- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
válasz
asadasad22 #15000 üzenetére
Nem törvényszerű
Most a vulkántevékenység miatt van egy kis alkatrészkésedelem, de úgy tűnik helyreáll végre a rend. Ez 1-2 napot jelent, tehát nem kell aggódni
-
SzaboZE
addikt
válasz
asadasad22 #14998 üzenetére
A "szervizeseknek" semennyi, a dell küldi be az alkatrészt. Azért írtam, hogy Budapesttől nem távol, mert ha pl nem így van, akkor takarékosabb megoldás egy hozzád közeli szervizpartnert választani, gondolom érthető, hogy a költségek máshogy alakulnak a szerviz számára. De természetesen ha Te velünk szeretnéd a géped javíttatni, akkor semmi akadálya.
-
SzaboZE
addikt
válasz
asadasad22 #14994 üzenetére
Láttam egy-két ilyen kijelzőt, de azt nem állítanám hogy törvényszerű és gyakori jelenség. Ráadásul az XPS 16-nál mintha még a keret is egy vékony plexivel lenne lefedve, elég nehéz elképzelni, hogy bemegy a por. Az LCD panelt ne próbáld meg szétszedni (többet nem lehet rendesen összeszerelni), garanciálisan kell cseréltetni. És ahogy írod, valóban kompletten cserélik, pont azért mert zizis szétszedni. Ha gondolod és nem vagy túl messze Budapesttől, mi is tudjuk szervizelni.
-
Davey7
senior tag
válasz
asadasad22 #14900 üzenetére
köszi,akkor szerintem elég a 2GB-al szerelt legolcsóbb változat,aztán majd itthon veszek bele egy másik 2-es modult.
meg ehhez vennék még egy év garibővítést plusz egy laptop sleeve-et és akkor így is $700 alatt maradok. -
tootie
csendes tag
válasz
asadasad22 #14853 üzenetére
köszi, valszeg ezt fogom tenni, bár akkor meg sajnálni fogom, hogy 50-ezret kidobok az ablakon, mert a cég venné a gépet, és gyakorlailag együtt van a lóvé a drágább verzióra is.
mit lehetne még bele imádkozni ennyiért? -
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #14848 üzenetére
fizikailag egy a kettő, csak az 50-es kisebb órajelen. Sokkal alacsonyabb a tuningpotenciálja, nem szereti a mobility 70-es órajelek fölötti sebességet, míg a 70-esnek simán elküldhető az órajelei az asztali alap fölé
Játékok alatt sokat számít.
-
Gabcsika
tag
válasz
asadasad22 #14576 üzenetére
Köszönöm!
-
Retr0
tag
válasz
asadasad22 #14464 üzenetére
PES 2010.
És néha beszaggat.tegnap néztem a Left 4 Dead 2-vel, illetve az Alien vs Predatorral és azok mentek zökkenőmentesen, szóval nem driver hiba lesz
-
Retr0
tag
válasz
asadasad22 #14462 üzenetére
Mint mondtam ati 3560-nel ugyanilyen beállítások mellett játszottam szaggatásmentesen.
Annyi kül, hogy akkor egy T9600 proci volt a laptopban, a mostaniban meg P8700 van.
Lehet finomitgatni kell még, egyelőre marad a 10.2 majd letesztelem pár izmosabb játékkal, mert ez korántsem az. -
Milan24
aktív tag
válasz
asadasad22 #14441 üzenetére
Nekem pl a sabatour megy full hd-n de nem folyamatosan, látszik rajta, hogy jobb lenne neki is a 720p, de ha lejjebb veszem a felbontást a játékba akkor nem nyújtva ki a kijelző széléig a képet.
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #14445 üzenetére
nekem is onnan van most fent, az előző rendszeremen meg a linkről volt telepítve.
-
SzaboZE
addikt
válasz
asadasad22 #14437 üzenetére
Egy fullHD-s felbontásnál már nem olyan szörnyű a kép ha kisebb felbontást erőltetünk a monitorra.
-
Milan24
aktív tag
válasz
asadasad22 #14437 üzenetére
Na de nekem FULL HD. És inkább játszanék 720p-n mind 1080p. Valami nem megy el natív felbontásba. Ezért érdekel, de senki nem tud akkor erről semmit? Nagyon örülnék pedig.
-
Milan24
aktív tag
válasz
asadasad22 #14377 üzenetére
Ezt sikerült feltennem. Köszi.
-
Milan24
aktív tag
válasz
asadasad22 #14351 üzenetére
Oké felteszem, remélem ezután nem csíkoz be a kép. Játék alatt is amikor elindul kicsit megtorpan (beszaggat) pár másodperc, de utána már jó. Azér kicsit zavaró, főleg a Windows bejelentkezésnél.
-
Chaser
legenda
válasz
asadasad22 #14253 üzenetére
Nem kell erőltetni semmit és inkább 170-175 fok, 180-ra azért nem tud kinyílni a zsanér miatt, de rákérdezek biztos ami biztos.
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #14230 üzenetére
Én is ezekre az értékekre számítok. Ősz fele szeretnék 9 cellásra bővülni, és akkor egy "egész" napot kibírok hálózat nélkül.
-
Milan24
aktív tag
válasz
asadasad22 #14205 üzenetére
Hát még nem jött meg a noti, majd valamikor hozza a futár. Igen használt 5 hónapos képek alapján nagyon szép állapotban van. Remélem nem lettem lehúzva 250-nel mer akkor nagyon mérges leszek.
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #14227 üzenetére
elmondom. proci SLFM-be, 0,875V, Dell extend battery program-> minden vizuális effektet tilt, optikai egység tilt, fényerő minimum, wifi, BT off, bill világítás kikapcsolva, DrivePowermanagerrel a vinyó lassítva. Minden driver a legfrisebb, A12-es bios.
Egyébként tényleg átlag felhasználásba nem jön elő igazán.De mivel alig kell a mostanira ráfizetnem, így gondolom, hogy megéri.
UP: a teszt rovat videótömörítéssel kiegészül majd. A forrás DV-AVi->MPEG2 DVD Best profillal fog készülni, ATi Stream .
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #14214 üzenetére
igen, gyári 6-os akksi és 10%-os elhasználtság mellett. Nem véletlenül oltom a nettopos ismerősöket.
T9550-re a +3 MB L2 és a picivel magasabb órajel csábít.Sokat tömörítek filmet, így ott biztosan kijön a különbség. P9600, P9700-at néztem, de horribilis áron tudom beszerezni még külföldről is, így meg nagyon baráti áron megy majd a csere.
-
nkmedve
őstag
válasz
asadasad22 #14214 üzenetére
Igazat kell adjak, az a +10W nem éri meg a minimáli teljesitmény különbséget. Kérdés, hogy egyáltalán fog-e menni? BIOS kell támogassa.
-
Chaser
legenda
válasz
asadasad22 #14176 üzenetére
Cpu genie vagy crystal cpu id. Nálam net közben az egész gép megáll 20W alatt alulfeszelve a procit.
-
nkmedve
őstag
válasz
asadasad22 #14176 üzenetére
Erre én is kiváncsi vagyok, én a P8400-ammal játszadoztam kicsit a hétvégén (Latitude E6400).
A stabil értékek:
- 8.5x (2.26GHz): 0.95V
- 6x (1.6GHz): 0.875V (ez volt a minimum amit be lehetett állitani, lehet birt volna kevesebbet is)Akkuról a maximális szorzót belőttem 6-ra, igy már-már CULV szinten van a fogyasztás (rendszer szinten 10-20W között terheléstől függően) a teljesitmény még igy is viszonylag jó.
-
Tomszy1
tag
válasz
asadasad22 #13859 üzenetére
ja értem, sorry, nem akartam kavarni, azt hittem a rendszeremmel van a gond. Amugy több iso-t is probáltam, egyik sem ment.
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #13790 üzenetére
nem problémás a pasztázás, szerintem megérti. A vga tuning nekem bejön, több órás tesztelés után is hibamentes. Van ahol, sokat gyorsult, de átlagosan 15 fps-sel tud többet.
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #13783 üzenetére
nem emlékszem a paszta nevére, este megnézem. Szétszedni gyerekjáték, fél óra alatt kész lett. A hátlap csavarjait meglazítod, nem lehet kitekerni teljesen, mert egy gyűrű fogja. Kicsit meg kell feszíteni oldal irányból, hogy lejöjjön a hátlap, de semmi erőszak! Utánna ahol van a szellőzőnyílás, ott azt a műanyagot le kell szedni, oldalirányba lecsúszik. 7 vagy 8 csavart kell meglazítani, a ventit lehúzni, és az egész hűtőrendszer egybe lejön. alaposan letakarít, a a proci és a vga között is van egy chip, ami a hangért felelős. A ram és a hangkártya szilikonnal van fedve, ezeket nem bántottam. Ne aggódj, a vga-n majd látsz apró alkatrészeket, a hőközlőket pasztáztam és utánna rá a chipre. Ezek után, üresjáratban, kikapcsolt hűtőpadon a proci 35-40, a vga meg 40-45 fok körül mozog, így teljesen halk általános használat közben, a játékoknál meg picivel gyorsít a venti, de ekkor sem annyira, mint a gyári gyurmapasztával.
Arra ügyelj, hogy tökéletesen illeszkedő csavarhúzót használj, mert könnyen tönkremehet a csavar feje, egyenletesen, átlósan tágítsd fel a hátlapot. Ajánlom, hogy a dell szerveréről nézdd meg a manualt, ha még nem csináltál ilyet.
-off- akit érdekel, elmondom, hogyan lehet húzni a HD4670-et. Nekem a gyári 650/800-ról 775/975-ön stabilan megy. A max órajel, amit elértem stabilan az a 785/990, 3D mark 05-ben ez 14.068 pont, 06-ban 7865. Egy erősebb procival biztosan többet hoz a konyhára. Nyáron tervezek egy P9700-ra cserélni...
-
válasz
asadasad22 #13723 üzenetére
Aham.
Mert thinkpadnál azt tudom, hogy NEM lehet. Mármint lehet, csak, meg kell tartani a régit, s azzal gariztatni.
-
dev00
tag
válasz
asadasad22 #13722 üzenetére
Szerinted milyen gép lenne jó játékra, ami van annyira praktikus, mint az xps 16?
-
COLORBAR
tag
válasz
asadasad22 #13476 üzenetére
És mennyi a postaköltség?
-
Milan24
aktív tag
válasz
asadasad22 #13353 üzenetére
Most nem keresem meg, de valahol láttam magyar oldalon. Már késő van hozzá és reggel meló.
Majd ha lesz valamikor kis idő vagy ha valaki ügyesebb nálam. -
Milan24
aktív tag
válasz
asadasad22 #13141 üzenetére
Jah bocs ez kérdés akart lenni.
-
Milan24
aktív tag
válasz
asadasad22 #13139 üzenetére
Be is lehet állítani BIOS-ba hogy folyamatosan mennyen vagy semmi.
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #13087 üzenetére
Az Ön regisztrált szervizcímkéi
Az összes regisztrált szervizcímke a kosárba került.
A Windows 7 frissítő kosár
A kosár üres.Nem találok semmi menüpontot, hogy a kosaramba rakhassam. Megkérhetlek, hogy lépésről-lépésre leírdd a menetet? Köszi!
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #13088 üzenetére
ezt csak megerősíteni tudom, én ezért szereztem be a CM NotePal U2-es hűtőpadot, ventik nélkül se megy 55-58 fok fölé semmi, bekapcsolva meg 50 foknál nem melegszik. Nagyon jó a hűtése is.
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #13039 üzenetére
nekem sajnos csak 15.-étől lesz elérhető a windows 7 pakk.
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #13031 üzenetére
Szuper... én csak 15.-ével rendelhetem, mert a magyar verziót igényeltem meg. Mennyi idő alatt hozták házhoz neked? tartalmazza az arcazonosító programot is?
-
_Hunter_
őstag
válasz
asadasad22 #13033 üzenetére
Mindenképp váltanék, csak a vállalati környezetben egyelőre nem támogatott és ha kompatibilitási gondom lesz, akkor az IT szolgáltató jelezte, hogy nem kezeli priorizáltan. Na már most a munkám elég nagy része összefügg az SAP alkalmazással és nem nagyon örülnék, hogyha ilyen gondom lenne. No persze szerintem sem lesz, csak ha gáz van akkor valahogy vissza kell állni. Nah majd meglátom, inkább win7 mint Vista az tuti.
-
_Hunter_
őstag
válasz
asadasad22 #13030 üzenetére
A kapott anyag csak upgrade vagy önállóan is telepíthető, pl. a VISTA mellé? Én is reggeltem és kiváncsi vagyok rá, mert ha csak upgrade akkor nekem nem lesz jó, mivel jó pár alkalmazás esetén nem biztos még a Win7 támogatás (pl. SAP Gui 7.10).
Újabb tapasztalatok a noti és külső dokkolóval kapcsolatban:
Sajnos a külső dokkolóban elhelyezett videókártya néha kicsit megpihen a 22 colos monitor kihajtása során. Irodai alkalmazások esetén ez egyeltalán nem vészes, de ha játékról lenne szó, akkor nem sok haszna van szerintem. -
Whaazzup
senior tag
válasz
asadasad22 #13008 üzenetére
Szia.Minden kép csak feltöltve.
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #13008 üzenetére
60-70% körül tartják meg a legtöbb áramot az aksik. 3-4 hónap után célszerű ellenőrizni a töltöttséget, elhasználódást és rátölteni kicsit.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
asadasad22 #12996 üzenetére
Akkor csak nekem volt újdonság, de HP-nál még nem láttam ilyet, pedig én azt favorizálom
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #12970 üzenetére
nekem ezzel működik
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #12968 üzenetére
Szia
CREATIVE-LABS_INTEGRATED-WEB_A06_R213648 Itt elérhető
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #12965 üzenetére
szerintem rakd fel az összeset, jót szórakozhatsz vele. Most néztem, hogy csak VGA felbontásban tud videót készíteni:-S
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #12963 üzenetére
A webcam center itt elérhető.
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #12927 üzenetére
Sikerült megoldani a problémát a kameránál. Letiltottam, a letöltött friss drivert felraktam és a régit eltávolítottam. Láss csodát: színes.
A filmvágó progik alapból látják a kamerát, azzal biztosan lehet rögzíteni. A dellnek van egy webcamcenter csomagja, elvileg működik vele, de nem próbáltam.
-
eami
veterán
válasz
asadasad22 #12942 üzenetére
ez vajon mindenki számára elérhető? nekem studio 1555 van.
-
Scatty
csendes tag
válasz
asadasad22 #12907 üzenetére
Ma írtam nekik, ha lesz fejlemény, beszámolok.
-
Scatty
csendes tag
válasz
asadasad22 #12892 üzenetére
Viszont én fel sem tudtam iratkozni, mert az mondja, hogy nem vagyok jogosult frissítésre. Pedig az vagyok.
-
_Hunter_
őstag
válasz
asadasad22 #12805 üzenetére
Szerintem az adott gép márkájára van csak korlátozva. Pl.kollega hozott egyszer win telepítőt, amit a Dell notijához adtak. Csak Dell gépben volt hajlandó megmozdulni.
Sajnos arra már nem emlékszem, hogy a típusnak is meg kellett egyeznie.Fentiekkel szemben viszont lehet, hogy az Office Student változatnál nem fordítanak erre ekkora figyelmet.
-
asadasad22
őstag
válasz
asadasad22 #12760 üzenetére
vki?
-
Csepy
őstag
válasz
asadasad22 #12786 üzenetére
Az az 5 nyelvű (angol, német, francia, spanyol, olasz; asszem).
A magyar 1 héttel később, 31-én jön.Regards: Csepy
-
_Hunter_
őstag
válasz
asadasad22 #12765 üzenetére
Meglehet. Mindegy csak a 1340-esem jöjjön meg mielőbb
.
-
Fulmi
senior tag
válasz
asadasad22 #12748 üzenetére
nekem is ezt irja: System Type: Other_486 V486/__S Rev. 2 FS
-
_Hunter_
őstag
válasz
asadasad22 #12743 üzenetére
Bár ha azt nézzük, hogy nagyvállalati környezetben viszont szépen megy a Dell a HP-val együtt, egy rendes webshop beleférne. Igaz találtam egy magyar dell online boltot, csak a konfigurátor nem megy az oldalon
.
-
válasz
asadasad22 #12743 üzenetére
Én is erre akartam kilyukadni
-
Fulmi
senior tag
válasz
asadasad22 #12723 üzenetére
igen, 600-at tamogat, csak rosszul irtam elobb a 300-zal.
persze, nem azt mondom, hogy keves az a 270, csak ez az N elnevezes nem tul ugyfelbarat, hisz eleg nagy sebessegtartomanyt takar.
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #12715 üzenetére
Hasonló, de a tied a jobb.
Hűtőpadot használsz hozzá? Na még egy nap és...
-
Fulmi
senior tag
válasz
asadasad22 #12715 üzenetére
valaki nezze mar meg, hogy ezek az N-es wifik most mekkora sebessegekre kepesek? mert ugye 2 evvel ezelotti DRAFT technologiat is N-es wifi alatt arulnak... az igazi n-es wifinek, ugyebar 300 mbitet kene takarnia, na jo 150-et is lehet mar annak hivni.
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #12713 üzenetére
Szia!
Igazad van, 15,6"- Full HD WLED-es a kijelző. Milyen a te géped?
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #12710 üzenetére
Szia!
A gép röviden: Dell Studio XPS 1640 fehér: P8600@2,4 GHz, 4 GB DDR-3-1066; HD 4670 1 GB DDR3 VGA, 500 GB@7200 RPM, 16" Full-HD WLED kijelző, DVD-író, világító billenytűzet, 2 MP webkamera, 3 év NBD garancia a papírforma szerint. Ennél többet csak péntek este tudok mondani.
-
bme
tag
válasz
asadasad22 #12472 üzenetére
Szia!
Hol vásároltad ezt a gépet és mennyiért, mert a bátyám ilyet akar venni magának, de itthon csak olyat talált, ami WLED-es, de ő mindenképpen RGBLED-eset akar.
köszi
bme
-
premete
veterán
válasz
asadasad22 #12645 üzenetére
Mert itt ennyivel magasabbak a keresetek; amíg odaát havi 10000 jónak számít, addig nálunk a minimálbér is 70000.
-
Badb0y
addikt
válasz
asadasad22 #12622 üzenetére
15.6-os vagy 16-os kijelzős ?
-
asadasad22
őstag
válasz
asadasad22 #12621 üzenetére
3dmark 06:
3DMark Score 6646 3DMarks
SM 2.0 Score 2491
SM 3.0 Score 3061
CPU Score 2142 -
Badb0y
addikt
válasz
asadasad22 #12616 üzenetére
Megérkezett a várva várt kütyü
?
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
asadasad22 #12614 üzenetére
Vagyok, de rég nem jártam arra, max olvasgatni. Ugyanezen a néven vagyok ott is egyébként, de általában nem lépek be, csak olvasok.
Szerencsére mostanában nem volt sürgős kérdésem, amire nem kaptam választ.
De igen, én annak idején, amikor élénkebben fórumoztam a gépvásárlás/garancia/javítás miatt, akkor mindenkit, aki kérdezett oda irányítottam.
Sokkal többen vannak, mint a magyarul beszélők, az anyagi helyzetükből kifolyólag több notebook-tapasztalatot is gyűjtenek az átlagos felhasználók, úgyhogy ott nagyon komoly mennyiségű infó gyűlik össze.
Pláne a Dell alfórumban, a többi, amit néztem: Toshiba, Lenovo jóval kisebb látogatottságú.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
asadasad22 #12609 üzenetére
Nekem is USA-ból jött a Dellem (én rendeltem mellé egy átalakítót is, de az tényleg rémes), és komolyan bárhol lehet kapni ilyet: ez van a régi monitorokhoz, az összes ilyen laptop adapterekhez, úgyhogy nyugodtan nézz körül a közeledben.
Sőt, nagy eséllyel otthon is van olyan, ami jó hozzá...
Földelés meg jó, nem földelt kábellel nekem a T61-em és az XPS M1530-am is veszettül ráz. (A Dell korábban földeletlen kábelt adott, de pont az XPS-nél ez komoly para volt, úgyhogy cseréltek vagy kedvezményesen adtak a végén, mindenesetre téma volt, notebookreview.com-on megtalálni a nyomát.)
Ráz alatt két dolgot értsetek - már akié ráz, mert ezek szerint premetéé nem. Az XPS rezgett és a fémes felületek picit bizseregtek. T61 esetében a vga, ethernet, stb. csatlakozók fémes szélei csíptek, erősebben.
-
premete
veterán
válasz
asadasad22 #12609 üzenetére
Teljesen felesleges a 3. csati, laptopnak nem kell védőföldelés, nem villanykályha ez, a két, egymás melletti kell csak a 220-hoz.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
asadasad22 #12600 üzenetére
Mindenhol lehet kapni, ahol elektromos cuccokkal foglalkoznak és kb. 600 ft..
Átalakítót is lehet kapni, de azzal még bumfordibb és az riztkább, plusz drágább. Kényelmetlen, na.
-
premete
veterán
válasz
asadasad22 #12602 üzenetére
Én a Praktikerben vettem 280.- Ft-ért olyan kábelt, ami rádiókhoz van, lapos, villás, a másik vége passzol a tápba, ha nem, akkor középen be kell vágni
-
Badb0y
addikt
válasz
asadasad22 #12602 üzenetére
Van, 1000ft kb. Ha érdekel PM és hvégén át tudod venni.
-
kacsyx
aktív tag
válasz
asadasad22 #12600 üzenetére
Ha jól rémlik akkor az egyik építőipari multinál (Baumax) lehet kapni mindenféle átalakítót.
-
Csepy
őstag
válasz
asadasad22 #12566 üzenetére
Bizony, és innentől ez warez
Regards: Csepy
-
ByB
addikt
válasz
asadasad22 #12564 üzenetére
Létezik hivatalosan letölthető rtm változat?
-
premete
veterán
válasz
asadasad22 #12512 üzenetére
Így van, az is csak 666-on fog menni.
-
premete
veterán
válasz
asadasad22 #12509 üzenetére
Az a dell zöld szám egy görögországi, magyarul beszélő ügyintéző. minden ő sem tudhat (előre)
-
premete
veterán
válasz
asadasad22 #12507 üzenetére
Így van az oem kérdés. A másik, a linkelt oldalon ott van a felsorolásban Hungary, ezt gondolom az us rep is érti.
-
premete
veterán
válasz
asadasad22 #12505 üzenetére
Az van ott, hogy ki kell fizetned a DVD szállítási díjat és regisztrálnod kell, hogy megkaphasd, címmel és bankkártyaszámmal. vagy megvárod, amíg a neten felbukkan a Dell indows 7 OEM iso, letöltöd, felteszed, kulcsot sem kér, oszt jónapot. (A Biosból kiolvassa a slic 2.1 táblát a telepítő)
Én már hallottam olyanról, aki belebuherálta a régebbi A15-ös dell biosába a slic 2.1-et és már most futtatja a windows 7 ultimate-et, dell logoval a rendszer tulajdonságainál. De én ilyet nem tennék... -
premete
veterán
válasz
asadasad22 #12502 üzenetére
https://win7.dell.com/FAQPage.aspx
ezt olvasd el, benne van szerintem minden. -
premete
veterán
válasz
asadasad22 #12500 üzenetére
Valószínűleg fogsz kapni hozzá egy windows 7 coupont és kész. A Dell.com-on a windows 7 kérdéseket elég alaposan kivesézik; sajnos, az enyémhez nincs upgrade lehetőség elméletileg.
-
asadasad22
őstag
válasz
asadasad22 #12499 üzenetére
közben rájuk is csörögtem, megadtam neki a rendelési számot meg ilyeneket és azt mondta, hogy igen, tutira nemzetközi és elvileg NBD, szóval majd őket kell hívni ha baj lesz és telefonon egyeztetünk és ha szükséges, kiküldenek szerelőt, csak majd a service number ha meglesz akkor jó lenne még egyeztetni az adatokat ezért érdemes majd őket felhívni miután megkaptam a cuccot. Win 7-el kapcsolatban pedig nem nagyon tudtak segíteni (azt is mondta, hogy őket igazából csak hardver dolgokra képezték ki és ilyen támogatást nem nagyon tudnak adni), ezért azt majd valami ismerősön keresztül kell majd intéznem valszeg.
-
premete
veterán
válasz
asadasad22 #12494 üzenetére
Üsd be a dell.com-on a warranty status fülön a Service Tag-et, és kiadja a frankót, amerikaiul nem tudok, UK angol nyelven onsite, vagy NBD szerepel, ahogy a dell.com-on is.
-
premete
veterán
válasz
asadasad22 #12491 üzenetére
NBD (Next Business Day) warranty: következő munkanapon jön a szerelő és a helyszínen megjavítja.
-
premete
veterán
válasz
asadasad22 #12486 üzenetére
Pontosan, ha NBD a gari, kijönnek ingyen, csak a nemzetközi zöld számon kell jelezni a hibát, a szerelőt ők küldik, azt nem tudom, hogy Getronics, vagy Humansoft, de mindkettő megbízható cég. Azt is lehet, hogy magad beviszed, volt ismerősöm, aki bevitte és új alaplappal vitte haza a laptopot. A régebbi Nvidiákkal sok gond volt.
A szám helyileg Görögországban csörög, mert nincs itthon direkt Dell, csak partnerek.
A warranty transfert akkor is indíthatod, ha esetleg meghibásodna. -
premete
veterán
válasz
asadasad22 #12484 üzenetére
A zöld számon mindent elmondanak a warranty transferrel kapcsolatban, ha gond van a készülékkel, őket hívod és küldik a szerelőt a warranty transfer előtt is.
-
premete
veterán
válasz
asadasad22 #12472 üzenetére
Mennyibe fájt?
-
tsu
tag
válasz
asadasad22 #12333 üzenetére
Sziasztok!
Felajánlottak egy Dell notit megvételre, érdekelne is a dolog, de ahogy nézegettem, sérült alul a service tag matrica. Felmerült bennem a gép kétséges előélete, ezért érdekelne hogyan lehet utánanézni, úgy tudom valahol a bios setupban is megtalálható ez a szám. Ha ezt megtudom, hogyan lehet megtudni, hogy a gép biztosan tiszta? A szám alapján valaki meg tudná nézni (magyar billentyűzetes, angol winnel), vagy én is hozzá tudok férni ehhez az infóhoz? Elvileg még kb. 9 hónap garancia van rá, de a papírjai első pillantásra hiányosak.(bocsi asadasad22, nem válasz akart lenni)
-
gabs
tag
válasz
asadasad22 #12308 üzenetére
Abban igazad van, hogy biztos nem itthon kezdik el forgalmazni.
Viszont a hivatalos oldal alapján Amerikában már elérhető: [link] -
gabs
tag
válasz
asadasad22 #12305 üzenetére
-
asadasad22
őstag
válasz
asadasad22 #12226 üzenetére
hajaj, közben kezd egyre sürgetőbbé válni a dolog, és nagyon nem akar jönni az az új kártya.. milyen jó gép van mostanában 15" körüli kijelzővel, max 3 kilóval, közepesen erős (9600gt-hd4600) videókártyával? nem is nagyon látok más alternatívát, ez pedig 4670-el tényleg kb tökéletes lenne, csak lehetne már vele kapni..
-
asadasad22
őstag
válasz
asadasad22 #12224 üzenetére
hmm, újra rákérdeztem, és most ugyanezt hallottam, amit mondasz: valóban csak 3 év és afelett lesz international a garancia.. jó ezt tudni, úgy látszik, kénytelen leszek olyat kérni, +80 dodóért..
-
Che Guevara
csendes tag
válasz
asadasad22 #12220 üzenetére
Én is a sajátomként hoztam, ezért természetesen nem vámköteles. (Értelmezésem szerint üzleti céllal nem hozható ki. Ha valaki kiutazik az országból nyilván kiviheti magával...) Igazán eddig nem néztem utána a garanciának, mert nem foglalkoztatott, de most megkérdeztem az online chat kollégától, hogy működik a garancia. Azt mondta: csak a három éves garancia nemzetközi. ("you need to purchase the 3 year onsite warranty, only that is valid internationally") Remélem, segitettem! Have a good deal!
Üdv,
-
Che Guevara
csendes tag
válasz
asadasad22 #12209 üzenetére
Mi az a 4670? Ha meggondolod magad és ráfanyalodsz
egy 13-as Studio XPS-re, megtalálod a hirdetésem az apróban!
-
premete
veterán
válasz
asadasad22 #12043 üzenetére
Jó cucc, amennyiben a 1920x1200-as kijelzőt jól látod, azzal még nagyobb élményt nyújt a mindennapokban is, de például annak egy Archicadnál nagy a jelentősége. Sajnos, nálunk szinte minden drágább, ezen már meg sem lepődök. Az árra hazahozáskor még vám+Áfa rájön, de azzal is bőven olcsóbb; ha lehet, kérd európai, vagy magyar billentyűzettel, bár ez itthon is csak kb. 10 ezer pluszban, az US keyboardon nincs helye az "í"-nek, csak alr_gr j-vel éred el, valamint az "enter" gombnak nem a megszokott alakja van és könnyű "ű"-t ütni "enter" helyett.
A 16"-os gépeket annyira nem szokták a piros hetesen használni, ezért a 6, vagy 9 cellás akku szvsz másodlagos, a processzor is 25W TDP-s. Remélem, az ATI jobb, mint az előző xps-ek Nvidiája, mert azokkal bizony sok gond volt, főleg az állandó 80 fok feletti GPU hőmérséklet. A számlát kérd a saját nevedre, akkor a garancia transzfer is egyszerűbb, itthon a Dell zöld számán intézhető, és az alap 1 évre kb. 30 ezerért vehetsz plusz 2 év NBD-t, vagy 3 év szervizgaranciát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest