- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shady313
aktív tag
válasz
WhiteKiSs #44456 üzenetére
Nos, nagyon úgy néz ki, hogy a Dell módosította a Device ID-t (PCI\VEN_1002&DEV_6601&SUBSYS_05B81028), így nem kompatibilis a generic driverekkel. Ebből kifolyólag, csak OEM drivert tudsz használni, melyből a Dell oldalán ez a legfrissebb: [link]
Ebben az esetben, próbáld meg a frissen telepített Intel driverrel (DDU-val előtte töröld az előző AMD drivert), aztán ha még akkor sem lesz jó, akkor Uninstall AMD és Intel drivereket, DDU-val töröld az AMD és Intel hátramaradt fájlokat és telepítsd fel ezt a drivert: [link] majd utána a fentebb linkelt AMD-set.
Remélem segít a problémádon, sajnos újabb drivert nem találok. Intelből pedig érdemes kiadási időben közel azonosat használni az AMD driverével.
-
Shady313
aktív tag
válasz
WhiteKiSs #44446 üzenetére
Üdv!
A következőkben taglaltak sok Dell-es notebookon segíthetnek. Főként ajánlott azoknak, akiknek gondjuk van az alvó üzemmóddal, kikapcsolással, hibernálással. Helyrerakja a rendszer hűtési házirendjét (folyamatosan pörgő ventilátorprobléma) illetve a teljesítményproblémákon segít. Én ezt az i5+8850M-nél - Dell 5537 - tapasztaltam ki, elég sokat szívtam mire sikerült ezt a kombót összehozni, Windows 8.1-en:
Először is: a legfrissebb BIOS legyen a gépeden. [link WhiteKiSs-nek az 5521-hez gépéhez, természetesen mindenki a sajátját telepítse!!!]
Display Driver Uninstallerrel (DDU) pucold le a mostani Inteles és AMD-s drivereket, csökkentett módban (a program majd ezt felajánlja). [link]
Újraindítás után tedd fel ezt az Intel VGA drivert: [link]
Majd újraindítás után, kapcsold ki az illesztőprogram digitális aláírás kérését (ez is újraindítással fog járni). [link]
Telepítsd ezt az AMD drivert: [link] - jelszó: mahmoudelfar
A telepítése során érdemes az egyéni telepítést választani és kikapcsolni a PX és OEM alkalmazás profilokat.
Továbbá:
Az én gépemen 8-as Inteles lapkakészlettel a legjobban bevált AHCI illesztőprogram a v13.2.4.1000 verziószámú. Samsung 840 EVO SSD-vel tesztelve, a különbség másodpercekben mérhető (pl 10mp vs. 15mp) [link - köszönet a linkért és a szép driver kollekcióért Fernando Win-RAID fórumának]
Aki friss 1705-ös Dell WIFI+BT drivert szeretne telepíteni (Qualcomm Atheros QCA9565 chipset), az telepítheti ezt a csomagot nyugodtan: [link] Tartalmazza a 1705-ös drivert is és atomstabil. Nekem egy gargoyle firmware-s TP-Link 1043ND V2.1-es routerrel megvan a 96Mbit/s valós (150Mbit/s elméleti) sávszélesség, teljesen stabilan, torrentezve, egy szobával odébbról. Az átlag 60-70-nel szemben nem is rossz.
Ethernet-hez mindig Realtek drivert használok: [link]
Realtek Audio ALC-3234 hangkártya driver (5537-re jó, biztosan más notebookra is jó lesz, elég sok Realtek hangkártyát szoktak támogatni ezek a driverek): [link]
Intel Chipset driver: [link]
Intel(R) Management Engine Components: [link]
Intel Serial I/O driver (nem minden gépre szükséges): [link]
Realtek RTS5179 kártyaolvasó driver: [link]
Törekedtem az OEM driverek használatára, ezekkel a kombókkal teljesen stabil a gép, mindenféle gond nélkül.
Remélem tudtam segíteni sokaknak ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged