- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robert75
csendes tag
válasz
kekegsm #7003 üzenetére
A 1520 is 4GB igazad van !!!!
Ez tévesztett meg:
" Memória: 1GB (2x512) 667MHz DDR2 SDRAM, Max. 2 GB" (usanotebook.hu/)A párezret (T5xxx vagy meginkabb T7xxx), megnéztem kb 30-40ezerrel több. Ezt kevésbé használnám ki. Úgy érzem.
Viszont egy notit kábelezni webcammal kb 200ezerért...
-
kisninja
őstag
-
McLaca
őstag
válasz
kekegsm #6982 üzenetére
Ezért nem használok Vistát.
Ha meg már írok, nos, hazaért a Vostro 1400-asom. Tetszik.Előnyök: kicsi, masszív, jól összerakott, jó tartású kijelző, nagyon halk, nagyon hűvös, minden procikája minőségi.
Hátrányok: a kijelző teteje tényleg vonzza az ujjlenyomatokat, a kijelző lehajtáskor az utolsó 3cm-en elenged (ez mintha XPS-eknél is előferdülne), és leesik, szóval csak óvatosan, a DVD író gomja alig kitapintható anélkül, hogy odanéznék (FN+F10 megoldja), kissé csörgő enter, intenzív kék LED-ek.
A webkamera elég lassúnak tűnik, 8FPS-nél többet nem tudok vele elérni. Mondjuk nem számít annyira.
Apropó, az összes lehetséges drivert felraktam (szerintem), de még mindig van 3 sárga felkiáltójelem... Ötlettelen vagyok (XP-vel használom).
Még kóstolgatjuk egymást, de azt hiszem, jól megleszünk.
Üdv!
-
-
SzaboZE
addikt
válasz
kekegsm #6760 üzenetére
Burkolat vagy váz... Nem értem mit értetek vázon. Az új dell gépek alsó burkolata minden tipusnál magnézium ötvözet. Ebbe épül bele minden. Ezért igazából ez a váz és az alsó burkolat is egyben. A felső burkolat egyes modelleknél fém/magnézium ötvözet, míg egyes modellek felső burkolatának merevítése szintén magnézium ötvözet, de műanyag burkolat van rajta. A displayek hátsó burkolata általában magnézium/aluminium ötvözet, az első keret a display körül műanyag minden esetben.
SzaboZE
-
McLaca
őstag
válasz
kekegsm #6763 üzenetére
No, ezt akartam hallani. Köszönöm.
Én tudom, hogy hülyeségeket írkál az az oldal, csak még ő nem tudja.Cimbike: nemigen gyártottak még olyan alkatrészt, aminek a driverét egy op' rendszer újratelepítés után nem kell feltenni...
Nyilván csak azokat kell egyébként feltenni, amikhez tartozó hardver a Te gépedben is van. Ezek: chipset, VGA, audio, LAN, WLAN, kártyaolvasó, PC-Card foglalat, firewire csatoló, BT. Más nem jut eszembe, de ennél több nem szokott kelleni. Ezekből is csak az, amelyik a te gépedben lévő hardververzióhoz kell.Üdv!
-
1501N
tag
válasz
kekegsm #6330 üzenetére
Valahol mintha 2Ghz-et láttam volna, hogy addig bővíthető 1501N, de szerintem se egyszerű bele procit cserélni, hacsak nem egy rossz gépből valaki elad alkatrészként procit...
Winyót sztem megéri venni bele, 15 körül már láttam 160-ast, és 2-3 ezer egy ház a kikerülő winyónak, és akkor már külső winyó is van. -
Siffredi
senior tag
válasz
kekegsm #6264 üzenetére
Szia!
A fentebb vazolt allapot vistara vonatkozott, mar feltettem az xp-t!
Azonban meg nem tudok beszamolni jatekos tapasztalataimrol, mivel odaig meg nem jutottam el, hogy jatekot is tegyek fel ra. Termeszetesen a drivert mar felraktam, az altalad leirtakat figyelembe veve.Udv!
-
Siffredi
senior tag
válasz
kekegsm #6177 üzenetére
Ertem en, csak ezzel sajna nem vagyok beljebb, mivel a Dell oldalan levo link nem mukodik. Szoval lehet hogy meg kell probalnom az Inteles drivert...
Meg valami: szerintetek a fentebb emlitett Notebook System Software feltetlenul szukseges? Mert ha nem, akkor nekiallok telepiteni az xp-t...
Koszi!
-
válasz
kekegsm #6183 üzenetére
Köszönöm a választ.
A picivel gyorsabb az mit jelent? Arányokban 10-20 százalék, vagy inkább dupla telejesítmény?
Van esetleg olyan dell 15-ös méretig bezárólag melynek a videója jóval erősebb mint az x700, és minőségi kidolgozású? 350 ezer a plafon árban.
Ezt a polip kollegát hogy érem el legjobban?
-
Forest
tag
válasz
kekegsm #6027 üzenetére
Koszonom a linkeket, mostmar rajottem lehet kapni hozza klassz dual-layer irot, csak valahogy rossz kulcsszavakat hasznaltam.
Amit irtam a P4M (dothan) procikrol az nem hulyeseg, asus desktop alaplapban az atalakito segitsegevel csodalatosan hajthatoak, en csak remeltem laptopban is lesz vmi tuning funkcio.
Az orajeleket nem szamoltak at desktop orajelre, az valos orajelek, es latni a tesztekben [link], mar az alap 1.83 as gyorsabb bizonyos alkalmazasokban, mint a desktop 3.2E proci 3.92-en hajtva. Igy nem is lenne ertelme atszomalgatni, hogy egy dothan 3.00 Ghz-n hajtva, milyen gyorsnak felelne meg desktopban.
Gondolj bele ezek a dothan procik is 90nm es technologiaval keszultek, mint a prescott magos asztali cpu-k. Az osszes prescott kepes 3ghz folott, a jobb peldanyok 4ghz folott is tudnak, annak ellenere is hogy joval melegedosebbek, mint a dothan magosak.
Akkor egy kevesbe melegedos dothan mert ne lenne kepes 3ghz -ra es tovabb? Igen is kepes ra, csak egyszeruen nem csinaltak megfelelo hardwert ala. Egyedul az asus csinalta meg a CT-479 Pentium M Adapter -t, amivel 2.6 - 2.9Ghz ig huzhatoak. De meg ez sem a dothan vege, csak az atalakito korlataiba utkozik a proci. -
Forest
tag
válasz
kekegsm #6003 üzenetére
Csak 2ghz -ig? Ezt csekkold meg:[link]
Ezt most csak hirtelen talaltam, de lathatod hogy az 1.8as dothan desktop lapban 2.73 GHz -n megy.
Az a ct 479 atalakito, nem enged mindent kihozni a cpu -bol, es ebbol gondoltam, hogy egy laptoppal 3ghz elerheto lenne.
De ha nincs tuning opci ezekbe, hat akkor nem...En is az ebay-t nezegetem, de egyenlore semmi dual - layer irot nem talaltam, nekem a single - layer meg keves.
-
SzaboZE
addikt
válasz
kekegsm #5953 üzenetére
Palika: A dell is a többi gyártó dvd íróiból táplálkozik és a gyártók nem igazán támogatják a DVD RAMot. A másik az, hogy nem lehet tipus szerint rendelni a meghajtót a dellnél, egyszerűen beküldik azt, ami van raktáron.
Kekegsm: el vagy tévedve, a DVD RAM sokkal megbízhatóbb és életképesebb szabvány mint a DVD-RW. Úgy lehet használni mint egy írható-olvasható meghajtót és a technológiából adódóan nagyon sokáig megőrzi a lemez az olvashatóságát. Az egyik legjobb optikai arciválóanyag. Az ára pedig párszáz forint, nem sokezer......
-
kokkolino
csendes tag
válasz
kekegsm #5855 üzenetére
Figyu mááár! Amit írtál "Intel PRO/Wireless 4965AGN (802.11a/g/ Draft n) minikártya" beszerezhető külön is? És berakható az Inspiron 9400-ba?! Amióta átáltam Dell-ékhez, én az "n" szabványt hiányolom. :-( Minden ki van építve, de itt már nincs PCMCIA hely. USB-st meg nem akarok.
-
polip
addikt
válasz
kekegsm #5888 üzenetére
mondom...itt nem a programozási része a necces, a motort megírjuk 1 nap alatt...tán van is ilyenünk készen ...nem ez a gáz
a baj az adatbázis....neki nem állok...képtelenség...itt nem 4 modellről van szó...tudom mekkora szívás a forgalmazott márkákat feltölteni hozzánk...nem hogy egy adatbázist csinálni....
-
kekegsm
őstag
-
Quent1n
senior tag
válasz
kekegsm #5598 üzenetére
Nah ez végre egy tartalmilag korrekt hsz volt a témában. Kösz! Végülis vmi ilyesmi volt a sejtésem, h szoftveres tuning az egész. Bár ki tudja lehet h hardveresen is vannak eltérések bár sztem semmi extra. Még arra tippelek h esetleg kevesebbet fogyasztanak mint normál notis társaik.
-
törölt tag
válasz
kekegsm #5515 üzenetére
nem tudom, szerintem én is azt mondtam, hogy 10% körüli különbség van a procik közt
a 9,8% egészen körülötte van. ennél jobban már cska a 9,9 lenne körülötte
de ha nem konvertálsz, akkor nem hiszem, hogy nagyon feltűnő a különbség. illetve én nem a SETI-nek vettem a gépemet, hanem magamnak
-
bwoay
nagyúr
válasz
kekegsm #5395 üzenetére
végülis igazad van, az elektronika minden bizonnyal
a giroszkóp által érzékelt gyorsulás alapján dönt,
és itt természetesen a gyárilag beállított paraméterek számítanak.
viszont alapból olyan érzékenyre van beállítva,
hogy elég a gépet csupán mozgatni ahhoz,
hogy a boot sequence lassabban menjen végbe,
mert már ilyenkor is parkolja a fejet.majd megnézem, hogy pontosan milyen profilok vannak,
én csak arra emlékszem, hogy ismétlődő "utazási" rázkódásokat figyelmen kívül hagy. -
bwoay
nagyúr
válasz
kekegsm #5385 üzenetére
már megbocsáss, de neked mesélték, hogy mit írtam,
vagy te magad olvastad? ugyanis arról volt szó,
hogy ha a gumitalp nem lenne ott a winyó alatt.
és szerintem közérthetően fogalmaztam meg,
vagyis igen vad fantázia és/vagy merő rosszindulat kell ahhoz,
hogy ezt valaki légüres térré tudja kifacsarni az adott szókörnyezetben.A Vostrot nem ismerem, de nem is annak kapcsán merült fel bennem a kérdés,
mivel nem olyan gépet használok. Én a D620-al kapcsolatos tapasztalataimról
tudok írni, abban nem sikerült megfejtenem a strike zone titkát,
és megvallom őszintén, ez a kép sem segít (azért köszönöm persze).Az IBM megoldásával kapcsolatban pedig továbbra sem vagyok kompetens,
bár megjegyzem: aki egy T szériás Thinkpadet használ,
annyire debil csak nem lehet, hogy ne tudja eldönteni,
vonaton utazik, vagy otthon ül.
Ennyire erővel a fényerő állítást sem kellene a userre bízni... -
bwoay
nagyúr
válasz
kekegsm #5376 üzenetére
még mindig a winchesterről van szó,
egyedül te beszélsz a notebook csomagolásáról,
de nem tudom, hogy miért...még mindig a Strike Zone-ról beszélek,
és az olyan ökör elszólásoktól,
mint a "lebeg a winchester a légüres térben" lehetőleg kímélj meg.
Annyit kértem, hogy mutasd meg azt a gumit, amiről beszélsz,
mivel én tudom, hogy ilyesmi nincs a szóban forgó gépben,
nem egy D620-at láttam belülről.Az Amilo megoldását nem ismerem, az azzal kapcsolatban általad leírt dolgokat értelemszerűen nem is vonom kétségbe,
de a témát illetően számomra teljesen irreleváns,
hogy a FuSi miként oldja meg a dolgot, nem az ő módszerüket firtatom.a sw-es beállításokkal kapcsolatban meg az IBM mérnökeivel szállj vitába,
ugyanis az aktív HD védelemmel ellátott Thinkpadek
az általam leírt módon működnek.a pdf tanulságos, majd átnézem részletesebben, de így első blikkre is bíztató
-
-
Palika71
őstag
válasz
kekegsm #5351 üzenetére
Örülj neki!
Lehalább találtál olyan alkalmazást, ami kihasználja a procidat.
Én még nem találtam semmit, amihez ne lett volna elég az 1.0V-os üzemmód. (mert játszani még nem nagyon enged ez a driver)
Azt nézd meg, hogy ha takarékos módban van a procid, akkor mennyivel több idő kell a másoláshoz ahhoz képest, mint mikor csúcson megy.
Fehér noti: Javasoltam a MacBook-ot, mert abból lehet 1-2 éveset kapni 130e körül. De hallani sem akar egy másik rendszerről. Pedig hogy kipróbálnék egy olyat! -
Palika71
őstag
válasz
kekegsm #5343 üzenetére
Az biztos, hogy az Inspiron sokkal több részből állítható össze, mint a Vostro. Olyan dolgokat tehetsz bele, amit a Vostroba nem.
Persze, azokért a dolgokért én nem adnám a Vostro fém házát, meg a védett HDD-jét.
De azokat is megértem, akik ingább az extrákat választják. -
KisApám
addikt
válasz
kekegsm #5332 üzenetére
Nem poenbol akarok venni jatekos laptopot...
Abhaziaban vagyok, es a munkahelyen nem akarom hagyni a gepezetet, es szeretek jatszani...
Ezert gondoltam egy DELL 1720-ra (1520 vagy Vostro 1500-ra) 8600M GT-vel, 2GHz Core2Duoval max kb. 350 000 korul.
Tudom, hogy joval dragabb mint egy asztali gep, dehat ez van...Es igaz, a 3DMark-ot neztem...
-
-
Anubis_9
addikt
válasz
kekegsm #5183 üzenetére
És ha elszáll a Vista, akkor mit csinálok, ha nincs telepítő lemezem? A recovery partició minden esetben használható?
De mi van akkor, ha pl. belevág a villám a gépbe (mint most, itt nálunk a cégnél
) és eldurranik a winyó. Hogy telepítem újra a Vistát lemez nélkül?
A kód a lényeg, nem a lemez: ezek szerint ha nem lenne telepítő DVD-m, bárhonnan szerezhetek egy vista install lemezt és beírom a kapott kódom és minden OK?
-
KisApám
addikt
válasz
kekegsm #5020 üzenetére
Itt egy ASUS G1S teszt...
Es hogy ne ijedj meg hirtelen, kb. 4000 pontja van a 3DMark06-ban, mert nem GDD2 hanem GDDR3 memo van benne...
Pontosan: 3994Processzor: Intel Core 2 Duo T7500 2.2 GHz 4MB L2 Cache, 800 MHz FSB
Memory: 2048 MB, DDR2 PC5300 667Mhz SDRAM
Graphics adapter: NVIDIA Geforce 8600M GT - 256 MB -
Siffredi
senior tag
válasz
kekegsm #5013 üzenetére
Ha Angliaba leszel, es mar vasarolni akarsz, 1. Ott se dragabb szerintem, nem eri meg vacakolni a szallitassal.
Teljesen igaz, később nekem is eszembe jutott ez a lehetőség, hiszen az UK-ban is van hivatalos Dell képviselet.
A prociról: azt hittem, felraktam azt is 7500-ra, de lehet hogy elnéztem. Végülis a bluetooth se rossz dolog, mert ha cipeled magaddal a géped, a bluetooth-t véletlenül otthon felejtheted...A végére megint lenne egy fontos kérdésem. Megéri plusz pénzt kiadni a 3 éves garira (~120Ł), vagy elég az alap egy év gari is? Jah, és Magyarországon tudom érvényesíteni a garanciát, úgy értem, itthon meg tudják nekem javítani, vagy küldik ki Angliába?
Előre is köszi a választ.
Ui.: Egyszer ha lesz időd, egy alapos véleményt írhatnál a gépről... Például sokan panaszkodtak ennél a típusnál a monitorra...
Szerk.: Persze, én is azt a procit választottam, csak a linkelt oldalra kattintva nem az jön be, amit én állítottam össze...
-
Siffredi
senior tag
válasz
kekegsm #5002 üzenetére
Nos, gyorsan összeraktam magamnak is egy Vostrot!
Szerintem nagyon jó gép, ennyit biztos, hogy megér, legalábbis nekem biztosan!
Itt is van: Vostro1500
Fogalmam nincs, mit érdemes változtatni az alapon, de egy pár dolgot azért upgradeltem!
Röviden: kijelző, kamera, akksi. Bluetooth-nak nem látom értelmét, amúgy is van külön, de nem nagyon használom. Tatyót olyat veszel külön, ami tetszik, egér dettó. Nem tudom, mit felejtettem ki.Az sem lenne rossz, ha leírnád, hogy miben különbözik a tiéd, és hogy mire kell(ene) odafigyelni!
Kíváncsi lennék más véleményére is, szóval senki ne tartsa vissza magát!És legvégül, szerintem a DDR3-as memóval szerelt vga nem ér meg annyit, mint amennyivel többe kerül...
Üdv!
-
Siffredi
senior tag
válasz
kekegsm #4943 üzenetére
Szia!
Most vetődtem át ide, és visszaolvasva látom, hogy elég jó áron vetted a géped! Amennyiben nem túl nagy kérés, elmondhatnád hol, és hogyan szerezted be, illetve megadhatnád a honlapot is!
Már jó ideje nézegetem a laptopokat, de az ilyen kategóriájú gépeket csak magasabb áron láttam! Persze megfogadom a tanácsodat (várok a vásárlással, gyűjtök), de addig is szeretnék tájékozódni...
A végére még egy kérdés: vajon megoldható, hogy az írektől átszállítsák nekem Angliába?Üdv!
-
isapeti
aktív tag
válasz
kekegsm #5000 üzenetére
Egy kérdés: ugye 5400-es vinyó van a gépedben? Mennyire fogja vissza a masinériát? Igazából én egy tottál ugyanilyen gépre fenem a fogam, ami neked van (bár 7300-as procival is kiegyezek), de agyalok a 7200-as vincsón is... Az asztali gépemet akarom kiváltani vele, azért is akarok ilyen bika notit, csak ettől a HDD témától tartok egyedül...
-
FehérHolló
veterán
válasz
kekegsm #4959 üzenetére
Mondjuk olyan eszközökbe, ahol fontos, hogy egy cellához/blokkhoz két vezetéken is hozzá tudj férni egymással párhuzamosan. Így lehet egyszerre írni és olvasni, és esetleg duplán olvasni, de ez nem jellemző.
Ilyen például: video átjátszó berendezések, frame puffer memória (videokártyán is van, de semmi köze nincs a GDDR3-hoz), satöbbi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Delta Force (2024)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motoros topic
- Gumi és felni topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest