- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
Topikgazda
nekem tegnap egy 199 ezer forintos tranzakcióm ragadt zárolásban a raiffeisennél. és ők hibáztak, mert a panaszkodásomra a curve elküldte a saját rendszerük adatait, amely alapján a sikertelen tranzakció után 24 másodperccel elküldték a zárolás feloldására vonatkozó üzenetet
megkaptam ennek a 12 jegyű azonosítószámát is, ezzel még tegnap este írtam a prémium ügyintézőmnek, hogy baromi gyorsan oldassa fel a zárolást az illetékes osztállyal manuálisan, ami ma reggelre meg is történt
pár száz forint elfér 20 napig zárolásban, 200 ezer nem. szóval ha van szarabb kártya a kh-snál curve alatt, akkor azok a raiffeisenesek...
-
ACE-
addikt
pictigjis arra gondolt, hogy a Curve app-ban a kártyánál a beállításoknál volt HUF-ra állítva. Néhány napja működik így, hogy az euró összeget átváltja. De hidd el így sem jártál jelentősen rosszabbul, nézd meg az árfolyamot, szerintem nem lett szarabb, mintha Revolut-on váltottad volna.
-
pictigjis
Topikgazda
annak a revolut kártyának amúgy huf a pénzneme? mert akkor gondolom, azért. mivel számítottam arra, hogy ilyesmi egyszer megtörténhet, én eleve egy eur pénznemre állított revolut virtuálist állítottam be díjlevonásra (így euróban is terhelte mindkét aktuális díjunkat)
valószínűleg változtattak az előfizetési díjakkal kapcsolatos tranzakciók kezelési módján
-
viktorhu
veterán
A posta nem fog pénzt kérni, ha kiderül, hogy nem kell vámkezelni a küldeményt (és a bankkártyát nem kell).
Nyilván a curve próbálja úgy küldeni, hogy minél inkább levélnek nézzen ki, a postának meg gyanús lesz, hogy kis doboz van benne. Erre igaziból az lenne a megoldás, ha a Curve EEA területre költöztetné az ide való postázást.
-
Itt a fórumon nem fogjuk tudni neked megoldani, az biztos.
Nem is megoldásért jöttem, olvass vissza
Egyelőre megpróbálom intézni a postával, ha bármi fennakadás lenne, mindenképpen terveztem jelenteni nekik.Azon túl, ha esetleg bármi olyat találok - azon kívül, hogy a Királyi Posta mohó/inkompetens - ami arra utal, hogy ők hibáztak (pl. indokolatlanul nem levélformátumú küldemény) mindenképpen jelzem nekik, már csak azért, hogy más ne járjon így.
-
pictigjis
Topikgazda
tolem meg nem kert penzt a posta, csak adatokat. amire megirtam, hogy a sajat nevemre szolo bankkartyamat tartjak vissza (bekuldtem kesobb a visszaigazolo mailt is, hogy uj kartyat kuldott ki a curve a cimemre), es hogy baromi gyorsan hozzak ki. a labda naluk pattog, de felhaboritonak tartom az egesz eljarast, mert teljesen random, milyen curve-os boritekokat allitottak meg. valakiet igen, valakiet nem, teljesen nevetseges az egesz
-
pictigjis
Topikgazda
nekem ez a történet azért elég furcsa, meg hát te is csak "hallomásból" értesültél róla. mindig az számít, hogy az appban melyik kártya van kiválasztva. akármelyik fizikaival vagy digitalizált kártyával fizetsz, mindig az aktuálisan kiválasztott kártyát terhelik. nem lehet, hogy esetleg accountot is cserélt közben? mert ez az egy magyarázat van arra, amit leírsz
szóval még egyszer: tökmindegy, melyik aktív kártyáddal fizetsz, az appban aktuálisan kiválasztott kártyát fogják terhelni. nincs "régi kártyával kiválasztott kártya", meg "új kártyával kiválasztott kártya"
-
ACE-
addikt
Ez engem is érdekelne, de elég esélytelen. A Revolut-nál volt olyan, hogy le akartam mondani az előfizetést, és mikor rányomtam felajánlott +1 hónap ingyenest. Nem tudom hogy itt alkalmazzák-e... De ha már nem lesz ilyen, én befejeztem a használatát, mert egyszerűen nem éri meg szarakodni vele.
-
8
senior tag
10k felett ingyen notebook.hu szállítás foxiba utánvéttel is, ha valakinek pont kell valami és van bejáratott foxpost automatája az 1% curve cashbackhez, akkor jól megérheti
https://www.notebook.hu/foxpost -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Automata kávégépek
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hálózati / IP kamera
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Asus Rog Strix G16
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest