Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Letta92
csendes tag
Sziasztok. Szeretném segítségeteket kérni Dell Latitude E5430-as notebooknál a driverek telepítésében és kiválasztásában.
http://www.dell.com/support/home/us/en/04/product-support/product/latitude-e5430/drivers/
Hivatalos oldaláról töltögetném a drivereket, megfelelő op. rendszerhez állítva, szépen sorban haladtam, de sok drivernél nem érthető melyiket kell letölteni. Sőt 5 alkalomból 2-3-szor kiírja telepítésnél; ,,Ez a telepítő nem kompatibilis ezzel a rendszerrel. A telepítő leáll."
Én ezt azért nem értem, mert nem ehhez a géphez vannak ezek a driverek? Vagy melyikeket kell feltenni, hogy minden pöpec legyen?
Köszönöm előre a segítséget!
-
AstraCDX
senior tag
-
soldi3r
veterán
-
soldi3r
veterán
válasz
csosz77
üzenetére
Eloszor szerintem nezd meg a verziok kozotti kulonbseget, szukseged van a egyaltalan masik sok GB-tal nagyobb verziora, 99%-ban ertelmetlen.
A recovery particiorol az eredeti, eloretelepitett rendszert tudod nehany perc alatt visszaallitani. Uj HDD-nel ilyen nem lesz, ott neked kell 0-rol elindulni, particionalni, formazni, telepiteni, driverezni stb...
Ha nem csereled a HDD-t, akkor egyszerubb a Dell logos kepernyonel egy F8-at utni es visszaallitani a rendszert. -
csosz77
csendes tag
Egy Dell Inspiron N5110-en tervezem újratelepíteni a windowst (W7 home premium helyett egy másik változat). Van rajta két extra partíció, egy dellutility és egy recover nevű, ezeket lehet törölni? Új hdd-nél, illetve olyan notebooknál ahol linux van fenn ez hogy történik, ilyenkor teljesen nulláról indul a dolog? Esetleg cserélném a hdd-t.
-
premete
veterán
válasz
Giovanny
üzenetére
Valaki meg akarta venni az eladó ramomat, amit bele is tettem volna, de amikor megláttam a procedúrát inkább azt mondtam, hogy nem vállalom.
Acerék sem normálisak: Ram bővítéshez kivenni az alaplapot? Hátlapot 17 csavar fogja? -
AstraCDX
senior tag
Hahó szakik !
Videolejátszásnál a külső megjelenítőn van egy kis vízszintes szaggatás/képelcsúszás, mikor a felvételen a kamera gyors oldalirányú mozdulatot tesz .
Megpróbálnék váltani az esetleg erősebb Radeon HD 8790M VGA-ra, de meg tudom-e ezt tenni manuálisan ?
Hogyan tudok váltani a beépített, Intel HD Graphics 4600, vagy Radeon HD 8790M VGA kártyák között ?
Illetve lehetséges-e az, hogy a gép LCD-je 1920x1080 felbontáson maradjon, de a HDMI-n kiküldött kép 1280x720 legyen ?
Üdv.
Astra
-
Giovanny
őstag
-
SzaboZE
addikt
válasz
Giovanny
üzenetére
A T440-hez képest sokkal jobb konstrukció, már csak szervizelhetőség szempontjából is. Aki az új szériás Lenovokat tervezte, az tuti nem gondolt arra, hogy szokták szervizelni is
Milyen már az, hogy a billentyűzet cseréhez az alaplapot ki kell szedni? (X240).Ilyet a Dell max az XPS-ekben követ el, nem egy szériában gyártott üzleti családban... -
Giovanny
őstag
válasz
premete
üzenetére
A 4-es széria miatt váltottam Dell-re,azt tényleg elcsesztek...már csak a neve maradt,minőség eltűnt sajnos.Nekem eddigi TP gépeimmel nem volt ilyen gondom,driver,ez az nem megy,bill..Az utolsó még TP minőségben T430s volt,előtte is inkább s-szériásakat kedveltem.Valahol megbántam hogy Dell-t vettem,de az említett 4-es széria miatt,és az IPS kijelző miatt lett Dell-em.Összességeben nem rossz az e7440,de ezek az apró,de nagyon bosszantó problémák miatt vagyok kicsit csalódott.
-
Toncos
tag
válasz
xxxx.x
üzenetére
Mindig az Intel és nvidia oldaláról töltöm le a legfrissebb végleges verziókat.
3D-s CAD-jellegű szoftverek, de alapvetően az akad ebben a felállásban, ami a notebook saját kijelzőjén, vagy lehajtott fedéllel egyedül a külső kijelzőn gördülékenyen megy.Pár nap múlva újrarakom a rendszert, lehet, hogy ez önmagában megoldja a gondot. Azért kérdezek, hogy ha ismert a probléma, akkor annak megfelelően telepítsek.
-
Toncos
tag
Sziasztok!
Egy Dell XPS-em van (gt420m+Intel HD), amit jellemzően FullHD külső monitorral, kiterjesztett asztallal használok. A gond az, hogy ebben a konfigurációban a külső monitoron a megjelenítés lassú, tervezőprogramok szinte használhatatlanok, de a böngészés is elég keserves. Ha csak a külső kijelzőt használom, jelentősen jobb a helyzet, majdnem tökéletes. Friss rendszeren, az akkori legfrissebb végleges driverekkel is hasonló volt a helyzet. Úgy tudom, a külső kijelzőt mindig a diszkrét VGA hajtja, a sajátját meg alapból az intergrált, én itt sejtem a bajt. Van valami ötletetek?
-
xxxx.x
tag
válasz
szentkuti11
üzenetére
A Milyen SSD-t vegyek? topikba szántam.

A HDD végéről le kell venni a "beépítő/rögzítő" keretet.
Tutorial: Replace Laptop Harddrive with SSD, Dell E4300 + C300 64gb...
A 7mm magas SSD-k is jók bele.SSD választáshoz olvasd el az első hozzászólást.
Nehéz úgy ajánlani, hogy nem tudjuk milyen felhasználásra és mennyi pénzből akarod megoldani.
Érdemes visszaolvasni néhány hozzászólást.
Amennyiben van konkrét típusod, írd be a fórum keresőjébe, mivel biztosan volt már róla szó.
A további megválaszolatlan kérdéseidet írd meg, s biztosan segítenek. -
lupus_l
aktív tag
válasz
szentkuti11
üzenetére
Tökéletes lesz bele. Itt egy leírás, hogyan kell belerakni.
-
lupus_l
aktív tag
válasz
szentkuti11
üzenetére
Én nyáron egy Samsung 840 EVO Basic 250GB-os SSD -t építettem bele az Inspiron 7537-esembe. Tökéletesen működik, HDD után egy élmény, SSD fórumban is ajánlott kategória.
-
szentkuti11
addikt
Nekem is E4310-em, ha kaptál árajánlatot, kérlek írd meg ide a topikba vagy akár csak nekem privátban. Előre is köszi.
Más: Milyen SSD-t nézzek a gépbe? Ilyen HDD jött ki belőle, 9,5 mm magas. Most akkor csak ilyet vehetek, vagy mehet bele vékonyabb is? Beépítőkeret nem volt, csak a gép szélét képző műanyag elemből kellett kicsavarozni a merevlemezt. Olcsóbb 256 GB-os kategóriában milyet érdemes venni? Addig eljutottam, hogy a Kingston V300 (az új szériás) nem a legjobb vétel, de nagyjából eddig ér a tudományom.
Tudom, hogy ez inkább az SSD topikba való, de ott sajnos nem méltattak válaszra.

-
Giovanny
őstag
Üdv,W7 x64 Dell E7440 Milyen driver hiányzik ahhoz, hogy hangerő változtatásnál stb..,jelenjen meg a grafikus kijelzés a képernyőn?
-
cekkk
veterán
válasz
Aethelstone
üzenetére
De ezek sem gyáraik sajnos

A minősége meg kétséges
Garanciáról meg egy szó sem esik, eléggé kerülendő az ilyen bolt... -
szabonagyur
félisten
-
tyuli76
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
van bekapcsolo gombja és be van kapcsolva,a driver egybe jött le a wifi driverrel,és elötte 2 is felraktam amivel nem volt jo a wifi,de azoknál nem teszteltem a blut.ot és az illesztöpr. is naprakészet ir ki
-
tyuli76
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
o.k,
és amit rossz helyen kérdeztem
win8 64 van fent és a bluetooth nem lát semmilyen ezközt,többel probáltam,de a telefonom se látja a számitogépet,láthatoság engedélyezve van,esetleg ötletek? -
tyuli76
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
a GPU-Z pedig a 8500ast irja h 2gb
-
szabonagyur
félisten
válasz
tyuli76
üzenetére
Erre a részre mondjuk válaszoltam a másik témában.
Rosszul van leírva, nem az első lenne.
2 VGA van benne, egy ami erősebb lenne az R3, meg egy a prociba integrált (AMD-sek majd helyesbítik) ez pedig a 8500M. Alap esetben a 8500M mindenre elég, még sok is, ha kell a kraft felkapcsol a R3.
-
tyuli76
tag
Sziasztok.
Rossz forumban kérdeztem,majd kaptam is választ,de nem teljest
[link] vettem és R5 videok. irnak,a GPU-Z R3 és HD8500M ir ki.Rosszul hirdetik ezt a gépet? -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Szeretnék venni egy aksit a Dell Lat E4310 laptophoz.
Eredeti új gyárit, hol kaphatok? Kínai utángyártott vackokkal sajnos nem akarok foglalkozni.Köszönöm a segítséget.

-
szaboger
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igazából nem tudom jobbnak látom hogy ha eléri ezt a hőfokot inkább kapcsoljon le mint hogy egyébb kár legyen benne, lehül visszakapcsolom és minden megy ugyanúgy, ha terhelve van melegszik ez tény
-
szaboger
tag
Sziasztok Érdeklődni szeretnék hogy egy Dell N5010 2014 márciusában lejárt garanciával rendelkező gép tisztítása mennyibe erülne( valószínüleg teli van porral meg egy pasztázás is ráférne) mert nyáron nagy melegben vagy ha huzamosabb ideig terhelve van nagyon melegszik és le is áll, igaz 65 C fokra van a HD sentinel beálíltva.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
AstraCDX
senior tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Igen !
Megkaptam a választ tiborandras -tól .
Köszönöm neki ismét !

A te válaszodra már semmi szükség nem volt !

"Mi kell még, kapcsolási rajz ?" Emlékeim szerint ehhez itt nem kértem kapcsolási rajzot .
De ha te annyira tele vagy kapcsolási rajzzal, ehhez dobj egyet nagy tudású kötözködő ; Enermax MODU82+ EMD525AWT tápegység .
Akkor neked is lenne mit köszönnöm .
Üdv.
Astra
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
tamas.nick
üzenetére
Letelt az 5 perc
Ezt találtam: link -
tamas.nick
aktív tag
válasz
lord.lakli
üzenetére
Tehát mSata SSD-t egyáltalán nem is támogat?
-
lord.lakli
őstag
válasz
tamas.nick
üzenetére
WWAN-os msata és nem SSD
-
tamas.nick
aktív tag
Van egy E5440 noteszem (Nvidia-s, SmartCard olvasós), szétszedtem, hogy megnézzem van e benne mSata foglalat, (elvileg az ExpressCard-os kiszerelés nem támogatja).
A kérdésem az, hogy ha veszek mSata SSD-t, akkor tudok majd boot-olni róla? -
mghltm
addikt
válasz
AstraCDX
üzenetére
Eddig még nem érkezett válasz arra, hogy mi a MAIN csatlakozó ? - a fo antenna csatlakozoja
Eddig még nem érkezett válasz arra, hogy mi az AUX csatlakozó ? - a kiegeszito / seged antenna csatlakozoja
Eddig még nem érkezett válasz arra, hogyha lenne GPS csatlakozó akkor oda mi csatlakozna ? - a gyartotol kerdezd meg, milyen szandekuk volt vele

-
AstraCDX
senior tag
válasz
premete
üzenetére
Igen ! Nem tudom elolvasni a választ arra a kérdésre, amire nem érkezett válasz .
Eddig még nem érkezett válasz arra, hogy mi a MAIN csatlakozó ?
Eddig még nem érkezett válasz arra, hogy mi az AUX csatlakozó ?
Eddig még nem érkezett válasz arra, hogyha lenne GPS csatlakozó akkor oda mi csatlakozna ?
"a DW 5570-esen 2 antenna csatlakozó van" ez nem volt kérdés, szemmel láthatóan így van, senki sem állított mást .
"az veszi a gps jeleket is" mára ez is kiderült . Igen veszi .
"nincs harmadik csatlakozó rajta" Senki sem állította, hogy van harmadik, csak a helye, ami mellett GPS felirat van .
Üdv.
Astra
-
szabonagyur
félisten
válasz
vadmajomka
üzenetére
Csak ez meg sajnos nem óvoda előkészítő csoport, hogy mindent mindenki szájbarágósan, 26-szor újra leírva segítsen. És igen ha mindenki elolvasná egyszer is amit írunk akkor a 43.000 hozzászólásból nem lenne max a fele, csak ugye egyszerűbb megkérdezni egymás után napi szinten.
-
premete
veterán
válasz
AstraCDX
üzenetére
Az a baj, hogy nem tudsz olvasni, vagy nem értesz magyarul, próbálkozz akkor egy román fórumban:
Többen leírták neked, te agyatlan, hogy a DW 5570-esen 2 antenna csatlakozó van, az veszi a gps jeleket is, nincs harmadik csatlakozó rajta. Azt is leírtuk, hogy a harmadik antenna a 3x3-as wlan kártyához van, erre még kétszer megkérdezed ugyanezt. -
koevari
csendes tag
Hálás köszönet szabonagyur-nak aki végül segített megoldani a problémámat!!! Respect!!!

-
albert8
veterán
Üdv! Ha esetleg valaki próbálta, vagy használta ezt a gépet irna pár sort? Tapasztalatokra, véleményekre lennék kiváncsi.[link]
-
AstraCDX
senior tag
Szinte magam sem hiszem, de sikerült beröffenteni a GPS-t .
Műxik a Sierra Wireless GPS monitor .
Elég puritán de a nyers adatokat adja .
Műholdak száma, GPS pozíció, sebesség, magasság, HEPE .
A HEPE érték nem tudom mi lehet, 9,40m értéken áll .
Most már az a kérdés milyen software-rel tudnám kihasználni a kapott GPS jelet ?
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
válasz
premete
üzenetére
Jelen esetben a MAIN, és az AUX csatlakozóra van kábel csatlakoztatva .
Mi az egyik, és mi a másik ?
Ha lenne GPS csatlakozó, akkor oda mit lehetne csatlakoztatni ?
Ha szerinted a GPS működik a MAIN, és az AUX csatlakozó használatával, akkor a GPS csatlakozóra külső GPS antennát lehetne csatlakoztatni ?
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
válasz
premete
üzenetére
Nem megyek fejjel a falnak, mert csak !
Nem kábelt kellene ráforrasztani, hanem egy csatlakozó aljzatot, ha biztosan tudnám, hogy az ott lévő kihasználatlan vezeték, egy beépített GPS antenna vezetéke .
Meg ha valaki olyan tapasztalatot jelezne, hogy ilyen módon életre kelthető a modem GPS része .
Van valakinek DELL notebookon GPS vevővel kapcsolatos tapasztalata ?
Üdv.
Astra
-
Máté94
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Megvan...

-
Máté94
addikt
Valaki tudja, honnan lehetne beszerezni a "Dell Audio" nevezetű legendás programot?
Ha belegebedek, akkor sem találom sehol...

-
kisfakir
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Penről feltettem Inspi.3542-re Win8 64-bitet.Most meg wifi NINCS! Everest sem látja még a kártyát sem ,és az Fn gomb sem működik/amivel elvileg PrtScr gomb kombóval ki-be lehetne kapcsolni gondolom/ .Drivereket feltettem Dell supportról.Eszközkezelőben Egyéb eszközök/Hálózati vezérlő,Ismeretlen eszköz,PCI kommunikációs vezérlő,USB2.0-CRW "sárga"amúgy mind engedélyezve.Tehát wifi és Fn gomb sem működik!
Mi lehet a gond? -
koevari
csendes tag
válasz
somasz
üzenetére
Amit írtál azt raktam fel mikor telepítettem a drivereket. Sima E5420

Gondolhatod hogy én mennyire lepődtem meg. A sima winyó hangnál van 3 hangszóró jel, a mikrofonnál meg 3 mikrofon jel. Most meg a hangnál van egy hangszóró/fejhallgató meg egy kommunikációs fejhallgató. A mikrofonnál meg ezek vannak: dokkoló mikrofon, mikrofon dugasz, mikrofon tömb, felvett anyag lejátszása.
És még annyi hogy a sima winyónál a nem használt mikrofonoknál egy karikában van egy piros lefelé mutató nyíl. Na jelen esetben itt nincsenek. -
Giovanny
őstag
Üdv,tegnap szimpla netezés közben (E7440) hirtelen darabosan mozog az egér mutató,cpu 100% terhelés,venti 100% pörög,mást nem tudtam csinálni,mint kikapcsoltam a laptopot,újraindítás után minden rendben volt.Lehet valamivel megnézni hogy ennek a jelenségnek mi volt az okozója? Futtattam az antivírust,de semmit sem talált

-
koevari
csendes tag
válasz
somasz
üzenetére
Szia!
De teszteltem mindkettőt. A hangszórók jól működnek viszont a "tömb mikrofon" jelszintje egy kicsit ugrik egyet és utána semmi. Vezérlőpult/Hardver és Hang/Hang-nál semelyik mikrofon nem reagál beszédre. Ha bedugok egy telefonos headset-et és átállítom dugasz mikrofonra akkor hallják amit mondok. Tömb mikrofonnál semmi. Hardveresen nincs gond mert amivel vettem winyóval ott minden okés volt. Beleraktam egy SSD-t és az eladótól kapott OEM win7et raktam fel a gépre. Minden driver fel lett rakva.
Vélemény? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Core I7 4K MAGYAR ERŐMŰ Lenovo P1 Gen3 ( I7 10850H 32Gb 1 Tb) Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- i7 11gen Lenovo ThinkPad T14s gen2 14" 4K UHD Kijelzővel!
- Core I7 4K OLED ERŐMŰ Lenovo P1 Gen3 ( I7 10850H 32Gb 1 Tb) ÉRINTŐS Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- Bomba ár! Lenovo X13 G2 Yoga - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2410M I 4GB I 320GB I 15,6" HD I Cam I DP I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az egészet bontani a ram miatt,mennyivel egyszerűbb lenne hagyni az alján egy helyet a ramnak..Itt szerintem erre megy a játék,hogy mindenért vidd a szervizbe,mert ne hogy már otthon csináld ilyen "komoly" ram bővítést..