Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz
Calogero #166516 üzenetére
Köszi akkor nincs para
......
Mi gázzal fűtünk, meg van egy kombi tűzhely
Két konvektor van, kiszámoltam már párszor, mivel a fát is megkellene vennünk így azzal se jönnénk ki olcsóbbra, persze ez akkor igaz ha beleférünk a támogatott mennyiségbe
700Ft/köbméteres ár viszont agybaj
Egyszerűen ez azért van mert keveset keresnek az emberek, ha 3x lenne a fizetés akkor senkinek nem fájna hogy kétszer vagy háromszor annyit kellene fizetni a gázért
Mindenek a rákfenéje a kicsi bérek, és ezt bármivel ki lehet számolni hogy miért.Villany részébe felemás, a vezérelt(bojler) az bőven belefér, viszont a napaliba ép nem havonta olyan 10-20-al vagyunk felette, a hűtő meg a fagyasztó láda a nagy fogyasztó, régiek, az egyik vagy 30-35éves
Ezt is kiszámoltam még 70Ft-os ár mellet jó 7-9év mire kifizetem villanyba egy új fagyasztó árát, tehát nem éri meg cserélni jelenleg
Kombi hűtőnk olyan 15éves -
bul07
nagyúr
válasz
Calogero #166505 üzenetére
Igazából én arra lennék kíváncsi hogy aki belefér annak van e aggódnia valója.
Van e olyan határ hogy belefér a támogatott mennyiségbe de mégis lesz piaci alapon számlázott rész is?
Mert én ettől félek hogy beleférünk, és mégis piaci alapon akarnak sok köbmétert gázt kiszámlázni
(visszanéztem múltkor vagy 5évet a legtöbb amit volt évesbe olyan 1600m3)
Mert 100köbmétert ha így akarnának kiszámlázni az már 70e FtMúlt elszámolásba 1150m3 volt a éves fogyasztásunk, túlfizetés volt
Nekünk utolsó éves olvasás 10hó 24-én volt
Most kimentem megnézni 10.24-én indult 9117-ről, most áll az óra 9652.
Tehát 535 ment el eddig -
PLaci58
addikt
válasz
Calogero #166502 üzenetére
A havi általány számlában fogja érinteni az embereket, ha az éves fogyasztásuk a kedvezmény közelében van. Mivel a számlák nem elsejétől elsejéig szólnak, ezért a napi saccolásokkal simán átléptetnek a piaci árba. Mi 25-én diktálunk, novemberben dupla gázszámlat fizettünk, mert 50 m3-el átléptük a napi alapon kiszámolt mennyiséget 😄. Éves szinten mindig alatta vagyunk a kedvezményes mennyiségnek. 2023-ban soha nem fizettünk bünti gázdíjat!
-
Atomantiii
addikt
válasz
Calogero #164842 üzenetére
Amúgy most válaszoltak vissza, de semmi érdemi dolgot nem írtak benne erre vonatkozóan, hogy most akkor mi van jó a számla vagy sem. De valószínűleg jó.
Mondjuk még annyi volt, hogy elfelejtettem beírni az óraállást mivel ugye annak az ideje is változott és természetesen lekéstem, így most a bojler órára kiküldtek becslésként 17 kWh-át, holott ugye 0 volt a fogyasztás, mivel több, mint 1 éve nincs rákötve a bojler. De azért megbecsülték a 17-et, de most akkor legközelebb nem fogadja majd el a kevesebb óraállást gondolom.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Calogero #164823 üzenetére
Most nem a diktálással van bajom, hanem hogy miért akarja kifizettetni azt, amit már az eonnak befizettem 06.15-ös óraállással. Itt nem mínuszoltak le semmit sem (03.20-06.15-re amit már ez eonnak kifizettem). De el kellett fogadniuk mert nem a záró állással van bajom, hanem az indulót nézték be és biztos vagyok benne nem én vagyok az egyetlen és van akinek lehet fel sem tűnt. Én sem néztem különösebben először míg meg nem jött a következő számla.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Calogero #164820 üzenetére
Alapvetően az a probléma, hogy a 06.15-ös óraállás helyett (eonnak diktálva általam) a 03.20-as (olvasó általi leolvasással) óraállással indított az MVM, holott én ugye kifizettem az eon-nak a 03.20 és 06.15 közötti fogyasztást. Ezt most még egyszer kiszámlázták. De 08.01-én az alkalmazásban is megadtam nekik az akkori óraállást.
1. Igen változott. Eonnál hónap közepe volt, MVM hónap eleje lett.
2. Már két számlám van
03.20 - 08.01 villamos energia elszámoló számla
A következő már részszámla, de így olyan, mintha az eonnak nem fizettem volna semmit 03.20-06.15 között, így most megint beakarják fizettetni azt az időszakot. -
Atomantiii
addikt
válasz
Calogero #164814 üzenetére
Köszi, igen, de azóta 2 számlát kaptam és nem vontak le semmit pedig bediktáltam az óraállást is amikor a diktálási időszak van. Csak az az érdekes, hogy itt az egész utcának egy időben olvasták és lehet akkor más is így járt, hogy többet számláztak, mint kellett volna.
-
patex1983
őstag
válasz
Calogero #164777 üzenetére
Mediamarkt -ban valóban van készleten.
-
válasz
Calogero #164122 üzenetére
A Pennybe a papírt elfogadja az önkiszolgáló kassza is.
Visszaadni viszont nem tudnak belőle, meg készpénzben kifizetniAhova én járok, legalábbis a múlt héten így volt. Valaki előttem akart így fizetni, vezetőt kellett hívni... De a fenti okból engem nem zavar, csak mint érdekességet említettem meg.
-
-
-
-
-
bul07
nagyúr
válasz
Calogero #163982 üzenetére
Igen külön fizetős itt is, de ajánlott, tényleg nagyon tud dübögni
Mifelénk jó fekete föld a temető, jó nehéz, na meg ha nem nyáron ezer fokba van a temetés nincs is ideje kiszáradni így a víz is ad súlyt neki
Legrosszabb esőbe mikkor még ragad is és egyáltalán nem tudja szabályozni a sírásóAmúgy a hamvasztással sincs bajom, már ha urnafalba el van helyezve utána
Otthon tárolást, hú nagyon nem
De a szétszórást se, van ilyen rokonom hogy szétszórták, sehol nem tudok róla megemlékezni nincs egy hely ahova egy szál virágot vagy egy gyertyát vigyek(#163983) Atomantiii
Hát ugye ki mit tud megfizetni, nád az olcsó párna már többe kerül
És a nád is tompít, a semminél ezerszer jobb -
bul07
nagyúr
válasz
Calogero #163974 üzenetére
Csak érdeklődő kérdés mert kíváncsi vagyok a szokásokra
Ha koporsós temetés volt lett e véve a koporsó tetejére párna vagy nád szövet, arra gondolok hogy mikkor leengedik a koporsót a sírba ráteszik a koporsó tetejére a párnát vagy nád szövetett.
És hogy mire kell ez, hogy ne dübögjön amikkor elkezdik beszórni a földetÉdesanyám nagyon érzékeny erre, képes elájulni a hangtól
Testvére férjének az apósának a temetése volt, 15-20Km-re lévő faluba de más megye, és én láttam hogy ott aztán nem tesznek semmit a koporsóra és elkezdtem édesanyámat hátrafelé tolni a tömegbe, ő nem értette.
Majd lapátolás kezdetténél kikerekedett a szeme és még jó párat magától is hátralépet mert annyira hangos dübögés volt.Amikkor anyai nagymamámat temették, édesanyám meg én intéztük, nád és párna is volt, mert édesanyámnak ott kellet állni közel.
Budapesti rokonok meg utólag kérdezték hogy az a szép díszes párna miért kellet a koporsó tetejére leengedés után. -
elfelejtette
veterán
válasz
Calogero #163893 üzenetére
Melyik alkalmazást kell telepíteni?
MVM Next?
MVM Next EnergiApp?
Nekem online simán elfogadta az Eon-os ügyfélszámot, csak egyből diktálási időszakot is jelzett (ami elvileg pont időszerű is lenne, az Eon-nak is ilyenkor július végén diktáltam éves leolvasást), csak mikor beírtam az előző diktáláshoz képest (2023 július, 33000 kWh) azt írta, hogy irreálisan magas érték (2024 július, 38000 kWh, klímával fűtök). -
válasz
Calogero #163639 üzenetére
Még itt mártírt csinálnának belőlük idővel. Legyenek csak úgy, mint a Brejvik gyerek, az is elég, ha biztos helyen vannak...
Amúgy a mai helyzet alapján van egy olyan érzésem, hogy a régi "nagyok" se voltak annyira nagyok, nem szeretném, hogy a mostaniakról a dédunokáim, ha lesznek, úgy tanuljanak, mint szabadságharcos mártír hősök... -
bul07
nagyúr
válasz
Calogero #163229 üzenetére
Van ez így
Én kétezres évek elején a Budapesti autókiállításon egy fél hátizsák fenyő illatú karácsonyfa autós illatosítót szedtem össze, de hogy minek már akkor se tudtam
Csak mert ingyen volt.Beültem vagyis bepréseltem magamat egy Opel Speedster-be ugye akkor jelent meg, de kiszállni már nem tudtam.
Ketten segítettek kimászni, olyan szűk volt a hely -
KROK640
nagyúr
válasz
Calogero #163158 üzenetére
Nálam ez a helyzet :
Hajdú Energomat : 1986 óta megvan, jól mosott pár évvel ezelőttig, amikor is elektronika beszart rajta. Sajnos GTK-s , a javítása többe lenne mint amennyit érne hibátlanul. Viszont nagyon szép állapotban van, még gondolkodom mi legyen veleIndesit WT52 : Csendesebb, gyorsabb mint a Hajdú, 7+ éves. Viszont félek, hogy egyszer elporlik a fürdőszobám közepén, mivel valami iszonyúan durván rozsdál, mintha semmilyen korrózióvédelmet nem kapott volna.
-
patex1983
őstag
válasz
Calogero #160151 üzenetére
Hát részemről már nincs olyan kajálda Debrecenben, amit nyugodt szívvel tudnék ajánlani, mert előbb -utóbb mindenhonnan jött olyan étel, aminek a minőségével gondok voltak (konkrétan ételmérgezés is előfordult)...
Szóval épp a múlt héten még volt egy pizzéria, ami a bizalmi körömben volt, aztán onnan is kaptunk egy olyan pizzát, ami mind a gyerekből, mind belőlem visszaköszönt.... Így jelenleg semmilyen étteremből nem fogyasztok már semmit....Ezt csak azért írom le, hogy azért figyeljetek....
-
sto1911
veterán
válasz
Calogero #159928 üzenetére
Az ertekeleseket olvasva, ugy van jol, nem kell meg jobban terhelni a surgossegin dolgozokat.
En regisztralva voltam, es mostanaban nagyon beindult a Happy Laci, bombazott levelekkel, hogy ujranyitas, meg minden happy lesz, erre valami nyomorult poloboltot nyitott, amihez lehet venni bullshit facebook igazsagos idezetes kepzest.
-
PLaci58
addikt
válasz
Calogero #159359 üzenetére
Ez a gázminőség ami +-5%-al térhet el a 34MJ/m3-től.
Az MVM-nél 20 éves hőmérséklet átlag van a táblázatban! Tehát ez hivatalos. A számolgatás egy csoportban szerintem nem hivatalos. Az 1280 Mj helyett elfogyasztok 340-et, akkor miért a piaci áron való számlázás?Atomantii: ha egy hónapban megtakarítassz, akkor azt csak az éves elszámoláskor számolják be, nem számolják be a következő havi fogyasztásba.
-
bul07
nagyúr
válasz
Calogero #158710 üzenetére
De akkor a kutyát se engedjék a gyerek közelébe, ha tömeg van akkor kerüljön a kutyával, ne menjen az emberek közelébe
Ha elsétálnak a kisgyerek mellet és odakap a kutya mert felé lép a járdán a gyerek, akkor nem a gyerek a hibás, a kutya és a gazdája
(az már mellékes hogy én az olyan kutyát ami egyszer is megkapott embert elaltatnám, legyen az bármekkora)Most eset meg hogy Balatonon a sétahajóra nem akarták felengedni a kutyát csak kutyaszállítóba, tényleg nem volt nagy kutya mint egy macska
De tele volt a hajó gyerekekkel, meg mondta az ott dolgozó ha neki megszegi a szabályokat akkor jöhet egy másik kutyás, nagyobb kutyával, és mondhatja ha neki lehet akkor neki is, és teljesen jogosanKutya tartás veszélyes üzem
Hány meg hány eset volt hogy egy olyan kutya is tud harapni aki előtte azt is eltűrte volna odakapás nélkül hogy élve megnyúzzák, de jött egy bolondériája és akkor harapott -
bul07
nagyúr
válasz
Calogero #158707 üzenetére
Hát ez nagyon nagy baj ha így van, szerintem
Én szívem szerint az összes kutyát amin nincs szájkosár emberek közelében elvenném a gazdájától
És hiába hivatkozik utána a nyomi gazdája de hát ez a kutya nem harapósEgy kis kutya is tud nagy sebet ejteni mondjuk egy kisgyereken
Nem kertes házba lakásba nem való kutya, sőt egy méret felett ki merem jelenteni hogy állatkínzás is(De igaz ez az olyan kutyára is amit ketrecben tartanak)
De szerencsére ahogy drágulnak az állateledelek úgy lesz egyre kevesebb kutya tartva
-
-
Papaj x
senior tag
válasz
Calogero #156446 üzenetére
Fűtési szezonra lassan veszek egy panel lakást majd valahol, ha így halad.. Pár év alatt ezek szerint az árát vissza hozza majd..
Bár gondolom, ezt minden hónapban kell fizetni ezen összeget..?!
De kb. a bojler fogyaszt 170KW körül nálunk havi szinten, így kb mind1 is.. -
bul07
nagyúr
válasz
Calogero #156298 üzenetére
Hát igen nálunk meg 36.09
De hogy miért mikkor elméletileg 34 -+5% lehetne ami 35.7Erre rá lehetne kérdezni de biztos kitalálnak valamit hogy miért annyi
(#156299) S-eye
Ha megkérhetlek majd számolj be róla hogy minden gond nélkül visszakaptad a piaci áron fizetettet vagy reklamálni kellet
Már ha kereten belül maradtál(#156300) Zola007
Régen mi 150-et fizettünk és volt egy kicsi túlfizetésünk, volt tartalék ha nagyon hideg lenne , így nagyon alá nem akartam menni mert akkor az utolsó számla lehetett volna nagy is, ami egy hónapba kifizetni nagy teher
És akkor mikkor állítottam bevezetés után szeptember előtt még ügyintézők se tudtak semmit csak a bűvös 144 számotUtána is maradtam mert mi közel vagyunk a bűvös határhoz, és egy nagyobb összegű elszámoló gondot okozna, így inkább havonta kicsit többet, és akkor ha több a fagyatás az előzőekhez képest van tartalék
2020-2021 elszámolásba fogyasztottunk 49 264 MJ (1 363,15 m3) (123x11 és akkor elszámoló nullás)
2021-2022 elszámolásba fogyasztottunk 51 943 MJ (1 440,87 m3) (130x11 és akkor elszámoló nullás)
október végén van az olvasás -
bul07
nagyúr
válasz
Calogero #156296 üzenetére
Persze sejtettem hogy ez lesz mert ősszel is volt egy ilyen a leolvasás miatt és akkor telefonáltam miatta
Csak megerősítést akartam hogy más is emeltet kapott(aki 144 vagy kicsit alatta fizet)
Arra azért kíváncsi leszek hogy ősszel az éves elszámolásnál visszaadják e ezt, mert a múltkorival együtt ez már nálunk 10e Ft felett van, mármint amit piaci áron számoltak számláztak
Az eddigi fogyasztásunk elszámolás óta 914m3, kifizetni meg 1573m3 fogunk (11x143), őszre lesz tartalék, de remélhetőleg lesz vagy 2-300m3 túlfizetésünk, na meg ugye amit piaci áron róttak ránkAmúgy érdekes
Nekünk ugye 143m3 van állítva és most jött egy 21 768Ft-os számla
[kép] . [kép]
Gondolom más a fűtőérték, bár nem hinném hogy mást gázt használnánk egy megyén belül de így a többet tudnak beszedni rajtunk -
bul07
nagyúr
válasz
Calogero #154398 üzenetére
Na megvolt a mozi
Nem volt rossz film de na, nem tudtam róla hogy lesz még vagy 2-3rész, így a vége is olyan nincs lezárást, én meg azt nem csípem
Szék mozgás, nem is az hogy sok volt e vagy kevés, hanem nem volt összhangban a filmmel, balra is dőlt mikkor jobbra kellet volna, mikkor előre kellet volna akkor is csak oldalra dőlt, egyszerűen nem volt jól ráprogramozva a filmre, és nem késet vagy sietett hanem nem volt odaillő a mozgásNa de a székek valaki említette itt hogy koszosak
Na de ennyire, rettenetes
Nem fogom szó nélkül hagyni egy panaszos levelet megejtek majd holnap délután, most nem már fáradt vagyok
Erős idegzetűeknek két kép a székekről, mert mind így nézet ki
Képeket félig lopva csináltam nehogy megszóljanak
[kép]
Ez meg a fej rész két fekete pötty a fej két oldalán a levegő befújó [kép]
ÉS a kép nem adja vissza sokkal koszosabbak voltak mint ahogy a képen látszik -
bul07
nagyúr
válasz
Calogero #154398 üzenetére
Igen sajnos egyre kevesebb a jó film
De még egyszer nem lesz olyan mint a Mad Max: Fury Road filmel, én nem szeretem a Mad Max filmeket így elkönyveltem hogy jó nem lehet, ugye sokan istenítik a régi Mad Max filmeket így a véleményeket is úgy könyveltem el hogy ha azok tetszenek nekik és a Fury Road is akkor jó nem lehet, aztán megnéztem tv-n hát azóta is bánom hogy kihagytam a moziba nézéstNa majd meglátjuk hogy milyen lesz
Ha megyek a filmet megnézni direkt nem szoktam utána olvasni hogy ne tudjanak a vélemények befolyásolni
.....
Nem azt hittem hogy már itt is lőnek olyan robajlás van kint, villámlik és dörög rendesen
Csak nehogy az legyen mint jó pár éve, dec 24 csapot a villám az előttünk lévő oszlopba, mi megúsztuk egy tv meg egy videó cserével, de a környéken sok kazánt is vitt, az oszlopon lévő lámpa úgy éget mint egy gyertya olyat kapott(#154399) aldebaran
Én az kihagytam az első részét se szerettem
-
bul07
nagyúr
válasz
Calogero #154153 üzenetére
Oké persze de nállunk a maximummal számol a számla az elszámoló számla meg megint más értékkel
És szerintem érdemesebb inkább kisebb számmal számolni biztosra menni.
És égy a 143 biztos belefér.Amúgy én ha több lenne mondjuk 150akkor is 143 -al fizetném és aztán majd az elszámolónál lenne valmi, mint előre jó magas áron
Ha változás jön be lehet diktálniAmúgy majd ha minden igaz be is kell diktálni mert 2023 juli 31-él a mostani rendeszer és ha változik akkor be kell diktálni.
-
aldebaran
addikt
válasz
Calogero #152003 üzenetére
Köszi srácok!
Én átalányról álltam át havi diktálósra. Nekem július 20-tól aug10-ig van a számla, ami kevesebb, mint eddig az átalányban fizettem. Ezt valahogy nem értem. Azt mondták, hogy megszakadok majd, akkora lesz a fizetnivaló...
Valamint nekem is papírszámla van írva, holott e-számlás voltam és vagyok. -
dbius
veterán
válasz
Calogero #152003 üzenetére
Remélhetőleg ez csak ideiglenes. Gondolom Te is - hozzám hasonlóan - július 31 - augusztus 15 között diktáltál óraállást. Én legalábbis ennek tudom be, hogy az appban jelenleg látható, feltételezhetően ma elkészített számla papír alapú, holott eddig eszámlás voltam.
Ugyanakkor a fiók - webes felületen, nem appon belül - részleteiben azt látom, hogy eszámlám aktív és a fizetési módom is maradt csoportos beszedés.
-
szotyika77
aktív tag
-
bul07
nagyúr
válasz
Calogero #151110 üzenetére
Na akkor még beljebb vagyunk, így már nem is olyan nagy gond.
Azért az érdekes lesz hogy a következő számla mekkora lesz, mert most volt az éves olvassás, a következő lesz az elszámolós csekk.(#151115) tahepa
Hát ahogy írod ott villágvége van és mondenki belleroppan az energia árakba és a háborús imflációba
Ja nem az itthon van.
Köszönjük a 100-ból 75 szavazónak
(bár ahogy elcseszték az elmúlt 12évet bárki lenne kormányon nem lenne könnyű dolga) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest