- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
belinho #166544 üzenetére
Az alap jár
Nem jár. Miért járna?!? Támogatás a rászorulóknak jár. Ha nem rászorulók kapják, azt korrupciós ajándéknak hívják.Mondhatnád erre akkor, hogy figyelj már, hiába van 3 gyereked, neked nem jár se a CSOK, se az adókedvezmény, se semmi, mert te az átlagnál jobban keresel
Csúsztatás, szalmabáb.A CSOK nem rászorultsági alapon lett kitalálva, hanem a családtámogatási rendszer része. Más kérdés, hogy meg kellett volna oldani, hogy ne a vállalkozók szedjék meg ezen is magukat, hanem az nyerjen rajta, akiknek szánták.
-
Fredo78
aktív tag
válasz
belinho #166538 üzenetére
A legszomorúbb az, hogy 2024--ben a magyar nép nem képes kifizetni a piaci áras gázt/villanyt... Az államnak kell támogatni a népet hogy ne fagyjon meg, micsoda siker.
A 3-4 lakásos felvetésemre: Szerintem vegytiszta. Támogatás a lakhatásra. Akkor miért nem 1 támogatás / per fő(család)? -
válasz
belinho #166538 üzenetére
1. Akinek van 3-4 lakása, az egész biztosan nincs olyan anyagi helyzetben, hogy rá legyen szorulva az áron alul adott gázra. Ha mégis: elad egy lakást a 4ből, és máris ki tudja fizetni a többi 3 lakás rezsijét a következő 20 évben...
2. Az államnak, a szolgáltatóknak és az adófizetőknek is olcsóbb lenne a kizárólag szociális alapon nyújtott gázártámogatás. A tehetősebbek helyett (akik esetleg medencét fűtenek a rezsicsökkentett gázzal, miközben a napelemes házukat hőszivattyúval fűtik ingyen) akár lehetne olyanoknak adni a támogatást, akik még a rezsicsökkentett árat sem tudják kifizetni...
-
SOAD19
addikt
válasz
belinho #166525 üzenetére
Csóró ország vagyunk, emiatt nincs rendben, hogy mindenki kap támogatást. Aki nincs rászorulva az ne kapjon. Nyilván meg lehetne oldani, hozni rá szabályozást. Mondjuk az ingatlan nagysága, illetve jövedelem figyelembevételével. Inkább az igazán rászorulóknak kellene nagyobb támogatást adni. Ha jól tudom az igazán szegények, akik fával fűtenek, ők nem kapnak semmilyen támogatást, ez rendben van? Mondjuk jó részük tudjuk kire szavaz, úgyhogy ...
-
bambano
titán
válasz
belinho #166522 üzenetére
Ezzel az a fő probléma, hogy bevonja a szolgáltatókat a kormány társadalompolitikájának végrehajtásába. Mi köze egy gáz/villany szolgáltatónak, hogy a kormány mit akar? semmi.
A helyes megoldás az lenne, ha mindenki valós (nem lopásos) piaci áron kapná az összes szolgáltatást, és ha a kormány társadalompolitikát akar, arra fenntartott intézményein keresztül folyósít támogatást.
Ennél csak az a rosszabb, amikor a kormány úgy ad kedvezményt a fogyasztónak, hogy azt nem téríti meg a szolgáltatónak.
-
KROK640
nagyúr
válasz
belinho #165356 üzenetére
Ez is egy megoldás lenne valóban, és az 1030-ról még egy RX580 8GB is hatalmas ugrás lenne. Ez meglenne úgy 50-ből, még ha tápot cserél egy nagyobbra akkor is 75 körülből.
A másik megoldás, hogy a jelenlegi eladása, és egy 10100F (25 ezer ft), valami hozzávaló H-s vagy B-s lappal (B460, B560) (23 ezertől) , meg 16-32GB GSkill Aegis DDR4 RAM (12-22 ezer). Még ez is beleférne a keretbe, tápcserével együtt is maradna VGAra, bár akkor VGA-t már tényleg csak GTX10660S / RX580 8GB szintre futná, de még jelentősebb előrelépés lenne összességében. És akkor azért egy modern, Win 12 ready vadi új, garanciás rendszere lenne, ami már érzésre is körbeveri az I7 4770-et.
-
Atomantiii
addikt
válasz
belinho #162694 üzenetére
Így elnézve pl Debrecen Mikepércsi úton mióta van Lidl ott kb mindig tele a parkoló, az Aldiban meg sokkal kevesebben vannak. Mondjuk lehet én nem tudok valamit, de olyan nagy különbségeket árban én nem látok, hogy szinte mindenki csak a Lidlbe megy. Az Aldinak itt biztos betett, hogy ide jött melléjük a másik bolt.
-
bul07
nagyúr
-
aldebaran
addikt
válasz
belinho #160685 üzenetére
Köszi!
Közben kutakodtam, állítgattam és ez a q-fan control van - csak értékeket lehet beírni, nem grafikus - és beállítottam. Elég halkra meg lehet csinálni vele, nem szükséges a progi, tényleg.
Egyébként megnéztem, az AI Suite 3 lekapcsol egy fan-t valahol
De így is kicserélem a lapot és a procit. -
aldebaran
addikt
válasz
belinho #160600 üzenetére
Befektetésekhez jól értő emberkék csoportja ebben a topicban.... De egyébként most jöttek új állampapírok. Mindenki válogathat közöttük.
#160606 Williamgrant Az állam szerintem nem fog változtatni az 1%-os idő előtti kivételbüntető
kamatán...
#160608 SOAD19 Pontosan! -
-
vlevi
nagyúr
válasz
belinho #154805 üzenetére
Ha nem Logitech -t veszel utána, akkor azon fox bosszankodni, hogy azzal is előjön
Nekem Cooler Master egerem kezdte ezt csinálni, vettem egy Steelseries -t ami papiron jónak tűnik, és az is, de valahogy nem áll úgy a kezemre.
Aztán amikor anyám Rappoo egere is elkezdett ugyanígy hulyeskedni, akkor elő kotortam a kupac legaljarol egy ősrégi A4Tech egeret, kiforrasztottam belőle 2 kapcsolót, és azzal csereltem ki a két egerben a kapcsolókat.
Azóta tökéletes mindkettő.Halkan megjegyzem, hogy a cégnél Microsoft intellimouse 1.1 van, szerintem 20 éve, total besárgulva, de semmi baja. Valószínűleg abban meg tényleg japán Omron kapcsolók vannak.
-
-
válasz
belinho #146960 üzenetére
De megint elviszed a témát, senki nem vitatja, hogy bárki nem lenne attól jó szaki mert nem kér vagy kér pénzt az első alkalommal a megbeszélésen, ez nem attól függ. Írták is, hogy azonnal lejön ki a szaki és ki nem. Ki az aki normális megbítható és ki nem. Ha megvan a bizalom ez számít.
És azért nem ugyanaz, mert ugye neki van egy rendelője fizeti a rezsit az alkalmazottat... stb, akkor is ha nincs senki. Ha most valaki bemegy oda (akár időpontra akár nem), onnantól ő kuncsaft (ügyfél), azaz el kell fogadnia, hogy ez pénzbe is kerülhet, már az első találkozáskor, hiszen kap valamit, ha más nem szakmai konzultációt. Ha ő is képbe lenne nem kellene bemennie hozzá.
De kiindulok a saját példámból: Ugy én pl a bevizsgálásért nem kérek pénzt, akkor sem, ha az javítható, de az ügyfél nem kéri a javítást, (és például 10e kötnyékén lenne az összeg, tehát azért ez nem egy ökör ára, és nyilván lkatrész is van benne) máshol meg pl ezért kérnek 2-3e forintot is (Ami nem feltétlen baj, csak még mi nem vagyunk ezzel kibékülve). És hidd el a hibafeltárás a macerásabb, nem a javítás. Közben van ott olyan eszköz is ami meg már csinálható javítható, de ehelyett azzal "görcsölök".
Nyilván én ezt a rizikót vállalom, de ne ettől legyek már jó szaki, hogy ezért nem kérek pénzt. Az elvégzett munkám után ítéljenek meg, függetlenül az ártól (nyilván ésszerű nem elszállt árról beszélek, az más eset). -
-
RandomName
senior tag
-
sto1911
veterán
válasz
belinho #146940 üzenetére
"Erre le lettem támadva, hogy a szakemberek idejét meg kell fizetni." És nem így van? Vagy tényleg ennyire képtelen vagy felfogni, hogy amíg téged ingyen néz, addig dolgozhatna pénzért is? Úgy, hogy egyáltalán semmi garancia nincs rá, hogy utána nála fogod megcsináltatni?
Azt hallottad már amúgy, hogy semmi nincs ingyen? Vagy olcsó húsnak híg a leve?
Az tök jó, hogy ti ketten értetek egyet, de a másik oldalon meg vagy hatan vagyunk (nem számoltam), akkor mi nyertünk?
-
Cs1csó
titán
válasz
belinho #146936 üzenetére
Teljesen mindegy hova mész, tehát milyen metodikával számolják a költségeket a vége lehet, hogy kb. hasonlóan magas összeg lesz, én erre utaltam.
Tehát mikor először elmész és 2-3 év múlva kiveszik az utolsó fázisnál és összeadod az összeget lehet nem lesz jelentős különbség. -
sto1911
veterán
válasz
belinho #146932 üzenetére
Mert szerinted az olcsó minden esetben jobb, mint a drága, mert a drága csak lehúzni tud? Mert ha az első konzultáción rád szánja az idejét amiért pénzt kér, szerinted a semmire, mert te is meg tudod csinálni magad, akkor lehúzós? Ez a nagy igazságod?
Szegény fogorvos tudod mi? Egy profitorientált szakember.
Remélem nem kell elmagyarázni mit jelent ez.Ha csóró vagy, keresel másikat. Ha a drága bunkó veled, keresel másikat. Stb. De ilyen fekete-fehér nagy igazságokat kijelenteni, kb. egy ötéves gyerek értelmi szintje.
Bármit is melózol, remélem az első alkalom ingyenes, hisz az időd semmit nem ér
-
Cs1csó
titán
válasz
belinho #146919 üzenetére
Azért csillagászati mert nem annyi, hogy bemész beszúr egy injekciót kihúzza a rossz fogat és már mehetsz is. Hanem itt akár 2-3 éves rendszeres találkozás a fogorvossal, a végére pedig az összeg szép nagyra fog dagadni. Plusz nem lehet fogszabályozásba fogni ha van rossz fogad tehát előbb azokat kell megcsinálni, rendbe tenni.
-
-
mezis
félisten
válasz
belinho #146914 üzenetére
- Akkor nézz bele a gyerek szájába és intézd magad a továbbiakat.
- Egy fogorvosi rendelő kialakítása, fenntartása valamivel többe kerülhet egy cipőboltnál és az általad egyszerűnek gondolt fogszabályozáson túl komplikáltabb beavatkozásokat is végezhetnek, pl implantáció. Sterilitás: Ahhoz, hogy belenézzen egy szájba, gumikesztyű csere, eszközök sterilizálása és itt van még ez a pandémia: páciens utáni fertőtlenítés. Akinek ugye csak a szájába kellett benézni.
De akinek mindegy, az kezeltesse fogait a cipőboltban... -
válasz
belinho #146914 üzenetére
Szia. Ahogy írod a semmiért kér pénzt? Ha semmi lenne akkor nem kéne hogy hozzá fordulj, hogy szaktanácsot adjon. Plusz ha az első alkalommal nem kér pénz, máshol úgyis felszámolja majd beleépíti az árba, csak nem tudsz róla, így nyugodt a kis lelked, nah ő nem kert pénzt ezért meg azért….. Ha hozzám is jön szaki, még ha ismerős is, azért hívom, akár 5 percre, akár több órára is, mert én nem tudom (de akár nem is akarhatom) megcsinálni. Kifizetem a mennyit kér. Ez lehet itt amit mondasz szellemi dolog is, tehát szaktanácsadás is. A ruhás hasonlatod meg épp nem jó ide szerintem.
-
sto1911
veterán
-
válasz
belinho #146899 üzenetére
Pontosan így gondoltam, ahogy írtad.
Ez egy bizalomnövelő dolog, ha valaki annyira kicsinyes és mohó, hogy már az ajtón belépve feneketlen pénztárcának néz, az később is ezt fogja tenni.
Ezen kívül: nézzük meg visszájáról a dolgot, ez egy remek visszaélési lehetőség! Mondjuk adott egy elfoglalt orvos/szakember, tudja, hogy nem fog tudni új munkát vállalni, ezért olyan árajánlatot ad, amit a megrendelő biztosan nem fog kifizetni, de azért lehúzza egy tizessel a konzultációért, mert ugye ha valaki olyan úri huncutságon töri a fejét, mint fogszabályozás, ott ugye, hogy idézzem: "az a 10-es mar nem hiszem, hogy nagyon padlora kuldi az embert".
És tudom, hogy ilyet csinálnak is, mert 5 perc alatt, munka nélkül, ki ne szeretne keresni egy 10-est? -
ViragL
tag
válasz
belinho #146872 üzenetére
Felhívta a fogorvost, hogy igénybe venne egy szolgáltatást. Elmondták neki, hogy mennyibe fog kerülni ez a szolgáltatás. Ez szerintem korrekt. A fogorvosnak is jó, mert ha ezek után is kéri az időpontot, biztosan komolyan gondolja (és el is megy) másrészt, jobb így neki is, mert nem ott lepődik meg, hogy fizetnie kell (és lesz is nála pénz).
-
bul07
nagyúr
válasz
belinho #142216 üzenetére
Ne így számolj
AstraZeneca esetén 12hétre adják a másodikat, akit ma azzal oltanak majd a nyár közepén kapná a másodikat, teljesen felesleges addig tárolni
Mostanra folyamatosan ömlik be a vakcinaEnnek a híradó részletnek a végén pontos számokat mondnak
4.3millió adag érkezett eddig az országba
És olyan 3.4-3.5millót használtak fel a második oltást megkapókkal együtt (940.000-ren kapták már meg a másodikat) -
Cs1csó
titán
válasz
belinho #142216 üzenetére
Ezt a "meddig lesz védettség" amúgy ahogy egyre több olyan ember lesz aki már megkapott két oltást egyre több eredmény lesz. Az előzetes becslések amik az egyéb hasonló típusú betegségek esetén adott oltásokból leszűrhető, hogy minimum fél év de akár egy év is lehet.
A legjobb ha "körbeér" az egész és az elejét lehet majd már újra oltani.A mutánsok hatása a beoltottakra és a védettségi időre is kérdéses.
Nekem a személyes véleményem, hogy minden oltás kisebb kockázatot jelent mint maga a betegség.
-
diablo1984
veterán
válasz
belinho #142028 üzenetére
Nincs olyan, hogy 10 millió embernek minden jó legyen egységesen, de továbbra is azt mondom, hogy családtámogatásnak hívják ezt a támogatást, beszédes a megnevezése.
De mi 2 gyerekkel ugyanúgy kb semmire sem vagyunk jogosultak, de nem is tartjuk a kezünket, hogy ide nekünk is 10 millát. Feltételeknek kell megfelelni ennek ez a feltétele, másnak más, a népességet akarják növelni, nem az egyének zsebét tömni(annak nem is lenne semmi értelme, max inflációt növelni), a csok, a babaváró hitel, stb mind az építőipart erősíti és behitelezi a családokat.
Mindennek van értelme, de az örökzöld mindig, hogy pénz pénzt terem, most sem elég csak a támogatás, lóvé is kell mellé, anélkül nem megy.
A vállalkozások most más cipőben vannak, vannak sz0pó ágon lévők(pl:vendéglátás), de most az említett példádon nem segítene a családtámogatás, most ott nagyobb lehet a gond, mint hogy azon törjék a fejüket, hogy 1 fizuból építsenek házat.... -
válasz
belinho #137735 üzenetére
Nem a maszkon fog múlni, hogy elkapod vagy nem.
De. Ha egy fertőzöttön van maszk, akkor te nem kapod el.
Tényleg van, akinek ezt fél év után még el kell mondani?
Ja és nem, az utcán közlekedés közben nem kell hordani, ha meg tudod oldani, hogy 2m-nél közelebb ne állj senkihez 15 percen keresztül. Azért séta közben ezek a feltételek nem kimondottan teljesíthetetlenek... Azt nem igazán értem, hogy vannak országok, ahol az utcán is kötelező. Mondjuk egy bizonyos népsűrűség fölött lehet értelme, de Debrecenben azért nem jellemző az egymást lökdöső tömeg az utcán.
SOAD19: Még van az a feltevés, hogy Mária az egészségre a maszk viselése
Igen, ezt már én is hallottam.
-
-
qfm
őstag
válasz
belinho #135321 üzenetére
Változások vannak:
A laptop reggel óta egy másik helyiségben volt lerakva akku és töltő nélkül és most beindul. Töltőről és akkuról is. Az akkut teszteltem párom t530-ába, működik, az én laptopomba is töltést jeleznek az akkuk, tehát nem hiszem, hogy töltő vagy akku baja lenne.
A kérdés már csak az, hogy mi baja volt, hogy a jövőben elkerüljem. Erre több ötletem van:
- Reggelre 80%-os páratartalom volt a szobába és napok óta magas a páratartalom esetleg az viselheti meg. De akkor lehetséges, hogy pár óra egy másik helyiségben elég ahhoz, hogy magához térjen?
- Mégis volt benne valamennyi töltés, hiába nyomogattam a bekapcsoló gombot ami mostanra ürült ki.
- Kezdi megadni magát valamelyik elektromos alkatrész és valahogy szerencsém van most, vagy a hidegebb kevésbé párás idő volt rá jobb hatással.(#135320) mezis
Nincs ilyesmink itthon. Szoftveres téren dolgozok. Ha valamit mérni kellett ritkán, korábban bevittem volt munkahelyemre, ahol volt mindenféle eszköz. -
SOAD19
addikt
válasz
belinho #134541 üzenetére
Szerintem, ez már a '22-re való felkészülés, próbálnak pozitív érzéseket kiváltani, hátha nem felejtik majd el a nyugdíjasok, és jó helyre húzzák be az x-et. Megy a válságmenedzselés, mert vélhetően '22-ig sok szavazót veszíthetnek (törvényszerű egy gazdasági válságkor, szerintem), vagy sok, jelenleg passzív szavazó szavazhat, majd ellenük a gazdasági válság okán. Most próbál Orbán mindent megtenni, hogy megutáltassa, rásüsse az ellenzékre a hazaáruló bélyeget. Ami a csövön kifér, még a gazdasági válság előtt. Ott volt a felhatalmazási tv esete, vagy most a Pesti úti idősek otthona, ahol Karácsonyt akarják felelőssé tenni a majdani vélhetően nem kevés halott miatt.
Hátha van, aki nem látta, ezt a kijelentést múlt héten. Nem tudom felfogni, hogy hogy tudta ezt kimondani kamerák előtt: [link]
Érdekes kijelentés, ennek függvényében: [link] -
Cs1csó
titán
válasz
belinho #134098 üzenetére
Pont hogy jól van megcsinálva. Hiszen akik reggel mennek dolgozni mondjuk 6-9 óra közötti munkakezdéssel azok be tudnak vásárolni reggelire-ebédre stb. majd jön egy "holtidő" amikor mehetne a nyugdíjasok, és után déltől pedig ugye a délelőttös műszakosok végeznek 2-kor a délutánosok kezdenek 2-kor tehát tudnak ők is menni vásárolni.
-
zolikaDB
veterán
válasz
belinho #131986 üzenetére
T_chris: hany TB-os a nyári?
belinho, tahepa: koszonom! Ez szerintem jo is lesz.
Kulso hazba terveztem a HDD-t, de elotte bent a gepben volt egy kis dolga, es a windows lemezkezelojevel lett leformazva, rendesen, nem gyorsformazassal.
Majd kikapom a gepbol es bele a kulso hazba. -
mezis
félisten
válasz
belinho #118243 üzenetére
Üdv.!
Valami más probléma lesz a panelekkel, ha nem hagyományos, 230V-os transzformátorral működnek. Ugyanis pont a mai. korszerű elektronikák azok, amik sokkal kevésbé tehet tönkre bejövő feszültség lökés. Ezt tapasztaltam a sok évvel ezelőtti "nullpont eltolódásnál", amikor pl az Alföldi Nyomdában igen sok meghibásodás volt. A szomszédom garázs ajtó nyitó elektronikájának tápegysége (hagyományos trafó) sem élte túl. Nálam semmi probléma nem volt (Bosch fagyasztó, WiFi routerek).
Ugyanis a kapcsoló üzemű, PWM tápegységek négy db diódával kezdődnek Graetz), amik kb 1000V-ig bírják. Ami ezután következik, az meg stabil 24V, 12V, 5V, 3,3V vagy valami hasonló egyen feszültség. (Sok tápegység felirata: Input: 120 - 240V váltó feszültség.)
A 240V-hoz meg el kell kezdeni "hozzászokni", mert úgy emlékszem, hogy ez a 230V csak az első lépés volt az EU-ba lépés után, cél a 240V.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest