az összerakása is bonyolultabb volt, mint a szétszedése... Persze én anno műszerészként végeztem, igaz akkor még a számítógépeket villáskulccsal szerelték....
-
somasz
Topikgazda
válasz
premete #24641 üzenetére
És a többiek:
Ajjaj, kicsit elszabadultak az indulatok.Nem vagyok tapasztalatlan, a villamos részektől azonban kiráz a hideg, inkább kétszer kérdezek, mint egyszer sem! A kábel vágást értettem, miről van szó, köszönöm az ötletet, de találtam Mickey-egér kábelt.
Ha nem jöttem volna ide, nem tudnám, hogy mi a borotválkozókábel, magnó kábel vagy mickeyegér kábel, és hogy miben különböznek. Az, hogy a "notebook hálózati tápkábel" nem jutott eszembe, a vizsgaidőszak kevés alvásának köszönhető, nem feltétlen tapasztalatlanságomnak.
Láttam már atomjaira szétszedett notebookot, sőt összerakottat is, én követtem el mindkét fázist (és ebben a sorrendben)
Szóval ne vitatkozzatok, szeressétek egymást!
(Most pedig hozom a szöget, a nyálat, a konnektort, meg a sniccert és jól megrázom magam és megszúrom a kislábujjam
)
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
premete #24637 üzenetére
Azért ismeretlenül biztatni fiatal és tapasztalatlan embereket, hogy egy hárompólusú csatlakozót váltsanak ki egy szétvágott kéteressel....
Mi van, ha a földet és a fázist csatlakoztatja a konnektorba töltőről? A föld az teljesen vak?
Nem beszélve a vágás után előálló törésveszélyről...
Egyszer, egy-két napra, "vészhelyzetben" , mikor a normál kábel beszerezhetetlen, hozzáértő embernek megoldás lehet, de ők erre maguktól is rá fognak jönni....
Olyan ez, mint ha azt mondanám Neked, hogy az emésztési zavaraidra nézz szét a nagymama régi használati utasításukat vesztett gyógyszerei között, a szívgyógyszerek csomagolása más szokott lenni....
A fészbuk meg nem is annyira tér el, a mi Fórumunktól már felhasználói bázisát tekintve, a nagymamik ritkák (még) itt, de a júzerek túlnyomó többsége nem éppen elektromos szakember....
Dell laptopot szétszedni egyébként könnyű, összerakni, működőket, rosszakból, az már inkább érdekes...
Persze ez még inkább a véleményeddel ellentétesen ható érv, hiszen amit a gyakorlott könnyűnek gondol, azt a gyakorlatlan leginkább elrontani szokta... -
válasz
premete #24637 üzenetére
Most csak gondolj bele, idejön olvasgatni egy fiatal srác, mert nincs a notebook töltőjéhez tápkábel. Elolvassa a hozzászólásodat, amiben azt írod, be kell vágni a magnókábel végét. Ő fogja, elkezdi bevágni, de megrázza az áram, mert a fali aljzatba dugva hagyta a másik végét... Extrém példa, de sajnos megeshet.
Nem árt az elővigyázatosság, főleg ha valaki hálózati kábelt hekkel. Ilyenkor fel kell hívni a figyelmet, hogy mindenki csak saját felelősségére végezze el a műveletet.Ahogy írtam, nem véletlenül van 3 tűsre tervezve a töltő, földelni kell, mert úgy biztonságos.
A hozzászólása véletlenül küldődött el háromszor, ezen ne akadj fenn. Bárkivel előfordulhat, ilyen esetben pedig szólhat a moderátoroknak, hogy töröljék.
A kókánymiskát pedig a megoldásra mondta ("kókánymiska megoldásokat"), nem a személyedre, tehát ebben a formában nem személyeskedett.Facebook chat stílust hol láttál?
tiborandras: Nem írtam, hogy minden töltő 3 tűs.
-
somasz
Topikgazda
válasz
premete #24618 üzenetére
Ha már ilyen jól kisegítettél, nem tudod esetleg annak a kábelnek a nevét megmondani, ami a PA-3E 90W-os, lapos táphoz kell? 3 szög alakban, 2 kisebb, egy nagyobb kell bele.
Az angol csatlakozós végére 5A volt feltüntetve, amit találtam itthon az 2,5A-es.
Lehet-e belőle baj, ha azzal használnám? Hol találok 5 A-osat? -
TeeJay
félisten
válasz
premete #24527 üzenetére
szerintem meg tudom hogy az Acer jobb mint ez a Dell...
itt van előttem mindkettő, az általatok ócskának tartott Acer-ben minőségibb cuccok vannak már bocs... (kingston ram, wd vinyó, broadcom 300-as wifi, normális billentyűzet, broadcom gigabites lan, na meg persze a dedikált Radeon 5470)még a műanyag minősége is masszívabb
ha annyira tetszik a Dell meg lehet venni, BP-en belül 105pénzért adom múlthéttől indult a 3év garancia és még Win7 Ultimate SP1-et is raktam rá mert gyárilag nincs rajta oprendszer -
-
-
-
mghltm
addikt
válasz
premete #24381 üzenetére
ejha, te aztan jol el vagy tevedve a temaban:
C-60, 2 mag, 1.0 GHz/1.33 GHz, HD 6290
N570, 2 mag/4szal, 1.66 GHz, GMA 3150a csucs szandikakban csucsulo hd3000-et hogy hozod a 9 watt-os osztalyba, szamomra rejtely.
osszefoglalva: clock-to-clock jobb az amd c60 az intel-nel cpu eroben es grafikaban is.
-
bod101
aktív tag
válasz
premete #24388 üzenetére
Egy nagyinak lenne aki nem akarja hordozni, viszont nem kell neki asztali se mert ezt el tudja rakni az asztalit meg nem
Netbookot akartunk, de mivel ennek nagyobb a képe azért gondolkoztam el ezen és kérdeztem, hogy van-e olyan mint egy atom vagy semmit sem ér.
Hol veszel 50k-ért netbookot érdekelne akár privátba is.
-
melan
senior tag
válasz
premete #24298 üzenetére
Hmm tekintve, hogy friss rendszert rakok, elég sok programm kerül fel. Ha mindnek elteszi a win a telepítőfájlját is, akkor nem kevés helyet foglal, márpedig a c mérete véges, mégha nem is kevés. Nem hiszem, hogy pl egy full office 2010 felrakása után szükségem lesz a telepítő majd 1Gb helyet foglaló fájljára (megjegyzem akkor sem, ha nem full). Így ésszel próbálok helyet megtakarítani..
Épp elég sztem, ha a driverekről készül helyreállító-előzménymentés, bár ezzel is tudnék vitatkozni, én mindig kikapcsolom a rendszerhelyreállítást - még sosem volt gondom ebből. Csak ezek a laptopos winek hajlamosak kicsit különbözni, főleg, ha a gyártó 1-2 spéci "rendszerkarbantartó" progit is eldug, amik főként a háttérben ügyködnek. Az enyémen is van, elég volt feltérképezni... -
DjKoxi
senior tag
válasz
premete #24177 üzenetére
Leszedtem a kijelző körüli keretet és meghúztam az alatta található két zsanércsavart amik kicsit lazák voltak.
Így már elfogadható a kijelző tartása, minimális a holtjáték.
Sajnos akik előttem hozzányúltak, egy-két csavarfejet rendesen szétbarmoltakKöszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- EA Sports WRC '23
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged