Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Dr Bubo #169127 üzenetére
" az autó központú lámpákkal." - na ez az mit nem értek egyébként.
1. Míg az autós a lámpánál vár, addig ül és fedél van a feje felett ami védi a naptól/esőtől (ha nincs akkor meg olyan jó idő van, hogy nem számít)
2. Minden autós gyalogos is, de nem minden gyalogos autós
Nyilván a döntéshozók kizárólag autós szemmel tudnak a városra nézni, mert ez nem jön át nekikA Tesconál is van egy csodálatos lámpa, ami nem tud egyszerre zöld lenni. EZ. Így ha a képen jobbról jössz, akkor mindenképp két lámpát kell megvárj, ha a Tesco felől, és sietsz, akkor esetleg át lehet egyben érni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Dr Bubo #168814 üzenetére
Én szerintem már évek óta az illetékes döntés hozók sötét szobában nem kevés tudatmódosító mellett azon gondolkodnak, hogyan lehetne a huszadrangú undorító gyalogosoknak annyira megnehezíteni az életüket, hogy ők is mindenhová autóval akarjanak járni, ezáltal felszámolva, ezt a kis bosszantó kasztot?
Elég megnézni a buszmegállókat, aki azokat tervezte és engedélyezte, azokon látszik, hogy a büdös életben 5 percet összesen nem várt még buszra, és el sem tudja képelni a helyzetet.vagy hogy egyéb megmagyarázhatatlan gyalogos szivatásokkal jöjjek :
Külsővásár térnél miért kellett itt a zebrát felszámolni? Az autók ugyanott, ugyanúgy megállnak mint korábban tehát érteleme nincs azonkívül hogy mostmár ha nem a Mechweart oldalában akarunk haladni akkor a város felől érkezve három lámpát kell megvárni.
hasonlóan megmagyarázhatatlan agyrém ITT és még a képen is látszik, hogy az autók ugyanott megállnak mint korábban.
De ugyanaz a helyzet ITT a Burgundia és Kossuth kereszteződésnél is, ahol szintén látszik, hogy az autóknak ugyanott kell megállniuk mint korábban. De tényleg úgy érdekelne, hogy ennek így mi az értelme/előnye?
Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy azonkívül, hogy kitoljanak a gyalogosokkal mégis mi érteleme van ezeknek???
Ha mondjuk teszem azt a Kossuth 34-ből akarok eljutni a Széchényi utcai üzletekhez, akkor a korábbi három helyett ezek miatt kilenc(!) lámpát kell kivárjak, ami oda-vissza 18db-ot jelent a korábbi 6 helyett ... Igazán gyalogos és környezetbarát.Ehhez egy fél tucat lámpát tudnék hozzácsapni, ahol 90+ másodperc várakozás után annyi időd sincs, hogy átsétálj a túloldalra már piros. Minthogyha ha tehetnék már a gyalogosoknak ne is legyen zöld sose.
OK, én értem ezt is, de akkor csináljanak alul vagy felüljárókat erre a helyre.A másik javaslatom ennél is szerényebb :
Minden Debreceni polgár kapjon ingyen autót a várostól, ingyen tankolási lehetőséggel, 14 éves kortól ingyen jogosítványt, természetesen a kresz és a vezetés oktatást már 6 évesen, ingyenesen az általános iskolában kezdeni kell, minden bolt és közintézmény kapjon autós ügyintézési lehetőséget is. Ingyenes parkolással a város teljes területén.
De legalább mindenki kapjon havi mondjuk 60 város által finanszírozott taxis utat... ezzel amúgy mindenki jól járna, az emberek is, a taxisok, és a város is, mert végre mindenki mindenhová autóval menne... a környezet az mondjuk nem járna jól -
válasz
Dr Bubo #168814 üzenetére
Na most miért?
A Böszörményi-Akadémia-Bólyai kereszteződésben is 3 átkelőn kell átkelni ha valaki az Alditól át akar jutni pl. a gyerekorvosi rendelőhöz. Vagy vissza. Illetve opció még ha visszasétál valaki kb. 200 métert a belváros felé és ott átmegy a lámpás zebránál.Nem tudom ott mi lehetett az indok annak az egy átkelőnek a megszüntetésére. Kihasználatlan volt?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Dr Bubo #168680 üzenetére
"Nem tervezzük újranyitni más helyszínen, máshol soha többé nem lenne ugyanaz" --- nem ment már a bolt, és be kell zárni, de ezt nem akarjuk leírni. Ha lett volna haszon, akkor valahol nem messze onnan újranyitja, nem vágja le az aranytojéást tojó tyúkot... csak az a tyúk már rég nem tojt ...
-
Cs1csó
titán
válasz
Dr Bubo #168673 üzenetére
:Abban az oldalban valami csili-vili szállodát akarnak építtetni.
(Anno nekem és szerintem másnak is eszébe jutott, hogy valahova oda költözketett volna a Roncs, de ezért - is - nem lett belőle semmi.)Gondolom szépen, sorban "futtatják ki" a szerződéseket és nem kötnek újat. Van ott valami ÁNTSZ épüleg ami már régóta zárva van valszeg az is megy a levesbe.
Ezek kellene NAGYON a városnak:
- szállodák
- plázák (fórum kettő) -
bul07
nagyúr
válasz
Dr Bubo #168669 üzenetére
Annyira jó megy hogy rengeteg hely zár be.
De mára bármi bezárhat, étterem kisbolt, kocsma, bármiCikk
Pár dolog kezd eltűnni a magyar vendéglátásból, például a vendég, a pénztárcája és a szakács -
wwhy
veterán
válasz
Dr Bubo #168531 üzenetére
Arra tökéletes, én is arra használtam, amíg itthon voltam ...
100.000 Forint, ha nem alkuszunk, és 125000, ha alkudozni kell
2 új külső gumival és 2 pár új fékbetéttel (még elő kell keresnem) - 2 belsőt azt hiszem venni kell.
A képen/bicajon látható lezáró nem eladó.Méret 20'/L.
Full Deore felszereltség,.
-
Cs1csó
titán
válasz
Dr Bubo #168522 üzenetére
Szia csak laikusként: ez is egy tipikusan olyan mint minden használtcikkes hely: RENDSZERESEN ki kell nézni (úgy hogy pénz is legyen nálad) és ha valami megtetszik AZONNAL lecsapni.
Lehet első alkalommal amikor kimész megtalqlod az optimális bicót lehet kell még pár alkalom mire belefutsz.(Ismerős a Jófogáson szokott horgászcikkeket nézni és neki is mondtam (és ugye mivel rendszeresen követi az árakat tudja is mi mennyit ér) hogy azonnal csapjon le arra ami frissen szembe jön vele és tuti vétel. (miután egyszer addig lamentált mire persze már le is csapott rá más) Szerencsére hiába vagyunk az 1 millió horgász országa nincs felhigulva (pl. C type-okkal) és ezért az eladók és a vevők nagy része korrekt. )
Az is előnye ha többször kimegy egy ilyen helyre, hogy már kisujjból árazod be a cuccokat és gyorsan le tudsz csapni arra ami jó)
-
zolikaDB
veterán
válasz
Dr Bubo #168095 üzenetére
World klíma: sok éve csinálták nálunk a klímát, utána jöttek szervizelni is (így élt a Samsung garancia). Korrektek, alaposak, némi villanyszerelő meló sem volt gond (ha jól emlékszem.)
Link: [link]Más:
Srácok, Debrecenben értelmes áron hol kapok folytontermő eper palántát? (Tesconal árulta bodeban egy csaj, egy cserepes eper = 6500 Ft...) -
bul07
nagyúr
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
Dr Bubo #167497 üzenetére
Ha tényleg csak bútor összeszereléshez kell, akkor nagyjából a legkisebb is elég.
De ahhoz nincs szükség ütvefúró funkcióra.
Valamelyik éven feketepéter akcióban vettem meg a Lidl fekete parkside csavarbehajtót. Bitang erős, tényleg, ha kell beletöri a csavart, de nem akad meg. Viszont annak sincs ütve funkciója.
Hátránya, hogy elég nehéz, ha egy nap alatt ezerötszáz Reisser csavart kellene behajtani, tuti keresnék valami kisebbet."így akku és töltő nélkül"
Elsőre nagyobb kiadás ez, tény. De ki lehet fogni, hogy a Lidl-ben olcsóbban adják az egyszerűbb töltőt, és hozzá 1db akksit.
Mert van töltő drágábban, meg nagyobb akksi is.
Csak azt sajnálom, hogy nem nagyon csereszabatosak az akksik. pl. Parkside mellé nem tudsz Aldis Workzone gépet, Einhell, ésatöbbi venni, mert másik akku kell bele -
RandomName
senior tag
válasz
Dr Bubo #166375 üzenetére
Elég régen.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Nemzeti_Sz%C3%ADnh%C3%A1z_(egy%C3%A9rtelm%C5%B1s%C3%ADt%C5%91_lap)
De így nézve akkor Nemzeti dohánybolból is elég 1db? -
válasz
Dr Bubo #165916 üzenetére
Az is, meg az, hogy amikor a város 70%-a épült, még csak minden tizedik lakáshoz tartozott autó, és a környező parkolók számát is ehhez igazították.
Még nagyobb baj, hogy a 20 éve még egészen élhető tömegközlekedés mára totálisan használhatatlan lett, de ezt már korábban kiveséztük.
-
Cs1csó
titán
válasz
Dr Bubo #165904 üzenetére
Durva. De várható volt, a 10 emeletesek alatt kb. 8 garázs ha van, mögötte a a garázssor egy épületre vetítve szintén annyi. (lakás pedig vagy 88)
A 14 emeletesek alatt még garázs sincs. Körülötte a parkoló kicsi. Ma már szinte minden lakáshoz tartozik egy de sokszor akár két autó is. Egy komoly mélygarázs kialakítása lenne a megoldás. Ott az újkertben a három 14 emeletes között pont van egy bazi nagy placc oda elférne egy mélygarázs, úgy, hogy akár felül maradhatna a parkos rész.
Persze senki sem akar beruházni ez nyilvánvaló.A Tócoskert-tócóvölgy úgy tudom még rosszabb a helyzet, pedig az szellősebbnek tűnik.
-
bobace
addikt
-
bul07
nagyúr
válasz
Dr Bubo #165271 üzenetére
Ma 15:13-kor kaptam kézhez a sorszámot, 6 sorszám volt előttünk és egy szám hívásra nem reaggált senki.
És 16:03-kor kerültünk sorra, kb 5-7perc alatt végeztünk.
Így nem fértem bele a 1órába, 7perccel túlmentünk így 500Ft parkolást fizetni kellet.
Lakossági és elég egy feltőltős szám is.
Bár nem tudom hogy csinálta az én számomra is csinált egyet holott ennyém zárt flottás előfizetésbe van. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Dr Bubo #165135 üzenetére
Megvan a válasz a saját kérdésemre.
Jelenleg a Nagyerdő hete van. Azért nem tudtam, mert akkor nem mentek a kijelző a villamoson.A természet ismét beköltözik a DKV villamosaira, ezúttal a Nagyerdő csodálatos állataival! Október 7-től az 1-es és 2-es villamosok hangszóróiból a Nagyerdő különböző állatainak hangjait hallhatjátok, míg a kivetítőkön ezek az élőlények tűnnek fel lenyűgöző képeken.
-
válasz
Dr Bubo #164939 üzenetére
Most tényleg az a baj, hogy a Nagytemplom előtt a Csapó és a Hatvan utca közti 50m szakaszon találkozik a kettő, hogy normálisan lehessen átszállni egyikről a másikra és ne kelljen 500m-t gyalogolni a körútig?
Ebben én nem látok kivetnivalót.
Abban viszont látnék problémát, hogy bármilyen rendezvény van a fő téren, lenne még egy vonal, amit le fognak zárni/ ketté fognak vágni a műsor idejére.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Dr Bubo #164711 üzenetére
Már akkor sejtettem, hogy nem mostanában akarják csinálni, mikor elkezdték a Petőfi teret felújítani. Ugyanis azt a legvégén kellett volna csinálni mikor az építkezés levonult, mert óhatatlanul szétverik a teret is. Szóval szerintem 5-10 évre még az elkezdést is el lehet felejteni.
(Ha csak nem a "felújítás" lesz az, hogy nekilátnak, de nem hiszem)Mondjuk nem is baj, nekem a buszvég jobb helyen van perpillanat (és az elmúlt 18 évben is) ott ahol van, csak akkor nem ártana felé dobni egy tetőt, meg valamelyik általam felvázolt módosítást megcsinálni, hogy péntek délután 14:30 körül se az tegye ki a 25 perces menetidő felét, hogy a busz kigurul nagynehezen a végállomásról.
-
patex1983
őstag
válasz
Dr Bubo #163854 üzenetére
Fura dolgokat iratok a Re-pont automatákról, én még semmi ilyesmit nem tapasztaltam.
Kezdetektől egy Coop-ban lévő automatába hordom vissza a Tesco-ban vásárolt flakonokat, meg alu dobozokat, mindent visszavett eddig.
Eleinte utalványban kértem az értük járó összeget, ekkor a boltban vásárolva levonták az utalvány összegét a vásárlásból. Aztán felraktam a Re-pont appot és szépen jön az utalás a bankszámlára.
Szépen is néznénk ki, ha meg kellene jegyezni minden egyes flakonról, hogy melyik boltban lett véve.... Arról nem is beszélve, ha olyan üzletben veszel betétdíjas terméket, ahol nincs Re-pont automata, akkor azt ezen logika szerint nem is lehetne visszaváltani -
mghltm
addikt
válasz
Dr Bubo #163770 üzenetére
10-20 perc, szoval annyira nem veszes. persze ha leszakad a felsovezetek, megserul a sin, baleset tortenik, etc megjosolhatatlan.
#163772 bambano ha idopontra mesz targyalni / orvosi vizsgalatra / egyebre, akkor autot javaslom, baleset eseten tudsz valtani a 33 / 3-as utra. pld a metron is gyilkos meleg van ha varoson belul szeretnel utazni.
#163773 Atomantiii koszi a friss infokat, nagyon szomoru hogy jartal az utazas soran! ezert erdemes fizetni a potjegyet...
#163775 E.Kaufmann akkor a nyugdijas vasutas megmutatta miert olyan a mav, amilyen
-
-
-
-
Atomantiii
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Robot fűnyírók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Medence topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest