- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Ide várunk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
minel nehezebb maga a huto, annal nagyobb lehet az eselye az ilyesmi serulesnek/deformalodasnak
Lehetséges, van benne logika.
egyebkent kicsit hasonlit szamomra pl a nyomatekra meghuzott csavarok esetere, amit egyszer lehet hasznalni, mert tervezetten megnyulnak, utana ha szetszeded, csere (meg hengerfej-tomites, stb). siman el tudom kepzelni h ugyanazt a hutot egy masik tipusu kupakkal szerelt procira atteve megintcsak botranyosan rossz eredmenyeket kapsz, ha mar a korabbi procin a rendes mukodes alatt alig eszrevehetoen, de deformalodtak a rezcsovek.
Jah, a kúpos (Belleville) alátét is ilyen. Ebben is lehet valami, bár akkor meg a hővezető pasztából kell olyat választani, ami biztosan évekig tartós marad, ilyet meg szerintem érdekes lesz találni. Hagyományos pasztából a kerámia alapú tartós, viszont nem hoz olyan jó hőfokokat, mint egy drágább Thermal Grizzly.
-
Sérülékenység terén én belefutottam már mindkettőbe. Első képen a hűtő kiesett a kezemből, rá a proci kupakjára. Nem magasról, kb. 10 centiről. Az elég volt neki. Második képnél pedig a helytelen felszerelés, nem egyenletesen lettek meghúzva a felerősítő csavarok. Tudom, hangyányi dolgok, de azért ezeken a pontokon mindenképpen romlik a hőátadás.
lehet, hogy ez is kozrejatszik. de csak okoskodok
Pedig jól gondolod, nálam pont ez volt a baj.
-
bambano
titán
jó eséllyel ultra 7 265k lesz, és időnként meg fogom kergetni.
értem, hogyha túlméretezett, akkor elvileg elbírja, de ha jelentősen romlik a hatékonysága a hűtőnek, akkor nagyobb fordulatszámon fog járni a venti, és akkor zajos lesz. Ergo nem fogom fejre állítani, hiszek a gyártói supportnak. -
Hát úgy, hogy a ház sem fix, hogy az lesz, na meg az sem biztos, hogy előre fel tudom szerelni bele a tápot. Egy nagyon kicsike mATX házat rendeltem, amibe egy Windows XP retro configot gondoltam beléje, aztán a procit ez a 90-es TR torony hűtené majd (valószínűleg).
Ház: Jonsbo C6 mATX -
-
marzocchi
csendes tag
Tartozok egy beszámolóval
, a héten sikerült megvalósítani a dolgot, az lga775 ös hűtő talpa pont olyan hosszú mint az lga1700 as IHS így bőven fedi azt (széltében még nagyobb is). Több lehetőség közül végül azt választottam, hogy rendeltem próba-szerencse alapon egy Gelid glacier lga1700 mounting kitet mivel ez a hűtő nagyon hasonnlóan rögzül az én thermalright IFX-14-emhez képest, középen keresztbe egy hosszanti leszorító van a talpon, gondoltam kiindulásnak megteszi, hogy ne kelljen kézzel legyártani az egész felfogatást. Egy kis reszeléssel erre sikerült rábindzsizni a thermalrightot. Nem egy atomerőművet hűt úgyhogy nincs túlerőltetve, de a gyári hűtő 45-80 celsiusos tartományával ellentétben 50 fok fölé nem ment még az i5-12400, 40%-os ventilátor sebességgel.
-
az egyre novekvo energiasuruseg miatt egy ido utan szinte csak a folyadekhutes johet szoba
Talán, de igazából még mindig nagyon sok olyan feladat van, amihez nincs szükség bitang processzorra és azok elvannak egy léghűtéssel. A léghűtés praktikus és kevésbé rizikós, mint a folyadékhűtés. Plusz, a processzorok is egyre energiahatékonyabbak. Ezt a 65W TDP-t azért már jó tizenéve tartják a procik, tehát elméletileg egy LGA775 procira és egy AM5 procira is megfelelő lehetne ugyanaz a toronyhűtő. -
lsc
nagyúr
-
szasanyi
félisten
Nem hagyott nyugodni, megnéztem (bár már nagyon utálom a szereléseket). Hibátlanul volt felrakva, teljesen felfeküdt a CPU-ra és paszta sem volt sok alatta. Ráraktam a régi Fortis 5 hűtőmet, ami a 140-es ventijével szinte hangtalanul +1 fokot mutat CB2024 alatt.
Arra jutottam, hogy a CPU hőátadása rossz, ezért nem lehet jól hűteni (nem az első AMD CPU aminél ezt tapasztalom). Pfff... ennyit az én szerencsémről. -
Pityu.
nagyúr
Ez az amit keresel?
Á úgy látom egy betű eltérés de kb ugyan az szerintem. -
Pityu.
nagyúr
De lehet mielőtt költenék meg kéne próbálnom a noctuát felrakni második ventilátornak ami itthon van elfekvőben mert kb ugyan annyi a fordulata mint a gyári ventinek ami rajta van a bordán csak annyi,hogy kisebb a mérete 120mm meg valamennyivel kisebb a légszállítása.Viszont úgy nézem sok dupla hűtőn van olyan,hogy az egyik venti 120mm a másik 140mm.
-
Pityu.
nagyúr
Amit linkeltem az ugyan az mint a gyári. A két ventilátornak együtt nem növekedne jelentősen a hangja? Mert ugye nekem az lenne a lényeg,hogy nagy terhelésen csendesebb legyen mert így most 1500-as fordulat is megvan. Láttam egy ilyen dupla ventis hűtőt ettől a gyártótól az egyik ventilátor ami elől volt a 140 mm-es volt a hátsó meg 120 mm annak viszont a videón terhelésen bazi nagy hangja volt.
-
Pityu.
nagyúr
Akkor a silentiumpc Fortis 3 HE1425-on túl van méretezve a ventilátor?Mert ugye az 140mm-es és igen képeken is látszik,hogy szinte minden oldalon túllóg a bordákon.
Hát nekem még itthon van elfekvőben egy Noctua NF-F12 PWM azon viszont ventilátor fordulatnak 1500 rpm-et ír viszont valamivel gyengébb 55 CFM levegőáramlést mint a silentiumpc-n lévő ventilátor ami vagy hetven valamennyi CFM-et ír.Isten igazán a hőfokkal még bajom sincsen csak kicsit jó lenne halkabban tenné a hűtőventilátor a dolgát.
Még ezt néztem a amúgy be quiet! Silent Wings 4 PWM 140mm
-Ventilátor fordulatszáma 1100 rpm
-Maximális zajszint 13.6 dB
-Levegőáramlás 87.16 CFM -
Pontosan! Sok ventilátor technikai leírásánál láttam én is ezt a +/- XY% dolgot. Nem tudják pontosan annyira belőni, hogy annyit forogjon, vagy éppen annyira költséges a precíz beállítás, hogy az csak magasabb árkategóriában érhető el. Fogalmam sincs.
Például egy ID-Cooling hűtő leírásából:
-
Még akkor is sérülhet a rézcső, ha hülyén szereled fel. Például úgy rakod fel a hűtőt, hogy a két felerősítő csavart nem egyenletesen, mindkét oldalról húzod megfelé, hanem csak az egyiket tökig ráhúzod, aztán meg a másikat... Ilyenkor az IHS sarka biztosan benyomja valamelyik rézcsövet.
-
Leone743
tag
a dupla olyan vastag venti az egy 775-ös venti csak a 4 luka elnyujtot tehát 4 darab hosszú csavarral bele megy a lga 1200 ba is de ahogy látom nem feküdt fel rá rendesen ugyhogy azt hanyagolom
az a lényeg hogy amit kaptam az i3-hoz gyári hütést rézmagos az már jó tehát semilyen féle probléma nincs már
-
Leone743
tag
a proceszor csatlakozojit megtörölgetem és kicseréltem a hüést a gyárira és igy már minden jó
mennyi a maximum höfok ahol már emeljek fordulatot? és mennyi legyen az a höfok ahol már max fordulaton menjen?
például 74 fokig alapjárat és 84 foknál meg már maxon pörög az úgy jó lesz?
-
Az a bajom összességében a passzív üzemű gépekkel, hogy azok az alkatrészek nem kapnak hűtést, aminek jó lenne, pl. VRM, ramok, kondik, stb. Azért valami halk ventit mindenhogy jó rátenni, legalább az kavarja a levegőt odabent. Régebben nézegettem a passzív procihűtőket, de úgy istenigazán nem fogtak meg. A Noctua NH-P1, amit annyira felmagasztalnak, az is egy kisebb toronyhűtő szintjét tudja csak... vagy annyit se. Ha már ráteszel az elejére egy 120-as ventit, az sokat dob a teljesítményén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4
- Star Trek
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Stellar Blade
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OLED TV topic
- PlayStation 3
- Fujifilm X
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest