Új hozzászólás Aktív témák
-
enzahobi
aktív tag
válasz
sirszevenap #39617 üzenetére
Egy Grid 2 -s összehasonlításba én is beszállnék
Most raktam fel a hivatalos 14.6beta drivert a 13.12re, ami biztos különbség hogy Radeon R9 M265X nek látja a 8850m-et, a különbség köztük annyi hogy eredetileg (emlékeim szerint) 1125 mhz en kéne mejen a 8850 vga-ramja, ehelyett most 1000mhz-en megy. Esetleg akinek 13.12es driver van fent légy szíves megnézné, hogy játék alatt hány mhz-en megy a vga-ram-ja? OpenHardwareMonitor mutatja.
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #39615 üzenetére
teszek akkor 1 próbát, legyalulom akkor mind2 drivert és felrakom a A00-t, utána a 13.12 majd a beta-t, ha jól értelmezem te most így használod és így van a legjob teljesítményed eddig? Utána meg ráeresztem az XTU-t a procira, szted i5-4200U-t meddig húzzam, az is mehet 15W-ig?
Már csak kéne valami összehasonlítási alap az eredmények között, mert játékban márni fps alapján, nem túl megbízható. 3D mark-ot meg nincs energiám mindig végig várni
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #39591 üzenetére
Pontosan milyen drivereket használsz? Intel drivered dell féle vagy stock?
-
Atish19
őstag
válasz
sirszevenap #39591 üzenetére
Feltettem én is a 14.6-os beta drivert. Mostmár nekem is futnak a játékok. Wolfenstein New order, Far Cry 3, Dirt 3 eddíg ezeket próbáltam
és még az alvás is megy
én is a 13.12-re telepítettem
-
Atish19
őstag
válasz
sirszevenap #39582 üzenetére
Ezt komolyan alig hiszem el
Nekem asztali gépen nem fut ilyen szépen
pedig annyira nem gyenge darab
Valamit nagyon jól csinálsz
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #39582 üzenetére
ez érdekes, nekem a WD full miniumon is játszhatatlan!
Bár az új driverekkel még nem próbáltam -
Leleményes
tag
válasz
sirszevenap #39483 üzenetére
Más bios.
-
SzaboZE
addikt
válasz
sirszevenap #39485 üzenetére
-
SzaboZE
addikt
válasz
sirszevenap #39485 üzenetére
Ezt a gépet nem játékra találták ki
Stress tesztnél 80 fok körül vesz vissza 2.4-ig. Sima használat során 2.7-tel megy, időnként felugrik a 3.0-ra. A CPU-Z 8-30x szorzót közöl, átlagosan 27x-el (100Mhz alappal)
-
SzaboZE
addikt
válasz
sirszevenap #39483 üzenetére
Bekapcsoltam a gépet és használom. XPS Duo 9Q33.
-
SzaboZE
addikt
válasz
sirszevenap #39480 üzenetére
78 fok
-
Leleményes
tag
válasz
sirszevenap #39475 üzenetére
Köszi szépen, amint visszaér iPon-tól a kicsikém (cseréje
) én is kipróbálom! Ugyanis én is így jártam, 70 felé nem ment! Hűtőpadot basszál alá, én rendeltem egyet, meglátjuk mi lesz! Barátim samsung laposa felmegy 98 fokig, nem vinnyog, nem throtlingol, cserébe csendes.
Köszi még egyszer!
-
enzahobi
aktív tag
válasz
sirszevenap #39453 üzenetére
Ennek én is örulnék.... épp emiatt tákoltam legóból egy hűtőpad-félét, ha nincs melegebb 25foknál a szobában, akkor szépen tartja 68-70 között, viszont fölötte már értelmét veszti, mert leskáláz 1.8Ghz-re
Kicsit más: Ha döntve használom a lapost, megrövidítheti az életét a vinyónak? KB olyan 15 fokos szögről van szó. -
thxer
aktív tag
válasz
sirszevenap #39443 üzenetére
-
premete
veterán
válasz
sirszevenap #39174 üzenetére
Talán meg kellene tanulnotok írni és olvasni, esetleg megnézettetni magatokat orvossal, dislexia tárgyában.
Hiába írjuk le, mint jelen esetben, hogy például a webkamera nem alaptartozék, nem érti meg, és köti az ebet a karóhoz, hogy az övében volt, tehát akkor mindben kellett, hogy legyen, miért vették ki. -
Zoli G
tag
válasz
sirszevenap #39086 üzenetére
Az mivel tud többet?
-
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #39063 üzenetére
Nem omlik össze, csak feldob egy ablakot mikor melyik driver telepítése után, újraindul és minden jó tovább...
És eddig is SSD volt benne Samsung 840 EVO 120gb, most cseréltem 512-re. -
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #39061 üzenetére
Arra tudsz valami okosságot, hogy miért van az a 3537-el, hogy átköltöztem egy még nagyobb SSD-re és újra rakom a windows erre egiyk alkalommal egyik máskor másik drivernél újraindítás előtt kapok egy hibát, hogy az Explorer hibát érzékelt itt és itt. Először driver hibára gyanakodtam, de leszedtem a honlapról mindet újra és így sem jobb :S
-
somasz
Topikgazda
válasz
sirszevenap #39049 üzenetére
Hányszor le lett már írva ennek a csodadrivernek is a telepítése...
-
trassher
addikt
válasz
sirszevenap #39049 üzenetére
Digitális aláírást? Nem. Életemben nem kellett még mivel eddig ez a leghisztisebb gépem, így nem is tudom hol kell.
-
trassher
addikt
válasz
sirszevenap #39047 üzenetére
Nálam nem mint a fenti post-om is mutatja.
-
trassher
addikt
válasz
sirszevenap #39018 üzenetére
Nekem a 13.12-vel sem megy jól. Ugyanúgy nem kapcsol vissza a kijelző. Most rakhatom vissza a dell-es amd drivert, mással nem hajlandó működni. Az benne a vicc hogy az előbb volt fent és nem volt se control center, se semmi.
-
trassher
addikt
válasz
Igen az volt fent és kalap sz*r. Ha kikapcsol a kijelző utána nem jön vissza a kép, baromi lassan áll fel a rendszer indítás után.
-
formula01
senior tag
válasz
Különben nem azért ront a teljesítményén, mert r9 m265x-nek látja. Szimplán csak rosszabb a teljesítménye, gondolom a mantle-n volt ebben a driverbem a hangsúly, azzal meg kitörölhetjük. Reméljük a következő verziókban a teljesítmény is javul.
-
Diniboy
aktív tag
válasz
sirszevenap #38939 üzenetére
Hát azért ennyire nem tragédia a helyzet, csak ha valaki ennyire maximalista mint TE
Nem tudom hogy hanyadik driver telepítésnél tartasz de szerintem simán közelítesz a 100hoz -
formula01
senior tag
válasz
sirszevenap #38939 üzenetére
Ennyire azért talán nem borzalmas a helyzet, azért mégis van negyed éve egy működő driverünk.
-
Atish19
őstag
válasz
sirszevenap #38776 üzenetére
Köszi, hogy szóltál! Én gyári dell-re dobtam volna
-
Atish19
őstag
válasz
sirszevenap #38774 üzenetére
Egy linket tudnál dobni esetleg? Az oldalról letöltött fájl mindenképp a 13.12-t erőlteti. Előre is köszönöm! Illetve melyik Intel driver-el használod?
-
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #38679 üzenetére
Kiválóan megy win7el a 3537, de Win8.1-el is.
-
premete
veterán
válasz
sirszevenap #38679 üzenetére
-
premete
veterán
válasz
sirszevenap #38673 üzenetére
Persze, w8.1 legyalulás, w7 telepítés.
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #38628 üzenetére
Na ezaz, de nekem ilyenem nincs (az alsó 2 menüpont)
-
Diniboy
aktív tag
válasz
sirszevenap #38557 üzenetére
Főleg süt és főz
A Dell driverekkel nem akar feljebb menni 60 foknál a hőmérséklet (igaz mostanában nem volt annyira meghajtva sem mint régen) 13.12 vel , meg az újabb béta driverekkel azért melegedett rendesen amennyire emlékszek... persze gondolom ez arányos azzal hogy teljesítményből is kevesebbet kapsz -
foxxmulder
csendes tag
válasz
sirszevenap #38557 üzenetére
köszi,kipróbálom!
-
zoli_1989
tag
válasz
sirszevenap #37926 üzenetére
Hello!
Szerintem nézd meg ezt is lehet hogy segít.[link] -
malphitee
senior tag
válasz
sirszevenap #37926 üzenetére
Nem ez. Ebbe HD4000 van nem 2500es nem Linux hanem win8 al..
-
zetzza
csendes tag
válasz
sirszevenap #37885 üzenetére
szia!
nem próbáltam a 14.x drivereket, én most visszapakoltam a Win7-et (csak úgy, a nyóc is tetszik, de ez jobban
), aztán kapásból az Intel A00 (Dell) + AMD 13.12 (Guru3D SG Fix) kombót raktam fel, így nekem működik minden szépségesen
-
sirszevenap
addikt
válasz
sirszevenap #37836 üzenetére
Semmi?
-
SzaboZE
addikt
válasz
sirszevenap #37346 üzenetére
Intel drivert tedd előtte újra, hátha.
-
Nethunter
csendes tag
válasz
Köszi a választ
Ezek szerint akkor már a mobility is kijött?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Múltkor egy HP gépbe ugyan ebbe a hibába futottam, újra raktam az egészet mert nem jöttem rá a hibára, ezzel meg is javult. Viszont utólag kiderítettem csak a net framework-ot kellett leszedni majd újra telepíteni. Azaz szedd le a vga drivert/szoftvert, majd a net framework-is, indítsd újra net framework-ot tedd vissza, majd a drivert is, és elvileg megjavul.
-
somasz
Topikgazda
válasz
így sem?
-
Nethunter
csendes tag
válasz
sirszevenap #37335 üzenetére
Én még új vagyok a laptopok világában, ezért itt feltennék egy olyan kérdést, hogy az AMD Catalyst is az AMD Mobility Catalyst az 2 külön dolog igaz? tehát laptopokhoz a mobility-t kell letölteni? Vagy a Catalyst-tet letöltöm aztán majd eldönti magának mit kell felrakni?
-
enzahobi
aktív tag
válasz
sirszevenap #36997 üzenetére
Próbáltam 8850nel, de behalt a gépem amikor a Ctalyst Control centerébe be akartam léápni (kék hibaképernyő) szóval vissza is tértem a 13.12-eshez, evvel megy minden, kép visszajön, aludni 50ből 48szor aluszik, én elvagyok vele
-
bmakszim
őstag
válasz
sirszevenap #36997 üzenetére
Én igen. Ugyanolyan szar jtékok alatt, mint a 13.9 és ugyanúgy nem megy a képernyő, mint a 13.12-sel.
Ráadásul Mantle sem támogatott még notebook VGA-val. De, ha kíváncsi vagy dobd fel, el nem fog romlani a géped tőle. -
bmakszim
őstag
válasz
sirszevenap #36279 üzenetére
A Dell drivere is 13.9-es.
(#36278) TheProb:
Én úgy tettem fel, hogy a 13.9-es catalystot feltelepítettem, de az illesztőprogramot NEM. Majd erre telepítettem azt, amit linkeltem. Így a legújabb illesztőprogram van fenn, egy régebbi catalysttal. Nekem így a játékok is futnak, ill a képernyő is visszajön. De a legjobb az lenne, ha az AMD kiadna végre egy rendes drivert, mert érdekes módon most erre a VGA-ra nem is hoz ki találatot win8.1/64bit-re.
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #36243 üzenetére
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #36227 üzenetére
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #36211 üzenetére
Igen nekem is, de hát így adják el magukat... Még 1 pont arra az elméletre, hogy tényleg mindenki már csak arra, megy hogy megvedd a szarját, utána meg már nem foglalkoznak veled...
Amúgy írtam angolul a dell supportnak, írtam a CHS-nek (LSZ tőlük veszi) is meg a Humansoftnak is, remélem így már lesz belőle valami...
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #36208 üzenetére
Mellesleg a gyerek ith PH-n nekem még azt írta, hogy "ilyennel még nem találkozott". Nagyon nem szeretem az ilyet...
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #36174 üzenetére
nekem teljesen smooth volt, már nem tudom pontosan milyen beálíltásokon, de vsyncet sose használok mert értelmetlenül megeszi a vasat
-
ruzsabazsa
aktív tag
válasz
sirszevenap #36136 üzenetére
yess
-
David3
őstag
válasz
sirszevenap #36136 üzenetére
Én igen. Win 7 Home premium x64-gyel.
(#36106) Pertibi: Inspiron 3537-est ajánlom, én nagyon meg vagyok elégedve vele!
-
moncsuh
csendes tag
válasz
sirszevenap #35959 üzenetére
Olvastam, hogy egy kisebb erőhatás hatására is horpad már a műanyag ház. Ez mennyire igaz?
-
moncsuh
csendes tag
válasz
Hmhmhmhm. Nem tudoooom.
Mit gondolsz, meddig fog a szolgálatodban állni az a masina.
(nem ide illő, de én most egy lenovo-t nézegetek, sshd-val, tesztek szerint igaz nem olyan gyors mint egy sima ssd, de 2x gyorsabb is tud lenni, mint simán a hdd, i5-4200m procival, 8gb ram, nvidia gt740 vidikarival.)
képtelen vagyok dönteni, mindegyiknek van valami hátulütője.Am éppen egy acert használok, van már vagy 5-6 éves, olyan már mint egy sánta kutya, de a kitartása mint a szuperhősöké
Pedig ez sem volt annak idején egy 200ezres kategória. Szóval azt akarom, hogy ha költök valamire, az ne menjen tönkre 1-2 év múlva sem.
-
kellcucc
aktív tag
válasz
sirszevenap #35968 üzenetére
Minden beállítás lowon van, ezért vagyok meglepődve. Más játékkal még nem próbáltam, mivel ezzel játszok most. De ezt jó hallani, hogy a többivel nincs probléma. Nincs 30 fok a lakásban
-
kellcucc
aktív tag
válasz
Jó neked! Én Diablo 3-al játszok mostanság, minden driver fent van, 3D mark is elég jó értéket hozott ki rá. Viszont már kétszer "sikerült" lefagyasztanom a gépet, valószínűleg azért, mert túlmelegedett. Most nézek hozzá hűtőpadot, mert ez így nem állapot. Bitang erős belső, de b@szhatom ha lefagy, meg amúgy se hiszem hogy sok jót tesz neki. Enyém is i7, 8850. El tudom azt képzelni, hogy a kedves tesztelők feltolták maxra a grafikát meg minden szar, futottak egyet a városban és annyi, viszont amikor igazán jó a csapat és halad is a játék, sok száz ellenséget lekaszabolva faszán leesik az fps 8-10-re és melegszik is a laptop erősen. Egyenlőre játék szünetel rajta, nem akarnék belőle grillezőt csinálni ennyi pénzért.
Viszont egy olyan kérdésem lenne, hogy 5537-be lehet-e valahogy nagyobb teljesítményű hűtőt berakni, ami kompatibilis is ? Amikor netezgetek, hd filmek ilyesmi, nem hallom hogy működik, de már csak attól, hogy elindítom a játék menüjét elkezd felpörögni, nem is játszok de már ontja magából a meleget. Gondolom a vidi kártyája fűtő a gépezetet ennyire...
-
matthew95(2)
senior tag
válasz
sirszevenap #35687 üzenetére
Köszönöm a választ. Idő közben már ez mellett letettem a voksom, éreztem, hogy valószínűleg jobb.
-
orbo
tag
válasz
sirszevenap #35463 üzenetére
Egyet kell értenem Veled márkatárs.
Nekem van Latitude (céges), és van Inspiron 5537 (magán). Mindkét gép kiválóan muzsikál, az tény, hogy a Latitude minőségre jobb, de eddig az Inspiron is számomra maga a tökély, és egyáltalán NEM tescógazdaságos.
Lehet én vagyok kisigényű, nem tudom, de az Inspironon a mai játékok (BF4, CoD Ghosts volt eddig végigjátszva) nagyon szépen, élvezhető felbontásban (high) muzsikálnak, és általános felhasználásra én jobb gépet nem tudnék elképzelni magamnak. Biztos van, de nekem teljesen megfelel.Szóval én nem fikáznám egyik szériát sem, csak a maga helyén kell kezelni a dolgokat, mint az élet minden területén.
-
válasz
sirszevenap #35467 üzenetére
Most hogy is mondjam/írjam... szerintem az én beszédstílusommal nincs semmi probléma. Nincs gond az Inspirionokkal, leírtam mindent, hogy milyen felhasználásra javasolt. Személy szerintem én két ProBook után (4525 és 6550b) váltottam Latitude E6520-ra, és összesen talán még 2 órát sem használtam, de Inspikkel volt már dolgom, eddig sajnos sok negatív tapasztalatom van velük, régebbi szériákkal főleg, bár az újak tuti jobbak már. De már első Probim után is nagy megváltás volt a második, a Lati meg sokkal minőségibb, bár aki nem tapizza és próbálja ki, az nem tudja (szerintem). Nem akarok vitatkozni, az a te meglátásod, ez az enyém, és itt zárjuk le.
#35468 premete: Neki is van egy meglátása, én tiszteletben tartom, ha úgy gondolja, persze ezt fordítva is elvárom.
#35475 Dhampir: Ha annyira gamerkednék laptopon, dGPU-t vennék (20-30k-ból simán kihozható egy közepes szintű), és kész (míg gamer laposra rálapátolnak +100-200k-t), de mint adatlapomon is látható, erős asztali gép mellett nincs rá szükség. Bár tegyük hozzá hogy nem is játszom, max. kétheti fél-egy órát.
-
tvamos
nagyúr
válasz
sirszevenap #35470 üzenetére
Teljesen erthetetlen a kirohanasod!
Ha tenyleg van egy fasza noteszod, es orulsz neki, akkor minden tok jo! Nem szamit, mit mondanak masok! Leirod mid van, es hogy tok jo, nem is kell jobb! Ennyi!
Ok meg mondanak, amit akarnak a "szar" latijukkal! (No offense, tudom, jo a lati! Csak pelda!) Hiszen a Precision sokkal faszabb! (No, az meg nehez, mintha sin darabot hordanek a hatizsakban!)
DELL notival fasza az elet!(#35476) Prof válasza premete (#35400) üzenetére
Szerintem az elore telepitte win-es gepeket a Dell ugy adja ki, hogy menjen faszan minden rajta... Nem tudom, nem volt meg minden gepbol ketto, csak az eddigi... 7 laptopom alapjan gondolom. Azok faszak voltak. -
soldi3r
veterán
válasz
szerintem senki nem akar rabeszelni semmire, csak a velemenyet mondja el
nekem is konzumer gepem volt eloszor, utana veletlen a kezembe kerult egy business kategorias, azota ez mar a sokadik es nem is lesz masik, max workstationre valtanek, ha kellene vga teljesitmeny
mondjuk az teny, hogy itt van elottem egy d620, ami a mai napig gep es meg nehany evig tervben is van a hasznalata
sokakat nem erdekel a vga egy laptopban, ha jatszani akarnek en vennek egy xbox-ot, 35-ert mar kapni ujat -
válasz
Én nem akarok 250 ezres gépbe GMA4xxx low end semmirekellő vga-t? Nem!
NVIDIA Quadro van benne
.
Különben nem értem a kirohanásodat. Jön több user részéről a sírás hogy megveszi a belépő szintű Inspiriont (azt hagyjuk hogy erős CPU és VGA párossal még 100-150k-t rálapátol az alapárra), és jön a sírás hogy ez se megy, az se megy. Persze lehet user error is, de általában tesztelés nélkül kiadott széria ez, és sok hardverhez még normális driver sincs. Alkalmi játékra és felhasználásra jó, nem többre. Az meg hogy a meglátásod, ami elég szűk látókörre vall, rá akarod erőltetni másra, az nem szimpi nekem.
Hogy miért ajánlunk üzleti szériás gépet? Mert 24/7-ben 5-6-7 éveket (sőt, többet) elhúznak úgy hogy nyúzzák őket, és érdekes módon semmi bajuk. Le vannak tesztelve, nagyon kevés a hibalehetőség, és az NBD gari pedig ott van, ha mégis lenne valami gond. Ezt pedig olvasd el, ajánlott.
-
HaZse
őstag
válasz
sirszevenap #35398 üzenetére
Én meg az E6320-asommal játszok néha Lan-on. Igaz, hogy van hozzá egy EGPU + egy GTX660OC 2048MB VGA is.
Alkalmi játékra tökéletes. Sőt, ha cipelni kell munka miatt, akkor 6 órát vígan elvagyok vele. De ha kevés lenne, akkor veszek hozzá egy slice akkut (a noti aljára kell tenni) és rögtön lesz olyan 12-13 órám.
-
HaZse
őstag
válasz
sirszevenap #35392 üzenetére
Alkalmi játékra való csak. ENNYI. De azt kérlek mondd már el nekem, hogy vajon miért van az, hogy it a legtöbb probléma az inspirion tulajoknak van?
Amúgy az Alienware gépek nem véletlen kerülnek annyiba.
És nem fikázásnak ítam. Ha véletlen annak érzed, akkor elnézést.
De sajnos az az igazság, hogy a Dell inspirion gépe egyenló az Asus consumer gépeivel. Csak annyival jobb a helyzet, hogy több garancia van rá, meg a szervíz is jobb, mint az Asus. Sőt alkatrészileg is szerintem jobb a helyzet a Dell javára. De játékra ilyen kategória csak kompromisszumokkal és csaki alkalmi játékra való.
-
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #35342 üzenetére
A fájlok nagy részénél ugyanaz, nálam csak a Wifi drivernél volt másabb, de az sem túlzottan.
-
Zenlee
csendes tag
válasz
sirszevenap #35339 üzenetére
Szia!
Nekem az van, most vettem, 3737-es, viszont még nem játszottam vele illetve telepítettem rá szinte semmit, csak az alapokat. (Viszont szépen alszik, ébred, stb, sorban feltettem delles drivereket meg eredeti programokat és semmi problémám egyenlőre.)Majd ha gondolod szívesen visszajelzek, de milyen kételyeid támadtak, mivel kapcsolatban??
Szerintem natív felbontásban hasonló teljesítményt nyújtanak, nyilván ha kisebb felbontásban vagy butított grafikával játszok, akkor jön ki a különbség.
Majd írok!
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #35245 üzenetére
szerintem azokra a gépekre csak a jegyzettömb megnyitását javallják
-
SzaboZE
addikt
válasz
sirszevenap #35222 üzenetére
Én elhiszem, hogy neked a 200k a drága kategória, de ha a ráfordított tervezési időt, az előállítási költséget tekintjük olcsó gépnek számít. Ma valahogy kialakult az a mentalitás, hogy mindennek sokkal olcsóbbnak kell lennie, de a fizetésünk vásárlóereje folyamatosan csökken! 5 éve 240 volt az euró, most 300, ehhez képest öt éve is 200-nál indult egy valamirevaló notebook és senki nem hőbörgött miatta. Arról nem tehet a gyártó, hogy neked ez a megfizethető kategória, a két szép szemedért nem fogja ennyiből business szinten legyártani a gépet. Az inspiron kiváló netezős, office, skype használatra tervezett gép. Nem arra tervezték, hogy napi több órát hajtsák játékokkal. Igen, most megy a 40fps, aztán 1-2 év múlva jönnek a vga problémák, a melegedés és társai. Aki pedig 0-24-ben hajtja, hordozza, játszik vele az ne csodálkozzon ha nem fogja megérni a 3 évet sem a gép problémamentesen. Erre találták ki az alienware-t. Ja, hogy az sokba kerül?
-
Dhampir
félisten
válasz
sirszevenap #35232 üzenetére
Véletlenül sem mozgok az általad felvázolt közegben.
Viszont inkább spórolom a pénzt hosszabb ideig és esetleg hamarabb sikerül kifogni egy akciós "prémium" kategóriás masinát.Talán nem lehetett pontosan kivenni abból amit leírtam, hogy nekem nincsen gondom ezzel az Inspironnal, csak hát van megbízhatóbb, komolyabb gép is, de nyilván drágábban.
Más lehetőségként alternatív beszerzési forrást kell kutatni, ami időigényes és megfelelő kapcsolatok híján némi szerencse is szükségeltetik hozzá vagy marad a használt piac, ahol ritkán, de szintén ki lehet fogni jó gépeket kedvező áron.
238-ból mondjuk egy Y510p már befigyelne.
Ne aggódj, jó gépet választottál a keretedből.
Örülnék, ha olyan gépem lenne. -
orbo
tag
válasz
Egyetértek veled, nekem is 200k körüli kategóriás 5537-es van, simán lehet játszani vele, élvezhetően a mai játékokkal is. A driver probléma meg az AMD hibája úgy vélem, nem az Inspiron-széria tehet róla.
Vagy ha egy Latitude-ban AMD vidikari van, akkor ne gyártson már a Dell Latitude szériát, mert az szar, tescógazdaságos? -
válasz
Igen, 200k-ért lehet játszogatni rajta. Gamer kat. 300k-nál kezdődik, vagy fölötte, de a 300 és 500k-s gép között nincs már akkora difi, csak megfizettetik veled a full-full VGA-CPU párost is a 32Gb ramot, és a 3TB HDD-t és 512Gb SSD-t. Szóval, ha nem olyan nagyok az igények akkor a vevők elégedjenek meg azzal hogy ez ilyen, ennyi pénzért más gyártótól lehet csak rosszabbat kapnak. Az (infós) fősulis meg a másik állatfaj... mivel 90% szintén azt nézi hogy milyen hardver ketyeg a masinában, azután meg jó az Asus, mert az ismert alapon megveszi!
#35231 Dhampir: Az a legkevesebb, legalább normális hari van rá, nem két hétig áll benn mint a HP-nál. Nekem előtte HP ProBookom van (6550b), nem bántam meg a cserét a Latitude E6520-ra.
-
Dhampir
félisten
válasz
sirszevenap #35224 üzenetére
Sajnos a felhasználható keret szerint szokták ajánlani az ilyen masinákat és a felhasználás célja is benne foglaltatott.
A játék célú felhasználás szempontjából legfeljebb egy másik gyártó gépe jöhetett volna szóba a consumerek közül ennyi pénzért.
A magas Áfa miatt kerül ilyen sokba ez a termék is.
Dell Latitude és Precision jobb lett volna, utóbbival a játék is mehetett volna, de azt kőkeményen meg kellett volna fizetni, tehát a ráfordítható összeg behatárolta a választásodat.
(#35225) soldi3r
Ahol számít a mobilitás is, ott az asztali nem jöhet szóba alternatívaként. A notebookok ugyanúgy megfelelnek játékra, mint egy asztali gép. Én már nem raknék össze PC-t, egy minőségi asztali már jóval kétszáz felett járna perifériákkal együtt.
-
sirszevenap
addikt
válasz
sirszevenap #35222 üzenetére
Tehát had merjen már... *
-
trassher
addikt
válasz
sirszevenap #35199 üzenetére
-
trassher
addikt
válasz
sirszevenap #35195 üzenetére
Igen uninstalláltam már és utána raktam fel. Most megint uninstalláltam a dell féle amd drivert viszont most eszközkezelőben az intel vga nem jó neki holott a frissebb driver van fent.
Ezt írja:
A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)A dell oldalán ez az amd driver van:
Video_AMD_W84_X03_A00_Setup-P28NG_ZPEEzzel abszolút nem működik a gép mivel nincs kép csak a kurzor villog. Most felrakom 13.12-es amd-t a friss intel driver mellé, ha így sem jó akkor kuka.
-
trassher
addikt
válasz
sirszevenap #35177 üzenetére
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #35177 üzenetére
és energia gazdálkodásban be van állítva? Mert ilyen gondról még nem hallottam
(#35178) HaZse: Ha jól tudom ő is nemrég vette a gépét, elég gáz lenne ha ilyen jellegű gond lenne. Persze nem lehetetlen
(#35171) soldi3r: Mivel értem el valós vagy szarkasztikus tetszésed?
-
HaZse
őstag
válasz
sirszevenap #35144 üzenetére
Szia.
Elcsúszott a mágnes a fedlapban. Tegyél egy próbát következőképpen:
A noti bal alsó sarkába tegyél egy hűtőmégnest. Ha úgy elalszik, akkor a mágnes mászott el-
Annó, mikor Vostro 3350-es és 3450-es notim volt, ott is ez volt a baj. Persze, ha a notid mágnesesen záródik. Ha mechanikus a zár sajta, akkor nem bizots hogy az a baja.
Remélem segítettem.
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #35144 üzenetére
Ma most akkor tisztázzuk. te azt akarod hogy "aludjon"?
Mert a gondok eddig azok voltak, hogy elaludt és nem lehetett feléleszteni, ez nálam meg már pár embernél megjavult a friss driverral.
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #35138 üzenetére
igen és igen
-
Avicularia
veterán
válasz
sirszevenap #35124 üzenetére
Latitude 6230 pld.
-
somasz
Topikgazda
válasz
sirszevenap #35131 üzenetére
Pont azt írja, hogy van frissebb, katt a letöltésért!
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #35126 üzenetére
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #35120 üzenetére
Azt egyik driverrel se ismeri fel, pedig most 3dmark update is volt és így se...
-
Damage401
senior tag
válasz
sirszevenap #35117 üzenetére
Mert a 13.9 sem volt éppen NEKEM beszerezhető, mivel úgy azon hiba lépett fel mint most ennél. Egyszerűen nem engedi leszedni. Vagy azért mert az intel látja vagy nem tudom
-
Damage401
senior tag
válasz
sirszevenap #35115 üzenetére
Ez az, én a 13.9 szettem le azelőtt de nekem, randomra szokott kék halál lenni azzal a driverrel, mivel bele lett piszkálva és nincs meg a WHQL tanúsítvány azért is van hozzá leírás miért kell azt választani, hogy frankó legyen minden. Megpróbálom máshonnan beszerezni.
-
Damage401
senior tag
válasz
sirszevenap #35113 üzenetére
Lényeg, ha letöltési névben, nincs benne a mobility akkor sajnos az desktopra van, amúgy nincs mire kattintani
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #35109 üzenetére
szerintem ez a sima driver, nincs benne a nevében a mobility. (nekem is ez van leszedve és az is sima)
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #35107 üzenetére
de megoldódott az új intel driverral
ha lejött majd linkeld be ide légyszi a drivert -
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #35081 üzenetére
Nekem a DELL féled driver 1 kalap szart nem ért... Anno linkeltem ide a képet, hogy milyen eredményeket produkált 3dmark alatt. Próbáltam több béta és release drivert is, de idáig csak a 13.9 ment használhatóan és fontos, hogy kell mellé a legújabb intel driver is, erről is írtam 1 pontos leírást anno, hogy hogyan kell lépésről lépésre! Keresd vissza ha érdekel.
Ha már szóba került, ha valakinek sikerült leszednie valahonnan a most megjelent 13.12-es mobility drivert kérem tegye fel valahova és linkelje. Megköszönném!
-
tamcsu10
tag
válasz
sirszevenap #35085 üzenetére
-
tamcsu10
tag
válasz
sirszevenap #35083 üzenetére
Fel. Mondjuk a béta AMD driver mellé felraktam az új intel drivert is. Szval igazából nem tudom melyik oldotta meg a problémát.
-
tamcsu10
tag
válasz
sirszevenap #35081 üzenetére
Nekem javult 1 kicsit de még csodát nem kell várni.
-
enzahobi
aktív tag
válasz
sirszevenap #35028 üzenetére
Az AMD-s frissebb kéne legyen, de bugos lehet pl nekem azzal alvásból nem jött vissza a gép, nemtom mi köze lehet hozzá de amint visszaraktam a dellest jó lett minden.
-
orbo
tag
válasz
sirszevenap #35005 üzenetére
Hát, én úgy vettem észre, mintha stabilabban futnának a játékok az új intel és amd driverrel. De kipróbálhatod a régi intelt az új amd-vel variácót, én is tervezem csak lusta vagyok.
-
orbo
tag
válasz
sirszevenap #35002 üzenetére
Intel driver hiba miatt. Régebbi Intel drverrel nekem nem csinálta, de most a legújabbat tettem fel, azzal ugyanez a problémám.
-
Buda76
senior tag
válasz
sirszevenap #17960 üzenetére
GOOGLE!!
3MB gyorsítótár
A vga-hoz meg kb mindenhol odaírják, hogy 1024mb saját memóriája van.Viszont amit nem értek, hogy a CPU specifikációja szerint csak 800-1066 os ramokat kezel, laptopszalon.hu honlapján egy hete kb még 1334-mas ramokkal írták.
-
csóri
csendes tag
válasz
sirszevenap #17933 üzenetére
Nemrég írtam kis vélményezést az 5010-ről. 1 hónapja van meg kb.Játékra (is) lett véve: 5010 i3-380,4gb ram,5650,eddig minden játék jólfutott vele.Nfs 11,Bulletstrom,Cod,TDU2 ,mind kifogástalanul ment a notival. De úgyérzem nemvéletlen lett az a 20% os 5650 frekvenciacsökkentés,mert többóra játékután olyan szinten felmelegedik a gép hogy a touchpad alatt a vinyó forró hőmérséklete áttérzik a burkolaton a gép maximum fordultaon tekeri a ventillátort. Kell neki a friss levegő amit bőszen is szív az alsó kisméretű rácsokon(nemajálott meggátolni a levegő beáramlást nemérdemes ölben tartva játszani a notival). Én semmiesetre sem tuningolnám az 5650 et.
Ami nemtetszett de nemvészes megszokható a következő pár dolog: Akksi szabályszerint lötyög,noti idexlámpái vakítóak ,csatlakozók rosszul elhelyezettek(Ac és USB),lcd kijelző betekintési szöge sajnos negyon gyenge mindig állítani kell használat közben.Ezen felül nagyon stabil és stapabíró noti megvagyok vele elégedve összességében. Közel 8 éve műszaki értékesítéssel foglakozom köztük notikkal is.
Toshibákat érdemes elkerülni . Sok a probléma velük(lcd szalagkábel ,hdd )
Bár mindenki aztvesz amit jónak lát -
mynames
senior tag
válasz
sirszevenap #17949 üzenetére
COD 4 jól megy bár nem mai gyerek! A Battle L.A. is ok volt mást még nem próbáltam.
A drivereket felrakni viszont elég nagy szívás volt, de végül összejött. A wlan driver a legfosatósabb, ilyet még nem láttam. Nem ám duplaklikk a telepítőre, mert akkor közli, hogy e driver nem megfelelő! Hanem szépen eszközkezelőből hozzáadsz egy hálózati eszközt és saját lemez amiben előre leszedted az összes wlan drivert mert nem lehet tudni, hogy mi van beépítve! És sehogy másképp nem fog menni, ezt a megoldást is egy angol fórumon találtam. Jelezem 6 féle drivert próbáltam ki elsőre és ugye mindet rossznak ítélte az or...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest