- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Aryes #132846 üzenetére
Értem, és egy ekkora épületre szerinted úgy keresnek beruházót, hogy lekaszaboltak egy házat, mi meg vegyük meg a szomszéd telket, tervezzünk rá egy viskót, hátha lesz ott utca? Ettől azért messze vagyunk szerintem. Ki vannak rakva évekkel előtte a hirdetmények, és rá lehet menni.... Amikor te ott először parkoltál, akkor már közműtervtől kezdve a városrendezési tervig minden meg volt, a telekfelvásárlások/kisajátítások is már működtek, és az akkori városi főépítész is jóváhagyta az épületet, amit előtte az a beruházó kigondolt, ráötletelt, beruházót keresett, igényfelmérést tartott, terveztetett, és majd egyszer csak építetett.... De ezek évek. És nem lutrira épült. Itt ilyen 8-12 év előgondolkodás van a városon belül....
-
Cs1csó
titán
válasz
Aryes #132725 üzenetére
Röviden: ha valaki tud vezetni és ismeri a KRESZ-t akár vehet a piacon is egy papírt mert nem a papír vezet hanem az ember.
DE aki meg is akar tanulni vezetni és a KRESZ-t is meg akarja tanulni annak azért nem ártanak rendesen végigcsinálni.NA VALAKI TUD EGY ÖSSZKÖLTSÉGET ÍRNI?
-
Shokkolo
addikt
válasz
Aryes #132301 üzenetére
Van klímám, ami elvileg tud párátlanítani is, viszont szerintem nem csinálja.
Olyankor a kültéri be se indul, csak a belső levegőt forgatja de nekem totálisan hatástalannak tűnik.Az ok pedig:
Régi belvárosi polgárház, aminek a szigetelése nem volt túl tökéletes.
Külső szigetelés sajnos esélytelen, belülről lett szigetelve XPS lapokkal,
ami mint szigetelés baromi jó, cserében viszont a párásodást is elősegíti.
Penész szerencsére nincs, és küzdök is ellene, mert nem is szeretném ha megjelenne.Ránéztem közben erre az aldis páramentesítőre (asyhome ?!)
elég szimpatikus, cserébe természetesen nem kapható és még rosszfogáson sincs -
-
törölt tag
válasz
Aryes #131575 üzenetére
De most gondolj bele.
Van az egyén, és van a társadalom fejlődése.
Óvodás kortól valameddig kiröhögjük azokat akik mondjuk elesnek. Vicces az iskolai folyosón valakinek gáncsot vetni. De kinőjük. És egyszerűen más lesz a humorigényünk. 40 évesen nem rúgjuk fel a munkahelyi folyosón az aktuális hülyegyereket, mert az a jelenlegi tudattal nem vicces, hanem szégyenítés jellegű.
Ugyanúgy a társadalom is fejlődik, és (bár egyénekből áll) a közösségi öntudat (csordaszellem) már nem engedi, hogy mondjuk az interneten valamilyen csoport érdeke sérüljön. És ez jó.
De. Emellett kialakult egy egyfajta álszentség, és érdektelenség keveréke, ahol hamarabb szelfiznek az elütött testeddel, minthogy hívják a mentőt. És ez is megöli a humort. -
bul07
nagyúr
válasz
Aryes #131425 üzenetére
Annyira mostanában nem pár hónapja
De szerintem sokkal előzékenyebbek, és a kocsi mennyiséghez viszonyítva nincs is annyi tahó mint Debrecenbe
Ha kirakom az indexet ha nem is az első de általában a második beenged, ne ez itt Debrecenbe
Ha rokonok jönnek akkor szokták mondani hogy erre felé sokkal rosszabb a vezetési morál, lassan több rokonom él Pest környékén mint Hajdú Biharba
-
aXXon
őstag
válasz
Aryes #131403 üzenetére
Itt kóricálunk az épületben, leálltunk a parkolóházba, a 3 órás kedvezményt beütettük, de a CC megpróbál minket kijuttatni.
Muszáj volt leállni, mert kint csak 14 óráig kell fizetni, de annyival drágább, hogy lent jobban megéri, illetve a számla kérése is egyszerűbb. Már ha szükséges lesz.
Nem jött senki cukrot mérni eddig, pedig direkt hoztam a saját cukormérőm
-
Peti78
őstag
válasz
Aryes #131200 üzenetére
és (#131206) iscsu Amerikában nem. A világjegy meg iszonyat drága. 20 napot voltunk, 80 ezer lett volna két számra, inkább vettünk két amerikai kártyát 30 napra 67 dollárért korlátlan beszélgetéssel, sms-sel és 8gb adatforgalommal) Kinti viszonylatban ez is nagyon drága, de a voda világjegyéhez képest nagyon olcsó.
-
iscsu
tag
-
Peti78
őstag
válasz
Aryes #131188 üzenetére
Mielőtt Amerikába mentünk, besétáltam az otp-be. Mivel a napijegy iszonyat drága a VOdánál, vettünk két amerikai számot. Kérdezem, hogy kapom meg az sms-t? Az amerikai számot csak akkor aktiválják amikor beérünk az országba, illetve akkor kapjuk meg. Hogy tudok kint neten vásárolni, ha nem kapok sms-t? Mert én a netbankon keresztül nem tudom megváltoztatni a számot amire az sms-t kell küldeni. Ők azt nem tudják megoldani. SZuper volt eddig is a dolog... Megkérdeztem, hogy akinek nincs mobiltelefonja, az hogyan vásárol a neten? Válasz: Az ne vásároljon a neten.
-
dobolan
senior tag
válasz
Aryes #131188 üzenetére
Most: mobilt elő, felold, appot kikeres, felold, kód kérése, qva hosszú számsor. Utalás után ikont megnyom, smst vár, mobilt elő, felold, qva hosszú számsort bemásolni.
Hát nálam ez nem így működik. CIB mobil app. Ha magában az applikációban utalsz nem kér tokent. Ha az internet bankban utalsz, akkor kér tokent a netbank, amit a mobillal generálsz le, és azt kell bemásolni.
Netes vásárlásnál hitelesítő kódot szintén az applikáció küld, de nem kell hozzá bejelentkezni, mivel értesítés formájában kapod a teló státuszsorban megjelenik csak le kell húzni és beírni.Számomra csak ez utóbbi lett plusz, az előző pont így működött korábban is.
Nekem fizikai tokenem sose volt. -
dobolan
senior tag
válasz
Aryes #131161 üzenetére
Cib mobil appnál nem kell sms. Belépés: jelszó vagy ujjlenyomat. Hitelesítő kódot netes fizetésnél pedig kérheted szintén app üzenetben (ez a default) vagy ha ezt nem szeretnéd, akkor sms. Token generálás appban szintén ujjlenyomat vagy jelszó azonosítással megy.
Minden fenti egyébként korábban is ugyanígy volt, ami +ban bejött az eu szabályzással az a hitelesítő kód küldése netes vásárlásnál.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Aryes #131161 üzenetére
Rafi dettó el lett szabva:
Mobil app root-ra hivatkozva el se indul (nincs root, még a bootloader is zárt! ), böngészőből eddig be tudtam lépni ujjlenyomattal, már az se megy. Helyette kód - saját jelszó - sms jelszó, majd utalásnál megint elölről.
Érdekes, mert a régi 4.4-es droidon meg simán be tudok lépni egyetlen mobil token kóddal, utalásakor is elég. -
gps76
őstag
válasz
Aryes #130952 üzenetére
Nekem az járt a fejemben, hogy itt ha nagymotorral bemennék vajon mi lenne? Mivel a nagymotor használhatja a busz sávot bemehetnék. Oké, hogy ki van téve kiegészítőn hogy kivéve busz, de hát mi mást rakhatna ki, nincs olyan tábla ami felsorolná ki használhatja a busz sávot. Ha meg nem tesz kiegészítőt a busz se mehet be. 
-
-
Papaj x
senior tag
válasz
Aryes #130859 üzenetére
Építeni akarok rá, így necces beruházás..
Ahogy a többiek is mondják..
Az előző mi telkünk tulajdonosai sem tudnak semmit róluk (20 évig ők művelték, most utólagosan próbálja elbirtokolni), de mivel vállalkozás színhelye lesz, így mindenképpen hivatalosan kell, hogy az enyém legyen. -
Cs1csó
titán
válasz
Aryes #130859 üzenetére
Jó ötlet, de ha valami értéknövelő beruházást szeretne, ahogy xuldar írta pl. építene, de ha csak a maradék 3 oldalra új kerítést rakna és csinálna egy minőségi füvesítést, hogy lehessen ott focizni tollaslabdázni kertipartizni stb. az is milliós tétel. és még nem épített rá semmit.
-
törölt tag
válasz
Aryes #129975 üzenetére
És daa-raa:
Értem, de az én elektromos konvektoromban sincs nagyobb venti mint kb 20W. A 400W egy ilyenbe rengeteg szerintem.
No meg nem értem miről fújja le a meleget. Az első bordáról? Akkor már több értelme van egy szobaventillátorral leglassabb fordulaton merőlegesen lefújatni a bordákat, és az is kb 50-120W. -
törölt tag
válasz
Aryes #129862 üzenetére
Nem, mert nem nyomás alatti zárt térben keletkezik. Másrészt meg az ilyen körülmények között kondenzálódó víz maximum annyira lehet tiszta, amennyire a szárítógép belseje (ahogy a klíma kondenzvize is csak annyira tiszta, mint a szobád levegője). Márpedig a mosószeres víz minden, csak nem tiszta (vö mosószeres). Disztillálást eleve tisztított vízből kezded.
De ha ennyire egyszerű lenne, mint írod, akkor senki sem tökölne Liebig-hűtőkkel és hasonló csúnya nevű dolgokkal.
Detto elmondhatod magadról is az utolsó bekezdést.
-
törölt tag
válasz
Aryes #129860 üzenetére
Igen, amikor elfogynak az indokok egy vitában, akkor jönnek elő emberek az érvelési hibákra való hivatkozással.
A 4. kérdésre te nem tudod a választ, nem én.
Páleszt nem fogsz készíteni légkondival semmilyen meleg lakásban sem. Lesz valami alkoholos löttyöd, de az nem pálinka lesz.
-
törölt tag
válasz
Aryes #129855 üzenetére
1. Ettől még a két eljárás nem lesz ugyanaz.
2. Pont a tisztaság lenne a lényege a desztillált víznek.
3. Lehet viccnek szánod, de tökéletesen alkalmas félrevezetésnek. Tudod, manapság amit az interneten olvas az ember, az úgy is van.
4. Mert miért is?De ha sszerinted a desztillálás során és a radiátoron végbemeneő kondenzáció ugyanaz, akkor vigyél be a szobába 3-4 hordónyi érett cefrét. Ha igazad van, akkor nyilván nem kondenzvíz, hanem echt original pálesz fog gyűlni a vödörben.
-
qfm
őstag
válasz
Aryes #129844 üzenetére
Így már értem, a feltorlódott autósokra gondolsz. Ebben igazad van, ilyennel még nem találkoztam ott szerencsére, hogy több lámpán át ott álltak, de ha mindenki eleve a buszsávba érkezne, lehet előfordulna. Sajnos ahogy elkerülhetném, az még rosszabb néha. Marad akkor a végén besorolás, ahogy eddig.
Köszönöm a válaszokat
-
qfm
őstag
válasz
Aryes #129842 üzenetére
Én sem használom ki jelenleg a buszsávot, de nagyon zavaró a sok oda érkező ember, meg a záróvonalon az út közepén áthúzók is. A buszos példa viszont szerintem nem állja meg a helyét, mert előbb engedi a kanyarodósávot, utána az egyenesen érkezőt, tehát, ha volt ott busz, akkor már elment, ha nem volt, akkor viszont nem vagyok neki útba, mert lefordulok mire ő odaér. (ha épp a kanyarba bénáznak, akkor meg úgyis útba lennék, ha a végén sorolok át)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest