- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gps76
őstag
válasz
dew28 #167798 üzenetére
Van itt köztünk olyan, aki ért valamennyire a Matlab/simulink alkalmazáshoz? A fiam a járműmérnökire jár utolsó éves, és a szakdogához kellene neki egy Wv Crafter hajtáslánc szimulációját megcsinálnia, de segítség kellene neki, mivel nincs honnan kérnie, a tanárok túlterheltségre hivatkozva lepattintották.
-
válasz
dew28 #156321 üzenetére
Nekem Pest mellől rendeltek és szállítottak le mindent - ingyen. Pesten megkérdeztem az egyik üzletben, hogy mennyiért hozták volna ki ugyanazt az árut és valami 250ezer Ft lett volna a szállítás
Persze ez tavaly tavasszal volt, ha jól tudom most már teljesen megszűnt az ingyenes szállítás az OBI stúdión keresztül.
-
-
7Sony7
addikt
válasz
dew28 #154417 üzenetére
Köszi, ez ok. Úgy értettem a kérdést, hogy ha egy sima 12V-os led táppal hajtanék meg egy pc ventit (Így működik most, a szekrény mögött szellőztet), és tennék közé egy ledhez való fényerőszabályozót, akkor tudnám-e lassabban (halkabban) működtetni a sima vagy a pwm-es pc ventit?
Vagy jobb, ha inkább veszek valami halkabb ventit?
-
Papaj x
senior tag
válasz
dew28 #153840 üzenetére
Tehát akkor ez ki is lőve.. Esetleg, ha tudsz linkelni e27ben használhatót, azt megköszönöm, mivel nekem annak kivitelezése sokkal egyszerűbb, mégha pár ezer ft-al is többe kerül.
PLaci58: Kerestük (kis is lett ásva ahogyan említettem), de mai napig megoldatlan. Nem messze van a háztól a szennyvíz gyűjtő is, de kiásva teljesen száraz homokot találtunk, kb mint ami a homokozóban van nyáron 1 hónap száraság után..
Csatorna kivezetés még lehet probléma (kb 1 m-es a vízelvezető a háztól), de nem volt csapadék, így ezt sem tudom felmérni.
Lassan, arra jut ki a dolog, így ezen sok írás után, hogy a klíma kondenzvize pont itt gyűlik most össze, meg is nézem, hogy nem-e lett lukas az elvezetője..
Szerk.: Cső nem megy a falban, fűtés csövek is a házban falon kívül vannak. Elhagyatott kémény kivezetés van, de az kb 7 méterrel arrébb, annak látjuk is a baját, de nem penészes, nedves.. -
RandomName
senior tag
válasz
dew28 #153525 üzenetére
Így van. Én pl ilyet használok.:
https://www.makita.hu/index.php?pg=productdetails&lib=productGeneral&id=DUR369APT2 -
Papaj x
senior tag
válasz
dew28 #153492 üzenetére
Persze, ez tiszta sor. Csak bontható kell legyen, 80 centinként úgy, hogy bontható legyen a kötés.
Én tudom hogyan csinálnám, ha nem lennének ilyen elvárások, 1500 ftos csatlakozó pár is ok lenne, ami bírja a terhelést, de túl nagy méretekkel rendelkezik, avagy túl sok a kábelezés amit szintén minimumra kell csökkenteni.Williamgrant:
Nyilván én is ezzel szerelném, de el kell rejteni.. Ergo a polcok előtt kell áthúzni, hogy a józsi bácsi is tudja bontani, s ne keljen szakértőt hívni a szereléshez.. -
dew28
aktív tag
válasz
dew28 #153490 üzenetére
kieg:
sorolas helyett kosd parhuzamosan oket. magan a szalag NYAKjan is esik a feszultseg jocskan, nem veletlen ajanlott mar 5m-es tekercsen is a ketoldali betaplalas.
#153491:
32 polcon csak 64 forrasztas van. ugy mar rogton vidamabb a helyzet, mint a 100nal
ket tapot kivezeted a 16-16 polc kozepeig, oda meg osszekabelezed oket. nem az a par meter 'pirosfekete' fogja megdobni a veget -
Papaj x
senior tag
válasz
dew28 #153490 üzenetére
Itt sok baj van.. 100 forrasztás, stb, s jelenleg nem látom hogyan lehet gazdaságosan kivitelezni.
Hozzá vetőleg 14 órát üzemelne, egyhuzamban. de az napi szinten.
Sajnos a "kis helyigény" is fontos, nem feltétlen az egyszeri befektetés, de a nagy csatik elrejtése kb. kivitelezhetetlen. -
tahepa
senior tag
válasz
dew28 #148471 üzenetére
Rendőrt hívni minek? A helyszínen már ott volt egy..igaz csak önkéntes verzióban.
Szerinte meg kell nevelni a szabályszegőt ott és akkor..esetleg úgy is hogy a másik mozgásképtelen legyen...
Ha engem akartál volna fegyelmezni ilyen módon esetleg úgy hogy nekem sürgősen indulnom kellett volna....akkor az autódat toltam volna Záhonyig esetleg veled együtt...
Természetesen engem is zavarna ha nincs parkolóhely és valaki így állna meg.. DE itt volt parkolóhely szabadon de te ugye meg akartad mutatni mekkora ember vagy. A másik fél ezt nem értékelte pozitívan és megtorolta...és ez neked fizikai fájdalmat okozott és elsírtad magad a fórum topikjában.
Én erre írtam hogy két f@sz viadala és eddig egal...szerintem joggal !
Ismerek olyan embert aki egy ilyen akciódért a lakótelepi parkolóban a verdádat elhelyezte volna egy lépcsőházi fordulóban...nem pocsékolta volna az idejét holmi rágótömködésre. -
-
bul07
nagyúr
válasz
dew28 #147957 üzenetére
Hát igen végül is a szerbek már követtek el népirtást nem is olyan régen, akkor hogy is lehetne azt feltételezni hogy pár év múlva nem ismétlik meg akár a magyar ajkúakkal szemben.
És akkor a mostani kifogásuk megállja a helyét.Amúgy 1990-ben tökös volt a kormány és 36 ezer Kalasnyikov-géppisztoly került a Horvátokhoz hogy legyen fegyverük.
-
bul07
nagyúr
válasz
dew28 #147955 üzenetére
Orosz fegyverek mehettek Szerbiába
Ott nincsenek magyarok ott nem kellet arra hivatkozni hogy ellenük is használhatjákHagyjuk már
Még mindig nem húzta ki teljesen az orrát a s@ggéből, még mindig kétszínű
Magyar gazdaság alig exportál ruszkiba, egyedül az energia hordozókkal tud szankcionálni, erre megoldást kell találni
-
bul07
nagyúr
válasz
dew28 #147769 üzenetére
Erstének is van az a rettenet
Csakhogy ha telepítem az appot el is felejthetem a PC-n a normális belépést, mert akkor már nem küld sms-be kódot hanem nyissam meg az appot és ott kotorjam elő az belépéshez szüksége dolgokat
Mert olyan bonyolult ez hogy egyszerre menne a kettőKipróbáltam én de aztán első hívásra a ügyintéző nem tudta megoldani hogy újra régi módon tudjak belépni, majd másodjára valahogy sikerült visszaállítania a régi módot
(#147770) Pyttawrx
Mi nem életszerű
Az hogy szerettem rendelni csakhogy jöjjön valamiebay-en több mint 600rendelésem volt amióta regisztráltam
Aztán jött az aliexpress 2015-től és ott is van 510rendelésem
És akkor hol van még a többi netes vásárlás, más Kínai áruházak, Amazon program szekciója, steam, más pc játék árusító webhelyek
Minden egyes fizetés 24Ft/sms, irtó sok pénz lett volna, de mivel megvagyok nélküle, mert amúgy a kártyát nem használom kp fizetek, kártyával szinte csak interneten fizetek -
-
-
torcsrent
tag
válasz
dew28 #147572 üzenetére
Ha 999Ft-nak kell majd lennie az üzemanyagnak, akkor is fogsz/fogok/fognak tankolni az autósok, esetleg nagyobb lesz a lemorzsolódás az autót használók között. Ha ez hirtelen valósulna meg a mostani 480Ft hatósági plafonárról (mert például évekig plafonárhoz ragaszkodnak), azt a gazdaság nem fogja tudni tolerálni/elviselni, és összeomlásához vezetne az áruk célba juttatásában. Hiába mennél akkor már gyalog a boltba áruért, nem lenne a polcon semmi. Az ilyen beavatkozás, mint a mostani, csak elodázza a valódi megoldás megszületését, piactorzító hatása van. Ha 200$ lesz egy hordó olaj, akkor is fenntartják majd a plafonárat?
El kell engedniük a ragaszkodást a jelenlegi adó/fogyasztói ár hányadoshoz, és reálisabb adótartalommal megelégedni. -
dobolan
senior tag
válasz
dew28 #145108 üzenetére
Négyzetes alapút a szigetelés ragasztása előtt kell felszerelni, mert a szigetelés a rögzítési pontokat letakarja. Én ilyenre gondoltam:
Ez utólagos szereléshez való. Kell hozzá hosszú csavarbehajtó is.
Szerk. Vagy ha falon kívüli szerelvényre gondoltok, akkor elbeszéltünk egymás mellet. Sry. De azt meg nem igazán lehet normálisan téglába fogatni, ha van közötte 10 cm nikecell. Esetleg nikecellhez való dübellel meg lehet próbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- E-roller topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest