- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
"cashback is csak akkor jön automatikusan, ha alacsony összegről van szó"
Bocs, de ez marhaság. Mármint az, hogy nagyobb összegre nem írja jóvá automatikusan a rendszer. A napokban vásároltam 160K-ért és azonnal megjött a cashback. Az esetedben valószínűleg valahol eltérés van a részletekben, illetve az egy összegben való fizetés tranzakciói között. -
7Heads Drago
veterán
Ha így nézed tényleg rossz... viszont mi a nyárom kint voltunk Romániában és marha kényelmes és olcsó volt vele fizetni és szint 90%-ban elfogadták. A maradékra maradt a kp. 79 ft körül volt akkor a középárfolyam, és a legolcsóbb helyen 83 ft körül volt a lej. Ha meg vissza akarod váltani akkor 75 ft kb. Nekem már ott megjött kb 2 havi díj. Aztán meg vettem telefont is rajta azt is középárfolyamon. Nekem is volt már elutasított fizetésem, viszont az ilyen helyeken ahol ez előfordult ott máshogy fizetek az esett után. Olyan mintha csak bizonyos terminál tipusokkal volna gondja.
-
-
Oliverda
titán
"Némely kereskedőnél megjelenik opcióként Simple Pay esetében az Apple/Google Pay, de ez ritka."
Eddig elég soknál láttam, csak néhánynál nem. Konkrétan a MÁV appra és a Budapest GO-ra emlékszem, amelyik kettőnél minden áron menteni akarja a kártyát és nem olyan triviális az egyszeri fizetés.
viktorhu: Nem kell belépni. Egyszerűen válaszd az Apple vagy Google Pay opciót és már fizetheted is a mobiltárcával gyorsan és megbízhatóan. -
ACE-
addikt
Szerintem az volt a gond, hogy a kártya megérkezéséig nem kellett volna semmit csinálnod, minden a régiben, ment volna rendesen az Apple Pay, online fizetés is a régi kártyaadatokkal, a fizikai kártya is működött, csak az új aktiválása után kellett volna lecserélni. Nálam legalábbis legutóbb így működött...
-
Oliverda
titán
Sajnos a Simple egy kalap kaka. Ha megcsinálod a kártya hitelesítését, nem is kellene 3DS-t kérnie (ahogy pl. a PayPalnál is van), de ez a fejlesztőket nem zavarja. Tegnap pl. egy rendben hitelesített tranzakció lett sikertelen, nyilvánvaló ok nélkül. Végül inkább beléptem mobilon a webshopba és az Apple Pay opciót választottam Simple-ben ahelyett, hogy bejelentkeznék a Simple fiókba és az ott mentett kártyával próbálkoznék újra. Így már nem volt gond.
-
ACE-
addikt
Nekem is volt online vásárlásnál ilyen chip+PIN, végül arra jöttem rá, hogy ha Simple app-ban, App-al akarok fizetni, olyankor nem fut le a 3DS, és ilyenkor írja ezt. Ha belépek a Simple fiókba, kiválasztom a Curve kártyát, akkor lefut, és ilyenkor sikeres a tranzakció. Ilyen tiltás még nem volt szerencsére, remélem nem is lesz... de szerintem a Simple-vel van valami gáz szokásosan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy topik
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest