- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
aDic
tag
válasz
tylerddd #64376 üzenetére
Ezek sajnos ilyenek. Nekem mind a két Dell-ben ilyenek (7490, 5590). 10-ből 2-szer nem ismeri fel. Sokat számít, hogy hogyan "tanítod" be. Nekem az vált be, hogy betanításnál az ujjam addig tartom az érzékelőn, míg ki nem írja, hogy érintsem meg újra, vagy a végén, hogy végzett és akarok-e új ujjat vele tanítatni. Korábban kb. csak egy pillanatra tettem rá betanításnál az ujjam, és így a belépésnél a találati arány 10-ből csak kb. 3-4-szer volt jó.
-
desiderius13
csendes tag
-
válasz
tylerddd #63696 üzenetére
Nekem az a hiba jön elő különböző időközönként (szerintem néhány hetente), hogy a beírt PIN kód törlődik, olyan, mintha soha nem is állítottam volna be PIN kódot. Viszont a jelszóval engedi a belépést és engedi, hogy csináljak PIN kódot. Utána a PIN kóddal betudok lépni, amíg megint nem törli. Eredeti Windows 10 Pro operációs rendszert használok. Ez a probléma volt a Fujitsu Stylistic Q572 táblagépnél és az Acer Aspire 5 A515-51G-33Q0 laptopnál. Ez alapján (amiket írtok és tapasztalok) az új laptopomnál* is ez lesz, csak majd a PIN kód helyett az ujjlenyomat olvasót kell majd újra aktiválni a törlések után.
*Ezt a laptopot fogom a jelenlegi terv alapján megvenni 2019.04. hónap végén, vagyis 2019.04.25. után, de 2019.05.01. előtt: Dell Latitude 5491 (N005L549114EMEA_UBU). -
-
Dhampir
félisten
válasz
tylerddd #63659 üzenetére
Nem tudom, hogy a "nagy átlagot" ki számolta ki, de feltételezem, hogy pár notebook 100 000 Ft-ot sem érne meg.
Garanciában viszont nem mindegy, hogy mennyi időre esik ki a munkából. A "120-130"-as felhasználóknak ez biztosan nem fontos...
Évekkel ezelőtt még elég drágán, 80 000 Ft körül vesztegették a használt, de vadiújnak tetsző ThinkPad T510-et, és talán 120000 Ft-ért az új HP ProBook 6570b-t. Megérték a maguk nemében, hasznos kis "igavonók".
G-széria:
G3 és G5 között is különbség van minőségben.
Mindenre jók azok, legfeljebb a kinézetük (mit számít az, ha nem a tárgyalóba szánják, habár láttam már Asus ROG-ot is művészi közegben lefolytatott tárgyaláson). Valamelyest már konszolidálódtak ezek, a G5 is kicsit konzervatívabb lett az elődökhöz képest. A "piros-mániát" el lehetne hagyni (tudom, hogy van anélkül is), mint például a Legion Y530-nál tette a Lenovo.Szomorú, hogy a Latitude-ba nem mehet egyszerre HDD és SSD, de például a G5-ben igen. Ráadásul egy csavar nyitja a gép teljes alját. Viszont a terméktámogatásban már különböznek valamelyest.
-
válasz
tylerddd #63411 üzenetére
Igen, az van hozzá, a dell international oldala szerint is, csak hogy ki felé kell jelezni a szervizigényt, az a kérdésem.
A két lenti cég felé jelzek holnap, illetve hétfőn elutazok két napra, és akkor nem használnám a gépet, így az idő alatt akár le is tudok mondani róla, de vasárnap már kell és szerdán megint kell, szóval ez a futár elviszi és visszahozza nem igazán fér bele, hanem a házhoz jövetel, amiről a garancia szól elvileg. (Emiatt is vettem ilyen gépet korábban is, most is, hogy ha erre kerül sor, akkor ne essen ki a gép sokáig).
Kár, hogy nincs egy nyilvánvaló email cím, ami a dell oldalán fenn van, és ahova jelezni kell a problémát, akik majd küldenék a partnercéget... -
bazsi83vp
senior tag
válasz
tylerddd #63316 üzenetére
A koncepció lényege annyi, hogy a hűtőpadra ragasztott ablakszigetelő nagyobb felületen súrlódik a laptophoz, mint az a gumitalp a hűtőhöz. Így megbillentve (lábak kinyitva) a hűtőt sem akar lecsúszni a laptop róla.
A felragasztásoknál úgy jártam el, hogy bal oldalt legyen egy olyan rész, ami továbblöki a kiáramló meleg levegőt. Ugyanott lent a merevlemez alatt is legyen légmozgás, valamint a jobb oldali felső rész az SSD-n segít. A szigetelés ugye picit elemeli a laptopot a rácsozatról.
A gép alján pedig látható a 4 pici luk a ventilátor és az 5. az SSD alatt... Hogy miért nem nagyobbak? Az nem is volt cél, hogy teljesen megkönnyítsem a ventilátor dolgát és így megvan még az a nyomáskülönbség, hogy szívjon az 5. lyuk felől is némi levegőt a rendszer, ebből kifolyólag a gyári nyílásokon át kap hűs levegőt a memória és az alaplap továbbra is.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
tylerddd #63313 üzenetére
Nekem egy mSata SSD-n van a rendszer, de meghagytam a régi merevlemezt. Előtte nem tudom, mennyi volt a tipikus hőmérséklete, de per pill nekem is 36 fokon tanyázik.
Egyébként annyi moddingot megengedtem magamnak, hogy fúrtam 4 pici lyukat a venti beömlő nyílás és egyet az SSD fölé. Eléggé le van fojtva szerencsétlen áramlási szempontból. Még így is lassan áthúz egy kis levegő a "távoli" SSD felett hűtve azt is.A padra pedig ragasztottam egy kis ablakszigetelőt, hogy egyrészt ne csúszkáljon, másrészt a kihagyott helyeken távozzon a levegő. Ha gondolod, majd lefényképezhetem, mire gondolok.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
tylerddd #63309 üzenetére
SSD-re tipikusan a 0-70 °C tartományt szokták a gyártók üzemeltetési tartománynak megadni. Vígan benne vagy,
Egyébként pedig ezen sem kell kiakadni. Kis felületen történik egy fajlagosan nagy energialeadás
Ice&Lime
Az express charge akksi függő. A hibaüzenetnek utána kell még nézni. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
tylerddd #63263 üzenetére
Nem olcsó a gyári, de például ennél a cégnél rengeteg Dell akku van, érdemes rákeresni. Az enyémhez 20 ezer pénz lenne, ingyen postával. (80%-os állapotú a gyárija, 2-4 órát megy el egy feltöltéssel - nem tudom, érdemes lenne-e másikat venni bele? E7270.)
-
Gizmo94
veterán
válasz
tylerddd #63263 üzenetére
Sosem késő.
Ha valamik nem szeretik az utánygártott dolgokat, azok a Dell termékei. Nem azért írtam senkinek, hogy leszóljak bármit, vagy mert szeretem kihajigálni a pénzt hiába, csak tapasztalat... Rengeteg idegességet és problémát lehet megspórolni gyári kiegészítők használatával.
Biztosan van akinek beválik egy utángyártott akku vagy töltő, nem kétlem. Nekem nem váltak be, így nem javaslom senkinek.
-
Gizmo94
veterán
válasz
tylerddd #62858 üzenetére
A Latitude paletta is széles, nyilván a belépőszintű modelltől nem várható a nagyobbak szintje. De a Vostro mindig egy lépcsővel lejjebb kezelendő, mivel alsóbb kategóriás. Az Inspiront a dell a G sorozattal felhúzta a menő osztályba, de a Vostrot annyira nem. A Latitude és a Precision mindig kb. a középmezőny, illetve Latitude inkább az üzleti vonal, Precision inkább mérnöki-tervezői, stb. széria. Amint ugye az XPS és Alienware a felsőház.
Nehéz választani, és amit írtam nem jelenti azt, hogy a Vostro sorozat nem lenne jó. A nagy kérdés pedig mindig az, hogy leginkább mire kell és mennyit tud rászánni az ember. -
qwertly
addikt
válasz
tylerddd #60892 üzenetére
Hát igen teljesen elégeted vagyok vele,teljesen le voltam döbbenve milyen vaj simán működik lehajtom a fedelet alszik felnyitom szinte azonnal működik.Mintha a tabletemet használnám.Plusz több mint 12 órát bír az aksija.És mint írtam ezt ubuntuval csinálja,és így teljesen jó fut a win7-10 a virtualboxon.Most még keresek hozzá egy jó minőségű táskát,mert ami van az elég kopott.
-
thotzoltan
tag
válasz
tylerddd #55274 üzenetére
Nekem valahogyan nem akar összeállni..próbáltam a Win7 Pro64-et,gyári Dell lemez,nem lehet frissíteni...feltettem a Win 10-et,aktíválva van,nagy nehezen összeszedtem hozzá mindent,itteni segítséggel is,mert sajnos maga nem találja meg az összes drivert..
a képeken ott vannak a beállítások...gondolom a hiba is valahol ott lapul.. -
yanna
addikt
-
embe
nagyúr
válasz
tylerddd #55265 üzenetére
Én azt mondom, ha ez valami oknál fogva a telepítést követően elállítódik.
Bár ez a hiba javítás emlékeim szerint akkor jön ha a Sata beállítás nem helyes. vagyis a telepítés AHCI módban történik, de utána valamiért átállítódik IDE-ra vagy raidra. Vagy fordítva.Ha jól emlékszem az Uefi és legacy felcserélésekor nem talál olyan particiót, amiről bootolhatna.
-
embe
nagyúr
válasz
tylerddd #55262 üzenetére
Akkor lehet az a probléma, hogy a telepítés Uefi biossal történt , míg a bios Legacy-ra van állítva...vagy fordítva. Ilyenkor tényleg nem bír bebootlni, és elkezd javítgatni. próbáld a biost-t átállítani. Vagy a biosban sata beállítás AHCI/IDE állítódik el a telepítési állapothoz képest.
Szerintem. -
tylerddd
veterán
-
embe
nagyúr
válasz
tylerddd #55258 üzenetére
Próbáld ki a Panda free-t! Egyszerű, kikapcsolható benne a reklám. Panda free Antivírus v18.0.0
-
Maximusz
aktív tag
válasz
tylerddd #49474 üzenetére
Szia!
nekem egy DW 5560-as kártyám van egy E6330-ban, elvileg nincs rajta korlát és a sim-en sincs. De amikor sebesség tesztet szerettem volna rajta futtatni, akkor 0,1 Mbit/sec volt a letöltés - a feltöltést meg sem tudtam mérni, olyan lassú volt.. - valószínűleg rossz / nem megfelelő drivert tettem fel.
Illetve a GPS értékeket sem tudom elérni, nem tudom működésre bírni- tudnátok segíteni, hogy mi lehet a gond? -
Az E4200-asomban egy DW5530-as kártyával működik minden, azt be tudtam állítani de ezzel a DW 5560-al nem boldogulok
-
HIJ
őstag
válasz
tylerddd #49474 üzenetére
Na csak összejött. Köszönöm a drivert. Ezzel már a saját alkalmazása tudott kommunikálni és szépen be is állította. Most már nincs is szükség a progira, mert a windows kezeli a kapcsolatot... Az viszont fura, hogy inaktív a "Beállítás forgalomdíjas kapcsolatként" opció...
-
-
SzaboZE
addikt
válasz
tylerddd #46869 üzenetére
Egy HDD-vel nem igazán fogod kihasználni az USB3 portot, annak az elméleti sávszélessége ugyanis nagyobb, vagy kb annyi, mint amit tud a hdd. Az USB3-nak igazából SSD-vel van értelme. Még egy párszor leírhatom, hogy az eszköz magas áramigénye a probléma és nem gyári specifikáció ekkora áramot leadni azon a porton, a körök mindig ugyanoda fognak befutni. Használd USB2-es porton vagy két portos kábellel vagy USB HUB-bal. Ha nem akarod hogy végleg tönkremenjen a 3-as portod.
-
szabonagyur
félisten
válasz
tylerddd #46873 üzenetére
Nekem gép hibának tűnik inkább...
Nálam WD My Passport van, rengeteg gépben megfordul, USB3 és USB2 vegyesen és simán viszi. Ha minden igaz a tied is 2,5" ergo itt az USB portnak elégnek kellene lennie, ha 3,5" akkor kellene plusz tápkábel is.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
tylerddd #46869 üzenetére
"A Kingston 3.0ás pendrive-om 39-40kbyte/mp, a WD 45-50kbyte/mp-cel működött/működik a 3.0-ás portokon"
Ezek nem MByte/mp értékek?
Mondjuk akkor se szédítőek, mert az USB 3.0 elméleti maximuma 640MB/mp.
A 2.0 60MB/mp maxon, szóval 60 alatt azért keresném a hibát.
Az USB 3.0 vezérlő driver a legfrissebb?A ventillátor dugójában látod belül az 5 plusz érintkezőt?
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
tylerddd #46867 üzenetére
Ha jól látom ez csak egy adapterdugó,ami ellátja a ventillátort árammal, viszont szabadon hagyja a portot más eszköznek.
Azért működik így a HDD-d, mert ez így már nem 3.0-ás, csak 2.0-ás port, nincsenek benne a plusz érintkezők. Nálad a 3.0-ás port áramkorlátja a gond (többnyire az adapter/tápegység gyengülését is jelezheti,ha a gép elkezd válogatni az usb-s eszköz között, melyiket ismeri fel,melyiket nem) és ha a gép illetve az eszköz 3.0-ás csatlakozót észlel, akkor automatikusan ezt szeretnék használni, hiba esetén viszont nem próbálják a 2.0-át.
Jelen hardverösszeállításban 2.0-ás porton tudod használni ezt a külső vinyót."Ha a laptop csatijával lenne a baj, akkor mást sem lenne szabad felismernie. Ha a HDD gyári kábelével lenne a gond, akkor meg a HDD-t nem lenne szabad minden más portnak felismernie."
A 2.0 és a 3.0 különböző érintkezőket használ, nézd meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest