Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.la
tag
Sziasztok!
Rég jártam erre a fórumban, mert nem volt szerencsére hibám a gépemmel. Eddig.
Van egy Dell Inspiron M5010-es gépem Athlon II P320-as konfiggal, van egy 120 GB-os Samsuns SSD-m is benne. Windows 7 Home Premium x64 van felrakva. Tudom, hogy a windows élményindex nem mérvadó, de nem 2,9 pontot kellene kapni ennek a procinak, ha jól emlékszem olyan 4-5 közöttit.A hibajelenség a következő. A processzor nem hajlandó 800 MHz-nél gyorsabb sebességre, bármilyen terhelés éri a gépet, legyen az mp3 tömörítés, youtube mindegy mi. Már újratelepítettem az egész gépet. Legutolsó BIOS van felrakva, Csak a DELL oldalán található drivereket raktam fel.
A ventilátor nem hajlandó bekapcsolni mikor terhelem, néha magától beindul max 1 percre majd elhallgat.
Van erre valamilyen tippek, hogy mit lehetne kezdeni ezzel?
Előre is köszönöm a segítséget! -
somasz
addikt
válasz
TheProb
üzenetére
Mert ez egy lebutított Latitude, teljesen más hardverrel, mint az E5520.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Van nálam egy Latitude E5520M alap bios-al (A00), ha ST alapján kerestem a support oldalon akkor csak az A01-es Bios-t dobta ki, viszont ha a típusra google-zok akkor talált A02-es verziót is. Szerintetek ezt is felrakhatom vagy csak a 01-et? Ha mehet akkor ugye nem kell előtte felrakni a 01-et is, ugye?
-
somasz
addikt
válasz
Roxkex
üzenetére
Kipróbálhatod frissebb mókolt driverrel is, ha fps-vadász vagy.
-
Roxkex
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hát , no .. Gyárikkal eléggé rosszak az FPS-ek .. És arra is használom , ha már vettem .. De majd kipróbálom ..
Te melyiket használod ? Vagy használnád ? -
Roxkex
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Jogos ..
De olyat is produkált már win 8 alatt 2-3szor , meg most win7 alatt is hogy kékhalállal kikapcsolt , majd amikor újra bekapcsol akkor az AMD drivert halottnak mondja .. Telepítsem újra .. (13.12 sg fixed) -
Roxkex
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Pedig eredeti , iskola szolgáltatja nekünk
Szerk.: De most comodo nélkül ez az unit.exe sincs ... Lekopogom de egyenlőre jó az egész ... Eddig nem fogta ennyire a comodo
-
szabonagyur
félisten
válasz
Roxkex
üzenetére
Ezt írtam már az előbb is, hogy a Comodo sokat eszik...
A rendszered eredeti? Gondolom nem... Nem lehet véletlenül, hogy a Comodo éppen az aktivátorokat keresi vagy rakja karanténba minden alkalommal és azért fogja a gépet?
@(#42385) royal63: eszközkezelő látja? Ha beraksz egy sima lemezt azt sem látja? MIlyen OS?
-
royal63
tag
Sziasztok.
Egy kis segitseget kernek.
Dell inspiron 3542-n a dvd iro programok nem latjak a dvd meghajtot.
Irni es beolvasni sem tudok a dvd meghajtoval.
Mi lehet a gond ? -
Roxkex
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Értem amit írtál és írtok.. De amikor megnyitok valamitt akkor EDDIG nem úgy hűtött a gép , hogy beindul mint állat majd leáll beindul leáll .. Stb .. Ezt egy játék közben eléggé érdekes , pláne, hogy EDDIG nem volt !
Képet mellékelem , ha gépről leszekSzerk.: Comodo az eddig nem szívta le annyira , hogy emiatt legyen ILYEN a hűtés .. De leszedem párnapra és megnézem , csak mit rakjak a helyére ? Minden eszik ..
-
somasz
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szerintem sincs semmi baj, majd ha végre elkészül a hőn áhított képernyőmentés, akkor leszünk még okosabbak. Azt nem tudjuk, hogy azóta pörög-e, mióta Comodót használ, vagy sem.
Továbbra is fenntartom, hogy fölösleges szopni a Comodóval.
-
szabonagyur
félisten
válasz
somasz
üzenetére
Ahogy írtam korábban a gépének szerintem semmi baja, többet várt a kolléga tőle de kevesebbet kap. Nagyon jól tudjuk, hogy ezek az U-s i5 és i7-ek vissza vannak fogva, de ha dolgozniuk kell egyből turbon járnak és melegednek is valamennyire. És még mindig ahogy látom a kolléga valamit csinál a gépen és ez normális, hogy flash videónál/játéknál bekapcsol a venti.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Roxkex
üzenetére
Rossz képet raksz be, nem a szálak a lényegesek.
Feladatkezelőnél a folyamatok fület kéne berakni, és azt rendezni CPU szerint.
És ahhoz képest, hogy semmit nem csinálsz megy a firefox és a flash is, az a félig eltakart folyamat.
A képed szerint a Comod fogja a gépet 21%-ban.
-
Xelloss
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszönjük. Úgy lesz.

-
Xelloss
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Keret: 150k. Nem lejátszott ,csak ezt nézte ki. Azért kérdezem ,mert nem biztos benne. Most halt meg a gépe ,aztán sürgeti az idő ,mert munka,szakdoga és kellene lapos.
-
somasz
addikt
válasz
Xelloss
üzenetére
Csak akkor vennék ilyet, ha 3 év gari nélkül nem tudnék élni, nem hurcolnám heti 1-2-nél többször, és a munka kimerül az office csomagban. Továbbá ha nem zavarna, hogy nem tudok ~2-3 évnél frissebb közepes játékokat élvezhető fps-sel futtatni. Minden más esetben van jobb alternatíva, szerintem.
szerk: erre valószínűleg elég lesz.
-
Xelloss
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
MatLab menjen. Nem akkora játék, egy-két MMO menjen. Ilyesmi nem erőmű kell neki..
-
szabonagyur
félisten
válasz
Xelloss
üzenetére
Hali
Van az ilyenre egy jobb témakör: MIlyen notebookot vegyek? Itt kitöltöd az összefoglalós kérdőívet és lesz tökéletes válasz.
-
Xelloss
tag
DELL Ispiron 3542 kék
Intel Core i3-4030U processor (3M Cache, 1.9 GHz)
RAM: 4 GB DDR3-1600 MHz, HDD: 500GB HDD
WLAN: 802.11b/g/n, Webkamera, Bluetooth,
Grafika: Intel HD4400 integrált, HDMI
3 év szerviz garanciaGarancia: 3 év
Mit gondoltok erről a laposról? Szobatársam ilyet akar venni, megéri?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Roxkex
üzenetére
Hülyén állsz hozzá. Azért mondtam elviszed szervizbe és megmondják... lehet simán a ventiddel van valami vagy alaplap nem jól kezeli le. Ha ilyen hiba van akkor vagy elfogadod a dolgot vagy beviszed. Nem fognak rád semmit. Ha meg tényleg venti hiba inkább most derüljön ki a dolog, mint sem majd ülsz és örülsz, hogy milyen halk aztán jön a füst..
-
Roxkex
senior tag
válasz
SVLaller
üzenetére
Néztem már , amikor beindul , akkor rögtön nézem de semmi különlegeset nem jelezi ki az a morbid ... :\
Tehát a teljesen átlagos használatot mutatja , de majd máskor amikor felbúg , le prtscreenezem és elküldöm ..Beszélnék én a mérnökeivel .. De egy gond van , ha eddig nem volt ilyen és én nem csináltam semmit , csak tanultam rajta kb , meg nap 1-2 órát játszottam , akkor ez nem az én hibám és nem hiszem , hogy a mérnökök-é .. Egyszerűen csak nem értem , hogy mi a fene , van ezért fordultam ide
De köszönöm szépen az ötleteket ..
Szimplán , csak nem akartam , hogy el szálljon a gép .. Hiába , van még rá gari .. De kitudja .. Magyarországon ott baszák át az embert ahol akarják .. Lásd , garizásnál rád fogják , hogy te basztad el és már pápá van dell laptop... -
szabonagyur
félisten
-
Roxkex
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én azt értem Szabo .. De amikor nem csinálok semmit akkor kérlek ne ordibáljon nekem .. Vagy ha hűt .. és pörög nagyon , akkor azt úgy tegye , hogy 10 percig megálás nélkül .. Ne az hogy 3-5 másodpercre hűt és pörög a proci is mint állat majd hirtelen leáll 3-4 másodpercre majd megint kezdi .. Ez kicsit abnemnormális .. És játék közben se így hűtsön már ....
-
szabonagyur
félisten
-
Roxkex
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Eddig tökéletesen működő WIN7 és Linux MINT kombó volt fent .. Linux alatt is csinálta !
Minden drivert felraktam ..
Név szerint :
INTEL HD 4400 DELL
AMD GRAPHICS (13.12 sg fixed)
Intel Rapid Storage Technology Driver
Dell Wireless 1704 Wi-Fi + Bluetooth Driver
Realtek LAN RTL8106E Ethernet Controller Driver
Synaptics Touchpad Driver
Realtek RTS5179 Card Reader Driver
Intel Chipset Driver
Intel USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver
Intel Management Engine Interface Driver
Realtek ALC3223 High-Definition Audio Driver
Dell QuickSet Application
Dell Digital Delivery ApplicationEzek között vannak olyanokat amiket régebben nem raktam fel és akkor nem csinálta .. (kb 2-1 hete kezdte el a jelenséget.) de most is felraktam és vele és nélküle is csinálja..
Esetleg a régi BIOS-t hogy tudom felrakni ? Valaki elmondani , esetleg linkkel mellékelve..
Szerk.: Nem egyszer lett újra húzva a W7 és mindig csinálta. Már próbáltam WIN8al is !
-
PTomi92
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
A laptopszalonon máshogy írják:\ Köszi a választ!
-
PTomi92
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszi a választ!
Jól gondolom, hogy a 3537 az a 3542 felett van minőségben, kijelzőben, hűtésben? A 3542-nél furcsállom, hogy miért csak 8GB-ig lehet bővíteni a RAM-ot... -
szabonagyur
félisten
válasz
PTomi92
üzenetére
Hello
Ugyanez a konfigom van csak SSD-vel. Napi hurcolást tuti nem vállalnám be vele. Minőségre olyan amilyen, 150k-van i5, 3 év gari, meg egy vga. Nekem egy éves de még hibátlan, kicsit ujjlenyomat gyűjtő.
MIvel egyetemen szerintem nem fogjátok túl magas szinten űzni a dolgokat elég is lehet hozzá.
A hűtés nálam megfelelő, ha hajtom van hangja természetesen, ha nem akkor nincs és nem melegszik.
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
A 3537-es szériáról érdeklődnék, hogy milyen minőségű, milyen hűtése van ezeknek a laptopoknak. Általános felhasználásra kéne, a legkomolyabb szoftver az egyetemen használt CAD, Creo és társai tervezőszoftver lennének. Egy ilyen konfiggal elboldogulnék szerintetek?
[link]
Köszi a segítséget -
Roxkex
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen , tökéletesen alszik ébred

Nyár első hónapjában vettem a laptopszalonnál.
Hát csak van , hogy nincs is nagy teljesítmény alatt , akkor meg halkan csinálja , azt , hogy bekapcsol eléggé , majd leáll.. De majd még használom így aztán meglátom -
Roxkex
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
No igen , természetes persze ! De amikor semmit , se csinálok és felbúg leáll felbúg leáll .. Az eléggé rossz neki szerintem. :\ Kb ameddig ezt megírom addig is hatszor áll le és indul be a semmire -.-". Eddig nem nagyon csinálta :\
A vidi karik rendesen mennek mert ahogy eddig is fut rendesen stabila 30FPS-el az AC4 (nincs CPU moddolás)..Így raktam fel:
Intel chipset (dell)
Intel VGA(dell)
AMD kártya 13.12 sg fixed
majd a többi driver -
szabonagyur
félisten
válasz
Roxkex
üzenetére
Egy 4k videó közben mégis mit vársz? Az aztán tényleg leterheli a gépet, és ez reális, megnézem én is majd nekem mit produkál...
Ez a természetes nem? HA felmegy a proci lehűti, ha lehűl akkor elhalkul a venti. Nem fog stabilan egy fordulaton maradni, ahhoz külön kellene a ventit koordinálni.
Amúgy a gépeden a videó driverek tökéletesek? A gép elalszik meg utána fel is kel?
-
Roxkex
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ennek
a videónak a nézése közben produkált ezt ..
Illetve ameddig painttel kivágtam és be írtam ide , volt , hogy 48-50 közöttiknél is kiírogatta a ventit
Utána facebook tekerésénél is felmegy 50 , 55+ fokra , természetesen akkor bekapcsol a venti..
Felmegy a proci , lemegy a proci , fel , le ,fel ... stb ezt csinálja
(mint , ha nem tudná eldönteni , hogy hűtsön-e vagy sem) -
Roxkex
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Melyik oldalt keressem ? :\ (Bocsi , eddig nem nagyon kellett ilyennel szórakozni :\)
-
szabonagyur
félisten
-
Roxkex
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hát érezhetően elkezdi fújni a levegőt és hallani is lehet.. Most is még kb ameddig ide írok :\
Itt a CPU , amikor elkezdi érezhetően fújni ...
-
Roxkex
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
A hőfok az olyankor is átlagosnak mondható (nálam nagyon minimális használat mellett is) 42-44 fok kb..
Fordulat számot nem találom :$ -
SVLaller
senior tag
Arra van esetleg valakinek ötlete, hogy E6330+PR03X dokkolóból ki lehet valahogy csalni 5.1 digitális hangot?
Vagy csak USB-s hangkártya a megoldás? -
Roxkex
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem nagyon :\

Frissítéseket meg keresi és tölti lassacskán , már csak abban tudok reménykedni !?
-
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex
üzenetére
Illetve a "Seagate ST500LM000/ST1000LM014 Firmware Update" nem raktam fel de a rapid storage drivert igen.
Illetve a frissítések ki vannak kapcsolva ! (Most be kapcsolom , majd hadd szedje le... Hátha
)Ha tápról megy akkor is szokott ! Sőt , még talán jobban is .. Illetve amikor játszottam , akkor pulzálva hűtött .. :\
-
szabonagyur
félisten
válasz
Roxkex
üzenetére
A TFE-t azért nem tudod mivel nem kell neked egyáltalán.
Illetve ahogy látom még nincs lefuttatva az élményindex sem, futtasd le. a WU-t meg állítsd át ne automatára, rakasd fel vele szépen mivel rendgeteg update van.
Na meg a géped akksiról megy, akkor ne várd, hogy lemenjen a CPU használat főleg ha a WU is megy közben...
-
Roxkex
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hát elvileg mindent felraktam .. Kivéve ugye a AMD drivert , mert azt az SG fixedet raktam fel de azon kivűl mindent felraktam amit csak lehetett és elérhető , még a BIOS-t is frissítettem. (Wifiből csak a 1704es mükszik rendesen ! )
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Dell Inspiron 3537 laposom, igen érdekes dolgokat művel.
A számítógépen , kb semmit nem csinálok csak egy már megnyitott oldalt olvasok és a processzor úgy felbőg mint ha játszanék.
Illetve a semmitől 40-50% proci kihasználtság van
Valaki ezekre tudna valamit mondani ? Friss windows van fent !
Eléggé zavaró :\
-
kellcucc
aktív tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Köszi a segítséget! "Megnyugodtam", hogy akármit csinálok nem lesz jobb
De érdekes, hogy hangszórón meg nincs ilyen probléma, pedig ugyanúgy, ugyanazt az integrált részt használja, ezért gondoltam, hogy tudok rajta javítani. Ilyet még nem hallottam, hogy ugyanaz a port ilyet művel... -
kellcucc
aktív tag
Üdv. Amikor bedugom a fülhallgatót a laptopba (5537), elkezd sisteregni (a fülhallgató). Zene alatt csak néha zavaró, de örülnék a tisztább hangzásnak, valamint tudom hogy fenn áll a probléma. Felraktam egy másik audio drivert, de ezzel sem javult a helyzet, valakinek volt már hasonló problémája?
Köszi -
SzaboZE
addikt
válasz
maszatosmack
üzenetére
Alaplap hiba.
-
maajsz
senior tag
válasz
maszatosmack
üzenetére
Elég régi a poszt, nem biztos hogy válaszol a kollega. Az ilyet érdemes megnézetni szakival, nem valószínű hogy otthon orvosolható. Szerencsésebb esetben egy kondi a táp körül feladta és nem vitt magával semmit. Fontos lenne megbízható szakembert keresni mert ilyen problémánál lajikusnak sajnos ferdíthetnek.
-
soldi3r
veterán
válasz
maszatosmack
üzenetére
5 ev alatt gyanitom tortent valami

-
rabbit87
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék a Dell tulajoktól!Adott egy Dell Inspiron 3521 Notebook Core i3 3217U 4GB 500GB HD4000 Linux fekete /INSP3521-20/
laptop.
A fent említett Dell 3521-es laptopnál normális, ha a HDD kissé hangos?
Ezt úgy kell érteni, hogy alapjáraton hallani kis süvítő hangját néha, illetve ha tölt.
Előtte egy Lenovo-m volt, az csendesebben működött.
Amúgy teszi a dolgát és a Smart tesztek is okésnak látják.köszi a választ!
-
Antonio
senior tag
Sziasztok,
még csak most kaptam meg a gépemet
Dell Precision 4800és csak most
Fedezem fel a gépet,
A dell beckup and recovery alkalmazás mire is jó? Nem vagyok informatikus az angol leírást most töltöttem le de azt hiszem kell egy kis idő míg tudom értelmezni, Pár szóban el tudnátok mondani mire jó? Ez miben más mint a sima windowsos rendszer visszaállítás?
továbbá a gépemen van integrált Intel HD grapfics, és külön AMD Firepro 5100, viszont csak Intelnek találom a kezelö paneljét, de semmi catalyst centert nem látok ez így normális? Tehát csak onnan tudom hogy van videókari hogy látom az eszközkezelőben. mellesleg az elobb csekkoltam egy full HD-s filmet (ráadásul nem is a legjobb minosegut) az elore telepitett PowerDVD-n es kis szaggatast vettem eszre, holott ezen a konfigon Core i7- 8Gb- + videokártyák simán kéne futnia ...
Ja es ha mar itt tartunk Samsung FULL HD-s tv-re HDMI-n keresztul miert nem tudom a kepernyőduplikálást megoldani (kiterjesztés ill csak képernyő az megy) ...
Elöre is koszonom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Számítógép, Laptop, I3-7.gen, 8GB DDR4, 240GB ssd, magyar bill, 15,6"-os Full HD kép, gyári töltő
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Semmit nem jelent, hogy eddig hogyan működött, ha mondjuk az elmúlt órában jött le egy frissítés stb...

De köszönöm szépen az ötleteket ..
(mint , ha nem tudná eldönteni , hogy hűtsön-e vagy sem)
)
kicsit jobban utánaolvasok...