- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
Ez elég tág fogalom, hogy "fagyogat". Futtasd le a gyári diagnosztikát. (F12 induláskor), próbáld meg meghatározni hogyan és mikor fagy le. Próbáld ki másik oprendszerrel. A garanciális szerviznek nem az a dolga, hogy megállapítsa, hogy hibás-e a gép, hanem hogy a hibás gépet megjavítsa
Nem utolsósorban, ezen fog leginkább múlni, hogy mennyire gyorsan tudnak segíteni.
-
moma
őstag
Sziasztok. Fagyogat a garis notebookom. Viszont külföldre kell mennem majd hosszabb időre, szerintetek megszokták tudni oldani az ilyet gyorsan? Mik a tapasztalataitok a garival? Ha mondanak x időt az tényleg annyi lesz? Meg érdemes oda vinni egyből valahova, vagy elősször online egyezkedni?
-
-
Sziasztok!
Kis helpet kérnék tőletek 2 db Dell Latitude E5450 notival kapcsolatban:
1.: Bekapcsol, windows bejön. A diagnosztika azt írja, hogy nincs akkumlátor csatlakoztatva, pedig benne van.
2.: Nincs kép (a D betűs képernyőteszt hibátlanul lefut) a ledek égnek. Kerestem neten de nem találtam mit jelezhet a noti.
A ledek sorrendje: power (nem ég), hdd (folyamatosan ég fehéren), akku (fehéren villog), wifi (folyamatosan ég fehéren).
Tudnátok támpontot adni hogy a 2 notinak mi lehet a baja? -
válasz
Pyttawrx #71192 üzenetére
Aha, köszi.
[félig nyitva] [teljesen nyitva] [zárva] -
Dhampir
félisten
Lehetséges, hogy itt-ott akadnak eltérések, de néhány információmorzsa:
Alienware Command Center
Használati útmutatóA szoftver áttekintése, videó:
Alienware Command Center - Software Overview
Még több videó: [link]
-
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
VMatteo #71180 üzenetére
Szerintem itt arra próbáltak célozni a többiek, hogy ha csinálsz egy tiszta telepítést, akkor simán aktiválni fogja magát a Windows. Ha a gépre van eredeti licensz, akkor minden legális továbbra is, függetlenül attól, hogy egy papírfecnire felírod a telepítő kulcsot vagy sem.
-
válasz
VMatteo #71177 üzenetére
Semmit. Van még olyan lehetőséged is, hogy klónozod, ha nincs baj a rendszerrel, akkor ez azért lehet célszerűbb, mert ott folytatod ahol abbahagytad, csak gyorsabb lesz.
Persze lehet utána kell partíciót állítani. Klónozás macrium reflect progi, partíció pedig mini tools partition wizard
-
VMatteo
őstag
Sziasztok,
Mi akkor a teendő a Dell 3584-ben gyári windows van telepítve a HDD-re, de én most SSD-vel szeretném bővíteni és arra telepíteni az operációs rendszert? Elég ha leírom a telepítő kulcsot és azt adom meg az új win. telepítésénél, vagy máshogy kell csinálnom?
Köszönöm előre is a segítéget -
qqzs
őstag
Az alienware app az csak a jatekokhoz kell igaz? Szoval nem lesz rosszabb nekem ha leszedem egy G15-rol? Vagy csinal meg valami mast is? Ismerősöm azt mondta hogy o a fan control miatt rakta fel mert G5-on neki nem volt
-
Dhampir
félisten
-
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
Egy haverom Dell Inspiron 5537 (Core i5 4200U – 8GB DDR3 - 1TB HDD - Valamilyen Radeon VGA) van itt nálam, megkért, hogy tegyek már bele SSD-t.
Első kérdésem az lenne, hogy a BIOS-ba hogyan tudok belépni?
-
movax
őstag
Mi akadályozhatja egy Vostro 15 3510 frissülését 21H2-re? A Dell oldalán szerepel a modell a zöld listán, vagyis tesztelték a 21H2-re. Továbbra is 21H1-en van a rendszer, a winupdate troubleshooting sem segít.
-
Dhampir
félisten
válasz
thompherkins #71162 üzenetére
Mik az elvárások teljesítmény (irodai munka?) és a kijelző színhűsége, a gép méretét tekintve; például 14" vagy 15,6" kijelző, új vagy használt is jó, stb. terén?
Például Dell Latitude 5520
A többiek talán még alkalmasabb laptoppal tudnak előhozakodni.
-
thompherkins
tag
Sziasztok.
400 ezer körül melyik üzleti szériát érdemes megvenni ha hosszú távra tervez az ember? -
Gergosz2
veterán
válasz
balazs1956 #71157 üzenetére
Nem hiszem, hogy bármi is ártana neki, talán az ha direkt rárakod a monitort, vagy egy cserepes növényt. Sok munkahelyen is évekig vannak dokkolón gépek, lehajtott fedéllel.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Ilyen laptopom van Dell Vostro 3560 ag1 Silver i5 lx
Újabban helyhiány miatt összecsukva (monitorral, és usb-s billentyűzettel használom.
Szeretném megkérdezni, hogy ez árthat-e a masinának, illetve valamilyen beállítással csökkenthető-e a veszély.
Csak netezésre és filmnézésre használom.
Segítségeteket előre is köszönöm szépen. -
luci@85
tag
válasz
somasz #71155 üzenetére
Jól van csak egy elképzelés volt .
Akkor talán ha kibővitik az XPM listát a bioszba !
[link] Itt látható ,hogy egyértelműen támogatja a
Crucial Balistix ramokat is ! Elgondolkodtató miért
hazudnának...másrészről sok forumon írjak a felhasználok ,
hogy bizony nem megy a ram a laptopjukba sajnos.
-
luci@85
tag
-
Sziasztok,
2013-ban vett Dell Latitude E5530 laptop egyik zsanérjának műanyag borítása már szinte teljesen lejött.
Elsőre nem aggódtam miatta, de most már máshogy viselkedik ez a zsanér, mint az amelyiken még hibátlan a borítás, így gondolom cseréltetni kéne.
Tudtok megbízható helyet erre, van tapasztalat? -
luci@85
tag
Sziasztok !
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat kedves forum társak.
Azért én bízok a bios frissítésben .Illetve a Crucial ne hazudjon ,
mert direkt kikerestem várárlás előtt ,hogy jó lesz e bele a ram kit ! -
somasz
Topikgazda
válasz
féldekás #71144 üzenetére
A reset settings a sata operation beállítást szokta elcseszni, ahci-ről átteszi raid on-ra, és máris nem tud indulni a win. Másik az uefiről átvált legacyra a boot options menüben.
Ha nem megy fel a bios frissítés, akkor hagyd szerintem. Főleg, ah jól működött addig a gép. Command Updateben le tudod tiltani, így nem fog galibát okozni minden restartnál. -
féldekás
aktív tag
válasz
somasz #71141 üzenetére
Megpróbáltam, de így sem települt fel. BIOS flash update opció volt, sikerült a fájlt kiválasztani, és el is indította a folyamatot, de az újraindulást követően nem frissült, csak betöltött a rendszer.
Viszont utána csináltam egy BIOS factoryt(reset settings). És a windows nem tud bebootolni
INACCESIBLE_BOOT_DEVICE
(Windows StopCode).
Nem tudom miért gondoltam, hogy a gyári visszaállítása a biosnak megoldja ezt a problémát.
Ezen lehet valahogy segíteni? -
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Dell E5570-es gépen(Szervizcímke: FF68RF2) az alábbi frissítés nem akar feltelepülni: [kép]
Van hogy már az operációs rendszernél hibába ütközik a telepítés, de ha újraindul a gép a biost semmiképpen nem tudja frissíteni.
A gyorsindítást kikapcsoltam, és úgy sem frissíti a biost.
Próbáltam magát az exe fájllal feltenni, de úgysem megy.
Korábban a bios frissítések mentek automatikusan gond nélkül.
Mit érdemes tenni? -
-
-
Gergosz2
veterán
Sziasztok!
Lenne egy itt vásárolt laptopom, amit szervizbe kéne vinni. Garancia van rá. Melyik szervizbe tudom személyesen bevinni, mit javasoltok?
Üdv,
Gergő -
hhgygy
senior tag
Dell latitude 5590-re megérkezett OTA a Windows 11. Az a kérdés, hogy érdemes-e telepíteni? Akárhol nézem, 50-50-nek tűnik az igen-nem aránya.
-
luci@85
tag
igen ! mind kettő 3200 -as csak a gamer ram cl16 -os késleltetésű .
Gondoltam dobok egy kicsit a teljesítményen a gamek alatt.
De egyenlőre még nem sikerült beizzítani ! Most már nem adom el a kitet ,
várok valami bios-t vagy valami beállítást ami megoldaná a dolgot .
Nagyon szép meg nagyon jó az új bios felület csak szinte semmibe nem lehet
belnyúlni . Úgymint a ram beállítások sem elérhetőek sajnos.
-
luci@85
tag
Sziasztok !
Most vettem a gépebe (dell g15 5511) egy memoria kit -et .
A crucial support listáján támogatott de nekem nem indul vele a gépem !
Mit lehet ilyenkor tenni ? Leújjabb januári bios is fent van ! -
brembo
aktív tag
Sajna úgy volt, ahogy gondoltam, számla nélkül csak a jelszó generáló oldal linkjét küldték, ami az én esetemben nem volt segítség. A mesterjelszót csak számla ellenében tudják kikérni a központtól. Viszont egy segítőkész fórumtárs talált egy fizetős megoldást, ahol aprópénzért megmondták 3 perc alatt.
-
Régi gép? Ugyan már. Bőven akad hozzá alkatrész, de szinte kizártnak tartom, hogy javítható lenne, ezeket a gyártó "egyben" cseréli.
Mindenképp javaslom egy márkaszerviz vagy specializálódott szerviz felkeresését és árajánlat kérését billentyűzet cserére (és előtte egy esetleges bevizsgálásra, hogy tuti ez-e a baja). -
ldave
félisten
Sziasztok! Adott egy lassan 4 éves Dell G15 5587 laptop, aminek a billentyűzete kezd tönkremenni, jelenleg a 2WSX sávban lévő gombokat és környezetüket alig-alig veszi be, de máshol is vannak néha gondok. Tapasztalt már valaki hasonlót? Víz vagy egyéb folyadék nem került a gépbe, legalábbis nem öntöttem ki rá semmit tudomásom szerint.
-
Sly189
senior tag
Sziasztok, ismét én volnék a kollégám régi Alienware gépével kapcsolatban. (M14x)
Gyári 150W-os töltőjének kábele csere érett. Vettem helyben egy 130W-os gyári Dell-t, el is indul vele, de indulás után jelzi, hogy alacsonyabb teljesítményű, ezért csökkenti a rendszer teljesítményét. UserBenchmark teszteken érezhető volt a különbség, meg amúgy is. nem engedte a CPU-t megfelelően dolgozni.
Van rá lehetőség, hogy működjön teljesen úgy, mint a 150W-ossal? Nem hiszem, hogy ez a régi vas kihasználná ezzel a configgal : GT555M - i72760QM - RAM 2x4GB -SSD
-
Zephy
csendes tag
Sziasztok!
Rögtön két problémával fordulnék hozzátok.
1: Adott egy 2019 végi Dell G5 5590.
A gép új kora óta csinálja azt, hogy ha lecsukom periodikusan felfut maxra a ventillátor, pár secig veszettül pörög, aztán mintha elvágnák az áramot instant leáll, ugyan ezt csinálta telepről működve idle módban, ha viszont aktív kijelzővel pihent akkor semmi.
Ez idővel tovább fejlődött és hálózatról működve is elkezdte csinálni idle módban, akkor is ha valami user folyamat ment aktívan (pl plex transcode) és akkor is ha semmi, hol sikerült (táp ki-be huzogatással pl) rávenni, hogy legalább hálózaton ne csinálja, hol nem, de ha sikerült is akkor is egy restart után legtöbb esetben újra elkezdte.
Érdekesség, hogy ha pl update miatt éjjel újra indult, hiába volt reggelig idle módban, amíg nem logoltam be és ment újra pihenni addig nem pörgette a ventillátort, csak utána.
Mára az egész ott tart, hogy 99%-ban nem tudom kitrükközni az eddigi módokon, hogy álljon le a pörgetéssel. Hwinfo alapján bár időnként rövid időre felmegy a cpu °C 90 fölé is (idle módban, ez sem ok de másik probléma), a venti pörgetés akkor is indul ha 50 körüli fokon van a cpu ami az átlagos hőmérséklete.
Találtam viszont egy új megoldást, ha a hwinfo sensor ablak rendes méretben fut, az meggátolja ezt a viselkedést viszont amint leteszem kicsibe, bár továbbra is figyel, már nem állítja meg ezt a viselkedést.
Bónusz tünet, hogy produkál egy kifagyást mikor sikerül elejét venni ennek a pörgésnek (hwinfo nélkül, ha a hwinfo fut akkor se pörgés se kifagyás). Általában este plex közben jelentkezik, változó gyakorisággal, a key világítás felkapcsol ha megnyomok valamit de a kijelző már nem, idővel elkezd fújni a ventillátor, nem sokkal később már egyetlen power gomb nyomásra újraindul. Logokban semmi vonatkozó hiba nem látszik.
Egyértelműen szoftveres hiba, elvileg a heat sensorban van valami el**va amitől időnként egy hibás kiugró értéket olvas a rendszer, ezért maxra tolja a hűtést, majd hamarosan a valós értéket látva le is lövi, viszont nem sikerült még tetten érni hwinfoval.
Idle üzemben egyértelműen nem lehet valós a magas hő érték, se a processzor használati adatok sem a gép hőmérséklete tapintásra nem támasztja alá hogy olyan meleg lett amint idióta módon kell hűteni.
Minden driver és bios friss, próbáltam a dell support driverekkel és közvetlenül az alkatrészek gyártói drivereivel is, biosban a turbo boost kikapcsolva (ez valamennyit segített ezen is és más hasonló anomálián is), c-state is (ez is segített de nem eleget, ritkábban és kevesebb mag ugrik 90 fok fölé).
Pasztázás már tervben volt de előtte gariztatni akarom még a billenytűzetet (kezd nem reagálni pár gomb), ami során úgyis újra kell pasztázzák, plusz új korában ez csak nem volt gond.
Valaki találkozott ezzel? Esetleg a megoldással is?2: A fent említett géphez keresek valami jobb thunderboltos dokkolót (valójában port replikátor elég), külön dokkolós topicot nem találtam.
Ténylegesen egyetlen +HDMI is elég lenne, mivel az egy meglévő portot foglalja a monitor amin nincs DP, viszont rá kellene kötnöm majd több méter hdmi-t a TV felé. Gondoltam nézelődök dokkoló téren de elkeserítő.
Ami kellene a thunderboltból az egy RJ45 és egy HDMI minimum 4K60Hz de inkább 4K120Hz a jövőre való tekintettel, LG C9 van mellé. Tudom, több méter 8K képes HDMI kábel rendesen a zsebbe nyúlós, le is tettem a szép elvezetésről, mindenen keresztben átlógatva 5m is elég 7 ezer körül de talán még 3m is kiszolgálna.
Power Delivery nem kell, nem elég amit ezek le tudnak adni.
Úgy 15 ezertől találtam már opciókat de ezek is 'csak' 4K60Hz-esek, ennél komolyabb 80 alatt nem jött szembe. Sima TypeC -> HDMI 4K60Hz van már 4 ezerért vagy 8 alatt van 8K60Hz is, ha nincs értelmes áron dokkoló akkor maradok ezeknél.
Ti mit használtok és/vagy ajánlanátok? -
brembo
aktív tag
Sziasztok!
Dell Latitude E7270 notihoz keresek BIOS-t, ha valakinek volna lementve, vagy tudna ebben segíteni, kérem jelezze. Nem lennék hálátlan érte. A gépen olvasható SERVICE TAG: 7JS6WF2. -
Sly189
senior tag
Sziasztok,
kollégám laptopjába (Alienware P18G - M14x R1 tipusu, Chipset Intel HM67- ) megvásároltam az SSD-t - ADATA SU800 512GB.
Frissen telepitettem rá a Windows 10-et, és az ADATA Szoftverében a meghajtó sebességét csak 3Gbps-re irja. Honnan tudnék megfelelő chipset drivert letölteni ami Windows 10 alatt is jo? BIOS frissitessel merjek próbálkozni?
Jelenleg APU BIOS van rajta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elden Ring
- Fujifilm X
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Stellar Blade
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Formula-1
- További aktív témák...
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged