- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avicularia
veterán
válasz
somasz #51987 üzenetére
7250-et egy arabtól vettem, miután megnyertem a licitet küldte a tradera az adatait és akkor láttam hogy Mohamed a ´kereszt´neve
Ettől még korrekt volt, 2 nap alatt megkaptam a lapost, nem véletlen az 1495 100%-osan pozitív értékelése.
Mondjuk a svéd ebay-ra személyi számmal kell regisztrálni, ami olyan mintha beküldenéd a személyidet hozzá. Ha egyszer valamiért kizárnak nincs második regisztráció. Ezért elég bolondnak kell lenni, hogy oda gázos cuccot feltegyen az ember. -
Avicularia
veterán
válasz
somasz #51982 üzenetére
Pár hónapos story ezzel kapcsolatban.
Láttam egy 7240-et az itteni nagy hirdetési oldalon. Olcsóért adták, 2000 korona volt, ami 66K forint kb. Fel is hívtam, nem svéd volt az eladó hallás után
Kérdezem, hogy van-e benne bill világítás, mert az nekem dealbreaker. Erre mondja, hogy azt hol tudja megnézni. Mondom, ha van kis kék világítós ikon a jobb kurzoron akkor van benne. Válasz az hogy van rajta, de ő még sose látta világítani a billt, biztos nincs felrakva valami driver. Nem kell hozzá driver, válaszoltam. Aztán megegyeztünk, hogy találkozunk itt Malmö mellett ez egyik kisvárosban és megnézem a gépet.
Mikor odaértünk az asszonnyal a találkára és az ember meghallotta, hogy egymás közt magyarul beszélünk egyből megkérdezte, ti is mágyárok vagytok?Szóval beszélte a nyelvünket
Nézem a gépet, viszonylag szép állapot. Benézek a biosba és látom, hogy disabled a bill világítás és kódot kér az átállításhoz. Kérdeztem, tudod a kódot? Nem, mondta. Mondom akkor köszi nem kell a gép mert valszeg lopott. Akkor mondta, hogy van egy haverja aki ki tudja venni a kódot és hiába mondtam neki, hogy nem tudja, fel is hívott valakit a kocsiból és megkérdezte tőle. Nemleges válasz után még megpróbálta egy ezresért eladni nekem, de nem szerettem volna lopott gépet venni.
Másnap láttam megint feltette a hirdetési oldalra 1500 ért és kb. 1 nap múlva el is tűnt onnan, tehát valszeg eladta. -
kisza25
félisten
válasz
somasz #51909 üzenetére
a biost végigböngésztem 3x, mivel még itt a másik gép és korábban többször is működött a dolog, ez tűnt a legegyszerűbbnek, a gépen csak USB 3.0-van, a win7-et fel tudtam rakni, de nem akartak működni az USB-k így már ok
Pár szó a gépről: dell 7559 i5-6300hq 1TB 8GB
Hűtés: 2óra játék után sem ment 70 fok fölé sem a CPU, sem a GPU
a CPU 2,8Ghz-en tudja magát tartani végig, ez a max turbo 4 magon, semennyi throttling sincs (aida 64-el monitoroztam, a legmagasabb hő 65fok volt az egyik magon a 2 óra alatt, átlag 60 fok)
a GPU is folyamatosan tartja a boost 2 órajeleket (1188Mhz) 65 fok volt a max amúgy 55-60fok
A hűtés azért elég hangos egy asztali géphez mérten, de inkább szélzaj, nincs zavaró sípoló, vagy egyéb hangja.
A gépház elég gyenge, ha valaki cipeli napi szinten jól kipárnázott táskába tegye és óvatosan, ezt inkább folyamatos asztali használatra tervezték.
A kijelző hátulja könnyen benyomható, az alja is elég gyenge mivel 1db hajlékony műanyag, mondjuk ennek csak takaró szerepe van, mert vannak külön merevítések a gépház aljában.
A szerelés viszont pofon egyszerű mindenhez könnyedén hozzáférni.
A kijelzőnek elég gyenge a fényereje, de MATT fullHD és IPS, ami azért valamilyen szinten kárpótol.
A szemem nem a legjobb, még épp hogy olvasható nekem a fullHD 15,6" méretben.
Én beletettem egy 240-es SSD-t nagyon pattogós vele a rendszer, otthon bill+egár+ 24" monitorral használom simán kivált egy asztali gépet, ha nem HC játékos valaki.BF4 multiplayer (ezért is kaptam itt az ívet, nekem ez a kikapcsolódás és tagja vagyok az egyik csapatnak a magyar kupán IRAM klán) fullHD medium 60+ FPS-t tartja a gép.
Low-on pályától függően 80-100FPS
Billentyű szigetes, abból a jobbik fajta, de ez a megoldás inkább divat, mint jó
A háttérvilágítással még nincs sok tapasztalatom.
throttling stop és az Intel xtreme utility nem működik együtt a procival egyelőre.
A játék alatt a proci 100% teker a VGA nem volt kihajtva (60-80%)
GPU limitesen meg kevés az FPS multyhoz
Elsőre ennyi. -
DarknessHope
senior tag
-
adika4444
addikt
válasz
somasz #51909 üzenetére
Hali!
Jó megoldás, csak hát ehhez ugye kell egy másik gép amin megcsinálod.
De igaz ami igaz, nekem sincs jobb ötletem. Az integrálgatósdi marha nehéz, szal az kilőve. Talán Oprend Win release-eknél láttam, hogy vannak integrált USB 3-as driverek a telepítőben, de még nem próbáltam... -
válasz
somasz #51671 üzenetére
Azért a 7559-es egy közepes gamer gép a hardverek alapján(+full HD IPS),a hagyományos Inspiron minőségtől jobb,alapból 3 év gar. van hozzá.Amit ígér azt tudja.Én azt mondanám,ár-érték-teljesítményben azért elég jó.
A Precision GPU-ja melóra való elsősorban,nem igazán játékra.Itt a különbség,ezt kell eldönteni először,mire lesz főleg használva.
-
gt7100
tag
válasz
somasz #51667 üzenetére
Sértődésről szó sincs.
Viszont az inspironok sohasem a minőségükről voltak híresek és a tendencia szerint minél újabb, annál ócskább. Inspironból 200e a max. amennyit hajlandó lennék adni érte, ez a 300e+ már nagyon sok. Szerintem.Szerelés: ehhez minimum az alsó borítást le kell szedni. Ez nem jár garancia vesztéssel?
Latitude esetében a hdd önálló rekeszben van. (Bár ha belegondolok, memória is user serviceable... és azt már csak a hátlap levételével tudom...) -
Ulius80
tag
válasz
somasz #51615 üzenetére
Köszönöm!
Eredeti a játék,szabadon volt letölthető.
A hőfokok rendben,alapjárat 48-55C',játéknál ami kb 2perc,60C'.
Memtest nem dobott hibát,ment vagy 1 órát.
Steamen láttam,de nem tudtam kibogozni,hogy mi a hiba javítása.
A kis keresztlányomnak lett volna a játék,de akkor marad más.
Mégegyszer köszön mindkettőtöknek!! -
Magnum_
nagyúr
válasz
somasz #51569 üzenetére
és hallok kotyogást? akkor mivan? na persze nagyon minimál és lehet, hogy csak odaképzelem, de az előző gépem frankón koytogott, de azzal nem foglalkoztam.
amúgy meghúztam minden csavart (illetve próbáltam, nem tudtam, tökig vannak húzva palmrest alatt is és kijelző bezel alatt is)
tiborandras: köszi a tájékoztatást
-
atti1848
senior tag
válasz
somasz #51529 üzenetére
http://kephost.com/image/c9K1
http://kephost.com/image/c9K5
http://kephost.com/image/c9PAAz Aida és a BIOS amit érzékel.
A BIOS -t már sikerült frissítenem, de semmi változás nem történt. Próbáltam befújni kontaktspray-el, de akkor sem. Nem értem mi történhetett.
Ezt a hibaüzenetet nem lehet sehol kikapcsolni, ha már az aksi tönkre is ment?
Lehet hülyeség, de az aksinak nem lehetne frissíteni a firmware-t? -
atti1848
senior tag
válasz
somasz #51527 üzenetére
Szia.
Ha nincs benne az aksi akkor nem csinálja, akkor egyből indul. Kikapcsolt állapotban is és bekapcsoltban is, az akku-t jelző led csak villog. A BIOS-ban pedig valami kommunikáció hibát ír az aksira, Battery Health: Not a Dell Battery , pedig a gyári Dell aksi van benne.
-
Janika-1982
tag
válasz
somasz #51503 üzenetére
Szia,igen lehet használtan venni is.
Csak ki tudja hogy milyen volt az előélete?
Én egyszer élek-ahogy a gép is!
Tiszta lappal-új géppel!
Munkára-multimédiára(mert megérdemlem-megdolgoztam érte).
Olyan mint a használt ruha,nekem nem kell használt cucc.
Persze tudom sok ember örűl ha tud venni használtan is,nem akartam megbántani senkit sem természetesen!
Én nem is vennék egy millás gépet,én masinám így is bőven félmilla felett van+Topsolid CNC programmal 5 millára van biztosítva gép+5 év garancia is van rá.
Ha visszább olvastál volna ott van,a részletes teszt-speckói a masinámnak,de belinkelem ide:
[link]
További szép estét-napot. -
Janika-1982
tag
válasz
somasz #51446 üzenetére
Szia,használtan igen,mert már nem árúsítják.
Azonkívűl hogy munkára+multimédiára használom.
Volt Inspiron 3537-em is,kössz többet olyat soha többé-egy rakás szar volt!
Egyszer kell venni normális gépet,ennyi.
Meg az alapfelszereltsége is jó volt,FHD panel+stb.:
[link]
Ezennel lezártnak tekintem a vitát.
Kinek a pap,kinek a papné. -
Magnum_
nagyúr
válasz
somasz #51500 üzenetére
csak emiatt elgondolkodom rajta :-)))
Addressed Dell Logo position wasn't on the center of display screen while connecting external display devices.a bioson kívül egy drivert kellene manuálisan elindítanom:
Intel(R) Management Engine Components Installer Driverannyit ír róla, hogy Initial release to support Windows 10
indítsam el? kárt nem okozhatok, nem? -
Magnum_
nagyúr
válasz
somasz #51497 üzenetére
köszi!
közben belemerültem a dell supportba, jobb, mint a Sony :-)))) megnéztem mindent a gépemről SN alapján, amit csak tudtam, meg még frissítettem 1-2 drivert... biost merjek frissíteni, vagy hagyjam?
Avicularia: engem sem zavar, csak eddig ilyet nem láttam. klassz puha tokod nincs hozzá? a táskámban tök jól elfér, de nem merem a pénztárca, kulcs, stb mellé meztelenül betenni..
vagy csak simán rendeljek egy egyszerű tokot ebayről neki? -
somasz
Topikgazda
válasz
somasz #51432 üzenetére
Áhh, mindegy, balta módszerrel nézem...
Szóval Latitude E7270 rövid tapasztalatok, tesztek:
(i5-6300U, HD kijelző, 8GB 2133MHz DDR4, 128GB PM871 m.2 ssd, 54Wh-ás akku)Fogyasztás:
idle, min. fényerő, kiegyensúlyozott: ~2250 mW
idle, max. fényerő, kiegyensúlyozott: ~3800 mW
youtube, közepes fényerő, kiegyensúlyozott: ~6500 mW
aida stability teszt, max fényerő, teljesítmény-centrikus: ~24000 mWÜzemidő számítása: az 54000 mWh-t osszátok le a fogyasztással!
Ha valaki kíváncsi még valamire, jelezze, igyekszem megnézni!
aizen92: szerintem jobb lett a touchpad!
-
adika4444
addikt
válasz
somasz #51343 üzenetére
Ezen gondolkodtam én is pár napja, miért 70 és nem 60.
Egyébként a 6xx0 sorozatban van most már csak M végű proci, esetleg vihetnék tovább azt a vonalat például egy 6287u procival, vagy a 4 magos I5-tel, választható (de nem kötelező) dedikált VGA-val.
Nekem az a gondom am is mostanság, hogy az erős procis gépekbe mind van DVGA, ami nélkül én példul remekül megvagyok... -
Magnum_
nagyúr
válasz
somasz #51333 üzenetére
Nem, de nagyon megszeretnem, de lovesem sincs, hol lehet kiallitott peldany es nem csak rendelesre.
Irtam a humansoftnak, hogy rendelheto-e az 51wh-s akksi bele es mennyiert. Hamarosan laptop csere es nagyon nehez jo gepet talalni - a preferenciarendszer es budget alapjan. De ez jonak tunik.
-
kistewe
tag
válasz
somasz #51247 üzenetére
ööö telepítés közben még nem volt fent az összes driver....
ha linux alatt sípol priccol világít akkor ott winnel lehet gond...nekem sem látja az XP a jobb vagy a baloldali USB portokat...linux meg simán...6230..
esetleg ha van olyan , hogy " a win kikapcsolhatja az eszközt energiamegtakarítás, karácsony , húsvét , lilaköd céljából" akkor szedd ki a pipát bár ennek csekély siker esélye van...uff stewe
-
allein
addikt
válasz
somasz #51055 üzenetére
Laptophűtővel használom a gépet, 20 centis ventilátor. CPU hőmérséklet semmit nem változik, 60-70 fok körül alakul
Azért ez nincs rendben
Lehet nálam is jó lenne egy hőcső csere
(#51189) Brandynew - csak attól, hogy a gép be van kapcsolva és a chrome alatt egy fül van megnyitva, te szerinted ez normális?
-
malnabokor
senior tag
válasz
somasz #51149 üzenetére
Azért vagyok ilyen "optimista" mert most egy Asus T100-ról írok Win10-el 32GB-al. Illetve elkeseredett, mert elegem van, hogy háromhavonta újra kell húznom a gépet minden alkalmazással, viszont az SSD-t meg nem akarom csak úgy otthagyni, ha már van.
(És akkor most komolyan kérdezem, hogy fizikailag nem működne jelen esetben?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Robogó, kismotor
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xbox Series X|S
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- További aktív témák...
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Dell Precision Workstation 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged