- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #17294 üzenetére
sajnos szovegertelmezesi problemakkal sem tudok mit kezdeni. az osszefoglalo altalad hivatkozott reszeben konyvelt tranzakciok curve altali visszateriteserol van szo, megpedig ugy, hogy az appban megjelenik a kepen is megmutatott felirat
tovabba ha az idot visszaolvasassal toltotted volna a valojaban mar kozossegrombolo szandekos kotekedesek, illetve fantomproblemak es moderatorok hajkuraszasa helyett, arra is megtalaltad volna a valaszt, hogy a zarolasok (amik veletlenul sem egyenloek a konyvelt tranzakciokkal) feloldasa bankfuggoen akar 30 napig is eltarthat. ez a maximum ido, nem a curve szabalya, hanem banki beallitas fuggvenye. sajnalom, hogy olyan bankot hasznalsz, aminel a maximum ideig tart egy zarolas feloldasa
-
7Heads Drago
veterán
válasz
7Heads Drago #17295 üzenetére
Hoppsz tévedtem. Tényleg beszéltünk, csak nem erről. Viszont nem maradt meg a név bennem.
[link]
Csak valamit félreértettél te is. Mivel az accountom megvan még, csak a pro előfizut mondtam vissza. -
Oliverda
titán
válasz
7Heads Drago #17295 üzenetére
Igen, az. Miért nem keresel másik topikot, ha ennyire unatkozol?
-
jobarat01
tag
válasz
7Heads Drago #17283 üzenetére
Topicösszefoglalóban megtalálod a választ
Te miért is használod még ezt a kártyát? Azt hittem, hogy megbeszéltük, hogy nem neked való
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #17285 üzenetére
menjel csak, orulni fognak neked
szemelyeskedni nem lehet, es ha meg egyszer megteszed, ugyanugy torolni fogom, mint korabban
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #17283 üzenetére
ez az egyik legviccesebb hozzaszolas, amit iden olvastam
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #17263 üzenetére
kerlek fejezd be ezeket a hozzaszolasokat, ebben a stilusban senki nem kivancsi ezekre. kerlek ezt vedd komolyan, koszonom
-
cadj92
csendes tag
válasz
7Heads Drago #17242 üzenetére
OTP, Revolut, Wise, Plutus, Nexo, CDC van mögötte. Leggyakrabban Plutus vagy Revolut van használva.
Curve Fehér metal kártyám van nemrég óta (másodikat aktiváltam csak, mert az elsőt felbontotta a posta/nav), azelőtt sötétkék alap kártyám volt sok évig. (Közben pár éve már volt nálam egy fekete kártya, de azt nem aktiváltam. )
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #17230 üzenetére
ezt se kellett volna megírnod...
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #17215 üzenetére
az osszefoglaloba ilyesmit tok felesleges beletenni. a felvetes is vicces, mert valojaban azt se olvassak el az emberek, ami az orruk elott van
egyebkent ahelyett, hogy szitod itt a hangulatot, akar el is felejthetned ezt a topikot, miutan - ha jol emlekszem - mar eldontotted, hogy "megy a levesbe" meg "leoffoltak magukat"
-
ACE-
addikt
válasz
7Heads Drago #17222 üzenetére
kb. bármivel, bármikor lehet probléma, ez nagy általánosságban elmondható...
-
Oliverda
titán
válasz
7Heads Drago #17220 üzenetére
Légyszi fejezd be az OFF-ot, ennek semmi köze a témához.
-
Oliverda
titán
válasz
Igen, lustaság fél egészség. Dolgozzon más helyetted, hisz épp erre való egy ilyen fórum. Kereső pedig csak dísznek van.
-
axlfsi
veterán
válasz
Ahh, engedd el, bele se menjünk szerintem, ... és csak most láttam (újra, mert már régen is olvastam, csak elfelejtettem) az aláírását...
Mindent értek. Végülis, jó, hogy nem kaptam meg azt az arcombaMajd felírom magamnak, ha lesz egy kis időm:
"ha van gesztenyére, akkor tanuld meg magadnak azt ki is kaparni!" -
pictigjis
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #17182 üzenetére
igazán nem akarom megzavarni a világképedet, de hollandiában olyan automata kút is van, ami tankolásnál 200 eurót zárol a pénzedből. botrány! egyáltalán nem a foglalás nagyságával van baj, hanem a tranzakció átfutási idejével. a curve használata feleslegesen meghosszabbítja a tranzakciót - míg egy sima revolut kártyával 1-2 perc alatt a helyes összeg látszik, curve-vel 1-2 nap. ez ellen csak úgy lehet védekezni, ha automata kúton nem használja az ember
-
jobarat01
tag
válasz
7Heads Drago #17174 üzenetére
Ha lemondod az előfizetést, akkor is visszakapod a refundot
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #17172 üzenetére
hogyne vonna le??? erosen javaslom, hogy ha nincs tobbe szukseged a szolgaltatasra, akkor mondd le, es ne trukkozni probalj
-
ACE-
addikt
válasz
7Heads Drago #17136 üzenetére
Vissza fogod kapni, de ez sajnos néha ilyen, de általában jól szokott működni.
-
ACE-
addikt
válasz
7Heads Drago #17126 üzenetére
Nem is értem a kérdést, milyen app, mit csinál? Egyébként ugyan nem nagyon használom a fizikai kártyát, de tudtommal azzal is ugyanígy előfordulnak ilyen hibák.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
7Heads Drago #17112 üzenetére
Köszike a segítséget látom mindenkit érdekel hogy mit kérdeztem.
-
Oliverda
titán
válasz
7Heads Drago #17099 üzenetére
Ez sem csak hitelkártyákkal működik. Egyébként ezt chargebacknek hívják.
-
Oliverda
titán
válasz
7Heads Drago #17095 üzenetére
Nem tudom, mi az, hogy "egyből". A hitelkártya annyiban jobb, hogy ott nem a te pénzedet nyúlják le, hanem a bankét. Ez a legnagyobb különbség.
-
Oliverda
titán
válasz
7Heads Drago #17092 üzenetére
Akkor jól megvezettek, mert a betéti kártyánál is visszakapod a pénzed, ha önhibádon kívül történik ilyen eset.
-
Oliverda
titán
válasz
7Heads Drago #17082 üzenetére
Alapvető hiba, hogy egyetlen kártyára bízza magát az ember. Nálam az összes valamirevaló, használható kártya be van téve Apple Pay-be, plusz három fizikai kártya a tárcámban. Így legfeljebb akkor szívok, ha a terminál döglik be, de az legalább nem az én hibám lenne.
ACE-: Nem tudom, mikor kötötted, de nálam a Wizz kártyának nincs havidíja, a Maxnek pedig valami 300 forintos összegű. Ha nem éri meg, mondd le.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #17087 üzenetére
biztosan kuldtek, max nem kaptad meg. az alap kartyad reg kuka
-
Oliverda
titán
válasz
7Heads Drago #17070 üzenetére
Az elszámoló bank a lényeg, nem a terminál típusa vagy kora.
-
Oliverda
titán
válasz
7Heads Drago #17068 üzenetére
Mert ott nincsenek OTP-s terminálok.
-
ACE-
addikt
válasz
7Heads Drago #17047 üzenetére
Jaaa, akkor ott nincs mögöttes kártya (ezt nem említetted), ilyenkor nyilván fel kell venni a kapcsolatot a Curve-el, hogy írják jóvá a sikertelen tranzakciót. Persze igazolni nem tudod mivel a sikertelenségét, de az ő rendszerükben látszania kéne. Esetleg a kávégépet üzemeltetőtől lehet talán pótlólag kérni igazolást... de attól tartok az egész nem ér annyit a párszáz Ft miatt...
-
ACE-
addikt
válasz
7Heads Drago #17036 üzenetére
Mi az hogy nem ért vissza? Hogy látszik az app-ban? Hogy látszik a mögöttes kártyán?
-
ACE-
addikt
válasz
7Heads Drago #17025 üzenetére
Naivitás azt gondolni, hogy a Curve odafigyel rá, hogy ha kell akkor jelezzen frissítésnél... sok galibát okozhat, ha nem frissitesz...
-
ACE-
addikt
válasz
7Heads Drago #17019 üzenetére
Kicsit le vagy maradva azóta már másnak is visszatért, nekem ma 3 frissítés is volt Curve-re Play Áruházban...
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #16984 üzenetére
nem kerdezett semmit a raiffeisentol, maguktol tiltottak. de most mar engedjuk ezt el inkabb
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #16980 üzenetére
az o eseteben nagyon nem az atlagos curve-os hibarol volt szo, kerlek olvasd vissza figyelmesebben a szalat legkozelebb
-
zerodot
aktív tag
válasz
7Heads Drago #16354 üzenetére
Annyi még, hogy hétvégén és UK ünnepnapon van felár a Curve-nél a pénzváltásra, illetve ha túlléped a havi keretedet (ami az alapcsomagnál 250 EUR).
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #16354 üzenetére
igen, akkor jarsz a legjobban, ha a curve valt, tehat hagyd forinton a beallitast
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #16352 üzenetére
nem lehet letiltani, nincs ilyen opcio. "kotelezo" a fizikai kartya
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #15555 üzenetére
azt se erti senki, milyen "probautalasrol" beszelsz. es mivel nem ertjuk, mit mondasz, segiteni sem tudunk
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #15552 üzenetére
foleg azt nem ertem, hogy miert offolsz a curve topikban google-beallitasokrol. kerlek keresd meg a megfelelo szaktopikot
-
ACE-
addikt
válasz
7Heads Drago #15552 üzenetére
Nem jó ómen, ha éppen segítséget kérsz, de - jogosan - épp a topikgazda sem érti mire akarsz kilyukadni, erre ilyen stílust ütsz meg...
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #15545 üzenetére
en speciel egyaltalan nem ertem a hozzaszolasaidat. ne haragudj, nem tudok segiteni
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #15540 üzenetére
Amit nem értek hogy pl sms-t terheléskor nem kellene küldenie a Curvenak?
nem kellene, a curve pusht küld. értem, hogy nem kell a fizikai kártya, de attól még kapsz, és ha megjött, meg kell nyomnod az aktiválást. ekkor változnak a kártyaadatok is. utána azt csinálsz vele, amit akarsz, nyugodtan elrakhatod a fiókba
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #15533 üzenetére
ennyiből nehéz megmondani, mi nem sikerült. az aktiválást csak akkor nyomd meg, ha már megkaptad a fizikai kártyát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest