- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
HANDO88 #139961 üzenetére
Én segíteni próbáltam Neked, nem rontani a helyzeten, de teljesen érthető, hogy feszült vagy.
Az aszpirint azért írtam, mert fontos a vérhígító hatása miatt, a kiszáradást is csökkenti. Ha a felírt gyógyszert nem tudod beszerezni, helyettesítő gyógyszernek lenni kéne, és van olyan vérhígító injekció, amit házilag be lehet adni orvos nélkül (én adtam be ilyet anyámnak műtét után és túlélte).
Majd írd meg, hogy mik a fejlemények! -
válasz
HANDO88 #139957 üzenetére
Jobbulást neki! Hidd el, hogy így jártatok jobban, hogy elküldték haza, tekintve, hogy a Covidos betegek túlnyomó többsége nem a Covidba hal bele a kórházba, hanem az ellátásba.
Vegyél aszpirint, az jó a láz, a kiszáradás és a vérrögök ellen is, mert vérhígító hatású.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
HANDO88 #139957 üzenetére
Kolleganőm teljesen hasonló tüneteket produkált, mint egy COVID-os.
4 x vettek tőle mintát, és mind a 4 negatív lett.
Egyszerűen influenzát kapott el.A ti esetetek azért másabb, bár nem tudom milyen diagnózist állítottak fel, aminek a gyógyításához véralvadásgátló szükségeltetik.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
HANDO88 #139926 üzenetére
A hypertonia nem játék "néma halál"-nak is hívják.
- gyógyszerszedés
- súly leadás ha van
- rendszeres mozgás - tartós pulzusemelés pl. bicikli könnyebb súlyzózás több ismétlésszám
- minden ami finom mellőzése: zsíros, fűszeres, cukros ételek, italok mellőzése
- figyelni a folyadékbevitelre: rendszeres rutinszerű víz ivás.a "kis" cukrot akár vissza is lehet fordítani.
-
szotyika77
aktív tag
válasz
HANDO88 #139592 üzenetére
Ne nagy céget képzelj el, csak családi vállalkozás. 😄 2014 január óta használom, 4000 kmrel került hozzám, , a 14/15 évben sulibajárásra, 2015 második fele óta munkába járásra használom, tavaly decemberig napi 30-40 kmt, 2019 decembere óta napi 20 kmt megyek vele, plusz kirándulások mászkálások, s mivel 10 kmre lakok a munkahelytől váltanom kell. Nincs agyon hajtva, ami látszik is rajta, plusz a feleségem autóját is szoktuk használni.
-
zsolti1debre
tag
válasz
HANDO88 #138091 üzenetére
a testvérem autójának a lámpabúrái besárgultak (talán a sok napon való állástól). debrecenben hol érdemes felpolíroztatni őket, ki mit ajánl? leginkább olyan fórumtagtól várok javaslatot, aki már políroztatott és elégedett az elvégzett munkával kb. 1 év távlatából is!
-
Cs1csó
titán
válasz
HANDO88 #135300 üzenetére
Nincs, amit tehetsz, hogy NEM a fürdőszobában tárolod hanem valami száraz jól szellőző helyen és akkor mosások között ki tud száradni és szellőzni.
Vegyél 60k-ért egy elöltöltőst vagy 70k-ért egy felültöltőst és 5 év múlva cseréld le, évi 12-14k-s amortizációval számolva ki is fut.
Nekünk egy felültöltős van és ugye rozsdál most azt találtuk ki, hogy ha mosások között az adagolótartályt leszedjük akkor kevésbé rozsdásodik (mivel abból is folyamatosan szivárog némi nedvesség ami erősen vegyszeres hiszen a gép onnan mossa ki a mosóport és az öblítőt.
Vannak "ipari" vagy egyszerűen méregdrága rozsdamentes acélból készült gépek is amik persze ennek megfelelően drágák is, azoknál inkább a vízkövesedésre kell figyelni, hiszen a motor elmegy a világ végéig és a kasztnija sem rozsdásodik tehát csak a vízkő tehet kárt.
-
válasz
HANDO88 #134981 üzenetére
Én meg azt nem értem, hogy miért nem világos, hogy zárt térben, ahol áll a levegő, kell maszk, hogy ne teljen meg a légtér vírussal szennyezett lebegő turhacseppekkel, míg a strandon és a vendéglők kerthelyiségeiben nem áll meg a levegő, 2-3m távolságban már nagyon nehezen köpnek rád közvetlenül.
-
Zola007
veterán
válasz
HANDO88 #134072 üzenetére
USA-ban van SNS (stratégiai raktárkészlet / strategic national stockpile) több mint 5 milliárd dollár értékben stratégiailag fontos körzetekben
Mégis ellátási gondokkal kezd küzdeni az egészségügyük
Egy dolog van, amit nem lehet gyorsan pótolni: szakember
Arra kell minden államnak ügyelni, hogy az EÜ személyzetet egészségesen tartja, mert ha ők kidőlnek, akkor nincs tovább.
Maszkot, kézfertőtlenítőt és lélegeztetőgépet gyártani pár per - óra - nap.
Egy nővért vagy orvost kiképezni évek. -
Cs1csó
titán
válasz
HANDO88 #133557 üzenetére
Igazi falusi pékség sincs már, mindegyik pékség ugyanazokat a gépeket és eljárásokat, adalékokat használja.
HA van pékség amelyik nem, az ezt majd büszkén hirdeti és magát BIO, stb. jelzővel illeti és egy fél kiló kenyér is 500Ft náluk. (nálunk kb. 300Ft egy kiló kenyér) -
törölt tag
válasz
HANDO88 #133087 üzenetére
Keress rá.
Attól még egyetértek vele, holott van dohányzó kollegám, akiről nem tudtam sokáig, hogy az.
És volt dohányzó kollegám, aki a tiltás ellenére is a munkahelyen dohányzott (nem kőműves munka).
Nehéz kérdés a tömegközlekedés.És sok mindenben egyetértek Peti78-al. Nem azért, mert mit dolgozik, meg milyen a szaga. Az itt olvasottak alapján ítéltem meg, mert nem ismerem - és nem is tömegközlekedtem vele még soha
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
HANDO88 #125694 üzenetére
Én vinyókkal jártam már többször így.
Asszem amióta vinyó van a gépemben (90-es évek), azóta 3-4 olyan HDD-m volt, ami vadiúj korában, pár hónap alatt elkezdett vacakolni, és nagyon hamar megdöglött. Legutóbb tavaly egy WD40EFRX (4TB-os WD RED) csinált ilyet. Azok, amik kibírták az első félévet, azok tizenéveket elmennek hibátlanul. -
diablo1984
veterán
válasz
HANDO88 #124094 üzenetére
6 mèteren szerintem minden sèrülèkeny, nekem volt règen egy kettner 4,2m-es match-em, ami bevágáskor kettètört szó szerint, egy 6m-es sciccgyűrűjèn is ha átakad a zsinor ès megküldöd, ott is gyanús, hogy valami törni fog. A match sem egy erős pálca, pláne ahol már ilyen hosszban megy a lendület.
Amúgy minek ez a hossz, a vízmèlysèg miatt? -
diablo1984
veterán
válasz
HANDO88 #124073 üzenetére
Pár éve le vagyok maradva a horgászattal, de akkor már egy 4,5m-es match is hosszúnak számított! Abban az időben 6m-esről nem is hallottam(igaz azóta sem), viszont 6-7 méteres bolognai létezik, ami egy matchúszót bír repíteni, de akkor ezek szerint 4 részesbe is létezhet ilyen hosszú cuccos! Elég furcsa látvány lehet, gondolom markolatnál már az sem éppen karnyi vastag, nem?
-
vlevi
nagyúr
válasz
HANDO88 #121570 üzenetére
Pont azért, amit csicsó írt, az SSD-n a töredezettségmentesítés mint olyan, értelmezhetetlen fogalom. Azért, hogy az SSD nagyjából lemezmeghajtónak nézzen ki a rendszer felé, vannak rajta szektorok, blokkok, de ezeknek semmi köze a meghajtó fizikai elrendezéséhez. Ráadásul a wear leveling (azaz a terhelés kiegyenlítés miatt) az SSD szoftvere rendszeresen átpakolja az egyes cellákat máshova, hogy egyenletesen íródjanak a cellák. Ami a lemez "elején" volt, az pár perc múlva a másik végére átmozgatásra kerülhet. És, még, ha le is futtatnál egy defragot, mondjuk WinXP alatt (mert az XP nem tudja, hogy az SSD az nem HDD, és megcsinája a defragot), akkor sincs semmi értelme, mert a flashmemóriánál teljesen lényegtelen, hogy töredezett-e a file, vagy sem, ugyanis minden cellának ugyanakkora az elérési ideje.
HDD-nél ez azért számított, mert a lemezek széle gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé, illetve, ha a fileok egyben vannak, akkor egy lemezfordulattal beolvashatóak, míg, ha az 1megás file 100 helyen van, akkor rossz esetben 100x kell belekezdenie az olvasásba a HDD-nek, ami közben nem csak a lemez forog, hanem a fej is járkál ki-be.
Tulajdonképp ez az oka annak, hogy kisebb fileok olvasásánál a leggyorsabb HDD is csak 1-2megabyte/sec-et tud felmutatni, mert az olvasási idő jelentős része a fejpozicionálás. SSD-nél ilyen nincs, azonnali az olvasás.A jó árak miatt én nemrég cserétem SSD-t, a korábbi egy 120gigás Samu830pro volt. Annak 5 év alatt kb 5%-t csökkent a kondiciója (SSD-nél ez azt jelenti, hogy a flash cellák kb 5%-ban koptak el). Vagyis, még nagyjából 95 évig használható marad, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyártó által megadott értékeknél 2-3x többet bírnak. Szóval nem aggódok
-
Cs1csó
titán
válasz
HANDO88 #121567 üzenetére
Miért ne ha azon van a rendszer? SSD-t töredezettségmentesíteni nem kell, és van egy speciális funkció amit az oprendszernek támogatnia kell: TRIM a trimmelésre utal a lényeg hogy az SSD minden egyes adatcellája egyenletes terhelést kapjon.
HA mondjuk van egy 120GB-os SSD-d amire mindig csak a Windows-t telepíted ami mondjuk belakva kb. 30 GB ha nem lenne TRIM funkció akkor pár év alatt az SSD eleje vagy az első cellák tehát folyton ugyanazok a cellák lennének használva akkor azok hamar tönkremennének mint ugye a maradék 80-90GB ami ugye SEMMI terhelést nem kap, a TRIM figyel arra hogy egyenletesen legyen a cellák terhelése.
-
DNReNTi
őstag
válasz
HANDO88 #114495 üzenetére
Az mondjuk mindenhol IS elmegy.
Amugy en se ertem ezt a nagy felhajtast. Maskor is esett mar a ho, ettol sokkal tobb is. Onosesot is lattunk mar. Azert aki ebbe a 15 centi hoba nem tud kozlekedni, az vissza is adhatja a jogositvanyt. Idoben kell indulni, korultekintonek lenni, es esszel kozlekedni. Nyilvan nem lehet A-bol B-be eljutni ugy, es annyi ido alatt mint maskor, de ez messze nem valsaghelyzet. Azon meg vegkepp kiegek, hogy Fb-on 5 percenkent picsog valaki, hogy nincs eltolva a ho. Megis hogy tolnak el a letaposott 3 centis havat?
Na mindegy, ez csak ugy kijott.
-
Atomantiii
addikt
válasz
HANDO88 #114490 üzenetére
Mondjuk itt nálunk minden tiszta jég, leginkább azzal van a baj, hogy ráfagy a vezetékekre a jég és a súly miatt leszakadhat, illetve a fák/ágak is rádőlhetnek és ha egyik irányból megszakad a falu betáplálása, akkor a másik irányból sem olyan egyszerű kapcsolni, hogy áram legyen, mert ahol normál kapcsolók vannak, azokra is ráfagy a jég és nem lehet velük kapcsolni míg le nem olvad a jég.
-
Laraxior
titán
válasz
HANDO88 #102748 üzenetére
24. életévtől, talán ha folyamatosan csinálod a kisebb kategóriákat, akkor már lehet korlátlan jogsid 24 alatt is.
125ccm-re, van egy kiegészítő jogsi, A1B a neve asszem. Pár elméleti és gyakorlati órát kell venni csak.
a motorvizsga amúgyis ugyanolyan, mint a B, csak motorral előremehetsz a lámpánál. Kb ennyi az összes különbség, meg a technikai része, de minden ugyanaz vonatkozik rá is mint az autóra. -
iscsu
tag
válasz
HANDO88 #101995 üzenetére
Sajnos van elég közeli baráti körben nekem is olyan, akire ráférne egy-egy ilyen fortély, mégsem csinálja. Olyan is, aki ha tudná, csinálná. Biztos van olyan is, aki trükközik persze. És félre ne érts, ezerszer jobban megértem, hogy ha valaki ilyen okból követ el bármit is, a fenti hsz csupán arról szólt, hogy ettől még nem dekriminalizálnám automatikusan.
Más:
Kedves topiklakók, kellene nekem egy kis segítség. Albérletben kellene felszerelni fémhálót az ablakra (kisállat miatt), minél kevesebb maradandó módosítással. Fa nyílásszárók, redőnnyel, szúnyoghálóval. Én arra gondoltam, hogy a redőny és a fakeret közé lehetne a legjobban megoldani, a redőny sínjét és csavarjait használva a rögzítésre. Viszont kevés rutinom van ablakon kilógásban. A kérdésem:
Van közöttünk, vagy ismerősi körben redőnyös/ipari alpinista/klímás vagy bárki, aki szerelt már a mászókánál magasabb helyen, aki - természetesen normálisan kifizetve - meg tudná ezt nekem szakszerűen oldani? -
bul07
nagyúr
-
tahepa
senior tag
válasz
HANDO88 #101932 üzenetére
24 hónap alatt 17 hónapot táppénzen volt...kínosan ügyelve arra hogy a kellő időközönként ledolgozzon 2-3 napot...majd megint táppénz.Amúgy nem egy esetben jelezték ismerősök , hogy a régi szakmájában dolgozik a delikvens a táppénz ideje alatt. Ezzel az én pénzemet költi , a munkamorált rombolja a cégnél és no pláne még röhög is rajtunk.
-
Zola007
veterán
válasz
HANDO88 #101932 üzenetére
korábbi főnököm mesélte, hogy vagy 10 éve tavasszal az egyik alkalmazottja elment táppénzre "nagyon meg vagyok fázva" indokkal, tudván, hogy úgyis szabadságon lesz következő héten a főnök is.
Betegség helyett viszont elment nyaralni.
Ezt onnan tudta a főnök, hogy az alkalmazott nem járt utána, hogy a főnök Párizsba megy a családdal
Az Eiffel torony tetején futottak össze.
Gondolhatod meddig maradt az állásában -
bul07
nagyúr
válasz
HANDO88 #100900 üzenetére
pcimpressz hívd fel őket úgy biztosra mehetsz
Amúgy lehet keverem a neveket én arra a számtech boltra gondoltam ami a piacnál volt (nem biztos hogy Bifoksz volt a neve), na az húzott le
Egyre biztosabb hogy rossz nevet írtam , mert mintha Medina név rémlene
Tehát a Medina utolsó tulajáról tudtok e valamit mi lett vele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SUSE Linux
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest