- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
beteg
őstag
én most mérem a ramjaimat szigorúan és azt vettem észre, hogy a samuk is és a cs-k is azt szeretik a legjobban, ha 30 foka latt vannak. a 800as samsung is megy még 40 fokosan is, de akkor mintha be lenne lassulva az egész rendszer. (pedig a 40 fok még nem is sok, még simán meg lehet fogni.)
-
beteg
őstag
Ez iiigen! thx CellShock!
Csüt du. adtam postára a gyártónak az elégett ramokat. Tegnap délben kapták meg, erre most kopog az ajtón a sárgaember a kezében az új modulokkal!
nem sokáig vizsgálgatták -
beteg
őstag
válasz
Overlocker #3000 üzenetére
részvétem
-
beteg
őstag
''és 2 fajta icvel volt szerelve.... '' LOL
mondjuk nekem TG CL4 800 asom volt és nagyon bejött! ment az cl4 ben jóval 820 felett.
adatából volt nekem EE, de nem az 1066-os, hanem a 800 as. az úgy közepesen volt zoral, de az 1066 ost ha jól emlékszem valami jobb chippel szerelik. A 2gbhz ről pedig itt is írtak már sokat, nem sokkal ezelőtt tesztelték is, az elég jónak tűnik!
de milyen lapban használnád? nem lehet, hogy eddig sem a ramokkal volt a baj nálad? -
beteg
őstag
Az OCZ-knél mit jelet az, hoyg ''EVP (Extended Voltage Protection)''. Azt, hogy ha ez adott ramnál mondjuk 2,4V, akkor hiába is ad a lap több feszt, a ram kapujában ott örködik ez a protection és nem enged át többet, mint 2,4? Az ok, hogy nem tud elégni, de hogy lehet így tuningolni az OCZ-ket? vagy nem jóll gondolom?
-
beteg
őstag
válasz
Achill3uS #2905 üzenetére
köszi fiúk a tanácsokat!
gyorspostával küldeném, de:
This not a normal problem .I recommend that we get OCZ involved in trouble shooting t
he problem. I believe it would be beat if we involve there support team. The main rea
son for this is if the item is fault then you can request an RMA with OCZ directly. T
he return time for OCZ is alot faster than it would be with use. I have a link belwo
to there site for yout to view and use
www.cellshock.eu
Please try OCZ as if the item is faulty then a return for exchange will be quicker wi
th OCZ than use main reason for that is they are the suppliers and always have stock
on had.
Bye -
beteg
őstag
thx.
a mushkin baromi drága, a tg cl3 as meg nem gkx, bár attól még tényleg teperhet veszettűl. -
beteg
őstag
válasz
Achill3uS #2890 üzenetére
csak pencil. de semmit nem számított vagy 2 hétig
hogy a valóságban mennyit adott, azt nem tudom, mert műszert még mindig nem vettem
valami tuti nem stimmel a lappal, de most viszek valami olcsóbb ramot és beleteszem, kiderül.
a cs-ket meg most nézik a szervizes kollégák, hogy más lapban mit csinál. valszeg semmit. de ha behaltak, most milyen ramot vegyek?? -
beteg
őstag
Lehet, hogy elégettem az új CellShock ramjaimat!?
Megy a gépem éjjel-nappal. Este megyek haza, még minden ok, aztán mikor leülök és nyitnék egy ph-s oldalt elszállt, mint amikor nem bírja a ram a túlhajtást! A memcsik tök forróak voltak és azóta meg sem nyekkenek.
Van otthon két samsung 512 esem, betettem azokat, de mintha a lappal sem stimmelne valami, mert olyan beállításokkal, amikkel eddig ment, most nem megy. Eddig 2.2V on gyönyörűen vitte a cl4/800at, most el sem indul, csak 1.8V al! Lehet, hogy a lap gondolt 1 et és elkezdte tolni a feszt, mint a hülye? -
beteg
őstag
válasz
Salvador20 #2813 üzenetére
egész jó kis ramod van és csodálkoznék, ha 800on a legszorosabb érték az a 4-4-4-12 lenne! de hogy mennyit mennek, azt neked kell megkeresned, senki más nem tudja neked megmondani, mert darab függő, meg lap függő, meg....
hogy az értékek mit jelölnek, az itt jobban le van írva, mint ahogy én le tudnám neked írni 1 postban
[link] -
beteg
őstag
nem vagyok egy újságíró, meg még a tuninghoz is láma vagyok és legfeljebb beégek, de leírtam!
lehúzom a 680i memóriakezelését (is):
[link] -
beteg
őstag
válasz
laceeek #2678 üzenetére
sokan szokszor leírták már, sokkal jobban, mint ahogy én el tudnám Neked magyarázni, keress rá itt a ph-n!
de a lényeg: az időzítés. az, hogy a processzor órajelciklusaihoz képest milyen időzítéseket használ a ram. ha ez minél szűkebb, kisebb az érték, annál kevesebbet ''vár'', annál gyorsabban végzi el a műveleteket. vagyis minél kisebb az érték, anál jobb neked
ha leteszteled a ramod pl. a winrar benchmark-jával, azt fogod látni, hogy ha 800MHz-en fut a ramod cl3-ban olyan eredményt kapsz, mintha 1100-1200-on futna cl4-ben. vagy nem -
beteg
őstag
válasz
laceeek #2676 üzenetére
szvsz nem az a lényegi kérdés, hogy ''mennyit''. mert egy 965 ös chipsetes lapban sokkal többet, mint egy 975 ösben MHz re, de közben a benchmark eredményeid jóval elfognak maradni, mert a 965 máskép gazdálkodik. Annyival meg nem tudsz több MHz-et kiréselni, hogy a teszteredmény utolérje a 975-öst. főleg, hogy cl3 ban nagyn gyengus a 965.
és van még egy 3. út, az nv. már egy órája a gépemben van egy P5N32-E SLI és elsőre azt mondom, hogy szereti a cl3-at, 965 szinten lehet hajtani a ramokat és közben majdnem 975 ös eredményeket ad!persze még tesztelnem kell, még csak 3150MHz/cl3 800-on vagyok, de jóóó lesz ez!
az adatáid szerintem egy P5B-D ben simán mennének 1200 at cl5 ben, de lehet, hogy még cl4 ben is. A P5DH -dban szerintem kb 1040-1050MHz et CL4 ben, ezért inkább a cl3 at kéne erőltetni. azon talán még menne 800MHz-en. -
beteg
őstag
válasz
laceeek #2670 üzenetére
őőő, igazából nem értem 100% a kérdésed, de az nem is csoda
de: persze, miért ne mennének duálban? 4et? az 4 giga. minek az? meg egyébként is, ha két modult használsz, jobban lehet őket tuningolni, mintha 4et. meg a 4 jobban is fűt, egymás hegyin hátán az a sok radiártor -
beteg
őstag
válasz
Lalaboy #2619 üzenetére
köszi, de én most csak a megagigaherceket kergettem
Arra voltam kiváncsi, hogy vmod nélkül mennyit megy ez a ram a 965-ben. Már vissza is pakoltam mindent a 975-ös lapbaMajd még hétfőn lecserélem a p5b-d ot egy P5N32-E SLI -re, abban is kipróbálom, aztán már tényleg beszerzem a hozzávalókat és meg voltmodolom a p5w64-et. (talán, ha a memcsi tud menni 900at, akkor kakaóval megy annyit a 975-ben is!?
[Szerkesztve] -
beteg
őstag
kipróbáltam a p5b-deluxban az új memcsiket.
2,45V on, cl4 ben 1126MHz a vége, cl3 ban 920. Kár, hogy csak a 965 ben megy ennyit, mert itt csak 1500 akármennyi a winrar benchmarkmeg a memory read is csak 8600
meg még az is kárhogy a procim nem megy 460 as fsb-n, így csak 8x os szorzóval tudtam hajtani.
-
beteg
őstag
hirtelen hogy beindult ez a topik, ma mindenki csak a ramját tuningolja!?
hajrá kollégák!! -
beteg
őstag
thx
és a DHL-es fószernek nem tetszett, mivel nála csak 1200at ment CL3-ban, úgyhogy inkább visszacsomizta?
A hűtő anyaga? Gyanús, hogy csak mezei alu, olyan a tapintása és a hőmérséklete. De majd ma este adok neki extra hűvöset, meg jégbe hűtöm a feteket, a nb-t is. aztán ha az sem hoz sokat, vasárnap megmodolom a lapom. -
beteg
őstag
FirstLook CS1440
Nagyon nagyon hasonlít a volt TeamGroup 1200 asomhoz, de azért valahogy más. Szerintem egy kicsit dinamikusabb. Valahogy jobban siklik. A hőmérséklete is jobb, még így is mindig 30 fok alatt maradt, hogy nem az a brutál hűtőszekrény van rajta, mint a TG1200 ason.
Tök ugyanazokat az értékeket beállítva, mint a TGnél 5-10 ponttal többet hoz a winrar benchmarkjában és kevesebb fesz igénnyel. Pedig igazából annak sem kellett sok, 2,15V az olyan ''kommersz'' értékekhez, mint a 400/1000 CL4 benAnnak a végét simán 2,4ben keresgéltem, ez meg igaz kevesebb a vége egy kicsivel, de azt 0,1 el kevesebb feszen! full semmi különbbség a hajthatóságában 2,3 és 2,4 között! Lehet, hogy az időzítésekkel kéne játszanom, ha nem feszbaja van?
CL3 ban így elsőre 875 a vége, CL4 ben 1050. CL5 ben nem néztem
Szóval akárhogy is, de brutál jó ez a ram, ezt már nem adom el, megtartomde nem egy nagy csoda. nem hoz cl3 ban 1000et, legalábbis az én kezemben. De majd adok neki olyan pofont!!
winrar : [link]
képek a drágaságról: (bocs, még nagyok, majd holnap lekicsinyítem őket)
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
beteg
őstag
vagy TeamGroup, G.Skill, CellShock
-
beteg
őstag
Ez a CellShockozás nem indul valami biztatóan. Megjött a ram, de sérült a doboza. Pont akkor a lyuk van rajta, hogy kiférjen rajta a ram
Aztán nézem, hogy mit ír, nem cserélték-e ki, de nem, viszont az van rajta, hogy 2,3V kell neki. Érdekes, mert 2,2 vel árulják, a gyártó weboldalán meg 2,1-2,3 van
Ez lenne a nagy német precizitás?
a többi majd este kiderül. -
beteg
őstag
Ééértem!! köszi!
Akkor viszont szvsz ha van benne egy pár 533 as is és egy pár 667 is, a tuti lap szorzója az alacsonyabb értéket fogja ''szorozni'', és 3,33-on mind a két pár 667es lesz. Mert nincs, hogy egy gépben a különböző ramok különböző frekin menjenek
De így már nem költői a kérdés? Beleteszed és mindjárt kiderül! -
beteg
őstag
0. szokott működni, a kérdés tényleg az, hogy milyen eredményesen
1. valszeg, de tuti meg kell keresned ''kézzel'', hogy mi az a beállítás, amit még mind a két pár szeret, mert az jóval felette lesz valszeg, mint a gyári, vagy autó.
2. ezt én nem értem igazán, hogy mit kérdezel, de az biztos, hogy nem különböző frekiről indulnak a párok és azokat emelgeted. Szerintem manuálisan állítsd be a 667-et és a CL4 et a biosban, feltéve, ha a 945ös Gigádban lehet. (lehet, hogy ezzel a szorzóval kavarsz meg engem, mert ilyenről én nem tudok. Szorzója a procinak van pl. Meg FSB-je, amit ha megszorzol a szorzóval, megkapod az a 3,2@ritkán4 -et, A Ramok az FSB hez igazodnak, vagy 1:1 arányban, vagy aszinkronban, mondjuk 2:3, vagy 3:4... de ezeket biztos tudod. de milyen szorzó? :
)
-
beteg
őstag
válasz
Overlocker #2528 üzenetére
''Eladásra is kerül majd belőlük?'' ez engem is érdekelne!
-
-
beteg
őstag
bár a tg1200 omon is GXK volt és ''alacsony'' 2,4 en 975ben verdeste a 930at cl3 ban
-
beteg
őstag
modjuk úgy árulják, hogy :
CS2221041
2Gb DDR2-800 CL4 low latency kit from CellShock. PC2-6400 memory kit, two matched 1Gb modules with Micron 64Mx8 chips. 8-layer PCB, 2.1-2.2V. With CellShocks unique heatspreaders. Micron D9GMH chips.
263Euró
CS2221450
2Gb DDR2-1000 CL5 dual channel kit from CellShock. PC2-8000 memory kit, two matched 1Gb modules with Micron 64Mx8 chips. 8-layer PCB, 2.1-2.2V. With CellShocks unique heatspreaders. Micron D9GKX chips.
325Euro
CS2221440
2Gb DDR2-1000 CL4 low latency kit from CellShock. PC2-8000 memory kit, two matched 1Gb modules with Micron 64Mx8 chips. 8-layer PCB, 2.2V. With CellShocks unique heatspreaders. Micron D9GKX chips.
372Euró
de lehet, hogy CL3 hoz a leg ''olcsóbb'' a legjobb, csak magas feszt kell tudni adni neki!? -
beteg
őstag
thx. csak azért vaccilálok, mert nem egyértelmű, amiket írnak róla, folyamatosan keverik a 1041 végű GMH és a 1440 végű GXK -t.
A GXK ról meg mondjuk azt is írják, hogy 975-ben nem akar menni, ellenben va egy kép, amin Intel 975XBX2 ben 1050 et megy CL3
-ban! nekem nem világos, hogy most melyik jobb vétel.
szerk: a link azért megérdemli[link]
[Szerkesztve] -
beteg
őstag
milyen lehet a tuningpotenciálja ennek a CellShocknak?
[link]
ddr2 1000 4-4-4-12 Micros D9GKX 8lyer -
beteg
őstag
válasz
Rushbácsi #2504 üzenetére
mondjuk ez tényleg furcsa. mert ok, hogy az msi 965 nem egy kifejezett tuning lap, de azért amit beállítasz neki a biosban, azt illene tudomásul vennie
biztos nem írsz hülyeséget, de lökj már egy képet arról, amit látsz! lehet, hogy feltünne nekünk valami rajta. így sok bölcsességet én legalábbis nem tudok neked rá mondani, hacsak azt nem, hogy 800-on az a cl3 töki! Jobb mint a cl4, amire állítani akarod
[Szerkesztve] -
beteg
őstag
most látom, az xtremesystemen tavaly november óta van már 700-as klub!!?
itt valakinek megvan a 700? -
beteg
őstag
hova dobjam?
Neem, tegnap eldöntöttem, megcsinálom a vmodot. Ha már gyárilag is azt írják, hogy 2,45-ön futja a beígértet, csak kibír 2,5 öt.
Csak még azt nem tudom, hogy mivel fogom megmérni, mennyi is az az annyi fesz. Meg gyakorlati kérdésem van még, amire nem találtam választ. pl. hogy a biosban állítsam mondjuk 2,1-re és akkor az igazából 2,2 lesz vagy valamennyi, de ha 2,2 őt állítok be akkor már 2,3 vagy vmennyi? Vagy a vmod-tól folyamatosan 2,5 lesz és állítani sem lehet? Na meg ilyen és ehhez hasonlókDe ha már úgysem viszi el senki, nyugodtan elégethetem...
-
beteg
őstag
sajna nem sikerült hoznom a cl3-as 2060 amat, de majdnem
(1x láttam már 2075 öt is, csak nem volt stabil
)
kísérleteztem kicsit cl4-ben és pont az az 5 század volt hiányzott hozzá, amivel többet lehet állítani a p5b-d -n0,05V és 12MHz
azért így is 2000-en felül van [link]
azért egy ilyen képet sikerült vele csinálni, még ha a winrar nem is futotta le a 200 megát
szerk: bocs, 17,5Mhz hiányzikakkor sz. meg lenne a 2100 pötty.
[Szerkesztve] -
beteg
őstag
16:01 kor felvette Dublinban a gyorsfutár a TG 1200 as ramomat!
[link]
holnap este kiderűl, jól választottam-e.
ha érdekel itt valakitszívesen megosztom az eredményeket. van most egy p5b-d om is, abban is ki tudom prószálni, igaz, csak ua al a 6.6 os procival. bár ''nem lehet csodákat várni'', de nagyon kíváncsi vagyok, milyen darabokat válogat ki a tg ennek a száriának.
-
beteg
őstag
válasz
Achill3uS #2160 üzenetére
azon kínlódom, hogy a mostani g.skillem ''csak'' 780 ig igazán stabil cl3 ban (2.2V), a proci viszont vígan szaladgálna 7/24 ben is 1.475 el 45-50C 400as FSB vel. És mivel baromi nagy különbséget látok már bootolásnál, fájlkezelésnél is a 780 cl3 és a 800 cl3 között (csak persze itt már hamar elkezd hibázni) idegesít.
Ramot cserélek benne.
Most vagy a TG mellett döntök, ahhoz adnak egy HR-07 et, amire rá lehet pattintani egy csöndes 12 centist (jó a ram persze sokkal drágább mint a hűtés nk-ek, nem csak a hr árával), vagy valamilyen más micron d9 chipes mellett, pl. Overlocker f2-8000phu2 király ajánlata mellett. Csak attól félek, hogy megint megszívom, mert akárhogy is, de rizikós az eredmény.
És akkor a procipolír még nem is volt
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Revolut
- Motoros topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Programozás topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest