Hirdetés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobilhasználat külföldön
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Telekom mobilszolgáltatások
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Strauss
üzenetére
Ennek az elején van, (takaró, itt ez a "keret"),amit az ssd-hez kell csavarni. 13mp-nél látszik [link] alul a 4 rögzítő csavar. Na ennél úgy kell betenni az ssd-t hogy: nem forídot fel, hanem az alja van az asztalon úgy csatlakoztatod, érződik, hogy a helyére kerül, majd egy csavart alulról becsavarsz, utána már felfordíhatod, és mehet a másik 3 csavar, és kész. Nem kell semmi alátét. Nem fog lötyögni, vagy mozogni, a 2-2,5mm hely másik oldalra esik, semmi jelentőssége nincs!
Számtalan ilyen notiba cseréltem SSD-t már. -
-
davenport
senior tag
Sziasztok, a gyári 90 wattos slim töltőm fehér ledje nem egyenletes kb. 20 másodpercenként ad normál fényt, utána fokozatosan elhalványul, ha nincsen a laptopra dugva. Laptopra kötve folyamatosan világít, a gépet tölti.
A tápkábelét cseréltem, azonos elosztóban egy másik Dell töltő fehér ledje egyenletes.
Csereérett lehet, vagy használható így a véleményetek szerint?
-
Csepy
őstag
válasz
Strauss
üzenetére
Ha jó szögben találod el, amikor betolod az SSD-t, akkor el lehet érni a csatlakozót, de ez próbálgatást igényel. Lehet kapni 7-ről 9.5mm-re növelő "spacer" adaptert, ami csak egy darab műanyag kétoldalú ragasztóval, ami régebbi szabványos vastagságúvá növeli az ssd-det, de ha több, mint párszáz forint, akkor igazából csak pénzkidobás.
-
Strauss
senior tag
Pff.. Megvan a hiba .a @va @@@@ .. Egyszerűen az SSD slim volt és nem ért el a csatlakozókhoz ( persze a BIOs frissítés az kellett ) Alátettem egy kartondarabot és így simán működik,. Másik kérdés: Ezt hagyhatom így , vagy nem tesz jót neki? esetleg lehet valami tokot venni hozzá?
-
Strauss
senior tag
Na , újra Én.. A BIOS frissítés lement ( az volt a baja , hogy nagyon régi volt A 07- és előbb fel kellett tennem az A08 at , majd mehetett az A22-.Amikor bebootolt , rádugtam az SSD t ( hordozható tokban) látta , meg tudtam nyitni . Kicseréltem a HDD t az SSD re , de a BIOS nem látja, mintha nem lenne benne semmi. -
plömplöm
őstag
"csak windows alól"
nem, "CPG BIOS Executable for Windows/DOS"
nem kell windows, "The Universal (Windows/MS DOS) format can be used to install from any Windows or MS DOS environment", szóval legyen egy pendrive-on egy freedos és onnan az indítani az exe-t
szerintem én itt most kiszállok egy kis időre, mert ez így unalmas
-
Csepy
őstag
válasz
plömplöm
üzenetére
Legutóbb, ami nálam volt 5410, abban még nem ez a fajta UEFI volt, hanem a régebbi típusú. Érdekes. Na mindegy, most már ezt is tudjuk.
Persze mindez egyáltalán nem vonatkozik Strauss esetére, mivel az egy E6520-as Latitude, úgyhogy neki továbbra is az áll, hogy csak windows alól, csak az .exe file-lal frissíthető.
-
Csepy
őstag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
De Strauss írta, hogy neki nem megy az exe és bios-ból lehet update-elni, igaz? Erre írtam, hogy nem, DELL biosból (UEFI-ből, mert BIOS már vagy 10 éve nem is létezik) nem lehet update-elni, soha nem is lehetett, csak az aexe működik. (nem is neked, csak belekeverted magad
) -
mdk01
addikt
Sziasztok, nincs valakinek dell precison billentyűzethez az a fehér mozgató mechanizmus?
Köszi -
válasz
dredjudge84
üzenetére
Igen strauss esete igen. Te kérdezted hogy miről beszélek.
Javaslat volt, amit más írt, csak nem láttad.
De képet nem tol a device info-ról, azonnal kiderülne minden.
Meg nem kaptam infót, hogy hol akad el a BIOS update.Ritka hogy ilyen inkompatibilitás legyen, de előfordulhat
-
válasz
dredjudge84
üzenetére
-
válasz
dredjudge84
üzenetére
Mint ahogy olvastad, fórumtársnak ez volt a megoldása.
képet nem láttam a sytem inforol sajnos.A Kingston A400 az egyik legrosszabb SSD, annál nem csodálkozom. De ennél igen.
Ritkán előfordul inkompatibilitás is, ha nem oldja meg a bios update, akkor nem szereti a gép azt az SSD-t -
Strauss
senior tag
Sajna hétvégén nem tudok a géphez jutni, asszony dolgozik rajta :( .Többször kivettem betettem már az ssd , de semmit nem lát belőle...
-
Strauss
senior tag
Sziasztok!
Asszonynak van egy Dell e6520 as gépe, gondoltam a benne lévő hdd win 10 el kicserélem ssd re. De sajna a bios nem látja.Valamit állítani kell gondolom... Köszi előre is a tippeket.
-
PlatiaAmos
tag
Elhoztam otthonról USB Type-A/HDMI Dongle-t most már simán dokkoló nélkül a hdmi dongle-val se tudom kilőni a képet egyik monitorra se.
Szóval a dokkoló kizárva. Mi lehet a gond? -
PlatiaAmos
tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Minden a legfrissebb, egy hete még minden müködött, azóta annyi történt, hogy otthon használtam dokkoló nélkül. Ma pedig amióta rádugtam már nem mennek a monitorok, pedig azóta nem is frissítettem semmit.
Két benq monitor, egyik hdmi-vel másik dp-vel, próbáltam őket egyesével úgysem megy egyik se.
A dokkolóval egér, bill, net megy pl..
Felbontásban semmit nem változtattam, nem is tudok mivel nem is tudom bekapcsolni a kijelzőket. -
válasz
PlatiaAmos
üzenetére
Ez sokminden lehet. CPU milyen? Firmware verziók a legfrissebbek? Driverek a legfrissebbek?
Milyen kábellel vannak összekötve, milyen porton és milyen monitorok ezek pontosan?
Milyen felbontást akarsz beállítani?
Minden más amit a dokkolóra kötsz az működik? -
PlatiaAmos
tag
sziasztok
windows11
dell precision 5570
dell wd19s dokkolóval van rajta kettő monitorom:
látja a monitorokat a windows viszont kikapcsolt üzemmodból
nem tudom átteni asztal kiterjesztésre. Amikor
erre rámegyek, ugyanúgy kikapcsolt üzzemodót
mutat windowsban a képernyő beallitasokban.Néha jó néha nem..
Ez hardveres probléma lehet vagy szoftveres?
Hol kezdjem?

Volt bárkinek hasonló? -
eris94
tag
Sziasztok!
Van egy Latitude 5490-em, aminek sajnos annyira felpúpsodott az akksija, hogy ezt arról vettem észre, hogy az alját folyton lepattintotta a gépnek
Túl van már a 3 éven sajnos, ezért ha jól tudom semmiképp nem garis, és mivel már amúgy is gondolkoztam azon hogy eladom és lecserélem, most nem tudom eldönteni, hogy inkább hagyjam az egészet a francba, és adjam el akksi nélkül, vagy vegyek bele egy újat, és adjam el úgy.
Szerintetek melyiknek lehet több értelme?
A problémát egyelőre a márkaszerviznek írtam meg e-mailben, most az ő ajánlatukra várok...
-
Csaby2021
tag
sziasztok ezek közül melyik a leghűvösebb gép ? e6220,e6230,e6320,e6330,e7440?
-
válasz
szabi__memo
üzenetére
Szia. Minden laptopnak mennie kell.
Max ha nincs benne bios elem, akkor ez látja el. -
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok!
Van itt valaki aki meg tudja mondani, hogy egy p51f akksi nélkül működik csak tápról?
Köszi szépen
-
Dhampir
félisten
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Egy Dell Inspiron Mini duo 1090-t szeretnék feléleszteni. Valaki válaszolna az eddig feltett kérdéseimre? Üdv.: Joe
-
salaipet
csendes tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Hát, elindultam a linken írt irányba. Parádésan felment a win7, minden pompásan ment, aztán, amikor a DELL SUPPORT-ról kezdtem a drivereket leszedni, feltűnt, hogy a HD3000-hez nincs driver. Kutakodásom eredményeként jöttem rá, hogy az okozta a galibát, hogy 32bites drivert kell feltelepíteni, nem pedig 64-est. Viszont a Dellnél csak 64bites van...
Szóval megoldódni látszik a dolog, órák óta megy hibátlanul -villámgyorsan a Win7...
Asszem ezen a laptopon hagyom a fenébe a 10-11-et... -
Diák66
őstag
válasz
salaipet
üzenetére
Tehát lényegében csak a beépített monitoron tűnik el a kép? Nekem a régi gépem is ez, csak + Nvidia VGA. De már az is tud érdekes dolgokat produkálni. Nem akar bekapcsolni, van hogy 3x is ki/be kell kapcsolni. Vagy csak a power bill világít és pörög a venti, van hogy emellé hibát is beepel , de végül csak bekapcsol aztán és működés közben semmi baja.
-
salaipet
csendes tag
Szia mindenkinek!
Teljesen tanácstalan vagyok! Adott egy Inspiron N5110, ami ahogy az oprendszer kezd betölteni, elsötétül a kijelző, a gép megy, semmi sipolás. Billentyűparancsra kiadja a FHD képet VGA és a HDMI portokon, a felbontás változik attól függően, hogy kiterjesztett, klónozott, az üzemmód, érzékeli első, és második kijelzőt. A gép bekapcsolásakor a BIOS-ban minden rendben, akár órákig mehet, aztán ahogy bootolna, elmegy a kijelzőn a kép.
IntelHD3000 vga van benne. Nincs dedikált második.
Nincs túlzott melegedés, az alaplapon nem látszik hőnyom, tiszta, pormentes ventilátor, friss a paszta, nincs kontakthiba, lcd kábel nem szakadt, aljazat nem laza.
Mi a fene ez? Tapasztalt már ilyet valaki? Mit lehet ezzel csinálni? -
válasz
eladohardver
üzenetére
Értem. Az a legkevesebb, de köszi.

-
válasz
eladohardver
üzenetére
A Brave is eszik:
15 megnyitott lap (mint a chrome-ban is):
[kép] -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
totron
üzenetére
Én is egy 10 éves gépet használok E7440 formájában 8 giga rammal ahogy kijött a gyárból, és gyári 128-as ssd-vel. De van a családban még ennél is régebbi gép, olyan is, amit autocadhez használnak (nyilván nem professzionális módon), amiben csak ssd-t cseréltem. Egyiknél sem mondtam azt, hogy "figyelj ez egy régi gép, rakok rá linuxot, jó lesz neked ne félj", mert több problémát jelentett volna olyam formában hogy "ezmi, ezthogykell, rákegyemegeztalinuxot" stb...
Egyébként a win7-et gyűlöltem, egyáltalán nem jött be a dizájn, a 8 egy bughalmaz volt, de elnéztem neki, mert az új irányelv hírnöke volt. A 10-et szeretem már mert könnyen kezelhető, a 11 is egy jó irány szerintem. -
Gabengocia
tag
válasz
eladohardver
üzenetére
Köszönöm ki fogom próbálni.
-
eladohardver
őstag
válasz
Gabengocia
üzenetére
Debian 11 telepìtésnél max csak egy SSH-t vagy még azt se vàlasztassz ki... utàna bejelentkezel és feldobod az XFCE-t apt install task-xfce-desktop
-
totron
addikt
válasz
z0d1@Ku$
üzenetére
Ettől függetlenül meg lehet kínálni számára valami újjal. Egy ideje szinte kizárólag Win10-hez mérik a linuxok kisebb étvágyát - abból sem árt pehelysúlyú disztró azért - valójában a Win10 háttértárkommunikációja a durva, Win7-tel is szembe lehet állítani, ott már nem hoz annyira látványos ugrást egy SSD-upgrade. Szóval a linuxi előny - még ha némi akad is - megint csak kitekerve, félremagyarázva van jelen. Próbálkozni lehet, csodák nincsenek, ~10 évente illik hardvert frissíteni, ikszdé.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
eladohardver
üzenetére
"Miért használ bárki chrome-ot, vagy Firefos-t, ublock-al?"
Mert azt szokta meg
Lehet isteníteni a linuxot hogy miylen kevés helyet foglal. Nem is értem miért nem ajánlottál egyből egy parancssoros verziót, az még kevesebbet fogyaszt.
Attól még hogy linux meg kevésbé erőforrásigényes, nem lesz hipphopp mindenkinek megfelelő. Én is évekig használtam linuxot, mégis windowsos gépeim vannak, egész egyszerűen mert ezt szoktam meg és egy program telepítéséhez nem kell másfél órát guglizni (alert: szarkazmus, ne ez az egy mondat ragadjon meg). A kérdező meg nyilván windowsban gondolkodik, nem linuxban, különben arra kérdezett volna rá, nem pedig a procicserére.. -
totron
addikt
válasz
eladohardver
üzenetére
Akad 20+ év tapasztalat épp, nem lényeg. Az módi nem tetszik, amivel a linux előnyei vannak kiemelve a Win eltúlzott gyengeségei által. Egyszerűen infantilis érvelés és számos esetben nem is igaz. Több GB? Ugyanilyen fals a melléérvelés, amivel az asztali környezet igényét taglalod. A böngésző ugyanúgy meg fogja enni a magáét, sőt, a gyengébb optimalizálatlanság okán valamivel többet is. Ezt kellene átadni és nem félrevezetni a kérdezőt.
-
Gabengocia
tag
válasz
eladohardver
üzenetére
Szia!
Látom te tapasztaltabb vagy kérhetek egy linket a te általad használt régi gépeken Linux linket remélem van benne live ventoy-al kipróbálnám.
Vagyis hogy melyik disztribúció. Már próbáltam többet is. Zorin makulu puppy... De a tiéd érdekel.
Előre is köszi. -
totron
addikt
válasz
eladohardver
üzenetére
Ne túlozzunk/tudom/nem csinál csodát a linux sem lassú gépen.
-
Petykó78
tag
válasz
eladohardver
üzenetére
Neked is köszi szépen.
-
eladohardver
őstag
válasz
totron
üzenetére
- "Jó, de attól meg a legújabb Chrome-ja étvágya nem csökken, sőt. "
Egy normális minimális Debian install IDLE eszik pár száz MB-ot a memóriából... Nem pár GB-ot mint állt egy alap win... (nem említem GhostSpectre Win-jeit mert az más tészta)
Miért használ bárki chrome-ot, vagy Firefos-t, ublock-al? Brave-browserben ott van eleve az egész out of the box...
-
totron
addikt
válasz
eladohardver
üzenetére
Jó, de attól meg a legújabb Chrome-ja étvágya nem csökken, sőt. Prohardveri reklámok például tudnak pörgetni rendesen, uBlockOrigin - mindenhova is hasznos. Régebbi Firefox verziók (88, 91) tudnak még megoldást jelenteni. Az említett Fan Control is nagyban javítja a felhasználói élményt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
nincs keret..

Lehet isteníteni a linuxot hogy miylen kevés helyet foglal. Nem is értem miért nem ajánlottál egyből egy parancssoros verziót, az még kevesebbet fogyaszt.