- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Calogero
addikt
válasz
Sanki #160689 üzenetére
Mi személyesen intéztük. Az eladóval együtt közösen, ő felmondta és kifizette a ráeső díjat, én meg megkötöttem az új szerződést.
Ha megkötötted a kereskedőnél az új szerződést ajánlom 30 napon belül ellenőrizd, hogy az elosztónál is átkerült a nevedre az óra.
Én a gázzal most szívtam. A történet:
2018 szeptember 18-án került a birtokomba az ingatlan, a közművekhez szept 19-én mentünk. Az MVM-nél (akkor Nemzeti Közművek) megkötöttem a szerződést, a szerződésben benne van, hogy ők intézkednek a Opus Tigáznál (akkor még Tigás-DSO)
Eddig mindig otthon voltam az éves leolvasásánál, de most nem. Jött az Opus embere de nem talált otthon, és hívni sem tudott, mert Opusnál még az óra a régi tulaj nevén volt.Két ünnep között az MVM és az Opus Tigáz között rohangáltam. A leolvasó azt mondta menjek a MVM-hez, ott kiderült a szerződés 2018-as, és jelezték akkor azt Opusnak, menjek oda. Elmentem az Opushoz, ott azt mondták hogy nem kaptak értesítőt, menjek vissza a MVM-hez, mert így jogtalanul használom a gázórát és bünti is járhat érte.
Vissza mentem a MNV-hez ott adtak egy írásos igazolást hogy szept 28-án nevemre került az óra.
Ezt az igazolást elvittem az Opusnak. Végül elkezdték a kivizsgálást.Tegnap előtt jött egy értesítés, hogy a Opus egyeztetett az MVM-vel, és a gázórát a nevemre írták.
Az hogy ki hibázott 2018-ban az nem derült ki, a két szolgáltató egymásra mutogatott, de szerintem az Opus.
-
SOAD19
addikt
válasz
Sanki #160543 üzenetére
Így van, pl. itt nálunk a Fényes gettóban a Coopban is elfogadták korábban is. De nyilván jobb lenne, ha maradna a mostani állapot, azért a Lidl, Aldi és a többi jobb árakkal operál a Coopnál. De hát jön a nyár a hoteleknek kell a bevétel... Pedig a magyarok többsége csóró, jobban örülne, ha Lidl, Aldi és tsaiban költhetné el a SZÉP kártyás pénzét.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Sanki #159578 üzenetére
Hali!
Egy volt barátnőm lakott ott (már azóta külföldre lelépett), ha nagyon érdekel tőle tudok kérdezni (kb 3 éve lépett le).
De az én tapasztalataim az alapján amikor nála voltam : internetszolgáltatás nagyon gyatra, 2017-ben még ADSL sem volt. Csak mobil netettel tudtunk netezni.
Akkoriban a postás sem igazán ment be, ezért is látni a főút mellett annyi postaládát. Szemétszállítást nem tudom, ha akarod megkérdezem.
Viszont maga a környezet fantasztikusan jó, ha erdőközeli életre vágysz. Körülölel az erdő, mégis azért egy faluszerüségben vagy, aki szereti a közeli természetet annak nagyon jó. -
Shokkolo
addikt
válasz
Sanki #158481 üzenetére
csak a "hivatalba" ne vidd...
tudnék mesélni a csodás NKH-ról, és az erősen kérdőjeles hozzáállásról.
(2 független vizsgahelyen, hitelesített géppel mérésen megfelel az autó, egyező értékekkel, az NKH-nál pedig tök más...
Vizsga előtt mérés > tökéletes
20 perc múlva vizsga > bukó
rá 5 percre mérés egy másik helyen > tökéletes) -
S-eye
senior tag
válasz
Sanki #158481 üzenetére
A Metalelektroba (Balmazújvárosi út) vittem tavaly. Talált egy kiégett rendszámlámpát, meg beállította az egyik fényszórót, mert félre vitt a nyaláb. Azt kifizettem pluszban ott. Mondta, hogy majd cseréljem az egyik tárcsát is, mert lassan ideje. Legközelebb is oda fogom vinni.
-
-
bul07
nagyúr
válasz
Sanki #157307 üzenetére
Berettyóújfalu esetleg
Bella Costa Étterem és Vendégház[link]
Itt szoktak nagy esküvőket is tartani, van külön rész a rendezvényeknek,
3-4éve egy 15-20 fős keresztelőn voltam itt.
Kaja finom volt, de a leves az nagyon túlárazott már akkor isNem tudom hogy milyen későig gondoljátok
Mátyás Ranch Étterem [link]
Van egy külön belső rész is azt hiszem 3 asztal van bent asztalonként 6fő, de lehet tudnak még bevinni nem biztos mert elég kicsi helyiség
És azt hiszem 23-kor zár
Kaja finom és bőséges ár is rendben van, 2600Ft minden fogás, de itt hagyományosabb a ennivaló semmi díszítés a tányéron ilyenekÉn ezeket ismerem
-
válasz
Sanki #155897 üzenetére
Olyan nincs, amit nem kell csapra szerelni, de mégsem kancsó? Vagy ez hülyeség?
A konyhában nem nagyon van hely egy ilyet felszerelni, a kancsónak meg utálom az ízét (a szénnek (?) érzem az ízét rajta), bár a leírás alapján azt hiszem ennek a csapra szerelhetőnek is kb olyan lehet, mert ebben is szén filter van
-
Szancsó
aktív tag
válasz
Sanki #155371 üzenetére
Változó, ügytől is függ. Mostanában voltam vagy 2x (egyszer sem sorszámmal): elsőnek pénztárnál 1 ember volt előttem, így került bő 15 percembe... Másodszor meg olyan 70 percet kellett várni, de nem sorszámot kaptam, hanem név szerint hívtak.
Várakozás közben hallottam, mikor azt mondta a bejáratnál az ügyintéző, hogy 2-3 óra várakozás van és ha gondolja az ügyfél holnapra tud időpontot adni. Máskor pedig konkrétan azt mondták aznapra már nem adnak sorszámot (ez persze délután volt). -
bul07
nagyúr
válasz
Sanki #155186 üzenetére
Van ám a világban feledékenység is, mondjuk Debrecenből kifelé lámpa elfelejtődött felkapcsolni
Aktívak, láttam forgalomból kivételt, és sima leállítós ellenőrzést is
Itt álltak két autóval és nézték kit lehet kivenni -
belinho
senior tag
válasz
Sanki #154804 üzenetére
Cserélve lett nálam is mondjuk ugyanolyan típusú Omron-ra hogy biztos jó legyen, de egy idő után azzal is előjött. Ha elkezd duplán klikkelni jól megfújom és elmúlik.
Biztos lehet bele venni jobb kapcsolót, de én már nem fogok. Amíg megy addig használom, aztán új egér jön majd, de az már nem Logi lesz az biztos. -
Cs1csó
titán
válasz
Sanki #153663 üzenetére
A szemüveges megoldást nem ismerem én az F.lux-ot használom sokkal jobban testre szabható mint a Windows beépített sajátja (amúgy ez MINDEN Windows beépített programra igaz) sőt annyira megkedveltem, hogy nálam mindig be van kapcsolva tehát mindig egy kicsit sárgított a kijelző:
- a "normál" nappali fény sárgítás nélkül az 6500K de én 5500K-en használom napfelkeltétől napnyugtáig beállítva - ezt automatán követi
- napnyugtától napkeltéig pedig 4500K-en van.Egyedül amikor a VLC-t megnyitom tiltja le magát azt sárgítás nélkül használom.
-
válasz
Sanki #153663 üzenetére
Nem hiszem, hogy arra való lenne egy ilyen szemüveg.
A kék fény az alvási ciklust befolyásolja, elalvás előtt érdemes pár órával bekapcsolni a szűrőt, hogy ne forogj álmatlanul lefekvés után.
A szemfáradás sok összetevős dolog, a monitor megfelelő fényereje, képfrissítési frekvenciája, a helyiség páratartalma (meg az, hogy milyen gyakran pislogsz) inkább befolyásolja, mint egy ilyen placebo szemüveg. A szemüvegnek a régi CRT monitorok idejében volt védelmi funkciója, amikor is az elektromosan feltöltött képcső üvege taszította a port, pont a közelben ülő szemébe, az ellen védett. Az LCD ilyet nem tesz.
Azt szokták javasolni, hogy kell a monitor mögé, a szoba túlsó felére valami látványos dolog, pl. plakát, és rendszeresen rá kell nézni, hogy a szem ne csak egy távolságba fókuszáljon. -
válasz
Sanki #151044 üzenetére
Nézd ez két oldalú, és most te nem tudtál elmenni. Szerintem ezért nem az orvos a hibás. Persze, hogy ő azt mondja, hogy old meg. Jah és sajnos neki is be kell tarta j 1-2 dolgot. Főleg 16:35-kor hívod? Ha délutános is akkor is azt hiszem 14-től rendel, ha jól tudom. Mindegy nem okoskodok, de szerintem most te nem szervezted jól le. Nem is kötekedek!
viszont gyógyulást kívánok mihamarabb. -
bul07
nagyúr
válasz
Sanki #151042 üzenetére
Lehet hogy te voltál a az napi ezredik "problémásabb" beteg
Én mindíg magamból indulok ki, nekem biza vannak olyan napjaim hogy már ha hozzám szólnak a plafonra ugrok
Lehet neki is ilyen napja volt csak ő nem teheti meg hogy ne beszéljen senkivel.Ha állandó jelenség vagy sokszor ezt tapasztalod az más, akkor nem való ida
Én is tudom magamról hogy rossz koxsmáros lennék mert ittas embereket megvettem, és látszik is rajtam
-
hucsikoi
senior tag
válasz
Sanki #150585 üzenetére
Szia!
Hosszú évekig mindig a 25-ös (Arnold) pincébe jártunk. A párom az édes borokat szereti, én inkább a szárazat. Nagyon meg voltunk vele elégedve. Évente kétszer, háromszor megfordultunk ott. Józsi bátya és felesége mindig nagy szeretettel fogadott minket. Sajnos legutóbb úgy 5-6 éve voltunk ott. -
hentes555
senior tag
válasz
Sanki #150585 üzenetére
Szia!
Nem igazán vagyok borszakértő, így csak egy átlagember véleményeként tudom írni, hogy mi a 16-os számú Molnár pincészetben vettünk medinát, az finom volt és többször is visszamentünk, ha arra jártunk. Persze ez ízlés kérdése is, ha van veled valaki kérjetek kóstolót előtte.
-
paatrick
őstag
-
hentes555
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest