- iPhone topik
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
gps76
őstag
válasz
peter889 #147408 üzenetére
Telefonzsinór? Abban egymás mellett futnak. Nekem a furdőszobában, meg a wc-ben a szellőző rács mögé van téve 2 db 12 cm-es venti "szagelszívóként", mert hát a tetőn évek óta nem megy a nagy ventillátor. Ezek telefonvezetékról kapják a tápot, egy fordulatszámszabályozón keresztül, mert nem kell akkora fordulat, hogy ordítsanak, csak úgy "light"-osan. Ki is lehet bontani őket pl. ahol az ablak záródik, kicsit merevek, hiába sodrott vezeték, de szilikonpisztollyan odaragasztva szépen lehet formázni.
-
ViragL
tag
válasz
peter889 #147113 üzenetére
A matraccal talán a kókuszrost volt a probléma, de őszintén nem tudom. Én állat 10 évig használtam, kényelmes volt, de sokkal hamarabb ki kellett volna dobni. Az új matracom és az ágyneműm is onnan van, ahonnan a tied. Sosem mostam még sem a paplant, sem a párnát.
Szőnyeg nincs, de nem is hiányzik. Mivel mindenhol padlófűtés van, és azon melegburkolat, így egész évben kellemes a hőmérséklete, nem hideg.
Minden porszívózás után kiürítem a tartályt, ez egy porzsákossal elég jelentős költség lenne. De nem tudnám bekapcsolni úgy a porszívót, hogy tudom már van benne egy csomó kosz. Mióta macska van, azóta pláne, rengeteg macskaszőr, alom, tápmaradék, ördögxar kerül a tartályba. Ha benne hagynám, szerintem pár nap után saját lábon menne ki a kukába.
Olyan ez, mint a politika, nincs két azonos vélemény. Nem akarlak rábeszélni semmire és le sem. Csak azért szóltam, hozzá a témához, mert úgy tűnt, hogy túlgondolod a porszívó vásárlát és hasznos lenne a véleményem. Egyik porszívó sem fog csodát tenni, de a mostani megoldásodnál csak jobb lehet bármelyik porzsák nélküli készülék. Az enyém gyártása óta eltelt 12 év, azóta biztosan fejlődött annyit a technika, hogy bármelyik átlagos porszívó felvegye a versenyt vele. -
ViragL
tag
válasz
peter889 #147107 üzenetére
Gyerek korom óta por allergiám van, akkor javult sokat az állapotom, amikor megszabadultam a bio matractól, gyapjú ágyneműtől, a szőnyegektől és a radiátoroktól. Szerintem a matrac és az ágynemű számított a legtöbbet, de ami óta radiátorom sincs, nem fulladok éjszak. Igazából gyógyszert sem szedek már rendszeresen. A porszívóm egy 13 éves SAMSUNG VCC 91 EO, minden porszívózás után kiborítom a tartályt, havonta mosom a tartályt és a szűrőket is. Eddig 2x cseréltem ki az összes szűrőt. Van egy brit rövidszőrűnk, miatta porszívózok két naponta (a kanapékat is), hihetetlen, hogy mit szed össze a porszívó. Szerintem a "házi por"-t (ahogy az orvosi szakvéleményen nevezik/nevezték
) megszűntetni nem lehet, mennyiségét visszább tudom szorítani kis időre.
Porzsákos porszívó vásárlásán még akkor is elgondolkodnék, ha mást már nem lehet kapni a boltban. A vizes porszívó nekem ugyanaz, mint a 700 ezres csoda porszívó, amivel házaltak néhány éve. Elhiszem, hogy nagyon jó, de nekem annyit nem ér. Szóval, ha eljön az ideje és le kell cserélnem a porszívót, bemegyek a legközelebbi MM-be és megveszem azt a porzsák nélküli porszívót ami, a legjobban tetszik a keretbe beleférők közül. Valószínű Samsung lesz az is, mert a markolatról vezérléshez ragaszkodom. -
xuldar
addikt
válasz
peter889 #147079 üzenetére
A legjobb megoldás egyébként a központi porszívó, mert az nem üríti vissza a port a helyiségbe, akár egy az egyben ki is lehet vezetni az épületen kívülre. Csak hát utólag marha nehéz beépíteni még egy családi házba is, panelbe/társasházba meg egyenesen mission impossible.
-
mezis
félisten
válasz
peter889 #147071 üzenetére
Ami nem porzsákos, az forgatja a levegőt, a por nehezebb a levegőnél, jelentős része a tartály falánál kering, a közepe felé sokkal kevesebb és kisebb részecskék, amit a levegővel együtt szív a porszívó. Akkor következnek az újabb szűrők. Arra is kellett jelzőket aggatni: [link]
-
Atomantiii
addikt
válasz
peter889 #147060 üzenetére
Nekünk ilyen van, szív, mint az állat.
-
mezis
félisten
válasz
peter889 #147055 üzenetére
+1 az ajánlott vízszűrős porszívóra. A kimeneti porszűrőjén csak nyomokban van por.
Használok porzsák nélkülit is, az a darabosabb részt a tartályban forgatja, a többi meg a szűrőkön keresztül eljut valameddig. Egy részük vissza a lakásba.
Persze nem a TV Shopból kell venni. Találkoztam egy olyannal is, botrányosan ...@r. Pedig még gőzös vasaló is jár hozzá!
-
válasz
peter889 #147055 üzenetére
Én azt javaslom, hogy döntsd el, mennyit szánsz a vásárlásra, menj el egy MM-ba, és nézd meg, hogy melyiket a legegyszerűbb szétszedni.
Én elkövettem azt a hibát, hogy netről vásároltam, egy Philips-et, és csak kézbe véve jöttem rá, hogy kalapáccsal/feszítővassal lehet csak szétszedni.
A másik, hogy NE energiatakarékos, sok A-s gépet vegyél, mert a szívóereje egyenlő a nullával...
Ha allergiás vagy, inkább ajánlom a vízszűrős porszívókat!
-
-
bobace
addikt
válasz
peter889 #132116 üzenetére
Megpróbálhatod még ebay-rol is. Németországból utángyártott akkut. Én rendeltem már többet is, eddig nem volt velük gond (telók, laptop). Ha a boltokban sok időt mondnak, ez lehet még alternatíva, mert itt van 1 héten belül általában. És simán olcsóbb is lehet, persze a gyári jobb, ha nem állt már éveket..
-
válasz
peter889 #132109 üzenetére
Jaj bocs, nekem "a posta" az a Hatvan utcai 1-es postát jelenti.
Ha régebbi és ritka modell, ne számíts rá, hogy készleten lesz valahol, mert a li-ion akksik több évnyi állás közben tönkre mehetnek, tehát ha lenne valahol régről megmaradt készlet, azzal sem biztos, hogy jól járnál.
-
Cs1csó
titán
válasz
peter889 #132109 üzenetére
Több boltja is van a városban a Jimmy GSM-nek pl. a Petőfi téren, a Hatvan utcán [link]
Legörgeted ott lesznak alul. Van telefonszám esetleg csörgesd meg őket, hogy az a konkrét típus - vedd le a hátlapot és nézd meg az akku típusát - van e és ha igen melyik boltban. -
mezis
félisten
válasz
peter889 #102099 üzenetére
A Cegléd utcai Trendix talán Tungsram márkabolt is. Nagy reményeket ne táplálj velük kapcsolatban, nekem nem voltak hajlandók Warm Light fajtájú fénycsövet rendelni, mivel egy kamionnal tudnának csupán.
Hideg fehérrel volt tele a bolt, állítólag azért, mert mindenki az viszi.(Mit vinne, ha nincs más ?
)
No én nem. -
zolikaDB
veterán
válasz
peter889 #102099 üzenetére
Kizárólag lumenet.hu!
-
-
rayoliviero
veterán
válasz
peter889 #23973 üzenetére
Szerintem üzlet nem fogja átvenni Tőled, hiába fizetsz rá. Ezt bizony csak a hardveraprón tudod eladni olcsóbban, mint a boltban.
Amelyik üzletben kapod garanciális csereként, ott próbáld meg velük megbeszélni, hogy nem lehet-e egy másikra becserélni ráfizetéssel. Erre talán van némi esély. -
fenergie84
addikt
válasz
peter889 #23970 üzenetére
Na ennyire nem vagyok benne a témában
Viszont nem hiszem, hogy bármelyik üzlet átveszi tőled, ezek eladni szeretnek, nem vásárolni
Még bontatlanul, számlával meg kell hirdetni itt az apróban, aztán az árából venni egy másikat
De ez az én véleményem, nem biztos h így kell tenned
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- Válságba taszíthatja Oregon államot az Intel leépítése
- LEGO klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gumi és felni topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest