- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
asadasad22
őstag
válasz
premete #12503 üzenetére
ezt olvasgattam már, de a konkrét kérdésre, hogy mi van akkor ha más országban leszek, nem találtam benne választ..
itt ebben a listában:"Country support for the Windows® 7 Upgrade Options program
The following countries are eligible to receive the Windows® 7 Upgrade kits. Requirements subject to change."
benne van Hungary, de nemtom, hogy az itteni win7 upgrade-hez itt is kellett volna h vegyem a cuccot, vagy hogy ez tökmind1-e. meg érdekes h ott vagyunk a listában, de a zöld számon nem sokat tudtak erről és azt mondták h inkább egy usa-beli ismerősön keresztül intézzem ha tudom..
-
asadasad22
őstag
válasz
premete #12501 üzenetére
windows 7 coupont? és az hogy működne?
szerintem igazából a legésszerűbb az lenne ha simán letölthetném ingyen, a serial-t/license-t pedig nyilván online lenne a legegyszerűbb intézni. beszéltem egy agent-el, hogy lesz-e ilyen lehetőség, de azt mondta hogy nem lesz, és csak akkor tudom megkapni a win 7-et, ha az usa-ban vagyok majd, és kiküldik lemezen.. -
-
asadasad22
őstag
válasz
premete #12487 üzenetére
NBD mit is jelent? eddig nálam Next Business Day szállítást jelentett (amit mondjuk nem kértem, csak 3-5 naposat)
fogalmam sincs, hogy ilyen garim van-e.. alap 3 éveset választottam, mert azt mondták, hogy legalább ez kell ahhoz, hogy nemzetközi legyen.
ilyen garim van: 3Yr Ltd Hardware Warranty, InHome Service after Remote Diagnosis
illetve a megrendelési oldalon ami ezzel lehet kapcsolatos:
1 950-3339 3 Year Limited Warranty $0.00
1 993-3498 Dell Hardware Warranty PlusOnsite Service, Extended Year(s) $0.00
1 993-3497 Dell Hardware Warranty PlusOnsite Service, Initial Year $0.00
1 992-1212 Third Party At Home Service with Nights and Week ends, 24x7 Technical Support, 2 Year Extended $0.00
1 992-4460 Third Party At HomeService with Nights and Weekends, 24x7 Technical Support,Initial Year $0.00
1 960-3652 Warranty Support,2 Year Extended $0.00
1 960-8710 Warranty Support,Initial Year $0.00remélem az új Ati-kkal nem lesz gond, a 4670 elvileg némileg hűvösebben is fut a 3670-nél, persze tud ez melegedni így is.
-
gabs
tag
válasz
premete #12489 üzenetére
Köszi a válaszokat. NBD-t hogyan lehet beszerezni? A Dell honlapon elvileg van egy e-mail küldő, amin jelezhetem az ilyen irányú érdeklődésemet, szépen ki is töltöttem, aztán a végén szépen visszanyögött egy hibaüzenetet, hogy épp nem működik az e-mail küldő rendszerük...
-
asadasad22
őstag
válasz
premete #12485 üzenetére
küldik? kijönnek ingyen?
"a warranty transfer előtt is"
ezt pedig úgy érted h akkor is, ha még nem intéztem el ezt a transfer dolgot?
a kinti rep amúgy ezt a linket adta, hogy töltsem majd ki ha megjött a cucc és ezzel elvileg el is van intézve.
de egyébként a rep is azt mondta asszem, hogy ezt bármikor meg lehet csinálni, szóval elég lenne ezzel az egésszel akkor foglalkoznom, ha a 3 év alatt esetlegesen valami baj lenne. -
asadasad22
őstag
válasz
premete #12481 üzenetére
egyébként bár a topicban rákeresve megtaláltam ezt a zöld számot, a dell.hu-n nem nagyon találtam sehol, igazából csak a hazai forgalmazók adatait láttam kiiratva és az oldal is eléggé hanyagoltnak tűnik. van itthon egyáltalán rendesen dell, vagy lényegében csak ezeken a forgalmazókon keresztül működik itt az egész dolog?
főleg azért érdekel a dolog, mert lenne 1-2 kérdésem a hazai dell-hez garanciaügyben (usa-ban vettem, 3 évet kértem ami elvileg nemzetközi gari és adtak egy linket amit elvileg ha kitöltök, meg is leszek vele, de azért tőlük és rákérdeznék), illetve windows 7 ügyben (elvileg jár majd windows 7 hozzá ha megjelenik, amit kiküldenének amikor megjelenik, akkor viszont már nem lennék az usa-ban (és az usa-s dell nyilván csak az usa-n belülre küldené ki), így kérdés, hogy rajtuk keresztül is el lehetne-e intézni, vagy riasztanom kéne-e majd valami ismerősöket az usa-ból.. -
cira
csendes tag
válasz
premete #12464 üzenetére
Köszi a gyors választ!
És ilyen esetben, tehát ha külföldről lett behozva a gép a garancia hogy működik? Ha netán valami baj lenne a géppel, az adott országba kell vissza vinni?
A nemzetközi gari azt jelenti hogy bárhol a világban javítják, mert ezzel kapcsolatban is több véleményt olvastam. -
Szpájki
tag
válasz
premete #12295 üzenetére
így tettem..
parts only : csak az alkatrészt állják, csere és szállítás a tulajdonos költsége.
base warranty : fel kell hivni a zöldszámot, megprobálnak hibaelhárítani, és ők beszélnek a szervizzel, majd ha ott lesznek a szükséges alkatrészek akkor be kell vinni a szervizbe, és onnan költségmentes.. -
d0d3$z
csendes tag
válasz
premete #12282 üzenetére
Ahham...akkor noti hűtőt nem veszek
.
Akkor ha felrakom az új A15ös drivert, attól nem lesz jobb a hűtése...?
Csak mert rengeteg oldalon meg a dell is írja hogy erősen ajánlott az új drivert felrakni mivel így javul a hűtése (alapból a driver nélkül csak félgőzzel megy ,maxon is a venti,driverrrel viszont már pörög ahogyan kell). -
herrLeon
tag
válasz
premete #12155 üzenetére
"A Dell Mediacenter nem úgy működik, hogy letöltjük a programot és telepítjük, ennél jóval bonyolultabb:
1, Bootolunk a mediacenter cd-ről
2, Létrehozuk a Mediacenter és az op. rendszer particiót (Vigyázat, letörli és újraformázza a HDD-t!!!!)
3, Betesszük az op. rendszer médiát és telepítjük az op. rendszert
4, Betesszük a mediacenter cd-t és telepítjük.
5, Ezután a bekapcsoló gombbal az op. rendszerünk, a mediacenter gombbal a mediacenter indul."1, Telepitettem a win7-et
2, Betettem a Media Center lemezt, telepitettem
3, Müködik, nem formázot, nem tett semmi a HDD-vel
4, elrontottam valamit? -
Fulmi
senior tag
válasz
premete #12153 üzenetére
koszi az infot, ennyiert nem veszek, inkabb hasznalom a mostani usb-st...
egyebkent hasznalta mar valaki ezt a mediacentert? mert igaz hogy en felraktam ra de meg egyszer nem inditottam onnan csak amikor valaki hasznalta a gepemet es veletlen azt a gombot nyomta meg a bekapcsolo helyett.
-
Fulmi
senior tag
-
asadasad22
őstag
válasz
premete #12044 üzenetére
kösz a tippet.. a fullhd kijelzőre sztem nem lesz szükségem, archicad-et nem használok (szerintem nem is fogok), a fő felhasználás ezekre terjedne ki:
-netezés, filmnézés, játék, programfejlesztés (c/c++/java), photoshop, esetleg a későbbiek folyamán olyanok is szóbajöhetnek, mint 3ds max. 16"-ra sztem bőven elég nekem az alap felbontás, fullhd ekkora helyre sztem nem fog kellenielhiszem, hogy szép, de szerintem ekkora területen annyit tényleg nem számít (láttam róla képet, a tálca windows-ban pl már ilyesztően kicsi volt
), játékoknál pedig inkább még hátrány is lehet, mert olyan hatalmas felbontáson nem biztos, hogy mindent úgy fog vinne, ahogy szeretném, felbontást átállítani lcd-n pedig tudjuk, hogy milyen képhez vezet.. a legjobb az lenne, ha meg tudnám nézni őket élőben és összehasonlítani, de erre kétlem, hogy sok lehetőségem lenne kishazánkban. így látatlanban nem hiszem, hogy 250 dolcsit megérne nekem a dolog..
alapból ahogy látom, ilyen garival kínálják most:
"2Yr Ltd Hardware Warranty, InHome Service after Remote Diagnosis [Included in Price]"
szóval nem 1, hanem alapból 2 év amit adnak - én eddig 3 évről tudtam, minden dell cucchoz annyit szoktak nem?(ugyanilyenből kérhetnék 3 évest is +100 dolcsiért, de sztem kevés az esélye, hogy pont 2-3 év között történne vele valami..)
szóval egy ilyen garanciával ha a nevemre kérem, magyar dell-hez is vihetem, ha gond van minden további nélkül? vagy szükség van erre a garancia transzferre? ez hogy is működik pontosan?vám+áfa? mármint úgy érted, hogy itteni áfa? (ottani áfa benne van az árban?) mert az szerintem biztosan nem fog rájönni, sem vám, mivel ismerős fogja hazahozni, mint a saját laptopját, ki lesz bontva, használt lesz, a dobozát sztem nem is hozza..
a billentyűzettel szerintem sok gondom nem lesz akkor sem, ha angol, nem is vagyok biztos benne, hogy magyart szeretnék - ha lenne is rá lehetőségem.. ezen majd még gondolkozok, de nem is biztos, hogy van ilyesmire lehetőség, customize-nál biztosan nincs..
9 cellás aksira azért igényt tartanék - általában nyilván áramközelben használnám, de sosem tudni ugyea proci 25W-a soknak számítana? sztem egészen visszafogott
-
McLaca
őstag
-
killipoly
aktív tag
válasz
premete #12021 üzenetére
Nekem nem volt hozza sajat driver mivel integralt,ezert mar a users manualbanis egybol a mediacenteres megoldast irja le.Kiprobalom majd ablakba is kirakni.
Viszont errol a Lepkeantennarol meg tovabra sem tudok semmit,esetleg ha tudsz,legszives dobj egy linket ahol ennek jobban utana tudok olvasni,akar meg forum is van..
Koszi
Ha tenyleg olcso es hatekony akkor mindenkeppen beszerzem. -
killipoly
aktív tag
válasz
premete #12019 üzenetére
Mondtam hogy amator vagyok ebben.
Mi az a dvb-t es a lapkaantenna(nyilvan jelerosito,de fogalmam sincs ezen kivul semmirol ezzel kapcs.)Ha jol tudom akkor a dvb-t az a digitalis adas?
Valamifele beallitasproblema nem lehet?Nem kell ehhez valami driver vagy nem lehet valami mas programmal hasznlani a tv kartyat?En csak medicenteren keresztul probaltam mint mar mondtam(ahogy le volt irva a kis fuzetben) es az nem biztos hogy a lehatekonyabb megoldas.
-
killipoly
aktív tag
válasz
premete #12013 üzenetére
En tovabbra is azt tudom mondani hogy az eddigi tapasztalatok alapjan jol ossze van rakva.Az enyemhez lehet nem is jart volna a taviranyito,nem tudom,majd utanajarok.
Egyik baratom velem egyidoben rendelet egy Dell xps 1530at es ahhoz adtak rendesen mindent amik neked hianyoztak anno(taviranyito,taska)
A TV tuneres problemamra valami otleted esetleg lenne?
Udv es koszi -
killipoly
aktív tag
válasz
premete #12011 üzenetére
Konkretan tudlak idezni es nem a kotekedes kedveert:Ráadásul ez nem a Dell eu outletből származó, lengyel kivitel, amelyeknél azért összeszerelési hiányosságok mutatkoznak.
Es nem ellened beszelek,mert meg nem szedtem szet ezt a laptopot,de eddig minden jonak tunik.Tehat az hogy eppen milyen gyartmanyu akad a kezedbe az teljesen a vak szerencsen mulik?(US,Limerick,Poland)
Ja es a Tv-tunert tegnap probaltam aktivalni,eddig nem nagyon volt idom,a leiras szerint a windows media centeren keresztul csinaltam,de osszesen annyit sikerult belole kihozni,hogy egy neha neha megmozdulo kepet szaggato hanggal tudtam nezni..
Ezzel kapcsolatban valami tanacs?
Ja es ha jol tudom adniuk kellett volna hozza taviranyitot,na en azt nem kaptam,meg is nezem a leirasba hogy fel van e sorolva,mert ha igen akkor hivom is oket.. -
killipoly
aktív tag
válasz
premete #12009 üzenetére
Nekem eddig semmi ilyen jellegu eszrevetelem nem volt.Minden a helyen van..
UKben forgalmazott laptopok egy resze lengyel?Mivel dell outlet allitasa szerint ezek a laptopok gyakorlatilag ugyanazok mint amit a dell.co.uk-n meg tudsz rendelni csak kulonbozo okok miatt a megrendelo visszamondta es nyilvan igy mar nem adhatjak el teljes aron a laptopokat.
Egesz pontosan:"This is product, which has
been returned to Dell for a
variety of reasons such as cancellations and specification changes
and is limited in quantity."
Szoval velemenyed szerint az egesz Dell outlet egy kamu es egy olcsobban legyartott,rosszabb minosegu termekrol van szo?
-
killipoly
aktív tag
válasz
premete #11968 üzenetére
Hat ezt tenyleg sajnalattal hallom.Akkor ezekszerint nem en vagyok elszallva a kepzeletbeli araimtol,csak a magyar piacon eladhatatlanul dragak a Dellek.Mondjuk azert csak van ra kereslet,hogyha vannak disztributorok is,akik pl az altalad 180k-ra ertekelt zsir uj xps 1530-at siman 250 felett adjak meg most is.Tudom hogy sok ember tartozkodik a dologtol es inkabb megveszi az ujat,de szerintem akkor is egy 220-230at siman meger.
Es mibol gondolod hogy Lengyelo.-ban osszerakott Dellek barmivel is rosszabbak?(ha tenyleg Lengyelorszagban raktak oket ossze..)
A tied USA-bol van? -
premete
veterán
válasz
premete #12003 üzenetére
Hogy konkrétabb legyek, az Intel honlapjáról és az Everestből íme az adatok:
T5600
667 MHz
11
2 MB
1.83 GHz
Micro-FCBGA
65 nm
B2
0X6F6
34W
100°C
1.0375 - 1.30VT5450
667 MHz
10
2 MB
1.66 GHzMicro-FCPGA
65 nm
M0
06FDh
35W
100°C
1.075V-1.175VCPU PhotoWorxx:
2x Core 2 Duo T5450 1666 MHz Dell XPS M1330 GM965 Int. Dual DDR2-667 5-5-5-15 6081
2x Pentium EE 955 HT 3466 MHz Intel D955XBK i955X Dual DDR2-667 4-4-4-11 6058
2x Opteron 240 1400 MHz MSI K8D Master3-133 FS AMD8100 Dual DDR400R 3-4-4-8 CR1 5645
2x Core Duo T2500 2000 MHz Asus N4L-VM DH i945GT Int. Dual DDR2-667 5-5-5-15 5053
2x Core 2 Duo T5600 1833 MHz Asus F3000Jc Notebook i945PM Dual DDR2-667 5-5-5-15 5027 -
-
premete
veterán
válasz
premete #11974 üzenetére
Amit kifelejtettem, a "mediadirect" gombnak egy másik felhasználásában mesterkedek:
Mivel elsődleges operációs rendszerként a windows 7-et használom, de néha romfrissítésekhez szükségem van a jó öreg xp-re, valószínűleg azt fogom rátenni a mediadirect gombra és akkor egyik gomb>xp, másik gomb>windows 7. Ha majd végre a windows 7 is fogja tudni a flesselési figurákat, akkor a mediadirect gomb linuxot fog indítani. -
killipoly
aktív tag
válasz
premete #11959 üzenetére
Hat ez az ar eleg elszomorito
A te laptopodrol irnal adatokat hogy pontosan mire akarjak ezt az arat adni?(kor,gari,angol v magyar bill stb..)
Azert keveslem az arat,mert azaz xps 16 ami nekem van otthon szinte meg nincs is,en a Dell outletben vettem magyar forintert 210k-ert kb(es most meg volt egy 55£-os akcio minden laptopra),es ez amugy szinten egy ev garral 330k lenne kint UKban(szinten egy ev garral,1100£).Ja es ledes kijelzo,16:9es(1366x768),Blu-ray.
Az xps 1530rol meg annyit,hogy itt kint 800£(240k) es az zsir uj lenne,szoval nem ertem miert ne lehetne elkerni erte otthon egy 220k-t kb. -
new_user
csendes tag
válasz
premete #11922 üzenetére
Mit tudnek tenni a HDD LED villogasa ellen? (AHCI modban megy) Hardverhiba, vagy valami driver gond lehet? Mukodesben nem vettem eszre semmi kulonoset.
Ha nincs modem a konfigban, akkor mi lehetett az az eszkoz ami eszkozkezeloben sargan vilagitott, de amint felraktam a modem drivert, kiirta, h ott a modem?
-
Forrest Gump
tag
válasz
premete #11835 üzenetére
A WLAN driver a ludas, mert ha nincs fenn akkor semmi gond.
A probléma az, hogy mindegyik driverrel ez a gond.
A gépben a 1395-s WLAN Minicard van, de se a sajátja, se másik driver, ami a dellsupporton van nem jó.
Pontosabban feltelepül, van is wifi, viszont akkor előjön ez a kijelentkezési probléma.:S
Tanácstalan vagyok: -
riffffraffff
csendes tag
válasz
premete #11803 üzenetére
Tenyleg jo arak vannak itt, de ha en kiadok felmillio forintot notebookra, akkor az pontosan olyan legyen, amilyet en akarok. Sajnos itt nem talaltam a kivanalmaimnak megfelelot.
Polcrendszernek igaza van. Most mar annyira nem eri meg az arcedulara vadaszni, mint regebben.
Szoval ha valaki vasarolt a Dunaelektronikatal konfiguratorral osszedobott noteszt, akkor orulnek ha segitene, akar itt, akar privatban.
Kosz
-
riffffraffff
csendes tag
válasz
premete #11801 üzenetére
Harom noteszt neztem ki(meg vacilalok), az egyik egy DELL Studio XPS 13' a masik pedig egy 15'4 Alienware(Elvileg ez is DELL, szoval ezt is bekellene hozniuk) ill. Latitude 4200. Magyar billre nincs szuksegem, csak egy tuti noteszre, 4ev garanciaval
Az lenne kerdesem, hogy mondjuk egy konfiguralt 2000dolcsis noteszt mekkorahaszonkulccsal ertekesitenek?
-
Szentes
tag
-
Jaosti1984
csendes tag
válasz
premete #11708 üzenetére
Köszi!
Konkrétan ezen a helyen nem amit írtál, de kisebb felbontásban már láttam a képeket.
Olyat próbálok találni amin látszik a billentyűzet háttérvilágítása, jópofa lehet.Nem tudsz valami magyar vagy nemzetközi oldalt, ahol jó részletes notebook tesztek vannak?
Köszi!
-
Jaosti1984
csendes tag
válasz
premete #11706 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszodat
Még egy kérés, kérdés akik olvassák a fórumot:
Esetleg van valakinek Dell Studio 1535, vagy 1537 notija?
Ha igen, akkor van róla néhány fotótok neten? Google-be már kerestem párat, de azokon a képeken annyira nem jött át a dolog.
Ha van vkinek jó képe a Studio 1535, 1537 jéről, megköszönném, ha be tudná linkelni
Előre is köszi!
üdv: Jaosti
-
mpepe20
tag
válasz
premete #11696 üzenetére
az szép lett volna......... bár megsüketült volna 5 perc után az tuti...
bár az intel proci intelligens, 100C-nál ha törik ha szakad leszabályozza a teljesítményét, nem engedi túlmelegedni..... de a tartós 100C sem az az idális érték hosszútávon sztem...
annyira vicces volt, már attól elkezdett ordítani, amikor az ESET Smart Security töltötte le netről a frissítést...
PePe
-
harry
veterán
válasz
premete #11658 üzenetére
Beállítottam hd0,0 partíciót, akkor be is bootolt a GUI-s diagnosztikai rész. hd0,1, ami viszont elvileg a recivery, azt írta, hogy boot manager missing, ha jól emlékszem. Nem lehet bootolni recoveryről? Kétlem.
Amúgy pl. ubuntu alatt látom a recovery tartalmát. Így van mód arra, hogy kiírjam? Gondolom bootolhatóként kéne, vagyis nem elég sima adatlemezként megírni...? -
onyy
csendes tag
válasz
premete #11667 üzenetére
Köszönöm szépen a választ
a procikat elírtam :S
szóval T9300 (800MHz FSB, 3MB L2cache) 2,5Ghz vs T5750 (667MHz FSB, 2MB L2cache) 2,0Ghzsajnos nem tudom,hogy mit kell nézni a prociknál... notebookcheck-et nézegettem, de nem tudom,hogy mi a különbség a 64nm -es és a 45 nm-es procik között (azon kívül,hogy a kisebb újabb és jobb teljesítményű...de ettől még kevesebbet is fogyaszt?)
-
harry
veterán
válasz
premete #11656 üzenetére
Hát, hogy ezek a becsült akkuidők mennyire pontosak, azt nem tudom... de majd nézek egy tesztet én is valamikor.
Diagnosztikát amúgy tudom futtatni, amint végigmegy, kiírja, hogy folytathatom a tesztelést, vagy indíthatom a grafikus Dell diag izét - ez utóbbinál eddig el is indult a grafikus rész, most viszont a grub-ot tölti be... Hogy tudnám beállítani, hogy lássa a másik két partíciót is a grub, és tudjak onnan bootolni?
Néztem a gparted-et (gui-n), ott csak a linux rendszer part.ón van boot flag. Be lehet állítani a többire is, ennyi elég, vagy mit javasolsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Okos Otthon / Smart Home
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Spórolós topik
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Xbox Ultimate előfizetések
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest