- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- iPhone topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobace
addikt
válasz
Jamby18 #168935 üzenetére
Adásvételi mellékletében felsorolni helyiségenként és kintre is, hogy mik maradnak ott. Van aki még a kapcsolót is leszedi...
Fűnyírás nap nincs megszabva. (Kollégám mesélte, hogy pl. Kard utca környékén vasárnap nem szabad). - Jah, ilyen szabály nincs. Vagy érvényes valami egész Debrecenre vagy nem.
-
lappy
őstag
válasz
villanybojler - jobb átnézetni
kazán - szintén jobb átnézetni
villamos hálózat megnézése - hogy mi van most alu vezeték pl.
a megtekintett állapot
"Ha a szerződésünk csupán a megtekintett állapotra utal, az akkor lehet megfelelő, ha egy bontandó, vagy teljesen felújítandó lakást veszünk, viszont, ha egy felújított, vagy újszerű, de legalábbis kevésbé használt ingatlant veszünk, akkor célszerű kezdenünk valamit az olyan kérdésekkel, mint a hiányzó beton födém, a használhatatlan elektromos vezetékek, a salétromos fal, vagy hogy a szomszéd elbirtoklásra hivatkozva évek óta követeli a hátsó kert végében általa használt faház alatti területet." -
gazso75
aktív tag
válasz
- víz, csatorna, gáz, villany hol jön be és hol lehet elzárni ha kellene, pl. csőtörésnél
- kút használat, milyen módszerrel lett fúrva - mennyi víz van benne, felülről szívni, vagy búvárszivattyúval
- hol mennek a falban a villanyvezetékek (ne fúrd el ha nem muszáj)
- kémény tisztító nyílás ha van és nem egyértelmű hol van
- hogy ne kelljen sorba állni az órák átírásához - e-bejelento [link] -
Atomantiii
addikt
válasz
Jamby18 #168878 üzenetére
Kőzetgyapotot lehet rárakni + van rá szellőző gyantás vakolat ami rá való. (Ceresit ragasztó + Ceresit CT174-es vakolat pl.). Mi most csináltuk tavaly bár biztos vannak más márkában is ilyen termékek.
-
Cs1csó
titán
válasz
Jamby18 #168878 üzenetére
Semmi gond a műanyag ablakokkal, olyat kell venni amin felül vannak szabályozható szellőzőnyílások. (Egy kis kerékkel a lamellák állíthatóak, én ilyet látam már, gondolom ha nagyon hideg van, vagy extrém szeles idő akkor lehet csökkenteni a szellőzést)
Az a palatető amit ledobnék ha lenne pénzem.
-
dobolan
senior tag
válasz
Jamby18 #168860 üzenetére
Télen majd látni fogod, hogy mi a helyzet. Ha nagyon penészedni fog, akkor gond van, mindegy mit mondtak, mivel van lezárva. Az vagy nem is létezik, vagy már nem működik. Jelenleg még falnedvességet se érdemes mérned, mert kb. aszály van errefelé, biztos, hogy nem lesz magas a falnedvesség. Majd ősszel, csapadékos hetek után.
-
dobolan
senior tag
válasz
Jamby18 #168847 üzenetére
Ha a falak nem veszik fel a vizet az alaptól, akkor kb. mindegy mivel fested ki, ami nem kizárólag műgyanta alapú, hanem valamilyen "lélegző" keverék. A mész festék a legtermészetesebb amúgy, csak hát nem modern
Ha nincs vízszigetelés az alap felett vagy nagyon rossz már, akkor viszont nagyon fog belül párásodni télen/nyáron, főleg ha még betonnal ki is vannak öntve a helyiségek, akkor a több talajpára megy a falakba. -
Atomantiii
addikt
válasz
Jamby18 #168847 üzenetére
Poli farbe platinummal festettünk már vagy 10 éve is csak simán. Sehol semmilyen penész nincsen, persze szellőztetünk rendesen amúgy. Főzésnél páramentesítőt szoktuk használni télen, nincs külön elszívónk, pedig biztos nem lenne rossz. Szerintem a környéken már senki nem meszel aki ilyen régebbi házban lakik. Bár van aki a Hérára esküszik, de hát kinek mi.
Ha rendben van alulról a szigetelés, akkor szerintem nem lesz vele baj. Bár az a mésznél is ugyanúgy problémás lenne.
-
válasz
Jamby18 #168756 üzenetére
A kopasz mondta, hogy egy idős kocsinál a két lökhárító között bármi elromolhat
Na pont ez a bajunk, hogy amúgy lenne egy motorikusan jó 25 éves SEAT-unk, amit még a rozsda se kapott meg nagyon, kimentünk vele Horvátba, odaút rendben volt, visszaút is, csak pont ott helyben volt vele egy kisebb gond a futóművel, ami miatt rázkódott a kormány, szerencsére a házigazda ismert egy rendes szerelőt, mert különben vonatozhattunk/flixbuszozhattunk volna haza. Azóta megint semmi gond vele, de már kevésbé mernénk bevállalni a nagy utat. Nem vagyok sajnos egy Marcello, hogy váltót cseréljek egy spanyol ranchon egymagam -
válasz
Jamby18 #168754 üzenetére
Van ugye külön VW topic, itt max helyi szervízet tudnának ajánlani. Amúgy 20 év után nem csodálnám, ha a gyújtáskapcsoló és a zárszerkezet megadná magát. Mind Opel-el, mind Seat-tal volt 20. életéve után valami gondunk a gyújtáskapcsoló környékén
, ennyi idő alatt meg amúgy is elfárad az is a kocsikban, ami nem is mozog...
-
mrbego
aktív tag
válasz
Jamby18 #167824 üzenetére
Én nem intéztem még Netrisk-en, hanem mindig magam váltottam.
Régen voltam Allianz-os is, váltáskor lemondtam az Allianz honlapján az előző biztosításomat. Igaz kicsit el volt dugva, hogy az ember nehogy könnyen le tudja mondani.
De kb. 2 perc volt az egész, aztán küldtek emailben egybpdf-et, hogy tudomásul vették és törlik. -
bul07
nagyúr
válasz
Jamby18 #167818 üzenetére
Elméletileg a Netrisk intézi a lemondást, én nem a biztosítót hanem a Netrisk-re csörögnék rá hogy rendben ment a régi lemondása.
(Nálam tavaly elsőre nem tudta lemondani a Netrisk, hívott engem a Netrisk adategyeztetés meg minden, de végül sikerült, valami adat máshogy volt megadva)Ha nem lett lemondva akkor a régi biztosítás él tovább azt kell kifizetni
Biztosító nem intéz lemondást
Ha valaki maga csinálja a biztosító váltást akkor magának kell intézni a régi biztosítójánál a lemondást
Ha nem teszi meg akkor a régi biztosítás él továbbMi így jártunk mikkor egyszer én csináltam, és nem mondtam le(én is úgy voltam vele hogy biztosítók egymással elintézik)
Megkötöttem a biztosító oldalán az újat de nem mondtam le a régit akik küldtek felszólítást hogy nincs kifizetve.
Telefonálások de nem volt mit tenni be kellet fizetni a régi magasabb díjat az új biztosító a közben oda is befizetett összeget meg visszaküldte -
bul07
nagyúr
válasz
Jamby18 #167665 üzenetére
Netrisk ajánlom
Ne hagyd az utolsó hétre. Tavaly netrisk váltottam mert volt vagy 5e Ft különbség, és én balga az utolsó hétre hagytam, csakhogy a eredeti biztosítóm nem akarta befogadni a felmondást, netrisk többször kereset telefonon hogy egyeztessen mert gond van, ha nem tudja felmondani akkor nem lesz új, végül kiderült hogy valami adat eltérés miatt nem ment a felmondás. És utolsó előtti napon meglett.Ha magad csinálod akkor a jelenlegi biztosítóddal is van dolog, fel kell mondani a jelenlegi biztosítást és be is kel fogadják
-
aldebaran
addikt
válasz
Amikor pár éve megvettem az autóm, a clb -ben kellett megkötnöm a biztosításom, (a díler ezt mondta) itt kötöttem meg a kötelezőt és a casco-t is. Azóta minden évben az évfordulón kapok emailt, hogy következik az évforuló, akarok -e váltani. Van díjkalkulátoruk, simán online intézek mindent, kb. 10 perc alatt.
Érdemes valami hasonlót keresni, vagy ezt. -
wwhy
veterán
válasz
Épp ezért hagytam ott őket
B10-ben voltam, és egyre drágult a kötelező, ráadásul még a lakásbiztosítás is náluk volt. Aztán 12 év után nem voltam rest kiszámolni és búcsút inteni.
CLB-nél vagyok, gyakorlatilag mindent intéznek, online feltöltöd a dolgokat, aláírod, és kész.
Ha valami mégsem érthető, felhívod vagy visszahívnak, elmagyarázzák. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Biztosítási alkuszt keress.
A B8 eleve 40% kedvezményt jelent.
Válaszd ki a legolcsóbb ajánlatot.
Itt nincs mit válogatni, ez kötelező nem pedig casco.Sajnos a rendszer úgy működik, hogy ha maradsz a korábbi helyen, minden évben emelni fognak, ezért jobb évente váltani.
-
-
bul07
nagyúr
válasz
Jamby18 #165156 üzenetére
Autó kényelmes 70-80-as tempó, segítve az előzést, így a fogyasztás lemegy és kevesebbe kerül az autózás
Én ha ráérek spórolás jegyében 70-80-al szoktam menni, aki akar megelőz aki meg nem tud előzni jön mögöttem
Múltkor is utolért egy nagy merci Derecske előtt, és nem előzött meg jött mögöttem egészed Debrecenig, pedig húzódtam jeleztem neki hogy menjen de nem
-
Jamby18
senior tag
válasz
Jamby18 #159947 üzenetére
7Sony7,sto1911,PLaci58
Köszönöm a segítségeket.
Annyi fejlemény lett az ügyben, hogy ugye maradt itthon egy hetet az autó és most csütörtökön vittem vissza.
Előtte még csináltam egy próba utat és hát érződött, hogy fogja valami az autót+ kis morajlós hang. De kiszállva már hideg volt az alufelni a féktárcsa viszont forró meg is égette minimálisan az ujjamat. Gondolom lekoptatta magát egy kis szervízutas út alatt annyira, hogy nem ért hozzá már annyira.
De sajnos a koppanás teljesen alá szedett jobbra kanyarnál megvolt viszont az a durva, hogy halkabban mint előtte. Abban egyeztünk meg, hogy a koppanást megnézik és nem kérnek érte pénzt a féket meg akkor javítják, kicserélik (tárcsa+ betét mindkét oldalt, munkahenger, féknyereg +téli kerék csere. És úgy akkor lett 109e. Elhoztam és érzésre jól működik minden. Nem fogja semmi megállás után az autót.
Viszont azt mondták, hogy a kormánymű adhatja a koppanó hangot ami 100-200ezerig mozog.
Felújítás ideig óráig megoldás, utána vissza szokták hozni, hogy inkább cseréjük ki.
Erre kérdeztem, hogy azért remélem a kicserélt alkatrészek tuti rosszak voltak e? És a válasz hogy igen.
Mert akkor ha hamarabb észre veszik, hogy kormánymű akkor a lengéscsillapítók, szilentek, stab rudak árából kijött volna a kormánymű. De hát higgyünk benne, hogy rosszak voltak 1 éve átment műszakin az autó.
Most egyelőre marad így, hogy 400e elment ezekre. Csendesedett a hang és elvileg biztonságos és könnyen indul. -
PLaci58
addikt
válasz
Csak a fél futóművet cserélték, a másik fele még koppanhat. Nem értem, hogy lengéscsillapítót miért cseréltek, de biztos bemérték, hogy rossz. Koppanhat még a talpas, a kormány, lengőkar, motortartók, hátsó futómű, kipufogó is.
A hátsó féknél csak tisztítást csináltak, amibe beleegyeztél, hogy ha nem lesz jó, akkor folytatják a javítást. Ott lehet a munkahenger, de nekem pl. a kézifékbowden volt a hunyó. Már megvettem a tárcsákat, betéteket, munkahengert, fékcsövet, aztán mikor elkezdtem cserélni rájöttem, hogy a bowden van szétrozsdálva és behúzáskor beleszorul a házba. Igazából nálad már füstölt, megégett, tehát tárcsa, betétcsere is ajánlott. Érdemes megpróbálni kalapáccsal kilazítani a kézifékkart, hogy el tudj menni a szervizig. Persze, hogy rosszabb lett, hiszen ahogy kitakarították, mozgatták ráállították a betétet. Ne használd a kéziféket javításig. -
7Sony7
addikt
válasz
Ha alkatrészt nem számoltak fel hozzá, akkor csak megtisztogatta a karmantyú alatt. Szoktak ilyet, de ez csak valameddig jó. Vagy felújítják, de akkor a munkadíj több, vagy újat kapsz, ott meg az anyag. Én újat kértem. (Nem itt voltam).
A koppanást mindenképpen mondd, tudjanak róla.
Amúgy igen, mint előttem írták, ha felajánlották a tisztítást, és elfogadtad, akkor az nem garis, megint kiszámlázhatják a munkadíjat. De hátha jófejek lesznek. -
sto1911
veterán
válasz
Jamby18 #159943 üzenetére
Én azt mondom, hogy te kérted, hogy "ezt a részt kitakarítják" és máshoz ne nyúljanak: ti tudjátok ez pontosan melyik részét jelenti. Ők megcsinálták (vélhetően
), kiszámlázták a munkadíját. Ha most megint mész, akkor újra lesz vele munka, tehát munkadíj is.
Szerintem most kicsit magad szívattad meg azzal, hogy nem kérted a teljes vizsgálatot/javítást.
A csilingelő hangú pattogás, pattanás lehet a rugó, de az se sokáig kell, hogy tartson. Ha nem múlik, azt gariban meg kell csinálják.
-
7Sony7
addikt
válasz
Jamby18 #159943 üzenetére
Én visszavinném. Akárhova viszed, úgyis ki kell fizetni az új fék árát, meg szerintem a munkadíjat is. Gondolom először csak kitakarították, de ezek szerint nem jött be. Én is így jártam, csak nekem pár hetet bírt a tisztítás, utána új féknyerget kapott. Ja, tárcsafék, nem tudom a tied milyen?
Mondjuk a húszezret sokallom egy kis tisztításért... -
lorcsi
veterán
válasz
Jamby18 #156193 üzenetére
Ugy meglepett ez a hihetetlen alacsony osszeg, h meg kellett kerdezzem
azon csodalkozom, h meg van sofor
kamionnal, egyeb nagy jarmu vezetesevel sokkal jobban lehet keresni
nemet nyelv es egy kis utana jaras
st22 yt csatornajat ajánlom, aki kamionnal jol boldogulmás:
rtl hiradot neztetek ?
valami tóról beszeltek a belvarosban… ezt merre sikerult “noveszteni “?
tippre valahol az orosz kovettseg moge tennem -
paatrick
őstag
válasz
Jamby18 #151307 üzenetére
Malomparkinál is szokott ez lenni. Hétvégén mindenki jól bepánikolt és telerakta a tankot
és mivel még mindig csak a MOL szállít mindenhova nagy javulás nem is lesz az ügyben. Kormányunk agymenésével ellentétben attól hogy a céges autók már nem 480-ért tankolnak egy külföldi cég se fog idehozni benzint megint, mert még így is bőven ők fizetnének rá. De ezt ők se gondolhatták komolyan csak mondani kellett valami nagyot.
-
diablo1984
veterán
válasz
Jamby18 #137777 üzenetére
Az lehet a cumi, ha ezeket a hibákat már felvitték a központi rendszerbe, mert bárhol máshol vizsgáztatod, akkor ezeket ellenőrízni fogják, és ha a co szar, akkor az akkor is szar lesz, ha van check engine, ha nem. Érdemes annak is utána járni, lehet lambda szonta baj is.
-
zolko74
tag
-
bobace
addikt
válasz
Jamby18 #137764 üzenetére
mondjuk te nem is járatod valószínűleg üveghang közelében a motort x (10-20?) mp-ig, és ott ki tud jönni bármi könnyedén.
szabonagyur: check engine nekem is feljön egy évben egyszer a kisautón, mert városban van használva (pillangószelep hibát olvasok ki), semmilyen hibát nem lehet érzékelni, aztán ha kint megyünk vele vidéki utakon kicsit meghatjva, elmúlik magától. ilyen ideiglenes hibák bármikor előfordulhatnak.. -
szabonagyur
félisten
válasz
Jamby18 #137764 üzenetére
Szia
Amit felsoroltál mind bukási ok egyesével, rendbe kell rakni az autót.
Olyan nincs, hogy check enginet akkor nézzék amikor épp nem jön fel, annak sosem kell feljönnie.
Hátsó index lámpa nem lehet fehér.
Gumi mérete nem lehet eltérő (és nem árt ha a típusengedélyben szereplő van rajta.)Normális autóval kell az úton lenni és kész, ha fáj ha nem. Szerencsére a Mozaik utca után ezeket kezdik normálisan nézni.
-
diablo1984
veterán
válasz
Jamby18 #80442 üzenetére
ú, wazze, ha ezt megcsinálod és kiderül, akkor röptetnek otthonról, mert a szüleidet ilyen módon hülyének nézed! ettől egyszerűbb és kézenfekvőbb, ha elmondod nekik, hogy márpedig igen is autót akarsz és meg akarod magadnak venni, stb. de íly módon taktikázni eléggé felszarvazott ökörnek kell nézni a szülőket......
másik meg, veszel egy autót a haverodnak, aminek az üzemben tartója leszel? ennek akár cumi is lehet a vége, mert a haverod a tulaj, ha jön a "nemkomállak" fázis, akkor futhatsz a kocsid után.....
amúgy tényleg gyerekes ez az elgondolás is és ahogy írtam a szülőkre nézve elég alázó, hülyének néző elképzelés, amiből jól nem nagyon lehet kijönni.....
ha más nem érvelj azzal a szülőknek, hogy kell egy puncimágnes a családba,
mert már fárad a karod! -
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
Jamby18 #80442 üzenetére
A hazugság nagyon rossz ómen..s előbb-utóbb kiderül. Ha neked ennyit ér a becsületet a családod felé és a szavahihetőséged, akkor...
Bárki bármikor elszólhatja magát, hogy az autód..akkor hogy fogsz a szemükbe nézni? Egy életre elvágod a bizalmad a szüleiddel és semmiben nem fognak 100%-osan megbízni benned, csak a kételkedés fog maradni minden mozdulatodban.De ha "ennyire a körmödre néznek", akkor nem fog feltűnni, hogy pár százezerrel karcsúbb lesz a pénzetek?
Én inkább ésszel és logikusan érvelnék...jajj drága szüleim, ti sem fiatalodtok és bármikor jól jönne egy autó, ha bármi baj van, ha bevásároltunk sok mindent szívesen hazahoznám...lenne egy barátnőm, nem éttermekbe meg bárokba vinném, ahol minden milyen drága, hanem beülünk az autóba és beszélgetünk..stb., stb. A végtelenségig lehetne sorolni..
Bizonyítottad, hogy tudod vezetni a céges autót is és szeretnél felelősségteljes emberként a sajátodról is gondoskodni..stb.. -
mong08
tag
válasz
Jamby18 #80442 üzenetére
Ha üzembentartó vagy és hivatalosan be vagy jegyezve, akkor a TE nevedre szól a kötelező, neked megy a teljesítmény adó csekk, és a TE nevedre címedre megy ki a gyorshajtási bírság is. Ha te vagy a tulaj és ő az üzembentartó akkor minden neki megy. Annyi,hogy ő nem tudja eladni,csak a tulajdonos.
De az üzembentartói bejegyzést nem biztos, hogy megcsinálják a nevetekre. Idén szigorítottak rajta tudomásom szerint. -
Zola007
veterán
válasz
Jamby18 #80440 üzenetére
Céges autó?
Ezt már tudtommal egyszer kérdezted, de milyen levelekre gondolsz?
ha külön bejegyzett tulajdonos és üzembentartó van, akkor a súlyadót, büntetést, biztosítást az üzembentartó fizeti, az ő nevére jön.Mert ha nem céges autó akkor elég érdekesen kezelitek ezt a dolgot, hogy a tulaj és üzembentartó annyira nem bízik meg egymásban, hogy az autó ügyeiről mindketten tudjanak
-
xuldar
addikt
válasz
Jamby18 #53266 üzenetére
A Műszaki Karral (volt Ybl) szemben a buszmegállóban van egy "Gyors szabóság" nevezetű kis bódé. Még az is lehet, hogy helyben megcsinálják.
T_Chris: Megölte a Fórum, csak a mozi megy jól. Nem véletlenül költözött át minden valamirevaló bolt a Fórumba. Remélem, lesz még 8 másik plaza Debrecenben, mert ez még mindig kevés...
-
birq
tag
válasz
Jamby18 #34564 üzenetére
http://store.madewithmolecules.com/
egyszer egy vegyész csajomnak innen rendeltem fülbevalót, óriási sikere volt...
ja arra vigyázni kell hogy sima levélként küldték, a postás meg lebaxta a küszöbre
-
wiggen123
senior tag
válasz
Jamby18 #4743 üzenetére
Nekem mind a 4 bölcsességfogam ilyen volt. Műteni kellett mindet, mert nem tudtak hozzáférni.
Fejfájásra nem emlékszem... talán túl közel volt egy ideghez és mikor kihúzták megsértették, vagy ilyesmire tudok gondolni. Ha nem bírod ki gyógyszerrel menj vissza oda, ahol csinálták, csak kötelesek megnézni, hogy elbasztak e valamit. -
adam432
tag
válasz
Jamby18 #3836 üzenetére
Szánalmasak lettek a bicikliutak egyébként... bent a városban gyalogosok kóvályognak rajtuk, meg nagyon lassú kerékpárosok, este gyakran kivilágítatlanul, ahogy Te is írtad. Én Db-Józsa között használom csak a kerékpárutat... de ott meg a sok paraszt robogós száguld el 60-al mellettem, mert besz*ri, hogy az utat használja.
Mindezek ellenére örülök a kerékpárutaknak, és támogatom, h minél több legyen belőlük, de azért elgondolkodtatóak ezek a dolgok.
-
copass
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OpenWRT topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest