Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shady313
aktív tag
válasz
thomasvold
üzenetére
Üdv, ha szabványos 34mm-es kártya akkor nincs akadálya a működésnek. Azonban inkompatibilitás mindig felléphet. Nekem igy volt egy kínai csodával, egyik notin ment, másikon nem. Ahhoz azonban volt külső tápellátás is, ugyanis nem lett volna képes leadni a szabványos áramerősséget. A legjobb ha vásárlás előtt teszteled egy usb3as eszközzel.
-
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Hozzáértőktől kérdezném, hogy ez az express card jó lenne-e egy E5420-ba?
-
Kront
tag
sziasztok!
e6440-est nyúzok már több hónapja, nagy megelégedéssel. egyetlen problémám vele a szégyenletesen pocsék minőségű kijelző, ami még a tizedáron kapható no-name laptopokon sem igazán elfogadható.
a neten fellelhető tesztek is egyöntetűen kiemelték ezt a hibát, és úgy tűnik, egy év után a DELL-hez is eljutott a kritika. az új sorozatokat már egy sokkal jobb FHD-s panellal szerelik. volt alkalmam élőben látni, nem egy IPS, de azért a készülékhez méltó, minőségi darab.a kérdésem az lenne az ebben jártas szerelők felé, hogy vajon ha megjelenik alkatrészként a szervizekben az új UltraSharp FHD(1920x1080) panel, amivel januártól szerelik a 6440-eseket, akkor egy ilyet megvásárolva technikailag ki lehet-e rá cserélni a meglévő HD+-os (1600 x 900) kijelzőmet.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Shady313
üzenetére
Köszönöm szépen! A honlapjukon valóban 5-el kezdődő firmware van van fent tavaly januárban feltöltve, tehát ezzel valószínűleg nem sokat érek. 3 év garanciával vettem újonnan, így ez a lehetőség adott, már csak időt kell szakítanom rá...
#44492 nlq Nálam is hasonló az eset, biosból kilépve mindig újra indult, emlékeim szerint.
-
nlq
aktív tag
válasz
Ludovicus
üzenetére
kb 100bol 2 ilyen esetem volt,
az egyik dell a masik samsung notitortent a dellnel az amit te is mondasz, de nem mindig, hanem csak amikor kedve tartotta...
a samsungnal meg beugrott biosba onnet kilepve mar siman indulta megoldas az esetemben az volt, hogy fogtam az x tipusu SSD-t es Y tipusra csereltem
tudom ok nalam konnyen megy mert beepitek heti x darabot igy konnyen tudtam cserelni... -
fulton
addikt
Olan lehetőség nincs hogy pl valami akumulátor progit letöltve beállítható lene hogy ha hálózatra kötöm, akkor a 230 V ról menjen a notebook, és ne bántsa az akkumulátort?
-
csmat
senior tag
válasz
rgeorge
üzenetére
Sziasztok, már egyre ritkábban kapcsolom be a latitude e6400mat tablet miatt, viszont most kellett, de kiderült, hogy nem érzékelnek a o,az l és a "." gombok. Annyira nem, hogy a billentyűzet se kapcsol be ha azokat a gombokat nyomom. Van valakinek valami ötlete, hogyan tudnám megcsinálni?
-
Shady313
aktív tag
válasz
rgeorge
üzenetére
Na regeltem és megnéztem.
Az a gond, hogy a telepítendő ActiveX fájl nem érhető el a szerveren (SysProExe.cab), ezért is dob ki Ismeretlen programot/gyártót. Enélkül viszont nem enged tovább az oldal.
-
Shady313
aktív tag
válasz
Shady313
üzenetére
"Kingston SSDNow V300 Series SV300S37A/120G 2.5" 120GB SATA III Internal Solid State Drive (SSD) Pros: None - was excellent until recent firmware change. Cons: Will not work with Dell e6320, e6410 and possible other Dell Latitudes. Contacted Kingston support. The current firmware 600ABBF0 has a bug and it cannot be downgraded. Their support website only has 5xxxxxx firmware. Other Thoughts: Will boot but not recognized on restart. Cold start works every time. Verified with IRRT, ATA, and AHCI modes in the bios. Will be returning 3 of these to Newegg. I have bought ~50 or more in the last couple of years without any issues. Manufacturer Response:Hi, I'm Jewel with Kingston Technical Support. We apologize for the issue experienced with the V300 drives. We are currently investigating this issue and working towards a resolution. We ship our V300 drives with the latest firmware that is validated for that build revision. We can only post the latest firmware that is validated for ALL build revisions to avoid any complications for those with older revisions. The firmware updater tool is not built to downgrade firmware and there is no guarantee that will resolve the issue as it is still under investigation. For any further questions or concerns, please call us at 1-800-435-0640 (USA and Canada only) M - F 6am - 6pm PT and I or another available Technician will assist you.Thank you for selecting Kingston as your upgrade partner."
Forrás: [link]
Ez alapján, a Kingston firmware-ekben bug van, amiről a Kingston maga is tud. Downgrade-elni nem lehet a firmware-t, úgyhogy csak frissíteni tudod és bízni abban, hogy az aktuálisan elérhető legfrissebb firmware-ben már javítva van ez a bug.
Más típusú/márkájú termékeknél is előfordul ez a hiba, a firmware frissítésre várhatsz (ha javítják) vagy ha van lehetőséged akkor garancia.
-
rgeorge
addikt
Újabb érdekesség most a dell weboldaláról. Regisztráltam és a "Download Factory Installed Software (My Dell Downloads)" címet próbálom megnyitni (ezt). Itt regisztrálná a notebookot, és ehhez egy sysproexe.cab ActiveX telepítőt indítana, de ez sehogy sem sikerül. Windows 7, Windows 8.1, IE 11, XP Mode IE 8, bármit próbálok, nem megy, más böngészőt nem is támogat az ActiveX miatt. Fogalmam sincs, ha sikerülne, mit tudnék letölteni, de gondoltam, ha van ilyen lehetőség, miért ne próbáljam meg. Fórumokon semmi használható ötlet, mindent végigzongoráztam, amit írtak (UAC, IE biztonsági beállítások, vírusirtó kikapcs. stb.).
Valami tipp? -
Atish19
őstag
-
Ludovicus
aktív tag
Sziasztok! Pár hete egy 6520-ast használok a legnagyobb megelégedéssel, csak egyetlen problémám van: újraindítás után nem ismeri fel az ssd-met. Normál ki és bekapcsolás után semmi probléma, újraindítás esetén viszont a kezdőképernyőn félig halad a csúszka, itt megáll, ha F12-t nyomok a listázott boot források között az ssd kivételével mindent látok. A biost frissítettem A07-ről a legfrissebb A19-re, de semmi változás. Debiant használok fő rendszerként, de windows 7 is telepítve van, onnan sem megy az újraindítás. Mi lehet az egész hátterében?
-
Peetör
csendes tag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni a Dell Latitude E5420-ról azzal kapcsolatban, hogy hűtés szempontjából mennyire jól vizsgázik? Hosszú távon szeretném használni, nem csak pár hónap.
Illetve laikus kérdés
ore I5 2430M Max Turbo Frequency 3 GHz és Intel Core i3 2350M 2.3 Ghz között sebességben nagyon érezhető a különbség? -
Atish19
őstag
Sziasztok! Dell 5737-re szerettem volna letölteni a legfrissebb intel vga drivert a gyártó honlapjáról, de eltűnt. Erről tud valaki valamit? Honnan szerezhetném be?
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szerintetek a következő egészségtelen a notebookra nézve?
A helyzet hogy elég sokat van a notebook-om egyhelyben, és ott folyamatosan bedugva lehetne a konektorba. Gondoltam is rá, csak nem tudom mennyire ártana az aksinek hogy folyamatosan rá van csatlakoztatva a 230V.
Az energia sémában az asztali üzemmód bekapcsolva vagyis leírá szerint csak 50% tól kezd tölteni. A hosszú élettartam kikapcsolva.
Másrészről ha vinném valahova tudom hogy 100% lenne a gép.
-
vagy kapcsoljam le a 230V hálózatról minden 100% ra történtő feltöltés után és várjam meg míg 10% ra esik? -
Shady313
aktív tag
válasz
Shady313
üzenetére
A linkelt drivert tovább moddoltam, így a HD8850M és HD8730M felismerése pontos több modellnél is(Inspiron 5537, 5521, 3537 stb.), az OEM registry bejegyzéseket is tartalmazza. Természetesen továbbra is le kell tiltani az illesztőprogram aláírásának megkövetelését.
AMD Catalyst 15.X (14.502.1002) driver - W7 - W8.1 - X64 - SG FIX - HD8730M - HD8850M FIX
Köszönet az alap moddért Mahmoud Elfar-nak.
Telepítése:
1. Mostani AMD driver uninstall.
2. DDU-val AMD driverek kipucolása.
3. Restart, illesztőprogram digitális aláírásának tiltása.
4. Új driver telepítése.Közben i5-4200U és HD8850M 3DMark 1366x768-as teszt:
Ice Storm - 56415 pont
Cloud Gate - 6451 pont
Sky Diver - 5540 pont
Fire Strike - 1627 pontNektek?
-
rgeorge
addikt
Intel AMT ügyben annyit derítettem ki, hogy a notebook alsó lemezén van a matrica, ami megmondja, hogy az alaplap milyen konfigurációt tartalmaz, nálam ez 3-as: "ME Disabled". Már csak annyit kellene kiderítenem, hogy ilyenkor lehet-e engedélyezni a ME-t alaplapcsere nélkül.
-
Shady313
aktív tag
válasz
David3
üzenetére
Nyugodtan próbáld meg, ha valami nem megy írj nyugodtan. Gedemmm-nek írtam még azóta, csak arra nem reagált, ott voltaképpen az egyéb drivereket taglaltam, melynek a lényege megtalálható itt a topicban, pár hozzászólással előbb.
WhiteKiss-nek ugyebár más szériából való gépe van, így rajta nem tudott úgy segíteni ahogy rajtunk. De neki sem adtam fel, folyamatosan bombázom a privátokkal. Legutóbb moddoltam egy AMD driver-t az OEM telepítőcsomag alapján, meglátjuk, hogy jól megy-e a gépén, ha igen akkor kiposztolom ide is.
-
David3
őstag
válasz
Shady313
üzenetére
Nekem 3537-es gépem van, jelenleg Win 8.1 64bit, AMD HD 8850M és Intel HD 4400-as videókártya. Itt a fórumon gedemmm kolléga járt hasonló cipőben, mint én, ő leírta nekem, hogy hogyan tudtál rajta is segíteni. : ) Ha lesz időm, szerintem megcsinálom én is az általad leírt módszerrel, mert egyszerűen hihetetlen, hogyha frissítem a videókártya drivereit, akkor nem ébred fel alvóból a gépem. Frissítés nélkül viszont nem futnak a játékok. Ördögi kör...
-
Shady313
aktív tag
válasz
WhiteKiSs
üzenetére
Nos, nagyon úgy néz ki, hogy a Dell módosította a Device ID-t (PCI\VEN_1002&DEV_6601&SUBSYS_05B81028), így nem kompatibilis a generic driverekkel. Ebből kifolyólag, csak OEM drivert tudsz használni, melyből a Dell oldalán ez a legfrissebb: [link]
Ebben az esetben, próbáld meg a frissen telepített Intel driverrel (DDU-val előtte töröld az előző AMD drivert), aztán ha még akkor sem lesz jó, akkor Uninstall AMD és Intel drivereket, DDU-val töröld az AMD és Intel hátramaradt fájlokat és telepítsd fel ezt a drivert: [link] majd utána a fentebb linkelt AMD-set.
Remélem segít a problémádon, sajnos újabb drivert nem találok. Intelből pedig érdemes kiadási időben közel azonosat használni az AMD driverével.
-
WhiteKiSs
csendes tag
Próbáltam mindent úgy csinálni ahogyan leírtad, de semmit nem változott, még mindig ugyan olyan sz*r a gépem.

-
WhiteKiSs
csendes tag
válasz
Shady313
üzenetére
Köszönöm a segítséget, elkezdtem csinálni az elejétől és ugye a BIOS frissítéshez, be kell rakni az akksit ami nekem teljesen halott, pontosabban érzékeli a gép,de egyáltalán nem tölti (csatlakoztatva,nem töltődik) és nem tudom folytatni az egészet...mit csináljak?? :/
-
Shady313
aktív tag
válasz
Shady313
üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztési időből....
Ha valakinek más típusnak észleli a VGA-ját a driver, ne foglalkozzon vele, ez nem a Driver hibája, egyszerűen megváltoztatták a bejegyzéseket az inf fájlban, mert az új OEM eszközök gyakorlatilag a régiek helyére kerültek, egy hardverazonosító alatt. Esetemben HD8850M -> R7 M265X. Ilyenkor a GPU-Z visszajelzés is zavaros/pontatlan lehet. Ezzel se kell foglalkozni természetesen. Ez nem a moddolt driver sajátossága, hanem az AMD gyártói driver is ezt produkálja. Sajnos nem kapunk OEM frissítést (az én gépemre is 2013-as az utolsó Dell VGA driver), úgyhogy szemet kell hunynunk efelett. Természetesen a működést nem befolyásolja. Az új driverek mind teljesítmény, mind stabilitás szempontjából szükségesek.
-
Shady313
aktív tag
válasz
WhiteKiSs
üzenetére
Üdv!
A következőkben taglaltak sok Dell-es notebookon segíthetnek. Főként ajánlott azoknak, akiknek gondjuk van az alvó üzemmóddal, kikapcsolással, hibernálással. Helyrerakja a rendszer hűtési házirendjét (folyamatosan pörgő ventilátorprobléma) illetve a teljesítményproblémákon segít. Én ezt az i5+8850M-nél - Dell 5537 - tapasztaltam ki, elég sokat szívtam mire sikerült ezt a kombót összehozni, Windows 8.1-en:
Először is: a legfrissebb BIOS legyen a gépeden. [link WhiteKiSs-nek az 5521-hez gépéhez, természetesen mindenki a sajátját telepítse!!!]
Display Driver Uninstallerrel (DDU) pucold le a mostani Inteles és AMD-s drivereket, csökkentett módban (a program majd ezt felajánlja). [link]
Újraindítás után tedd fel ezt az Intel VGA drivert: [link]
Majd újraindítás után, kapcsold ki az illesztőprogram digitális aláírás kérését (ez is újraindítással fog járni). [link]
Telepítsd ezt az AMD drivert: [link] - jelszó: mahmoudelfar
A telepítése során érdemes az egyéni telepítést választani és kikapcsolni a PX és OEM alkalmazás profilokat.
Továbbá:
Az én gépemen 8-as Inteles lapkakészlettel a legjobban bevált AHCI illesztőprogram a v13.2.4.1000 verziószámú. Samsung 840 EVO SSD-vel tesztelve, a különbség másodpercekben mérhető (pl 10mp vs. 15mp) [link - köszönet a linkért és a szép driver kollekcióért Fernando Win-RAID fórumának]
Aki friss 1705-ös Dell WIFI+BT drivert szeretne telepíteni (Qualcomm Atheros QCA9565 chipset), az telepítheti ezt a csomagot nyugodtan: [link] Tartalmazza a 1705-ös drivert is és atomstabil. Nekem egy gargoyle firmware-s TP-Link 1043ND V2.1-es routerrel megvan a 96Mbit/s valós (150Mbit/s elméleti) sávszélesség, teljesen stabilan, torrentezve, egy szobával odébbról. Az átlag 60-70-nel szemben nem is rossz.
Ethernet-hez mindig Realtek drivert használok: [link]
Realtek Audio ALC-3234 hangkártya driver (5537-re jó, biztosan más notebookra is jó lesz, elég sok Realtek hangkártyát szoktak támogatni ezek a driverek): [link]
Intel Chipset driver: [link]
Intel(R) Management Engine Components: [link]
Intel Serial I/O driver (nem minden gépre szükséges): [link]
Realtek RTS5179 kártyaolvasó driver: [link]
Törekedtem az OEM driverek használatára, ezekkel a kombókkal teljesen stabil a gép, mindenféle gond nélkül.
Remélem tudtam segíteni sokaknak ezzel.

-
WhiteKiSs
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell Inspiron 5521 15R-el notebookom Intel HD 4000/Radeon 8730-al. Fogalmam sincs, hogy mi lehet a probléma de minden játéknál kevés az FPS-em. Például LoL-ban közepes grafikán 30-31 míg maximumon 25-27! Régebben nem volt ez a probléma, de már kb 4-5 hónapja ez van...elküldtem szervízbe ahol azt mondták, hogy nem hardveres a baj hanem szoftveres. Na most újratelepítettem a Windows-t még mielőtt elküldtem szervízbe nem 1x nem 2x és nem volt jó. Most is újratelepítettem ahogy visszakaptam a szervízből,és most sem jó. Előtte Windows 7 volt, most Windows 8.1 van a legfrissebb elérhető driverekkel! BIOS-ban semmiféle beállítási lehetőség nincs a videókártyá(k)hoz. Jah és néha egyes játékoknál remeg a kép!
Processor: Intel® Core™ i5-3337U (3M Cache, up to 2.6 GHz)
Memory: 8GB DDR3 1600MHz
HDD: 1TB SATA hard drive
Graphic Processor: AMD HD 8730M 2GB RAM -
fulton
addikt
Sziasztok
Nem tudja valaki mért nem tudom hazsnálni a WiDi funkciót a Dell 7537 laptopon keresztül az LG tv-n?
A tv-m tudja a Wi-Di funkciót. De mikor a tv-n rámegyek hogy bekapcsoljon a WiDi azt kapom hogy "nincs megjeleníthető vezeték nélküli hálózat". Az intel honlapjáról leszedtem a WiDi programját, de hiába követem az utasításokat , nem találja a laptopom a tv-t. Mi lehet a gond? -
kromatika
veterán
válasz
somasz
üzenetére
köszönöm mester letöltöttem a dell control vault driver pack-ot.fel települ de sajnos felkiáltó jel marad üjraindítás után is a háttér vezérlőnél.vizyont telepítés közben sszerintem azt irja ki hogy Dell ControlVault Firmware Update kellene.ezt is letöltöttem de nem történik semmi.hogyan kell ezt használni?
-
kromatika
veterán
Sziasztok adott egy dell latitude E 6220 [link] noti. I3 2310 procival,zx4gb ddr3 1600Mhz rammal,HD grafics 3000-el,és 256 gb samsung 840 evo ssd-vel.Két problámám is lenne.Win 8.1 telepítése után a viruális memória kezelőben a Win 8.1 64 bit ,automatán 1920 mb-ét állit be lapozó fájlnak Ez miért van ,mikor 8gb memóriám van,és hogy tudom át áálitani,és milyen értékeket állítsak be. Második problémám hogy az eszköz kezelőben a háttérvezérlő,és az broadcom UHS driver nincs fent.Hiába telepíttem a Dell oldalárór az összes hivatalos drivert.Ha netről akarom frissiteni azt irja hogy nem talál a windows drivert hozzá.Mit csináljak?Szerintetek jobban járnék ha Win 7 64 bitet telepítenék,akkor megoldódnának ezek a driver problémák?Előre is köszönöm a választ.
-
válasz
Denyboygod
üzenetére
Nincs hozzá.
-
Denyboygod
csendes tag
Gyári szám alapján a Dell oldalán nézd meg van-e hozzá driver win8.1-hez.
Ha ott stimmel, akkor már csak a hardver dönt. -
gedemmm
csendes tag
Emberek,
Shady313 egy félisten.
Fél éve küzdöttem ezzel a problémával, rengeteg módszert és tanácsot kipróbáltam, ez működött először. Leírt mindent privátban, megcsináltam, hiábtlan! El se hiszem.THANK YOU.
-
gedemmm
csendes tag
válasz
Shady313
üzenetére
Szia!
Dell Inspiron 5537 i7-4500U 8850M 1080p
Hetek óta keresek megoldást erre a sleep/hibernate/wake up problémára, nagyon remélem, hogy most végre talán megtaláltam általad.
Jelenleg a következőképpen állok:
DDU-val (Display Driver Uninstaller) leszedtem az AMD és az INTEL drivert is, jelenleg semmi nincs fent. Sleep működik, hibernálás működik, fedél lecsukás, felnyitás működik. Fényerőállítás nincs, szerintem az aknakereső is akad, de legalább lecsukható, hibernálható a gép.Natehát:
Ahogy írtad, rákerestem az 5543-as 8.1-es driverjeire (dell.com), meg is találtam őket.A híres-nevezetes driverprobléma megoldásához mit kéne csinálnom?
Elég, ha az 5543-as Intel "Video" drivert teszem fel, és hozzá valamelyik AMD-t amd.com-ról? Ha igen, melyiket? Milyen kombót és sorrendet ajánlasz, hogy csináljam?
Vagy toljam fel mindegyik drivert, amit csak kidobott a dell.com 5543-hoz, hiába semmi köze a megjelenítőhöz, mert különben nem járok sikerrel?Plusz: sok angol nyelvű fórumon olvastam (tényleg számtalan vásárlónak van hozzánk hasonló panasza), hogy segíthet a BIOS update, fel merjem rakni az 5543-as BIOS-t az 5537-es gépemre?
Végül pedig: jelenleg a letörölt video drivereken kívül mindegyik driverem 5537-es. Ez gondot okoz majd?
Kérlek válaszolj, amint tudsz, te vagy az utolsó reményem... Ha így sem jön össze, kirángatok ide valami delles formát és addig nem engedem ki a kapun, amíg meg nem csinálja valahogy.
-
Sziasztok!
Telepítette már valaki Dell Vostro 3300-ra a Windows 8.1-et?
Vannak tapasztalatok? Érdemes lenne megpróbálni ezen a gépen ezt az operációs rendszert? -
válasz
Pickit3
üzenetére
beállítási probléma is lehet, azért írtam oda zárójelbe a beállítások utólagos módosítását, mert ha olyan nem történt és a kapcsolódó beállítások szerint töltenie kellene, akkor nyilván más gond van, ahogy azt korábban is írtam.
alkalmazást/ikont nem látsz, ami az akkumulátoros beállításokra vonatkozna?
a tálcán (a bal oldalon) az akkumulátor ikonjára jobb és bal klikkre nem ad ki kapcsolódó opciókat? -
boken
senior tag
Sziasztok,tud esetleg valaki abban segíteni hogy hol lehet kapni Dell vostro 11 prohoz töltőt?
Sehol nem találok.
Köszönöm. -
David3
őstag
Nem olyan régen volt már róla szó, de tegnap megint beleszaladtam. Szóval a történet röviden:
Van egy Dell Inspiron 3537-es gépen, i7-es proci, AMD Radeon HD 8850M és egy integrált Intel HD 4400-ás kártyákkal, a többi majdhogynem lényegtelen.
Itt a fórumon ajánlották, hogy ne frissítsek még véletlenül se drivert, mert kisebb galibákat tud okozni, hát okozott is. Tegnap frissítettem az AMD drivert, mert az új Wolfenstein nem akart megfelelően futni (pedig Win 7 alatt még tök jól ment, most 8.1 pedig nem). 8850M helyett R9 265x lett az eszközkezelőben a neve, de nem különösebben érdekelt, mert végre mindenféle gond nélkül indult a játék, működéssel se volt baja. Hanemhogy, itthon hagytam a gépet, nem kapcsoltam ki, és ismét előjött az "alvó módból" való fel nem ébredés hibája. Mondom szép, akkor vissza minden, új driver kuka, régi telepít. És ismét felébredt alvó módból.
Most összegezve a dolgot: Se az Intel-es kártyát, se az AMD-s kártyát nem merem frissíteni, mert ha megteszem, akkor nem ébred fel alvó módból a gépem. Viszont(-tal nem kezdünk mondatot) így meg nem tudom játékra használni a gépemet, mert hiába futna rendesen, ha a driverek elavultsága miatt akadozva és hiányosan futnak a játékok.
A Windows Update is jelzi pedig a driver frissítést, illetve a Dell és az AMD oldalán is fent csücsülnek a friss driverek.
Akkormost?
-
válasz
Pickit3
üzenetére
akkor igen, már ha a beállítások szerint is, ezt kellene ellenőrizni, mert konfigurálható az intervallum.
alapban 6 - 8% merülésnél még nem kezdődik el a töltést, és sokan emiatt panaszkodnak, pedig gyári beállítás, de akkor nálad vagy nagyon eltérőre lett (utólag) beállítva, vagy más gond van.
telepítve külön menedzselésre alkalmas alkalmazás
nézted a kapcsolódó beállításokat? -
Pickit3
aktív tag
Sziasztok! Némi anomáliát véltem felfedezni. Nem tölt a töltő, a lapos kiírja hogy "csatlakozva, de nem tölt". Hogy lehet orvosolni? dell e6400
-
rgeorge
addikt
Ismét távoli ébresztés: miután a Windows 8.1-es leállítás után már nem ment a wake-on-lan, áttértem a Windows 7-re, ahol elvben a leállítás nem gátolja a wake-on-lant. Nos, már abból sem lehetett ébreszteni a gépet... A lan csatlakozó mellett is csak a narancs led égett, a zöld nem. Egy táp le és felcsatlakoztatás után lehetett ébreszteni a gépet, most viszont nem érem el távolról, de ennek még ezer más oka lehet. A felébresztés lenne fontos, mert nem megy 7/24 a gép, viszont gyakran lenne szükségem arra, hogy elindítsam távolról.
Az Intel AMT nincs telepítve vagy beállítva, ahogy korábban is írtam, nem tudja valaki, hogy ilyenkor hogyan lehet visszavarázsolni ezt? Pont ez lenne a megbízható módszer a felébresztésre bármilyen helyzetben, de így ezt sem tudom alkalmazni.
Végül lehet, hogy altatni fogom csak a gépet, de azzal is lehetnek gondok, mondjuk felébred akkor is, amikor nem kéne.
Más: a képernyő kikapcsolásra van valami Dell-es megoldás, vagy próbáljak külső programot? -
Laci.M
senior tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Eddig nagyon tetszik, egy 13"-os i3-2350 procis 8giga memóriás Lenovo Ideapad Z380ról váltottam, az sem volt rossz gép, de itt azért az i5-nek az erőtöbblete érződik rendesen, na meg az anyaghasználat is más azért!

Csak azt nem tudom, hogy mennyire reális az ár, szerelem volt első látásra, muszáj voltam megvenni!
Itt lehet állítani az energiagazdálkodást, hogytakarékos vagy turbo mód? Amit találtam programot a Dellnél 5430-ra nem volt kompatibilis. Illetve nekem is töltésvezérlő kellene, hogy minél tovább kihúzzam még ezzel az akksival.
-
Laci.M
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy Latitude E5430-ast használtan 105k-ért. A lapos november végéig garanciális, teljes mértékben karcmentes az egész, bármilyen tesztet lefuttattam eddig minden tökéletes állapotú.
Az akksi 6cellás, az sajnos csak 83%-os állapotú.i5-3210m
8GB DDR3 1600 MHz
1600X900as kijelzőAz eladó, én, vagy mindketten jó üzletet kötöttünk?

Előre is köszi!
-
somasz
addikt
válasz
Dhampir
üzenetére
Használt: Ha a bolt az első tulaj, akkor igaz. Ha nem, akkor valószínűleg ők sem vették a nevükre. Ha már ők sem tudják, kitől vették, akkor nem tudják kiadni az előző tulaj nevét, vagy az is lehet, hogy nem akarják kiadni.
Új: A nevedre írják, csak kérd meg őket! Vagy kérd el az ő adataikat, hogy te át tudd íratni. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Németországban vásárolt Latitudra Magyarországon is érvényesíthető a 3 év NBD garancia?

-
törölt tag
válasz
somasz
üzenetére
Thinkpad fórumban mindig azt írták, hogy az új 30-as szériáig nagyon jó a billentyűzet, és más gyártóknak nem sikerült annyira. Volt szerencsém egy elitebook billjét megnyomogatni és az tényleg nem volt jó. Így kinézetre a dellé sem volt másabb, és ezért gondoltam ezt. Sőt a W500-nak jobban meghajlik a billentyűzete mint az E6520-nak, ha középen erőteljesen lenyomok egy billentyűt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 10
- Gyúrósok ide!
- Gitáros topic
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Nitro ANV16-41 16" FHD+ IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- TUF F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A15 FA507NV 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB DDR5 512GB NVMe gar
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év garancia
- ASUS TUF A14 Gaming Notebook! Ryzen AI HX 370 / RTX 4050 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 91% Akkumulátor
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ore I5 2430M Max Turbo Frequency 3 GHz és Intel Core i3 2350M 2.3 Ghz között sebességben nagyon érezhető a különbség?