Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
gery08
csendes tag
Sziasztok!
Dell Latitude 7480-ban szeretnék akkumulátort cserélni, viszont az eredetiek árát látva elgondolkoztam az utángyártottban. Van bármilyen hátránya az eredetivel szemben, illetve van ajánlott ezekből?
F3YGT van benne jelenleg, Patona márkájú utángyártottat néztem. -
Cyrin
addikt
válasz
Grande Ale
üzenetére
Akkor passz, én csak jövő hét végén tudom megnézni leghamarabb.
Sztem nincs különbség a Vostro és az Inspiron közt ilyen tekintetben...
-
Cyrin
addikt
válasz
Grande Ale
üzenetére
És kettőből kettő windows-os. Ennyit érdemes kipróbálni. Ha úgy is szar, lehet visszaküldeni, vagy javíttatni, esetleg kártyát cserélni.
-
Cyrin
addikt
válasz
Grande Ale
üzenetére
Most nem tudom bemásolni, de nálam ugyanezzel a kártyával nincs gond, 16 cm vasbeton fal mögött van a router, ráadásul levett teljesítménnyel sugároz. Ráadásul 5 Ghz-en használom. De nem emlékszem egy vonására. Linux van rajta, beüzemelés után 60 gigát húztam le a Mega-ról, még meg is jegyeztem hogy milyen gyorsan ment. Ki kéne próbálni egy live linuxxal. (Ubuntu 20.04) mivel azt adnak hozzá. Meg kéne kérdezni Al Capone kollégát, neki mi a tapasztalata. (az is vostro Linux)
Meg a tesztet végigolvasni írtak-e ilyet az 5502 sorozatról. Bár sztem ott Intel wifi volt -
Cyrin
addikt
válasz
Grande Ale
üzenetére
Bios frissítés volt?
-
Cyrin
addikt
válasz
Grande Ale
üzenetére
Milyen típusú wifi kártya van benne
-
Grande Ale
őstag
Nem kicsit döbbentem ma meg.
Ha emlékeztek rá, visszaküldtem a laptomom ( [link] ), szinte nulla volt a wifi térereje.
Ma bent voltam a Media Marktban, volt kitéve ugyanolyon gép.
Mondtam a problémát az eladó srácnak, nagyon rendes volt, kipróbáltunk egyet.
Meg voltunk győződve, hogy jó lesz, nyilván az enyém volt a rossz.
Basszus, hát nem. A Media wifijéből egy csíkot látott, a környező wifiket fogta ugyan, de nulla.
Rányomott egy mellette kirakott gépre, azt hiszem Lenovo, minden full.
Döbbenet. Csak néztünk, azért ez nem semmi. -
Diák66
őstag
válasz
Diák66
üzenetére
Az LCD fekete képet vetítve nem foltos, ha hozzáérsz az lcd kerethez, kis mértékben kifényesedik. Ez természetes, a háttérvilágítás miatt van. A töltő szinte hangtalan, egy kis morgást hallani az egyik pontján, de kizárólag fülhez szorítva. A régi dell 90W-os tápja cicereg (1 éve vettem hozzá eredeti új dell), a céges latitude 3 éves tápja berreg. De szerintem ez se problémás működés.
-
válasz
Bozso68
üzenetére
Szia!
A kijelző valóban ilyen, esetleg lehet egy próbát tenni a Dell ügyfélszolgálatán, bejelenteni, kérnek képet, eldöntik hogy belefér-e. De nem tuti, hogy az új kijelzőn nem lesz hasonló hiba, csak máshol.
A töltő ugyanez, bár sisteregnie nem kellene, azt szerintem simán cserélik, nem szokott nagy tétel lenni nekik. -
Bozso68
őstag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy G15 5511 I7-es RTX 3060-as notebookot.
Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve két dolgot kivéve.
Az egyik, hogy kikapcsolt képernyőnél a kijelző keretétét fogva a szürke árnyalata az IPS képernyő szélén nyomásra változik, de az egyik sarokban alapból se homogén.
A másik, hogy a 240W-os táp alig hallhatóan sistereg-ciripel, melynek megléte a képernyőn történő eseményektől is változik, néha elhallgat.Ezekkel lehet valamit kezdeni, vagy alapból adottság?
Köszi: Zsolt
-
törölt tag
Pedig jól tudja, ha valaki ismeri a support működését, akkor tudja, hogy a service tag kidobja, hogy ubuntuval került a gép forgalomba, akkor a hibajegyet sem lehet windowsra felvenni.
Az más kérdés, hogy (amennyiben az aktuális hívások engedik), adhat tanácsot; erre viszont nem kötelesek, és akinek a modora nem tetszik a supportosnak, azt el is hajtja a halál fülére. -
movax
őstag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Valamit rosszul tudsz akkor, nézd meg ezt a hozzászólást . A kolléga Ubuntuval vásárolt Dell gépre tett windowst és kapott rendes supportot. Másrészt a windows nem "third party app", mert a Dell-nek van windows-os termékvonala, ami hardveresen tökugyanaz, mint az ubuntus termékvonal.

-
movax
őstag
válasz
Diák66
üzenetére
Jaja, a support sz@rt sem tudott segíteni nekem sem, én oldottam meg a problémámat, mert halvány gőzük nem volt a dolgokról, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy (ez volt a hivatalos válaszuk): ha ubuntuval vásárolt gépre windowst tettem, akkor bocs, de nem tudnak segíteni. (Jó, ezt úgy mondták, hogy nem segíthetnek, de tkp. nem tudtak segíteni, még egyszer: lövésük nem volt a problémáról, amit jeleztem nekik).
A support ahhoz kellett, hogy a retkes perszonalizált Intel-driverüket valahogy bírjam működésre, és hogy az energiagazdálkodási opciókat valahogy tudjam vis
szahozni, miután ők kiölték a BIOS-ból az S3-state sleepet. Még egyszer: fogalmuk sem volt, mit akarok, mert nem ismerték a saját rendszerüket, közösségi segítséggel sikerült megoldani a dolgokat. -
Diák66
őstag
Aki ért hozzá, annak minek is hozzá Support?
A garancia meg kötelező, szóval egy szót se. A BIOS ugyan az, a diagnosztikát ugyan úgy indítod. Mihez jó egyáltalán a support? Segít drivert telepíteni? A Dell Support Assist ugyan úgy megy Windows alatt is. Nem értem miben fog hátrányt szenvedni az, aki Ubuntu helyett felteszi a Windowst. -
bruti01
őstag
ezek vannak linux alá is? mert most jelenleg az van fent
-
bruti01
őstag
[kép] Sziasztok. A mai napon vettem egy dell g15 5511 es laptopot. Nagyon tetszik de az ubuntut le akarom cserélni mert van pár windows os cuccom ami kellene. Viszont a telepitő nem engedi itt állandóan megakad. Van erre valami okosság hogy lehet win 10 et ráerőszakolni?
-
válasz
Joe_Black7
üzenetére
Átvétel után diag futtatása, ajánlott feltenni a Dell Support Assisst alkalmazást, az felteszi a szükséges drivereket, BIOS-t frissít.
Esetleg egy third party appal hőmérsékleteket mérni. -
Joe_Black7
tag
Sziasztok! Egy Latitude 5420-as laptopot tervezek venni használtan, garanciával. Van valami, amire érdemes odafigyelni, letesztelni átvételkor? Az eladó újszerűnek árulja, dobozzal, a Service Tag-et elküldte, így a garanciát tudtam ellenőrizni. Köszönöm előre is a segítségeteket.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Barcelona95
üzenetére
Ha netán igen : a gaming topikban ez az ász, ezt javasoljuk mindenkinek.
-
Barcelona95
tag
Sziasztok!
A notebook hűtős topic nagyon nem pörög, így kénytelen vagyok itt feltenni a kérdést.
Full konfigos E6540-hez (i7-4810MQ, HD8790M) használ-e valaki hűtőpadot vagy esetleg tudtok-e hozzá ajánlani valamit? -
Üdv! Tudom, sorozaton belül más-más konfigok vannak, de érdeklődnék, hogy 7490-et frissített-e már valaki Win 11-re! Ha igen, mik a tapasztalatok? Köszönöm!
-
Kbali
nagyúr
válasz
uglykid
üzenetére
Inkább úgy kellene keresned gépet, hogy megfogalmazod az igényeidet, költségkeretedet.
Erre van külön topik, összefoglalójában a kérdésekkel. Úgy könnyebb segíteni, mint egy random gépről érdeklődni, hogy jó-e. Mire? -
uglykid
újonc
Sziasztok!
Az Inspiron 5406 (5410) 2 in 1 gépről van valakinek tapasztalata?
Gyerkőcnek lenne suliba.
Köszi. -
-
-
hitchins
őstag
Megoldodott koszonom csak en vagyok kicsit hozza nem erto. Intel PTT vagy valami hasonlo alneven volt.
Kbali
Nem akartam ketszer szoszolni, de gondolom ez akkor is problema lett volna.
…mar megy fel a 11 -
hitchins
őstag
válasz
Grande Ale
üzenetére
Ez a baj, hogy security fulnel nincs ilyen opcio.
-
soldi3r
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Szoftveresen ennek valószínüleg nincs gondja. Valami esetleg a kábellel, routerrel?
-
hitchins
őstag
Sziasztok
Ma vasaroltam egy 5502 inspiron-t.
Alapbol linux van rajta de win 11-et szeretnek ra.
Dell oldala szerint win 11 kompatibilis telepiteskor megis azt irja hogy nem.
Gyanitom valamit a biosban kellene allitani de nem igazan talalom mit. Tpm -re gyanakszom de ilyen beallitasi lehetoseget nem talalok pedigbiost is frissitettem.
Valakinek esetleg van otlete? -
psion2101
tag
Sziasztok!Előre is elnézést kérek,nem vagyok nagyon hozzáértő inkább lelkes érdeklödő.Van nekem egy Dell Inspiron 5520-as gépem,jó régen balaeset történt vele és a töltő összetört.Kapott egy utángyártott töltőt amivel végülis tudtuk használni.Most elővettem,hogy a garázsba használnám.Bekapcsolás után olyan mintha nem kapna elég feszültséget és csak a képernyő kapcsolódik be.Dell töltő képernyő bejön aztán semmi.Két dologra gyanakszom,vagy a töltő megadta magát vagy a gépen a töltő csatlakozója.Esetleg valami tipp,hogy mi lenne a következő lépés?
-
Pikkolo^^
addikt
Van egy Dell Latitude 7389-es laptopom és hozzá egy PN557W-s tollam. Az a furcsaság, hogy használom majd egyik pillanatról a másikra kikapcsol. Bekapcsolom, dolgozok vele valamennyit és utána ismét kikapcsol. Gondoltam arra,hogy esetleg hibás, de amikor húzom a képernyőn akkor sohasem tesz ilyet, csak akkor amikor nem csinálok semmit sem. A Dell oldalán van fent driver, azokat felraktam, mert arra tippeltem driver gondja van. Amikor megvettem akkor rögtön felismerte és egy ideig működött normálisan. Nem tudom milyen frissítés jött időközben ami miatt megbolondult.
-
kk831228
addikt
Üdv!!
Egy kis segítséget kérnék Inspiron 7567 -el kapcsolatban.
HDMI-n videólejátszáskor akadozik a kép minimálisan a TV-re átnyomva...
Csak akkor nem akadozik ha kettözve van a képernyő, és nincs lehajtva a noti kijelző sem.
Mihelyst lehajtom , vagy kiterjesztve vagy csak TV képernyőre van állítva már nem sima a lejátszás...Minden energitakarékos hülyeséget próbáltam már, több lejátszót , de nem változott semmit...

Volt már hasonló problémája valakinek?

Köszönöm!!
-
DonThomasino
veterán
E6500 notonál van BIOS elem vagy az akkumlátort használja erre a célra?
BIOS tervezek updatelni, de írja hogy a telep
10% (sztem kb 0%) alatti akkor kezdjek bele
ha feltöltöttem. Na most ez az akku ugye nem is lesz jobb, de töltő van.
Rizikós így megflashelni ? -
Atomgeszi
nagyúr
Hali.
Dell 5590.
Elvileg kombó jack csatlakozó van rajta, bár én csak fejhallgató ikont látok a jack bemeneten,de hogy a fenébe kell mikrofont ide bedugni?
Akármilyen mikrofont dugok be, csak annyit ír ki, hogy jack csatlakoztatva, és továbbra is a beépített mikrofonját használja.

[link] Right Hand Side View
1-esbe dugom. Mikrofont is ír hozzá.
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Pü ment
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
De a jobb alsó sarokban, vagy egy földgömb van, vagy egy monitor ikon kábell-lal, vagy ez piros x vagy sárga háromszögben felkiáltójel. Live linux-al tesztelted?
Az a kaspersky adapter, azt te tetted fel?
esestleg a kaspersky vírusírtó vagy tűzfal nem tiltja a kimenő kapcsolatokat? azok nélkül megy? -
válasz
DonThomasino
üzenetére
amiket te linkeltél az xp és 32bit. most mi van rajta? Win10 64bit? HA igen akkor a win7 64bit oprendszert válaszd ki, azzal menni ekell, sok 6500-át telepítettem már (Bár az is igaz, hogy ahogy én emlékszem a lan driver az magától ment. Mikor bedugod a kábelt, mit ír a jobb alsó sarokban az óra mellett?
-
cisco007
csendes tag
-
Ablakos
addikt
Valamikor azért (is) döntöttem az Inspiron mellett, mert nem volt 17" méretben Latitude. Ez továbbra sem változott?
-
cisco007
csendes tag
Sziasztok,
Egy Dell e5580 gépet szeretnék lecserélni, hasonló "üzleties" gépre.
A Dell Latitude 3520 és a Vostro 3500, esetleg 3510 jött szembe.
Élőben még nem sikerült ezekeg megnéznem. Anyaghasználatban van különbség ezek között a gépek között?
Ha jól értem ezek hasonló kategóriák, belépő üzleti laptopok, viszont fontos lenne, hogy évekig használható legyen, ne romoljon el a zsanér, ne "nyeklik-nyaklik" érzése legyen az embernél 1-2 év után. -
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ha letöltötted a win7 drivert figyelve a 32/64 bitre, és nem megy, akkor nézd meg, hogy pl a biosban nincs-e letiltva. Esetleg dobhatnál be képet az eszközkezelő hálózat részéről is. Meg meg lehetne próbálni live linux alatt. Windows szolgáltatások résznél fut aminek kell?
-
soldi3r
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
A W10-ben nincs benne egy ilyen regi gepnek a drivere? Milyen kartya van benne?
-
DonThomasino
veterán
Van egy ilyen régi gépem. [link]
Nem találok hozzá win10 LAN drivert,
a hivatalos oldalról mindet kipróbáltam de nem megy.
Honnan tudnék ilyet szerezni ? -
válasz
fokukac
üzenetére
amúgy most pozitívan csalódtam a Vostro-ban. bent hagytam a Dell töltőt a munkahelyemen, és kipróbáltam, mi történik, ha a thinkpad USB-C-s töltőjét rádugom. És feltöltötte..! Az Inspiron erre nem volt hajlandó.
Most ha azt mondjátok, hogy még dokkolni is lehet USB-C-n, akkor teljesen el is leszek alélva...
(nem tudom kipróbálni, mert nincs itthon dokkolóm) -
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Lehet előbb találom meg mielőtt vki megírná, de milyen néven keressem a Dell G15 Gaming (5511) RGB billentyűzet világítás beállításáért felelős szoftvert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assetto Corsa EVO
- Crimson Desert
- Mi lesz a Facebook fiókoddal, ha meghalsz?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 3D nyomtatás
- Múltidéző, bézs toronyházakkal villant a Thermaltake
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- XPEnology
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11,ÚJ AKKU
- Dell Latitude 5480 gyors üzleti notebook magyar billentyűvel i5/8GB/240GB/WIN11 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4458
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Lenovo T14s Gen 2 - 14,1" touch, i5 1145 G7, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Asus TUF B760-Plus Wifi DDR5 (kis hibával)
- Playstation / Nintendo / Xbox konzolok Okosítása és Javítása - PS4 "okosító" lemez kapható!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
A garancia meg kötelező, szóval egy szót se. A BIOS ugyan az, a diagnosztikát ugyan úgy indítod. Mihez jó egyáltalán a support? Segít drivert telepíteni? A Dell Support Assist ugyan úgy megy Windows alatt is. Nem értem miben fog hátrányt szenvedni az, aki Ubuntu helyett felteszi a Windowst.