- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crow
tag
válasz
Pyttawrx #67366 üzenetére
Gelid GC Extreme és CL Liquid Ultra van még.
Egyébként végignyálaztam ma két külföldi Dell-es topicot (vásárlás utáni élménybeszámolókkal) és két tesztet. Ezek alapján úgy látom, hogy ezeknél a gépeknél (E5470) egyáltalán nem kirívó, amit tapasztaltam, másnak is e körül voltak a hőmérsékletek ezzel a procival, vadiúj gépben. Már a 6440HQ-val is throttlingol. Egyszerűen ennyire alultervezett a hűtése.
Azt is belátom, hogy abban teljesen igazatok van, hogy tisztességes hűtéssel ezt a procit 70 fok alatt lehetne tartani. Más gépek tényleg képesek rá. De úgy tűnik, ez a típus nem ilyen... Szóval ja.. a paszta cserélgetésével talán ki lehet még sajtolni belőle pár fokot, a heatpipe csere viszont elég valószínűtlen, hogy segítene, mert úgy tűnik, ez nem egyedi meghibásodás. -
-
válasz
Pyttawrx #67367 üzenetére
Dell Precisionokat használok, és ott azért van teljesítmény, tehát ha már egyszer bíbelődsz ilyen munkával, akkor érdemes "jobb" pasztát használni é nyersz 8-10 fokot.
Pontosat nem tudok neked mondani, hogy mennyi volt, mert nem most csináltam, de emlékeim szerint 8 fokkal kevesebb komoly 3D-s CAD munkák alatt amit hozott az i7 6820HQ-n. -
-
Dhampir
félisten
válasz
Pyttawrx #67296 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet!
A dell oldalán meg service tag alapján meg tudod nézni a cikkszámokat is.
No, ez még nincs meg, mármint a gép, így hát service tag sincsen.
Csupán annyit láttam, hogy webkamera nélküli a konfiguráció, de akkor majdan a gyártói oldalon fellelhető cikkszámok segíthetnek, köszi. A keret cseréjének ötletére csak a logika vitt rá, mert különben ki kellene lyukasztani, ha addig nem volt rajta lik a kamerának.
-
-
gyulazsolti
senior tag
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #67094 üzenetére
Lehet, hogy én látom rosszul, de 2023. februárig mintha több, mint 1 év garancia lenne.
@padzso: 7490-esnél a cpu minőségi ugrás van, a 7470 előnye a hagyományos dokkolhatóság, és az olcsóbb ár. Precision előnye a tervezői speciális alkalmazások, hátránya a hordozhatóság és akkuidő. -
pohár
félisten
válasz
Pyttawrx #67076 üzenetére
indoklásról nem igazán tudok sajnos... ugye elvileg te csak akkor tudsz közvetlen a DELL-től rendelni fizetős alkatrészeket, ha disztribútora vagy a márkának, szóval 1 évvel az olyan dolgok jönnek be a DELL-től, mint pl az active penek, egér/bill, meg amiket még lehet rendelni tőlük kereskedelmi úton (talán az akkuk voltak ilyenek még régen)
a HP pl egy évet ad rá, azzal nincs is ilyen probléma
-
Krisztián980
csendes tag
válasz
Pyttawrx #67020 üzenetére
Értem, köszönöm és ha a tervezés részét nézzük a dolognak (autocad) akkor a kettő közül melyik lenne a befutó? Igazából arra lenne elsődlegesen a játék opció csak másodlagos.
A másik Topicban az egyik tag azt írta a Fuji sokkal erősebb. Ezt meg tudnád esetleg erősíteni vagy cáfolni? A Fujiban mint fentebb írtam 16 gb ram van viszont nem tudom hogy bővíthető-e 32 gb-ig (próbáltam rákeresni sajnos kevés sikerrel) viszont a Dell laptopnál írja a tulajdonos hogy 32-ig bővíthető.
Előre is köszönöm a segítséget.
Vagy ha esetleg valakinek van egy biztosabb tippje ebben a 140.000 ft-os használt laptop ársávban azt is szívesen fogadom.
-
atika88
senior tag
válasz
Pyttawrx #66862 üzenetére
Szintén i5-8365U a procim egy zsír új Latitude 7300-ban.
Terhelés nékül a ventim nem is megy, 45 fok a CPU, 40-45 a magok hőmérséklete. A ventit párszor hallottam csak, pláne akkor ha vmi win10 majomság a háttérben beragadt és pörgette az OS-t, mint fűkasza a damilt. Annyi, hogy aida terhelés esetén 60-90fokra is felmegy lazán, de az ugye szélsőséges 1 órás terheléses teszt volt (kíváncsiságból is, hogy minden rendben-e). De még akkor sem volt olyan húúde dúrván forró maga a levegő érdekes módon, a gépház azért már igencsak.
Szóval annál a gépnél biztosan nincs vmi rendben. Apróság is lehet, ahogy már itt említették: vacak új pasztázás, maga a venti rottyos, vagy esetleg maga proci!? Az mondjuk ritka.
BIOS frissítéssel esetleg még lehet próbálkozni.
+1
arra még érdemes odafigyelni, hogy akkuról/tápról megy-e a notid. A windows nagyszerű energiatakarékos beállításai miatt is lehet, hogy nem szorzózza fel a procit. Vannak sémák ugye, amivel el megyek netto 1 napot is gép...de pl ott, fix, hogy nem fog maxon menni soha.
De minek húzza a laptop fel magát 4091mhz-re ha nem bírja?
Bírja az, de nyilván a dell sem akar öngólt lőni ezzel, hosszútávon nem buli sem neked sem a hardvereknek ez a freki. Am meg: jó reklám, marketingfogás sajnos inkább, nagy számok törvényejobban mutat, jobban eladható. Nem baj, hogy az esetek 10%-ban fog ennyin menni, legalábbis szerintük. Szerintem is mérgesítő de ez van, minden más gyártónál ez van tulajdonképpen.
-
w.miki
veterán
válasz
Pyttawrx #66770 üzenetére
Ebbe nem merek belevágni.
Alulról nem lehet annyira megbontani, hogy újra lehessen pasztázni? Felülről nem merek mindent leszedni, ha valami csatlakozót a 60ból nem jól teszek vissza? -
traktorgumi
aktív tag
válasz
Pyttawrx #66750 üzenetére
Köszi a javaslatot.Majd beszerzek egy nz-h2 pasztat.
Egyébként akkor miért csinálja mindenki az alulfeszelést?
Az aksival meg minden rendben...nem csak nekem van ilyen problémám hanem a dell.com forumban is sokan panaszkodnak, hogy nem tölt fel rendesen.
Ez lehet hogy egy biztonsági dolog, de akkor miért írják hogy 97mhw akumlátor jár hozzá..
Az új problémám hogy 2 napja befrissült az 1.6 bios azóta random eldobja a wifitRákerestem a wifi problémára és gyakorlatilag minden egyből cseréli....tényleg ez a mgoldás?
-
laca891
aktív tag
válasz
Pyttawrx #66692 üzenetére
Biosban működik, de az eszközkezelőben a windows alatt nem látom és az ubuntuban sem megy. Igy nem tudok rá illesztőprogramot rátenni. A biosban viszont nem találok olyan opciót, hogy ki lehetne kapcsolni. A letiltást vizsgáltam az FN gombot az összes F1-12 gombal, de egyikre sem reagál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Milyen autót vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8-16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3075
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest